Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(ide @ 2007 01 16, 16:35)

tiesa sakant jau geriau bigsmile.gif nusipirkau vaistinej cinarizino ir ikaliau kartu su saridonu. jauciu negerai tokia kombinacija, bet man kartais padeda.. blush2.gif
Atsakyti
Šiandien ir aš grįžau iš gydytojo su migrenos diagnoze verysad.gif Ir dar migrenos su aura verysad.gif Kai mane apima ta nelemta būsena, pradedu bijoti šviesos, kol pagalvoju, ko čia man taip šviesu, akyse pradeda mirgėti juodi ratilai, po to dingsta dalis vaizdo verysad.gif Tai trunka kokį pusvlandį, o po to seka galvos skausmas ir kairiosios rankos nutirpimas verysad.gif Tiesą sakant, dėl tų regėjimo sutrikimų ir rankos tirpimų ir kreipiausi į gydytojus, buvau visokių negerų dalykų prisigalvojusi. O galvą man visą gyvenimą paskaudėdavo...
QUOTE(EJZ @ 2006 12 20, 16:12)
Nu nelabai suprantu kaip migrena susijusi su nervais ir skrandžiu?

Migrena su tiek daug dalykų susijusi, kad sunku pasakyti su kuo ji nesusijusi. Šiandien su gydytoju bendravau, tai žinios šviežios biggrin.gif Gali provokuoti ir garsas, ir šviesa, ir skonis, ir nuovargis, ir hormonai, ir.... Tik kiekvienam skirtingai.

Nėštumo metu man gerokai migrena paūmėjusi buvo, bet nei vienas gydytojas nepasakė,kad gali būti migrena, nurašė viską žemam spaudimui. Nejauku būdavo su tais aptemimimais ir tirpimais...

Kol kas geriausiai man padėdavo Citramonas ir ramybė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fiona: 16 sausio 2007 - 21:39
as ir prisidedu prie "migrenininkiu" 4u.gif
o man dar prie papildomu migrenos simptomu prisideda astraus kvapo baime-negaliu pakest rukalu,kvepalu,kai galva nors truputi skauda.tie kvapai mane zudooo doh.gif doh.gif verysad.gif ar kam nors is jusu taip nebuna?beje man dazniausiai smilkini tik viena skauda..ir dar-ar gali testis migrena visa savaite? blink.gif visa savaite geriau visokius citramonus,ketanovus,galvojau isprotesiu,tada savaite neskaudejo,o dabar vel jauciu migrenos savaitinis maratonas bus blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Aš irgi stoju į jūsų gretas 4u.gif. Migrena sergu nuo 6 metų doh.gif. Vaikystėje ir paauglystėje priepuoliai būdavo trumpesni (max viena para), šiuo metu jie kartais tęsiasi nuo 1 iki 3 parų verysad.gif. Skauda vieną arba kitą smilkinį, o skausmą visada lydi pykinimas iki vėmimo. Nežinau, kiek įvairiausių vaistų nuo skausmo esu išgėrus - jaučiu tokia dozė dramblį užmuštų biggrin.gif. Blogiausia yra tai, kad prie bet kokių nuskausminamųjų organizmas pripranta ir jie nebegelbsti schmoll.gif. Paskutiniu metu geriu tik Imigraną, kuris gana efektyviai pašalina skausmą thumbup.gif. Tiesa, jis nepigus ir jo išgėrus kokias 1-2 val. būna gana šlykšti savijauta, bet po to skausmas dingsta 4u.gif. Žodžiu, triptanai mane veža biggrin.gif.
Atsakyti
Aš taip pat kovoju su migrena nuo vaikystės, jei galima taip sakyti.
Vesdavo mane draugės iš mokyklos namo, nes pati pareiti nesugebėdavau, kaip jau kažkas rašė, akyse sukdavosi ratilai o po to prasidėdavo galvos skausmas.

Kai buvau kokių 16 metų, mama parvežė kažkokios arbatos, kurią išvirė kažkokia žinionė iš Klaipėdos, gerdavau po stiklinę kiekvieną rytą ir taip išgėriau du trilitininius stiklainius. Tokiais dalykais nelabai tikiu, kaip ir turbūt daudelis su mano nuomonę sutiktų. Tačiau po to galvos skausmą pamiršau, ir pamiršau kad iš vis tokia migrena buvo.

Deja, prieš metus atsinaujino. (po 11 metų). Ir tik čia forume paskaičiau jog daugeliui po gimdymo taip būna.

