Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinuko norma kūdikiui

Tai šaunu, kad Jums viskas gerai clap.gif .
Atsakyti
Aciu, buciux smile.gif
Atsakyti
QUOTE (pajūrys @ 2004 11 02, 13:32)
Tavo vaikas jeigu maitini ne savo pienu- tai teisingai kažkas sakė turi būti per parą- 1/6 vaiko svorio. Tačiau jei jau maišai- tai paskaičiuok kiek suvalgo tavo pieno( nusitrauk kad tiksliai žinotum vieną parą pienelį) ir likusį jei neužtenka -primaitink. Šiaip kartais vaikai visos dozės nesuvalgo( tai individualiai) - tai tragedijos nėra, bet svarbiausias rodiklis yra vaiko svorio augimas

Bet juk sako, kad nusitraukinejant vistiek tiksliai nesuzinosi, kiek to pieno yra g.gif . Geriau jau tada sverti pries ir po maitinimo ir butinai visa para. As maitinu savo pienu ir misinukais, tai visa laika, kai bandau nusitraukti, gaunu 40ml, o misinuko duodu 90ml. Tiek misinio dazniausiai nesuvalgo biggrin.gif Taip maitinant 5 kartus per diena (nakti karta tik mano pienas) pupa per 9 dienas priaugo 400gr rolleyes.gif Taip kad dazniausiai to pieno daugiau yra nei nutrauki...
Atsakyti
Gal kuri žinote kiek mililitrų pieno 2 sav. kūdikis turėtų gauti vieno maitinimo metu. Pieno turiu labai nedaug ir gydytoja liepė pabandyti jį nutraukinėti, bet nepasakė, kiek maždaug mililitrų jo sugirdyti. Gal kas žinot?
Atsakyti
Tau nutraukinet patare ne del maitinimo ish buteliuko, o del to, kad daugiau gamintis krutyse pradetu. Ash taip manau.
Kodel manai, kad turi pieno nedaug? Ar vaikutis nepriauga svorio? Ar pastoviai nori valgyt?
Ash patarchiau maitint pagal poreiki ir del nieko nesijaudint. Gerai maitintis (visokiais grudais, rieshutais ir pan.), gerti daug skyschiu (2 litrus per diena vandens - idealu). 2 savaichiu vaikutis dar gali buti 'nesusiprates' kiek jam reikia, todel duok tiek, kiek nori smile.gif
Nusitraukinejimas gal ir padidintu tau pieno kieki, bet bijau, kad neishsigastum, kad 'turi per mazhai'. Zhinok, nusitraukdama pieno kiekio nesuzhinosi. Vaikas ishtraukia tiek, kiek jam reikia.
Sekmes!
Atsakyti
Su tais nusitraukinejimais, tai man rodos geriau nepradek zaisti. Geriau jau, kaip Ode rase, maitink pagal poreiki.
Aisku tokio maziuko poreikiai nera dideli tai tau gal del to ir atrodo, kad pieno mazai turi. As irgi pirmom savaitem labai pergyvenau del to. Taciau maitinau tiek kiek jam norejosi. Nors stengdavausi nemaitinti jo dazniau nei kas 1,5 val - tiek laiko reikia, kad skrandukas suvirskintu turima pieneli. Jei maitindavau dazniau nei 1,5 val, tai jis nebudavo labai isalkes, valgydavo per trumpai, tokiu budu negaudavo pakankamo kiekio riebiojo pienelio ir todel vel greitai isalkdavo. Vyras pamenu pykdavo ant manes, kai valanda po maitinimo as atsisakydavau maitinti mazyli ir liepdavau jam ji panesioti apraminti dar koki pusvalanduka. Taip ipratinau maziuka ne uzkandziauti, o normaliai pavalgyti, ko pasekoje jis pradejo isalkti kas 3-4 val, o nuo 2 men jau ir ismiega per nakti 6-7 val. Tiesa, buna kad pries ta ilgaji miegeli jis vakare dazniau nori valgyti, nes taip lyg meskinas ziemai prisikaupia kaloriju ir todel gali ilgiau miegoti. Siaip toks maziukas kaip tavo turetu valgyti apie 8-10 kartu per 24 val.

Yra keletas zenklu, kurie rodo, kad vaikas negauna pakankamai pienelio:
1) Vaikas per pirmas savo gyvenimo dienas prarado daugiau nei 10% savo gimimo svorio (5-9% nera dar blogai)
2) Maitinant negirdi savo kudikio ryjant.
3) Krutis nesuminksteja po maitinimo.
4) Vaikas per daug irzlus arba letargiskas dauguma laiko.
5) Zindant vaiko skruostuose atsiranda duobutes ir girdisi lyg pliaukstelejimo garsai - tai reiskia, kad vaikas blogai paeme speneli ir pienas teka blogai.
6) Vaikas slapinasi maziau nei 6 kartus dienoj ir kakoja maziau nei 1 karta (cia iki menesio amziaus).
7) Kudikio veidas nesuapvaleja 3 sav.

