Sonatina arba kitos kulinarės , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 06:46)
Sonatina arba kitos kulinarės , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???
Mes su sausom kepem jas 2 kartus viskas pavyko net labai
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 10:46)
Sonatina arba kitos kulinarės , labai noriu išsikept bandelių su cinamonu, bet niekad nesu kepusi nieko su mielėm...Ieškojau parduotuvėj šviežių mielių, bet negavau, tai nusipirkau sausų... Ar su tokiom galima kept???
Kepu tik su sausom mielėm, šviežių nemėgstų. Jos dažnai duoda ryškų skonį.
sveikos,
prisijungiu ir as išbandziau kelis patiekalus, visi labai puikiai gavosi, net nemaniau, kad maisto gaminimas gali teikti malonumą.
KVN, isbandžiau močiutės mielinę tešlą su sausom mielėm, tešla kuo puikiausia gavosi
prisijungiu ir as išbandziau kelis patiekalus, visi labai puikiai gavosi, net nemaniau, kad maisto gaminimas gali teikti malonumą.
KVN, isbandžiau močiutės mielinę tešlą su sausom mielėm, tešla kuo puikiausia gavosi
Aš vakar gaminau Grybų pyragą, labai įdomus skonis-kažkas naujo, nes nelabai mėgstu grybus, o jau ir taip nusibodę pakepti ir su bulvėm Man ir vyrui patiko naujasis patiekalas
o jeigu yra mieles dvieju rusiu, man rodos saldzios ir nesaldzios, tai tos nesaldzios ar tinka bandelems?
katiliuk, malonu, kad žuvis patiko, o jei gaminsiu ką iš silkės, būtinai parodysiu Sultinio tikrai pati neverdu (neturiu tiek laiko), o naudoju kubelius...
luluxe, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko, o su miltais visuomet reikia atsargiai... (jaučiu geriau įberti mažiau negu padauginti...)
Eimante, o pagal kurį receptą kepei pyragą? Ir kas būtent nepavyko? O šiaip malonu, kad kai kas ir pavyko, ir patiko
Insomnia, šiaip nuo miltų labai daug kas priklauso... Bet svarbiausia, kad buvo skanu
PaMeL, neabejoju, kad tiktų ir kiaulienos faršas
rasulkadz, Shiduh, sesyte, smagu, kad vištiena patiko
bea, pyragas atrodo (o pabalęs jis tikrai tik nuo blico )
Spygle, ir man dar norėjosi mažiau cukraus, nes obuolius naudojau labai saldžius... Nors jeigu obuoliai būtų buvę rūgštesni, būtų buvę super
valiute, na net nežinau, kaip apibūdinti to padažo skonį Gal toks jogurto ir majonezo mišinys su prieskoniais...
kibirkstele*, džiaugiuosi, kad vyniotinis patiko
aitta, soda dedama tam, kad blynai gautųsi puresni... Manau galima dėti ir šiek tiek kepimo miltelių.. Malonu, kad pyragas patiko
Dorinda, realiausia priežastis - nekokybiškos ar pasenusios mielės... Bet aš asmeniškai kepiniams visada visus produktus labai tiksliai matuoju,, tad negaliu pasakyti, ar neiškilo dėl to, kad nematuodama dėjai produktus
Linapet, smagu, kad ir jums vyniotinis patiko, lauksiu ir daugiau atsiliepimų
Netta, malonu, kad sagutės patiko
Ingute, labai džiaugiuosi, kad višta pavyko puikiai
AIRA, šaunu, kad ir tau patiko vyniotinis
Žiūriu čia visos patiekalus daro bangomis - tai visos vištieną jogurto padaže, tai kepenis karališkai, tai vyniotinį, tai pyragus vienodus kepa
Milde, ir man šis pyragas labai patinka
KVN, tikrai galima kepti ir su sausomis mielėmis...
rutuke, maisto gamyba tikrai yra maloni
Mildute, džiaugiuosi, kad grybų pyragas patiko
balanduke, kiek žinau sausos mielės yra paprastos ir yra greito veikimo (instant)... Tas greito veikimo mieles galima iškart maišyti su miltais, o paprastas, kaip ir šviežias, reikia išmaišyti su šiltu skysčiu ir šiek tiek cukraus...
luluxe, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko, o su miltais visuomet reikia atsargiai... (jaučiu geriau įberti mažiau negu padauginti...)
