Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinuko norma kūdikiui

as savo patogumui ivedziau rezima- alkanas isbuna ne maziau 3val. kartais uzeina tokie zaplyvai, kad uzsimano anksciau ir ryja kumscius, tada nekankinu. bet man nakti isbuna 4-5.5val nevalges. nieko keisto nematau. suvalgom 850-1150ml per para (rasausi viska). vienu kartu 120-240ml. nakti maziau, diena daugiau ir ant nakties daugiau. valgom 6k per diena. siaip jis didelis, bet manau, kad kalciausi genai - as irgi buvau labai didele, o paskui sugriautejau. alkano niekaip neuzmigdyciau, nes uzsiklyktu. o kai nenori tai nebent per subine sukisi - liezuviu stumia lauk ir dar jei speja savo dantenas suspaudzia - nekisk ir viskas.
Atsakyti
Na, sutikit, kad kankinti vaika ir maitinti kas 4 val., tai jau tikra nesamone cry.gif Kur cia tokie daktarai? Juk ir suauges tarp valgiu dar dazna uzkandziauja,o cia bejegis kudikis,kuris nei pasakyti,nei pasiimti negali.Gydytojai kaip tik dabar tokios nuomones,kad kudikis gali ir turi valgyti kiek ir kada nori,nors ir kas valanda.Jis tikrai nepersivalgys ir del to netaps per storas biggrin.gif Paprasciausiai, virs jo normos tikrai daugiau neipilsi i gerkle, jis-atpils rolleyes.gif
Mano dukriukas valgo kas 2 val., 2,5 val. Ir jei supyksta (zirzalioja) tai del 3 priezasciu: reikia keisti pampersa unsure.gif , laikas valgyti blush2.gif , nori miegelio ir negali uzmigti cry.gif ,tada ja truputi pasupu rankose ir ji uzsnusta biggrin.gif O suvalgome mes dabar jau po 110 gr., beje, vakare valgom paskutini karta 22,00 val. ir paskui prabunda tik ryte 4,30 val., prasideda iprastas rezimas,kas 2,5 val. Manau, kad jos maitinimasis nera nei per daug, nei per mazai g.gif, nes alkana tikrai neuzmigtu blush2.gif
Atsakyti
Sveiki. Iškilo toks klausimas. Duodu savo mažiukui mišinėlį, jis suvalgo gerokai daugiau nei reikėtų pagal savo svorį. Ar tik kai suvalgo mažiau yra blogai? Ar jam duoti tiek valgyt kiek jis prašo ar laikytis kokių normų, rėžimo? Anksčiau maitinau krūtimi tai dabar nežinau kaip čia elgtis... Žodžiu reikia visų gerų patarimų apie maitinimą mišinukais.. blush2.gif Laukiam patarimų 4u.gif
Atsakyti
Duok misinuko tiek, kiek nurodyta ant pakuotes. Kitaip gali istampyti leliuko skranduka. O tai, kad jam norisi daugiau, greiciau tau taip atordo nei jam norisi biggrin.gif 4u.gif

Atradau SM daktares komentara apie misinuku kieki tokiems leliams kaip tavo. Kazkada as jos apie tai irgi klausiau. MAno lelytei kaip tik buvo 2 menesiukai. Cituoju: "Suvalgomo maisto kiekis maždaug turi būti apie 1/6 kūno svorio. Todėl Jūsų kūdikis turėtų suvalgyti apie 800-900 ml pieno mišinio"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva: 01 rugpjūčio 2005 - 20:40
maniskis jei duodu kiek reikia pagal nuorodas ant dezutes uzsiklykia, nes jam truksta. ne veltuo ten parasyta, kad tai tik rekomenduojami kiekiai, o kiekvienas kudikis skirtingas. kai jis nebenori, tai nei per subine neigrusciau, nes susiciaupia arba stumia lauk liezuviu smile.gif kai buvom menesio, suvalgydavom 800-1000 misinuko per para. dabar kokiu 100ml daugiau. tiesa, mano vyriokas didelis, tai jam daugiau ir reikia.
Atsakyti
QUOTE(Aira25 @ 2005 08 02, 11:05)
maniskis jei duodu kiek reikia pagal nuorodas ant dezutes uzsiklykia, nes jam truksta.

O ar nebijai dėl viršsvorio? g.gif Gal visgi geriau normuotai vaikutį maitinti, kad augtų sveikai, ne per greitai... blink.gif
Bet čia tik mano pamąstymai...
Atsakyti
Maniskis tai mazutis gime, 3kg nesvere, ir pora sav anksciau nei tikejomes, tai gal bando pasivyt didesniuosius biggrin.gif bet siaip tai skaitosi dar is mazesniu toks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 08 02, 12:01)
O ar nebijai dėl viršsvorio?  g.gif  Gal visgi geriau normuotai vaikutį maitinti, kad augtų sveikai, ne per greitai...  blink.gif
Bet čia tik mano pamąstymai...

bet kai vaikas pavalges klykia nes jam mazai, visvien siulai normuoti? blink.gif maniske suvalgo daugiau, nes keleta kartu pabandzius duoti tiek, kiek priklauso, nesulaukem net sekancio maitinimo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge 2005 @ 2005 08 03, 09:07)
bet kai vaikas pavalges klykia nes jam mazai, visvien siulai normuoti?  blink.gif  maniske suvalgo daugiau, nes keleta kartu pabandzius duoti tiek, kiek priklauso, nesulaukem net sekancio maitinimo  schmoll.gif

Jei jau klykia, tai pasitarčiau su pediatrais. Bet duoti vaikui per daug valgyti - reiškia tampyti jo mažą skranduką, kas vėliau priveda prie nutukimų. Gal geriau duoti dažniau po mažiau...
Bet šiaip tai dažniausiai pati mama mato ir jaučia, ar reikia jos vaikučiui daugiau valgyti, nes tikrai alkanas, ar yra kažkokios kitos verkimo/nepasitenkinimo priežastys.
Atsakyti
Mano sūnelis suvalgo buna apie 100 ml iškarto , bet būna , kad iš karto ir 140 ml. Aš pati maitinu, bet aš nutraukiu , nes man buvo labai įdomu, kiek suvalgo , nes pastoviai daug valgo , bet mažai. Jis pagal svorį suvalgo didesnį kiekį, aš kelias dienas skaičiavau.
Atsakyti
Man idomu kiek mazdaug suvalgo 2 mėn. vaikutis. Bandžiau nusitraukti ir iš buteliuko maitinti. Tai išgėrė 125ml. ir dar iš krūties gėrė. O kažkur skaičiau,kad 4 mėn. kūdikis per para suvalgo 750 ml. O maniškis tai kokius 8-10 sykių valgo per parą. Tai labai susidomėjau kiek kiti vaikučiai valgo.
Atsakyti
nu kad 2-4 men vaikiukas turetu suvalgyti apie 1/6 savo svorio g.gif maniskis suvalgo apie 900-1100ml per para.
Atsakyti