Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų baubas...endometriozė

QUOTE(Happy.Woman @ 2008 03 12, 20:15)
Labai nudziuginai, kai tik sugrisiu i LT iskart eisiu tirtis, noriu greiciau issiaikinti. Beje, o vaistai receptiniai turbut, kuriam laikui israso, kokio dydzio pakuote?

Siaip tai nueini pirma karta, paima tepinelius. Po to reikia suzinoti atsakyma ir (jei yra kas negerai) gauti atitinkama gydyma - vel eini. Gydymo kursas yra apie 2-3 men. Kai suvartoji, vel eini issitirti. Jei padetis stabili, rekomenduojama ateiti pasitikrinti po 6 men. Zodziu, kiekvienai yra individualus gydymas. O tau gal uzteks suvartoti kokia pakuote zvakuciu ir viskas.
O tie vaistai, kuriuos as minejau parduodami ir be recepto, bet gydytoja parenka individualu gydyma. Jie geriami ne siaip paprastai, o tam tikromis ciklo dienomis.
Papildyta:
QUOTE(jurga101 @ 2008 03 12, 17:50)
Gal galit atsakyti, poliklinikoje mokamas endometriozes tyrimas ar ne? unsure.gif

Jei lankaisi pas ginekologa pagal savo seimos gydytoja, pas kuria esi prisirasiusi, tai apziura, kurios metu nustato, ar yra endometrioze, yra nemokama. Bet, jei reikalingi kiti tyrimai tokie, kaip echoskopija, onkocitologinis tepinelis, jie yra mokami.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 16:39)
Siaip tai nueini pirma karta, paima tepinelius. Po to reikia suzinoti atsakyma ir (jei yra kas negerai) gauti atitinkama gydyma - vel eini. Gydymo kursas yra apie 2-3 men. Kai suvartoji, vel eini issitirti. Jei padetis stabili, rekomenduojama ateiti pasitikrinti po 6 men. Zodziu, kiekvienai yra individualus gydymas. O tau gal uzteks suvartoti kokia pakuote zvakuciu ir viskas.
O tie vaistai, kuriuos as minejau parduodami ir be recepto, bet gydytoja parenka individualu gydyma. Jie geriami ne siaip paprastai, o tam tikromis ciklo dienomis.
Papildyta:
Jei lankaisi pas ginekologa pagal savo seimos gydytoja, pas kuria esi prisirasiusi, tai apziura, kurios metu nustato, ar yra endometrioze, yra nemokama. Bet, jei reikalingi kiti tyrimai tokie, kaip echoskopija, onkocitologinis tepinelis, jie yra mokami.

Dekui. 4u.gif
Atsakyti
Siaip per echoskopija ar pagal pozymius gali tik itarti endimetrioze, galutinai tai pasitvirtina tik laporoskopijos metu rolleyes.gif
Atsakyti

[/quote]
Aciu uz ats. Mane domino butent endometriozes tyrimas, supratau, kad nemokamas. ir kad tai tepinelis. Kai dariausi echoskopija tuos 2 kartus, buvo nemokama. Mokejau tik uz gimdos kaklelio onkocitologini. darkart aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga101 @ 2008 03 13, 01:14)
Mane domino butent endometriozes tyrimas, supratau, kad nemokamas. ir kad tai tepinelis.

Endometriozes tyrimas nera tepinelis. Ja nustato apziuros metu per kolposkopa (ar kaip jis ten vadinasi), gydytoja mato zidinius. O tiksliai, galbut, nustato, kaip astushke rase, laporoskopijos metu... Man to nedare. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 13, 08:25)
Endometriozes tyrimas nera tepinelis. Ja nustato apziuros metu per kolposkopa (ar kaip jis ten vadinasi), gydytoja mato zidinius. O tiksliai, galbut, nustato, kaip astushke rase, laporoskopijos metu... Man to nedare. 4u.gif

Na, man dare kalposkopija pries kokius 2 metus, bet dare del kaklelio zaizdeles, nes as maniau, kad skausmai butent del tos zaizdeles. Ar galejo dr darydama kalposkopija nieko nepamatyt. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga101 @ 2008 03 13, 12:48)
Na, man dare kalposkopija pries kokius 2 metus, bet dare del kaklelio zaizdeles, nes as maniau, kad skausmai butent del tos zaizdeles. Ar galejo dr darydama kalposkopija nieko nepamatyt.  blink.gif

Nezinau as per ka jie ten ziuri ir kodel vieni pamato, kiti nepamato... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga101 @ 2008 03 13, 08:48)
Na, man dare kalposkopija pries kokius 2 metus, bet dare del kaklelio zaizdeles, nes as maniau, kad skausmai butent del tos zaizdeles. Ar galejo dr darydama kalposkopija nieko nepamatyt.  blink.gif

Tai turbut nieko nebuvo, jei nemate. g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga101 @ 2008 03 12, 17:50)
Pries men netycia radau straipsni apie endometrioze, vistik itariu, kad butent si liga ir yra pas mane.. verysad.gif

man taip pat gyditojai itare,nes skausmai ne is to ne is sio nezmoniski kaip menesiniu metu daznai kamuodavo uzdegimai.Padare loporoskopija nieko nerado,pasake tikrintis zarnyna ir stubura.
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2008 03 16, 16:49)
man taip pat gyditojai itare,nes skausmai ne is to ne is sio nezmoniski kaip menesiniu metu daznai kamuodavo uzdegimai.Padare loporoskopija nieko nerado,pasake tikrintis zarnyna ir stubura.

Bet rudų tepimų matyt nebuvo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terbelė @ 2008 03 17, 00:08)
Bet rudų tepimų matyt nebuvo? ax.gif

Nebuvo,bet kiti visi simptomai buvo kaip endometrijozes.
Atsakyti
Sian buvau pas gine, pasakiau savo itarimus apie galima endometrioze, nes ir tepa ir skauda ir tt, viskas sutampa. Tai jinai manes net netyre, liepe pradet gerti Lindynette30 kontraceptika. O as maniau, kad darys koki tai tyrima, nes vistiek tai rimta, tuo labiau, kad man pastoviai skauda.. blink.gif kazkaip ne taip viska isivaizdavau schmoll.gif
Atsakyti