Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų baubas...endometriozė

[quote=gatinha2,2008 01 04, 17:36]
Prasom 4u.gif
Butinai paprasyk, kad padarytu echoskopija "is vidaus" (transvaginaline turbut vadinasi)
[/quote]
Na, jau padare echoskopija, dideliam mano dziaugsmui, nei endometriozes, nei cistu nerado yahoo.gif
[/quote]

Labas, gal gali pasakyti, kaip greitai priejai prie tos echoskopijos, ten greit atsakyma gauni? Pries pusmeti gydytoja pasake, kad man gali buti si liga, nes labai daug simptomu panasiu kaip sios ligos, bet kadangi spelioti nenoriu, tai idomu, kokiu greiciu vyksta viska, nes esu ne LT, tai idomu ar speciau per 2 savaites issiaiskinti. unsure.gif
Atsakyti
4u.gif sveikutes smile.gif turejau endometrioze ir galiu pasakyti, kad ne toks jau tas velnias baisus, kaip ji piesia bigsmile.gif per pusmeti isgyde vaistais bigsmile.gif gal tai ir ne pabaiga, bet gi reikia ieskoti vietos savo mintyse svajonems, o ne baimems ir viskas bus gerai. thumbup.gif tikekit savim ir mylekit save biggrin.gif sekmes jums
Atsakyti
QUOTE(bitute23 @ 2008 03 11, 10:53)
4u.gif sveikutes smile.gif  turejau endometrioze ir galiu pasakyti, kad ne toks jau tas velnias baisus, kaip ji piesia bigsmile.gif per pusmeti isgyde vaistais bigsmile.gif gal tai ir ne pabaiga, bet gi reikia ieskoti vietos savo mintyse svajonems, o ne baimems ir viskas bus gerai. thumbup.gif tikekit savim ir mylekit save biggrin.gif  sekmes jums

Gal gali truputi placiau, nuo ko kilo itarimas, kaip tyre, kaip gyde? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Happy.Woman @ 2008 03 11, 15:46)
Gal gali truputi placiau, nuo ko kilo itarimas, kaip tyre, kaip gyde?  4u.gif

Matau, kad niekas cia tau neparaso... Parasysiu as, kaip man buvo. As tai pirmuciausiai pastebejau ruda (sokolado spalvos) tepima 2-3 dienas pries mmm ir po ju. Skausmo tada dar, atrodo, jokio nebuvo. Bet, kol priejo eile eiti pas gydytoja ir skausmas atsirado. Gydytojai apziurejus, paaiskejo, kad yra endometrioze gimdos kune. Apziurima, turbut, kolposkopu. Endometrioze mato apziuros metu.Tada paimamas onkocitologinis tepinelis ir apie pora savaiciu lauki tepinelio atsakymo. Gydoma Duphaston'u. Jos neisgydo, bet eiga kazkiek tai, turbut, pristabdo. Dar siuncia pasidaryti genitaliju echoskopija, arba padaro gydytoja savo kabinete. Pilvo apacios skausmas ir ivairus uzdegiminiai procesai yra dazni palydovai.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 04:51)
Matau, kad niekas cia tau neparaso... Parasysiu as, kaip man buvo. As tai pirmuciausiai pastebejau ruda (sokolado spalvos) tepima 2-3 dienas pries mmm ir po ju. Skausmo tada dar, atrodo, jokio nebuvo. Bet, kol priejo eile eiti pas gydytoja ir skausmas atsirado. Gydytojai apziurejus, paaiskejo, kad yra endometrioze gimdos kune. Apziurima, turbut, kolposkopu. Endometrioze mato apziuros metu.Tada paimamas onkocitologinis tepinelis ir apie pora savaiciu lauki tepinelio atsakymo. Gydoma Duphaston'u. Jos neisgydo, bet eiga kazkiek tai, turbut, pristabdo. Dar siuncia pasidaryti genitaliju echoskopija, arba padaro gydytoja savo kabinete. Pilvo apacios skausmas ir ivairus uzdegiminiai procesai yra dazni palydovai.