Eimante, o pagal kurį receptą kepei pyragą? Ir kas būtent nepavyko? O šiaip malonu, kad kai kas ir pavyko, ir patiko
Insomnia, šiaip nuo miltų labai daug kas priklauso... Bet svarbiausia, kad buvo skanu
PaMeL, neabejoju, kad tiktų ir kiaulienos faršas
rasulkadz, Shiduh, sesyte, smagu, kad vištiena patiko
bea, pyragas atrodo (o pabalęs jis tikrai tik nuo blico )
Spygle, ir man dar norėjosi mažiau cukraus, nes obuolius naudojau labai saldžius... Nors jeigu obuoliai būtų buvę rūgštesni, būtų buvę super
valiute, na net nežinau, kaip apibūdinti to padažo skonį Gal toks jogurto ir majonezo mišinys su prieskoniais...
kibirkstele*, džiaugiuosi, kad vyniotinis patiko
aitta, soda dedama tam, kad blynai gautųsi puresni... Manau galima dėti ir šiek tiek kepimo miltelių.. Malonu, kad pyragas patiko
Dorinda, realiausia priežastis - nekokybiškos ar pasenusios mielės... Bet aš asmeniškai kepiniams visada visus produktus labai tiksliai matuoju,, tad negaliu pasakyti, ar neiškilo dėl to, kad nematuodama dėjai produktus
Linapet, smagu, kad ir jums vyniotinis patiko, lauksiu ir daugiau atsiliepimų
Netta, malonu, kad sagutės patiko
Ingute, labai džiaugiuosi, kad višta pavyko puikiai
AIRA, šaunu, kad ir tau patiko vyniotinis
Žiūriu čia visos patiekalus daro bangomis - tai visos vištieną jogurto padaže, tai kepenis karališkai, tai vyniotinį, tai pyragus vienodus kepa
Milde, ir man šis pyragas labai patinka
KVN, tikrai galima kepti ir su sausomis mielėmis...
rutuke, maisto gamyba tikrai yra maloni
Mildute, džiaugiuosi, kad grybų pyragas patiko
balanduke, kiek žinau sausos mielės yra paprastos ir yra greito veikimo (instant)... Tas greito veikimo mieles galima iškart maišyti su miltais, o paprastas, kaip ir šviežias, reikia išmaišyti su šiltu skysčiu ir šiek tiek cukraus...
na aš išbandžiau keksiukus su nutella kremu ( nes pastarasis jau kokius 3 mėnesius voliojas spintelė vis nedabaigiamas ) bet kadangi pasukų neturėjau, rudojo cukraus taip pat, kakavos irgi tai teko paimprovizuoti taip vietoj pasukų dėjau kefyrą liesą 2.5 , vietoj rudojo cukraus paprastą, o vietoj kakavos vaiko kakava kur su pienu ir cukrumi viskas gavosi išskyrus spalvą ( na spalva tai kaip sako siero buro malynava svieta ) na tokia biškį beryšio bet skonis tai
ir dar išbandžiau kiaulieną korėjietiškai ypač tai kad paprasta ir ilgai virtuvėj plušėti nereikia. čia aišku irgi neapsiėjo be mano improvizacijų sojų padažą naudojau grybų skonio
ir dar išbandžiau kiaulieną korėjietiškai ypač tai kad paprasta ir ilgai virtuvėj plušėti nereikia. čia aišku irgi neapsiėjo be mano improvizacijų sojų padažą naudojau grybų skonio
O mes toliau valgėme nukainotą kalakutienos faršą...