Tai dabar kai tik jaučiu jog nori ši liga mane vėl užpulti iškart išgeriu ketanovo tablete, kol dar neužėjo galvos skausmas ir viskas praeina. Nes jei leidžiu užeiti skausmui jokios tabletės nebepadeda prasideda pykinimas, galvos svaigimas.

Dabar visada kur beeičiau tikrinu ar su savim turiu tablečių, jau geriau pamišti piniginę, nei tabletes.
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2007 01 19, 07:30)
...Dabar visada kur beeičiau tikrinu ar su savim turiu tablečių, jau geriau pamišti piniginę, nei tabletes.

Tai jau tikrai 4u.gif. Visuose rankinukuose turiu po kišenę, kuri tarnauja man kaip vaistinėlė ir kurioje visada būna nuskausminamųjų biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2007 01 19, 08:30)
Dabar visada kur beeičiau tikrinu ar su savim turiu tablečių, jau geriau pamišti piniginę, nei tabletes.

drinks_cheers.gif is manes pasisaipo kartais drauges, kad mano pinigine kaip kokios pensininkes - braska nuo vaistu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2007 01 19, 11:21)
Tai jau tikrai  4u.gif. Visuose rankinukuose turiu po kišenę, kuri tarnauja man kaip vaistinėlė ir kurioje visada būna nuskausminamųjų  biggrin.gif.

QUOTE(garbane @ 2007 01 19, 12:22)
drinks_cheers.gif is manes pasisaipo kartais drauges, kad mano pinigine kaip kokios pensininkes - braska nuo vaistu  doh.gif

Turbūt tokia jau mūsų migrenisčių dalia, vaikščiuot prisikimšus vaistų
Atsakyti
QUOTE(Kasiopėja @ 2007 01 19, 13:32)
Turbūt tokia jau mūsų migrenisčių dalia, vaikščiuot prisikimšus vaistų

Pritariu 100% drinks_cheers.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos migrenistės,
Prisijungsiu ir aš prie jūsų, pasidalinsiu savo patiritimi. Po antrojo gimdymo gėriau hormoninius kontraceptikus, kurių vartojimas ir iššaukė man kepenų, inkstų negalavimus, ko pasekoje prieš mėnesines pradėjo kankinti beprotiški, trunkantys 3-4 dienas galvos skausmai. Gydytojai tyrė, žiūrėjo, kas iššaukia tuos galvos skausmus, ir pripažino migreną. Bet juk migrena, kaip kad daugelis pripažįsta, nėra liga. Tai kažkokio organo negalavimo iššaukta organizmo reakcija. Niekas konkrečiai man negalėjo nustatyti, kas būtent iššaukia migreninius galvos skausmus. Prirašė krūvą vaistų (kurių aš negėriau, nes vien tik paskaičius jų informacinius lapelius baisu pasidarė dėl šalutinio poveikio, pripratimo ir pan.). Nusprendžiau gydytis pati. Pirmiausia, atisisakiau geriamų kontraceptikų, pradėjau gerti vaistažolių arbatas, pradėjau mankštintis, pagėriau smegenis maitinančių vitaminų. Ir galiu tik pasidžiaugti, kad jau pusė metų kaip nesikartoja migreniniai galvos skausmai.
Taigi, mano patarimas - atrasti priežastį, kas iššaukia jums migreninius galvos skausmus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ZEMUOGE 27 @ 2007 01 24, 12:24)
Taigi, mano patarimas - atrasti priežastį, kas iššaukia jums migreninius galvos skausmus. g.gif

Ieskau jau virs 20 metu, dar neradau lotuliukas.gif Kartais turi itakos artejancios mmm, kartais - nuovargis+alkis, pervargimas, stresai.. Bet tai praktiskai neisvengiami veiksniai mirksiukas.gif

Atsakyti
Aš nuėjau pas savo gydytoją pirmadienį, sakau nebegaliu kentėt tų galvos skausmų, man jie visad su mmm...susiję.Sakau man migrena.Sako, kad tą migreną iššaukia hormonai, tai dabar liepė gert Mastodynon lašiukus, mažiausiai 3 mėn doh.gif Na tikiuosi bent kiek pagerės.O taip sakė nuo skausmo egrti ketanovo, arba ibumax.Aš geriu ibumetiną, tai tas nors kiek apmažiną skausmą.Nes kitaip tai sienas su galva galiu daužyt.
Atsakyti