Labai tau dekui. 4u.gif Na ka, kazkaip pradedu manyti, kad nereikia ne tyrimo, zinau atsakyma verysad.gif , nes jau labai seniai ir pries, ir po menesiniu rudos isskyros buna, bet nei viena ginekologe nekreipe i tai demesio, kol pries pusmeti ispyskinau, kad pati itariu sia liga, tada sukruto ir pradejo bartis, kodel anksciau tylejau, na zodziu, buvau apstulbusi. O skausmai buna, zinau, tik ir vel ir vienos, ir kitos gines buvau raminama, atseit po gimdymo praeis. Na ka, grisiu i Lietuva, uzsiimsiu rimtai. Tiesa, ar labai daznai reikia rodytis gydytojui kai vyksta gydymas?
Atsakyti
QUOTE(astushke @ 2008 03 02, 18:58)
ragas asaru pakalne  cray.gif paskaiciau ant lapo is ligonines ir isiskaiciau kad ten parasyta "excess superfull endomethriosis" net nzn kaip tiksliai isversti, bet reiskia kad jos ten daug...  verysad.gif nzn kaip istempti savaite iki vizito pas daktara  blink.gif

o as vakar nuejau pas savo daktare ir ji pasake kad mano ta endometrioze visai nedidele buvo, pasirodo as blogai perskaiciau uzrasa ant lapo is ligonines. blush2.gif labai apsidziaugiau. Sake dabar nieko nereikia daryti tik stebeti ar simptomai vel atsiras. Paskyre vizita pas daktara po 6men. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astushke @ 2008 03 12, 08:20)
o as vakar nuejau pas savo daktare ir ji pasake kad mano ta endometrioze visai nedidele buvo, pasirodo as blogai perskaiciau uzrasa ant lapo is ligonines.  blush2.gif  labai apsidziaugiau. Sake dabar nieko nereikia daryti tik stebeti ar simptomai vel atsiras. Paskyre vizita pas daktara po 6men.  smile.gif

Sveikinu ir linkiu, kad nebetektu atnaujinti gydymu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Happy.Woman @ 2008 03 12, 10:36)
Sveikinu ir linkiu, kad nebetektu atnaujinti gydymu.  4u.gif

aciu 4u.gif labai tikiuosi kad taip ir bus, bet pamatysim tik po pusmecio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Happy.Woman @ 2008 03 12, 09:36)
Tiesa, ar labai daznai reikia rodytis gydytojui kai vyksta gydymas?

Panasiai kas 6 - 8 men. Gal tau jos ir nera, gal kiti kokie sutrikimai, bet neapleisk, domekis, kad laiku susigriebti. 4u.gif
Atsakyti
Man taip pat itare sia liga,pries menesi pasidariau loporaskopija,aciu Dievui man jos nerado,tik cista ant kiausides rado kuria ir pasalino smile.gif
Atsakyti
Na va, uzsirasiau pirmadieniui pas ginekologe. Zinau, kad nestumas geriausias ginklas pries endometrioze, bet man, kaip itariu, si liga prasidejo po 3men po gimdymo(tiksliau po cezario operacijos). Bet kai apie tepliojimus ir skausmus uzsiminiau gydytojai, ji tik pasisaipe, kad po nestumo taip greit endometrioze nesivysto(o maitinau tik 1men, nebuvo pieno, tad mmm prasidejo 2men po gimdymo). Po to kitus 3 metus lankiausi pas kita ginekologe, kuri vis paimdavo tepineli("tepinelis nei lb geras, nei lb blogas"-idomiai karta issireiske). Tai per tuos 3 metus ejau vis ir skundziausi pastoviais pilvo skausmais, skausmingais lytiniais santykiais, rudu tepliojimu. Liepe ji man zymet kelis men kada skauda pilvo apacia- taip ir zymejau, skaudejo kasdien. Atsake, kad taip negali buti. Galu gale vasara dare 2 echoskopijas, per 1 pamate smarkiai padidejusia kiauside, liepe ateit po men. Per 2 kiauside buvo norm dydzio, bet jai pasirode, kad zarnynas issiputes. Pasake, kad nera pas mane kam ten skaudet(neva issigalvoju), liepe 3 men gert Agnucaston ir ateit po 3men. suvartojau, skausmai nedingo, tik sustiprejo, bet daugiau pas ja nejau. Pries men netycia radau straipsni apie endometrioze, vistik itariu, kad butent si liga ir yra pas mane.. verysad.gif
Gal galit atsakyti, poliklinikoje mokamas endometriozes tyrimas ar ne? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga101: 12 kovo 2008 - 16:52
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 13:03)
Panasiai kas 6 - 8 men. Gal tau jos ir nera, gal kiti kokie sutrikimai, bet neapleisk, domekis, kad laiku susigriebti. 4u.gif

Labai nudziuginai, kai tik sugrisiu i LT iskart eisiu tirtis, noriu greiciau issiaikinti. Beje, o vaistai receptiniai turbut, kuriam laikui israso, kokio dydzio pakuote?
Atsakyti