Kalakutienos keksiukai
500 g maltos kalakutienos
1 nedidelis obuolys, supjaustytas smulkiais kubeliais
½ nedidelio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
½ puodelio nevirtų avižinių dribsnių
2 v. š. garstyčių
½ a. š. džiovinto rozmarino (susmulkinto)
½ a. š. paukštienos prieskonių
1 a. š. druskos
bruknių uogienės
Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Patepti riebalais 12 mini keksiukų formelių arba 6 normalias keksiukų formeles. Sumaišyti kalakutieną, obuolį, svogūnus, avižas, garstyčias, rozmariną, paukštienos prieskonius ir druską.
Sudėti masę į keksiukų formeles (paspaudžiant) ir kepti 20 min. arba kol gražiai apkeps ir nebebus rausvi.
Patiekti su bruknėmis.
P. S. kepiau silikoninėse formelėse, tad riebalais netepiau... Vietoje rozmarino įbėriau provanso žolių mišinio (į kurį taip pat įeina ir rozmarinas)... Labai patiko, o ypač su kuo daugiau bruknių...
Kalakutienos keksiukai
500 g maltos kalakutienos
1 nedidelis obuolys, supjaustytas smulkiais kubeliais
½ nedidelio svogūno, labai smulkiai supjaustyto
½ puodelio nevirtų avižinių dribsnių
2 v. š. garstyčių
½ a. š. džiovinto rozmarino (susmulkinto)
½ a. š. paukštienos prieskonių
1 a. š. druskos
bruknių uogienės
Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Patepti riebalais 12 mini keksiukų formelių arba 6 normalias keksiukų formeles. Sumaišyti kalakutieną, obuolį, svogūnus, avižas, garstyčias, rozmariną, paukštienos prieskonius ir druską.
Sudėti masę į keksiukų formeles (paspaudžiant) ir kepti 20 min. arba kol gražiai apkeps ir nebebus rausvi.
Patiekti su bruknėmis.
P. S. kepiau silikoninėse formelėse, tad riebalais netepiau... Vietoje rozmarino įbėriau provanso žolių mišinio (į kurį taip pat įeina ir rozmarinas)... Labai patiko, o ypač su kuo daugiau bruknių...
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 12, 08:46)
Eimante, o pagal kurį receptą kepei pyragą? Ir kas būtent nepavyko? O šiaip malonu, kad kai kas ir pavyko, ir patiko
As kepiau pagal keksiuku su avietem ir degtine recepta formeliu neturiu tai kepiau viena keksa man jis nepakilo, aisku avietes liko dugne visos bet kol vyras grizo tai suvalgiau kone puse to kekso o vyras pribaige ji visa tai jei butu labai jau nevykes tai ko gero butu ismestas ir dar mes abu nusprendem kad turejo vis delto but keksiukai
QUOTE(Eimante @ 2006 10 12, 10:15)
Mes su sausom kepem jas 2 kartus viskas pavyko net labai
QUOTE(tavi @ 2006 10 12, 10:51)
Kepu tik su sausom mielėm, šviežių nemėgstų. Jos dažnai duoda ryškų skonį.
QUOTE(rutuke @ 2006 10 12, 10:51)
KVN, isbandžiau močiutės mielinę tešlą su sausom mielėm, tešla kuo puikiausia gavosi
Tai jūs man vištai dabar prašau papasakokit kaip man daryt? Turiu pakelį 25 g sausų mielių, ant pakelio rašo , kad jos atitinka 100 g šviežių mielių...Tai man tom cinamoninėm bandelėm reikia 1/4 pakelio mielių? Ar taip?
Ir kur jūs jas "šiltai kildinat" ?
QUOTE(KVN @ 2006 10 12, 10:32)
Tai jūs man vištai dabar prašau papasakokit kaip man daryt? Turiu pakelį 25 g sausų mielių, ant pakelio rašo , kad jos atitinka 100 g šviežių mielių...Tai man tom cinamoninėm bandelėm reikia 1/4 pakelio mielių? Ar taip?
Ir kur jūs jas "šiltai kildinat" ?
Ir kur jūs jas "šiltai kildinat" ?
Tai taip iseina ant pokelio kur as turiu tai nieko neraso apie atitikima tai as dariau pagal santyki zinoma kad 7g sausu = 25 svieziu mieliu.
Kildinti galima orkaitej siltoj arba prie radiatoriaus silto aisku