Na va, radau ir rekomendacijas, kiek vaikas turi suvalgyti:
Iki 1 menesio 8-12 kartu 20-24 unciju
1-2 men 8-12 kartu 24-28 uncijos
2-3 men 6-8 kartai 28-30 uncijos
3-4 men 6-8 kartai 30-33 uncijos
Kiek ml yra uncijoj gali susirasti cia

Taciau nepatariu labai grieztai laikytis tu reomendaciju, nes skirtingu paros metu vaikas valgo skirtingai, bent jau mano. Buna suvalgo tik 2 uncijas, o buna kad prireikia ir visu 5. Ir as nekreipiu demesio i tuos kiekius. Svarbiausia vaikas gerai jauciasi ir auga, o pieno kiekis krutyse dideja su jo poreikiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zanet: 20 gruodžio 2004 - 21:49
Teisingai tau merginos sako, gydytojos kartais iš nežinojimo ką saklyti pataria nereikalingų dalykų.
Man jau patarė mišinuku primaitinti, nes vaikutis pastoviai norėjo valgyti. Aišku jokio mišinuko aš jam nedaviayu, o daviau kiek norėjo. Na, nesakau, pavargom pirmą mėnesį, o po to susireguliavo kuo puikiausiai pienuko kiekis. clap_1.gif
Tik nenuleisk rankų ir nenusimink, viskas čia normalu ir gerai, kuo dažniau maitinsi, tuo daugiu gaminsis clap.gif
Atsakyti
su tais nusitraukinejimais tai gryna nesamone.jokie traukikliai neistraukia tiek pieno kaip 2.gif jei nori, kad jo daugiau gamintusi tai kai 2.gif pavalgo nusitraukinek, tik nepersistenk, nes nebus kur det biggrin.gif geriau isgerk kmynu arbatos su pienu tongue.gif
Atsakyti
gal kas galite pasakyti kas kiek laiko, kiek kartų per dieną ir po kiek ml duoti valgyti mazylei kuriai dabar 2 su puse mėnesiuko. As duodu kas 4 valandas po 150 ml, bet ji man ramiai pabūna tik 3 valandas, o paskui mamyte laikykis cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif . Bijau ją permaitinti kad nebūtų paskui labai storuliukė, bet juk ir badu nemarinsi.
Atsakyti
QUOTE(Inesytė @ 2005 07 29, 06:59)
gal kas galite pasakyti kas kiek laiko, kiek kartų per dieną  ir po kiek ml duoti valgyti mazylei kuriai dabar 2 su puse mėnesiuko. As duodu kas 4 valandas po 150 ml, bet ji man ramiai pabūna tik 3 valandas, o paskui mamyte laikykis cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif . Bijau ją permaitinti kad nebūtų paskui labai storuliukė, bet juk ir badu nemarinsi.

Mano mergaitė (4 mėn) valgo kas dvi val po 100-130 ml . Nebijok tikrai nepermaitinsi, man gydytoja sakė, kad jei mažiukas nenorės valgyt, jis ir nevalgys. Be to, kad 2 mėn vaikutis ištvertų 4 val doh.gif doh.gif doh.gif , nesu girdėjus.
Jei ir bus dabar burbulė, tai kai ims bėgiot, visi lašinukai išgaruos thumb_yello.gif

Ir dar jei vaikučiui trūksta maisto, tikrai jo neužmigdysi. Manajai kartais užtenka dar porą gurkšnelių išgert, kad saldžiai užmigtų. Bet per dieną apie 2 val miega vieną kartą, o taip po 15 - 30 min. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura 22: 29 liepos 2005 - 08:21
4 val nevalgius blink.gif ir kaip tu ją išlaikai tiek laiko nevalgiusį, nes tą paskutinę ji turėtu verkt gan garsiai. Aš sakyčiau duok tu jai valgyt tada kada ji nori ir kiek nori tada ji soti ims daugiau miegot, nes alkaną vaiką net neįsivaizduoju kaip nuramint, kad užmigtu. Ir kur čia taip išskaitei g.gif , kad kas tiek laiko reikia vaiką valgydint. O jei mažoji bus kiek apkūni tai tikrai pradėjus vaikščiot ir augti viskas susitvarkys
Atsakyti
pas kelis daktarus lankiausi ir visi liepe duot valgyti kas 4 valandas, nes as iki tol duodavau kas3 val. mane jie isbare verysad.gif kad vaika permaitinsiu.Tai ir pabandziau, bet tik kad ji to nepripazysta, matyt eilini karta daktarai remiasi tik savo skaitalais schmoll.gif . todel ir norejau pasitarti, man tai irgi nerealiai atrodo tokia mazyte tiek kankinti. g.gif
Atsakyti