Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ERA @ 2006 02 19, 10:40)
Laisve, niekas per daug nieko nesitki, bet elementaraus zmogisko poziurio i paaugli ir i jo tevus noretusi. O cia is kart teismai, baudos. Taip ir sakom, kad pasielge pagal instrukcijas, taip kaip reikia, bet ne pagal zmogiskuma, taip kaip galima buvo pasielgti.
Duok dieve, kad tavo vaikai butu idealus.

Siuo atveju instrukcijos padejo

O su vaikais turim ir turesim visokiausiu bedu. Tik yra vienas suvokimas, kad ieskosim visu galimu sprendimu, pagalbos, patarimu, iseiciu...bet kazi ar tikesimes, kad kazkam tai labiau rupes, nei mums patiems.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2006 02 19, 08:48)
Bet ne apie tai dabar daina... ir nereikia nukrypti nuo temos.
Kiek žinau, paprastai ne klasės auklėtoja pristato vaiką policijai, o mokyklos administracija, gavusi informaciją iš auklėtojos...

Tai daina ir apie tai, kad aukletoja lygiai taip pat galejo pamajakinti Smurkai ir pasakyti, kad jei niekas nepasikeis elgsiuosi taip ir taip.Nemanau, kad Smurka nebutu sureagavusi ir butu laukusi -kas bus toliau.
O nukrypimas tik toks, kad paaugliai yra neprognozuojami.Tai vat.
Pati augimu berniuka paaugli ir zinau ka tai reiskia.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2006 02 19, 10:27)
  Bet ir mano pamineti zodziai nera tinkamas pedagogu elgesys.
O tokie pat zodziai is tevu ar vaiku-tinkamas? Trys grandys turetu eit viena kryptim.<br/>Papildyta:<br/>
QUOTE(ERA @ 2006 02 19, 10:55)
Tai daina ir apie tai, kad aukletoja lygiai taip pat galejo pamajakinti Smurkai ir pasakyti, kad jei niekas nepasikeis elgsiuosi taip ir taip.Nemanau, kad Smurka nebutu sureagavusi ir butu laukusi -kas bus toliau.

O kaip daina apie tai, kad Smurka galejo paskambinti dukart i savaite aukletojai ir apsisviest padeti (kuri , manau, ir taip jai buvo gan aiski)?

p.s. nenoriu, kad Smurka suprastu tai kaip kazkieno kaltinima. Galiu sneket net neminint vardu, nes sneku apie aplama poziuri. Tiesiog siuolaik tai tapo tinkamu pavyzdziu iliustruoti situacija(o tikrosios padeties smurkos atveju nezinau ir nesuzinosiu). Dar. Mes narstom situacija, kuria isbylojo tik viena puse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 19 vasario 2006 - 11:01
QUOTE(uola @ 2006 02 19, 08:51)
Siuo atveju instrukcijos padejo

O su vaikais turim ir turesim visokiausiu bedu. Tik yra vienas suvokimas, kad ieskosim visu galimu sprendimu, pagalbos, patarimu, iseiciu...bet kazi ar tikesimes, kad kazkam tai labiau rupes, nei mums patiems.

Uola as jau rasiau, kad man pvz labai patinka musu sunaus aukletoja.Ji susisiekia su tevais ir viska sprendzia klases lygyje.Juk namie jie gali buti angeliukai, o klasej klounai.
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2006 02 19, 10:58)
Uola as jau rasiau, kad man pvz labai patinka musu sunaus aukletoja.Ji susisiekia su tevais ir viska sprendzia klases lygyje.Juk namie jie gali buti angeliukai, o klasej klounai.
Klases lygmenyje, kol tai duod rezultatus. O jei ne? Jei ,tarkim, situacija negereja. Ka siulytum? Ka tu, kaip mama darytum. Na praleidineja ir viskas. Zinai, kad mergaites erzina. Kokie toliau tavo zingsniai butu. Aukletoja neorganizuoja jokio pokalbio su mergisciomis. Situacija ta pati. Ka toliau darai? Mintyse keiki aukletoja ir jokio sprendimo?
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2006 02 19, 09:07)
Klases lygmenyje, kol tai duod rezultatus. O jei ne? Jei ,tarkim, situacija negereja. Ka siulytum? Ka tu, kaip mama darytum. Na praleidineja ir viskas. Zinai, kad mergaites erzina. Kokie toliau tavo zingsniai butu. Aukletoja neorganizuoja jokio pokalbio su mergisciomis. Situacija ta pati. Ka toliau darai? Mintyse keiki aukletoja ir jokio sprendimo?

