Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

Sonatina arba kitos kulinarės rolleyes.gif , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???
Atsakyti
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 06:46)
Sonatina arba kitos kulinarės  rolleyes.gif , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???


Mes su sausom kepem jas 2 kartus ax.gif viskas pavyko thumbup.gif net labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 10:46)
Sonatina arba kitos kulinarės  rolleyes.gif , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???

Kepu tik su sausom mielėm, šviežių nemėgstų. Jos dažnai duoda ryškų skonį.
Atsakyti
sveikos,

prisijungiu ir as rolleyes.gif išbandziau kelis patiekalus, visi labai puikiai gavosi, net nemaniau, kad maisto gaminimas gali teikti malonumą.

KVN, isbandžiau močiutės mielinę tešlą su sausom mielėm, tešla kuo puikiausia gavosi
Atsakyti
Aš vakar gaminau Grybų pyragą, labai įdomus skonis-kažkas naujo, nes nelabai mėgstu grybus, o jau ir taip nusibodę pakepti ir su bulvėm doh.gif Man ir vyrui patiko thumbup.gif naujasis patiekalas
Atsakyti
o jeigu yra mieles dvieju rusiu, man rodos saldzios ir nesaldzios, tai tos nesaldzios ar tinka bandelems? ax.gif
Atsakyti
katiliuk, malonu, kad žuvis patiko, o jei gaminsiu ką iš silkės, būtinai parodysiu smile.gif Sultinio tikrai pati neverdu (neturiu tiek laiko), o naudoju kubelius...

luluxe, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko, o su miltais visuomet reikia atsargiai... (jaučiu geriau įberti mažiau negu padauginti...)

Eimante, o pagal kurį receptą kepei pyragą? Ir kas būtent nepavyko? O šiaip malonu, kad kai kas ir pavyko, ir patiko smile.gif

Insomnia, šiaip nuo miltų labai daug kas priklauso... Bet svarbiausia, kad buvo skanu 4u.gif

PaMeL, neabejoju, kad tiktų ir kiaulienos faršas smile.gif

rasulkadz, Shiduh, sesyte, smagu, kad vištiena patiko smile.gif

bea, pyragas atrodo thumbup.gif (o pabalęs jis tikrai tik nuo blico tongue.gif )

Spygle, ir man dar norėjosi mažiau cukraus, nes obuolius naudojau labai saldžius... Nors jeigu obuoliai būtų buvę rūgštesni, būtų buvę super smile.gif

valiute, na net nežinau, kaip apibūdinti to padažo skonį g.gif Gal toks jogurto ir majonezo mišinys su prieskoniais...

kibirkstele*, džiaugiuosi, kad vyniotinis patiko 4u.gif

aitta, soda dedama tam, kad blynai gautųsi puresni... Manau galima dėti ir šiek tiek kepimo miltelių.. Malonu, kad pyragas patiko ax.gif

Dorinda, realiausia priežastis - nekokybiškos ar pasenusios mielės... Bet aš asmeniškai kepiniams visada visus produktus labai tiksliai matuoju,, tad negaliu pasakyti, ar neiškilo dėl to, kad nematuodama dėjai produktus tongue.gif

Linapet, smagu, kad ir jums vyniotinis patiko, lauksiu ir daugiau atsiliepimų mirksiukas.gif

Netta, malonu, kad sagutės patiko smile.gif

Ingute, labai džiaugiuosi, kad višta pavyko puikiai thumbup.gif

AIRA, šaunu, kad ir tau patiko vyniotinis smile.gif
Žiūriu čia visos patiekalus daro bangomis - tai visos vištieną jogurto padaže, tai kepenis karališkai, tai vyniotinį, tai pyragus vienodus kepa biggrin.gif

Milde, ir man šis pyragas labai patinka smile.gif

KVN, tikrai galima kepti ir su sausomis mielėmis...

