QUOTE(Terbelė @ 2008 03 17, 14:39)
Ir as mastau apie kt gydytoja

Paklausiau, nuo ko priklauso, kokio gydymo reiktu, sako, nuo stadijos(endo). Sakau, o is kur suzinosim kokia stadija- vel prabilo apie laparoskopija
Šiaip pasikonsultuoti pas kitą gydytoją patartina vien dėl to,kad kelios nuomonės geriau nei viena

Dėl pačios endometriozės...

visų pirma, galiu papasakoti savo istoriją
Prieš kokius 5 m. man ėmė nuolat skaudėti kairįjį priedą, įtarė uždegimus, tad laikas nuo laiko gerdavau antibiotikus

Kai skausmai ėmė pernelyg dažnai kartotis, gydytoja pradėjo galvoti,kad man endometriozė. Kaip bebūtų keista, tačiau kurį laiką nėjus pas gydytoją, skausmai kaipo ir liovėsi. Po kurio laiko nuėjau pas ginekologę, tačiau jau kitą - ji pamatė, jog turiu cistą, patarė gerti KT, jei po poros mėn nepraeis, vadinasi endometrioidinė cista. Pagėriau aš tuos KT, cista nesunyko, patarė operuotis... nuėjau pas kitą gydytoją, jos nuomone aš turėjau tik paprastą geltonkūnį... pusę metų pabuvau rami, niekur nėjau, paskui nukeliavau dar pas kitą ginekologę - ši irgi matė endometrioidinę cistą, tačiau mane visgi nusiuntė dar vienai konsultacijai - į ligoninę III lygio konsultacijai

Ten jie sakė, jog reikia operuoti, nes tikrai cista endometrioidinė. Po kažkur mėnesio man buvo atlikta laparaskopija, pašalinta endometrioidinė cista ir prideginti židinukai endometriozės, kurių realiai nebuvo galima pamatyti echoskopu.

Kol kas jokių skausmų nejaučiu, kiek tiriuosi naujų cistų nėra, bet garantijos,kad tie židinukai neatsiranda kaip ir irgi nėra