Nicos salotos su kuskusu1 ½ puodelio supjaustytų šparaginių pupelių
1 ¼ puodelio vandens
1 puodelis kuskuso
¼ a. š. druskos
3 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. aliejaus
1 ½ a. š. ančiuvių pastos
¼ a. š. maltų juodųjų pipirų
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 puodelis smulkintų pomidorų
1/3 puodelio smulkintų alyvuogių
¼ puodelio smulkintų raudonųjų svogūnų
¼ puodelio kapotų petražolių
2 skardinės tuno (po ~180 g)
1 kietai virtas kiaušinis, perpjautas į 4 dalis
Šparagines pupeles išvirti.
Nedideliame puode užvirinti vandenį, įmaišyti kuskusą, nukelti nuo viryklės, uždengti ir palaikyti 5 minutes. Išmaišyti šakute, ataušinti.
Sumaišyti druską, citrinos sultis, aliejų, ančiuvių pastą, pipirus ir česnakus dideliame inde. Sudėti šparagines pupeles, tuną, kuskusą, pomidorus, alyvuoges, svogūnus ir petražoles. Atsargiai išmaišyti. Kiekvieną porciją patiekti uždėjus kiaušinio ketvirtį.
P. S. vietoje šparaginių pupelių įdėjau smulkiai supjaustyto šviežio agurko, vietoje ančiuvių pastos naudojau austrių padažą. Kiaušinio neviriau... Greita ir skanu