rutuke, maisto gamyba tikrai yra maloni rolleyes.gif

Mildute, džiaugiuosi, kad grybų pyragas patiko smile.gif

balanduke, kiek žinau sausos mielės yra paprastos ir yra greito veikimo (instant)... Tas greito veikimo mieles galima iškart maišyti su miltais, o paprastas, kaip ir šviežias, reikia išmaišyti su šiltu skysčiu ir šiek tiek cukraus...
Atsakyti
na aš išbandžiau keksiukus su nutella kremu ( nes pastarasis jau kokius 3 mėnesius voliojas spintelė vis nedabaigiamas ) bet kadangi pasukų neturėjau, rudojo cukraus taip pat, kakavos irgi tai teko paimprovizuoti blush2.gif taip vietoj pasukų dėjau kefyrą liesą 2.5 , vietoj rudojo cukraus paprastą, o vietoj kakavos vaiko kakava kur su pienu ir cukrumi blush2.gif viskas gavosi thumbup.gif išskyrus spalvą ( na spalva tai kaip sako siero buro malynava svieta doh.gif ) na tokia biškį beryšio bet skonis tai thumbup.gif
ir dar išbandžiau kiaulieną korėjietiškai thumbup.gif ypač tai kad paprasta ir ilgai virtuvėj plušėti nereikia. čia aišku irgi neapsiėjo be mano improvizacijų sojų padažą naudojau grybų skonio ax.gif
Atsakyti
O mes toliau valgėme nukainotą kalakutienos faršą... tongue.gif

user posted image

Kalakutienos „keksiukai“

500 g maltos kalakutienos
1 nedidelis obuolys, supjaustytas smulkiais kubeliais
½ nedidelio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
½ puodelio nevirtų avižinių dribsnių
2 v. š. garstyčių
½ a. š. džiovinto rozmarino (susmulkinto)
½ a. š. paukštienos prieskonių
1 a. š. druskos

bruknių uogienės

Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Patepti riebalais 12 mini keksiukų formelių arba 6 normalias keksiukų formeles. Sumaišyti kalakutieną, obuolį, svogūnus, avižas, garstyčias, rozmariną, paukštienos prieskonius ir druską.
Sudėti masę į keksiukų formeles (paspaudžiant) ir kepti 20 min. arba kol gražiai apkeps ir nebebus rausvi.
Patiekti su bruknėmis.

P. S. kepiau silikoninėse formelėse, tad riebalais netepiau... Vietoje rozmarino įbėriau provanso žolių mišinio (į kurį taip pat įeina ir rozmarinas)... Labai patiko, o ypač su kuo daugiau bruknių... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 12, 08:46)
Eimante, o pagal kurį receptą kepei pyragą? Ir kas būtent nepavyko? O šiaip malonu, kad kai kas ir pavyko, ir patiko smile.gif



As kepiau pagal keksiuku su avietem ir degtine recepta 4u.gif formeliu neturiu tai kepiau viena keksa biggrin.gif man jis nepakilo, aisku avietes liko dugne visos smile.gif bet kol vyras grizo tai suvalgiau kone puse to kekso lotuliukas.gif o vyras pribaige ji visa biggrin.gif tai jei butu labai jau nevykes tai ko gero butu ismestas biggrin.gif ir dar mes abu nusprendem kad turejo vis delto but keksiukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimante @ 2006 10 12, 10:15)
Mes su sausom kepem jas 2 kartus  ax.gif  viskas pavyko  thumbup.gif net labai  4u.gif



QUOTE(tavi @ 2006 10 12, 10:51)
Kepu tik su sausom mielėm, šviežių nemėgstų. Jos dažnai duoda ryškų skonį.



QUOTE(rutuke @ 2006 10 12, 10:51)

KVN, isbandžiau močiutės mielinę tešlą su sausom mielėm, tešla kuo puikiausia gavosi

Tai jūs man vištai dabar prašau papasakokit kaip man daryt? Turiu pakelį 25 g sausų mielių, ant pakelio rašo , kad jos atitinka 100 g šviežių mielių...Tai man tom cinamoninėm bandelėm reikia 1/4 pakelio mielių? g.gif Ar taip?
Ir kur jūs jas "šiltai kildinat" ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 10:32)
Tai jūs man vištai dabar prašau papasakokit kaip man daryt? Turiu pakelį 25 g sausų mielių, ant pakelio rašo , kad jos atitinka 100 g  šviežių mielių...Tai man tom cinamoninėm bandelėm reikia 1/4 pakelio mielių?  g.gif Ar taip?
Ir kur jūs jas "šiltai kildinat" ?  blush2.gif


Tai taip iseina ax.gif ant pokelio kur as turiu tai nieko neraso apie atitikima tai as dariau pagal santyki zinoma kad 7g sausu = 25 svieziu mieliu.

Kildinti galima orkaitej siltoj arba prie radiatoriaus silto aisku biggrin.gif
Atsakyti