Įkraunama...
Įkraunama...

Žioveinis

Ir man jis begalo patinka wub.gif
Jau pradejau daiginti, neperanksti? g.gif Kazkaip pats pasisedavo kur augdavo, dabar nusprendziau pakeisti jam vieta ax.gif
Atsakyti
O ar negalima jos sėt tiesiai lauke? Reikia daigint būtinai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 03, 10:55)
O ar negalima jos sėt tiesiai lauke? Reikia daigint būtinai? g.gif

Manau galima thumbup.gif Nes jis pas mane vienais metais pats pasisejo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 03 kovo 2007 - 11:29
Kam as zioveinipradejau daigint doh.gif Kazkaip pasimeciau dabar g.gif Ishdygo mishkas ju blink.gif Retint ar palikt taip? verysad.gif Lauke kazkaip viskas aishku, o cia...
Atsakyti
Geriausiai žioveinius pasėju lauke, tai sudygsta ir žydi įvairiausiom spalvom. Gražu dabar į juos pažiūrėt, o kambary, tai labai jau daug vietos tiems daigams reikia.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 23, 21:47)
Geriausiai žioveinius pasėju lauke, tai sudygsta ir žydi įvairiausiom spalvom. Gražu dabar į juos pažiūrėt, o kambary, tai labai jau daug vietos tiems daigams reikia.

aš matyt vėlokai pasėjau, tai tik dabar pradeda žydėti, bet kadangi jie užsisėja kitiems metams, tai tikiuosi, kad šiųmetinis pavėlavimas duos grąžą kitąmet ax.gif
Atsakyti
Šiemet pasisėjau žemaūgių žioveinių. Jau su keliais lapeliais. Reiktų išpikiuot. Tik kad tiek daug. Tikiuosi anksti sulaukti žiedų. Kaip pikiuojate? Po vieną augaliuką ar kelis?
Atsakyti
o pas mane garaže ant palangės išgyveno vienas vazone pasodintas svyrantis žioveinis, pasilikau žiemoti, nes spalva patiko - tokia tamsi lyg bordo lyg violetinė rolleyes.gif įdomu kas su juo bus antrais metais g.gif
šiemet nesėjau žioveinių, žiūrėsiu galgi pernykščiai bus pasibarstę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 18, 22:23)
įdomu kas su juo bus antrais metais g.gif
šiemet nesėjau žioveinių, žiūrėsiu galgi pernykščiai bus pasibarstę rolleyes.gif

Jei išgyveno, tai turbūt augs ir klestės dar labiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 18, 22:23)
o pas mane garaže ant palangės išgyveno vienas vazone pasodintas svyrantis žioveinis

Pasirodo žioveiniai yra daugiamečiai augalai(RS info). Tik pas mus auginama kaip vienmečiai.
Vakar dar pasisėjau aukštaūgius, nes perskaičiau kad jie ilgos vegetacijos ir rekomenduoja sėti kovo mėn.
Atsakyti
Sulaukiau žemaūgių žioveinių žiedukų

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 18, 23:23)
o pas mane garaže ant palangės išgyveno vienas vazone pasodintas svyrantis žioveinis, pasilikau žiemoti, nes spalva patiko - tokia tamsi lyg bordo lyg violetinė rolleyes.gif  įdomu kas su juo bus antrais metais g.gif

taigi išvada tokia - žioveinis yra daugiametis biggrin.gif
įmetu kelias foto su žioveiniais, kai kurios jau rodytos kitose temose ax.gif
taip šiandien atrodo tas svyrantis žioveinis, gyvenęs garaže:

user posted image

derinukas su žioveiniu vazone:

user posted image

o čia gėlyne nuo pernai metų išgyvenęs ir tas pats augalas naujai sužydėjęs, (dėl to ir sakau, kad "daugiametis", bet kai pernykštė tokia žiema buvo, tai matyt nemažai panašių "daugiamečių" atsirado), buvau palikusi su viltim, kad užsisės, o jis tas pats sužydėjo bigsmile.gif :

user posted image
Atsakyti