QUOTE(raimuxe @ 2008 08 02, 07:48)
Su pirmu vaikeliu kaklelis prasivėrė 7 cm. be jokių skausmų.Toliau prakirpo vandenis ir po 1,5 val. turėjom savo dukrytę(beje - 34sav.)
Su antru išlaukėm termino, nebuvo jokių paruošiamųjų. Skatino, tai nuo kaklelio atsivėrimo iki sūnelio gimimo užtrukom 3,5 val.
Su trčiuoju, dar matysim kas bus. Būna kartais tie paruošiamieji, bet dažniausiai naktį, kai pilna pūslė
Raimuxe, šaunu, kad pirmieji du tavo gimdymai tokie nuostabūs buvo!

Linkiu, kad ir trečias gimdymas būtų kuo lengvesnis!
QUOTE(Donata87 @ 2008 08 02, 10:34)
Sveikos mamytes

man praeita nakti buvo susitraukus gimda, bet neskausmingai ir uzeina tokie pilvo skausmeliai kokius 5-8kartus per diena, bet nestiprus.kadangi tai mano pirmas vaikas tai kaip suprantu tai paruosiamieji saremiai?o kada pilvukas nusileidzia i apacia?paruosiamieji gali prasideti nors ir pilvukas nenusileides?tiek daug buvau skaicius info apie nestuma ir gimdyma bet kai jau kazkas pajudejo i prieki is kart pasimeciau ir viska pamirsau...
Donata, jei tie pilvo skausmeliai, kaip pati rašai, yra neskausmingi ir užeina iki 10 kartų per dieną, tai kol kas tėra paruošiamieji sąrėmiai - tikrai dar negimdai... O va kai jau skauda labai, reiktų sekti, kas kiek laiko ir kiek laiko jie trunka...

Pilvukas paprastai nusileidžia paskutinįjį mėnesiuką, gali to ir nejausti. O paruošiamieji būna ir jam nenusileidus...
Šiaip svarbiausia, jei vandenukai nubėga - tada jau reikia reaguoti skubiai, o jei sąrėmiai, tai pradžioje tiesiog juos skaičiuoti ir sekti. Ir dėl visa pikta skambtelti gydytojai...
Lengvo tau gimdymo ir sėkmės!