As nesakau, kad as nieko nedaryciau, nors... nelabai zinau ka butu galima padaryti.Jei kalbetis su mergickom ir ju tevais?, tai vaikis kaip skundikas atrodys, mamiciuku vadins. O vat aukletoja tai tikrai gali daug.Sakau is patirites(vat ir sakau, kad mums su aukletoja pasisieke).Ji taip is laviruoja , kad per klases valandele susisodina vaikus ir pasakoja, aiskina, vat maciau jus, stebejau, vat man tas nepatiko ,tas atrodo negerai.Na manau galima su vaikais kalbetis diskutuoti, net klases valandlei tema tokio lygio sugalvoti.Cia tik noro reikia.uz tai musu klase tarp 7 septintu yra pati draugiskiausia ir stipriausia(buvo pirma pusmeti) biggrin.gif
As ir siaip daug kalbuosi su savo vaikiu, bet kartais pagalvoju, kas bus kai nebeveiks mano kalbos, pasakojimai.Sakau tiesiai svieisiai- NEZINAU.
Bet aukletoja vis tik galejo paskambinti pries priduodama.
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2006 02 19, 10:55)
Tai daina ir apie tai, kad aukletoja lygiai taip pat galejo pamajakinti Smurkai

Galėjo... Visi galėjo... Klasės auklėtoja, eik žinau, privalo tėvus informuoti apie vaiko mokymąsi ir elgesį. O kaip tai padaryti, nėra niekur nurodyta: ta informacija gali būti ir įrašas pažymių knygelėje (t.y. surašyti pažymiai ir praleistos pamokos). Ir psio. Ir jokius "majakus" kolei kas neįrašyta... Manau, kad tokie dalykai gali būti tik abipusio susitarimo reikalas. Bet tam reikia tartis, t.y. palaikyti nuolatinį ryšį.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2006 02 19, 10:48)
Bet ne apie tai dabar daina... ir nereikia nukrypti nuo temos.
Kiek žinau, paprastai ne klasės auklėtoja pristato vaiką policijai, o mokyklos administracija, gavusi informaciją iš auklėtojos...

Na, man buvo pacituotas sakinys iš klasės vadovės, o ne mokyklos direktorės pareiškimo.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 02 19, 11:53)
Na, man buvo pacituotas sakinys iš klasės vadovės, o ne mokyklos direktorės pareiškimo.

Tai gal ji tada "viršijo savo įgaliojimus"? Arba mokyklos direktoriaus pareiškime įrašytos auklėtojos citatos?..
Atsakyti
Na, aš lenkiu prie to, kad policijos pareigūnė pažeidė procesinius veiksmus, surašydama protokolą.

Surašant protokolą, administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui išaiškinamos jo teisės ir pareigos, numatytos ATPK 272 straipsnyje, ir tai pražymima protokole. Administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo turi teisę susipažinti su bylos medžiaga, duoti paaiškinimus, pateikti įrodymus, pareikšti prašymus; nagrinėjant bylą, naudotis teisine advokato ar kito įgalioto atstovo, turinčio aukštąjį teisinį universitetinį arba jam prilyginamą išsilavinimą, pagalba; kalbėti gimtąja kalba arba ta kalba, kurią jis moka, ir naudotis vertėjo paslaugomis, jeigu nemoka lietuvių kalbos; apskųsti nutarimą byloje (ATPK 259, 260, 272 straipsniai).

Čia mane konsultavusio teisininko komentaras. Policininkė man nedavė pareiškimo kopijos, nepakišo net perskaityti viso originalo, tik pacitavo vieną sakinį iš jo. Matydama, kad labiau mėgstu skaityti grožinę literatūrą, nei kodeksus, policinininkė kuo greičiau atliko formalųjį darbą ir nesupažindino manęs su mano teisėmis (kad galiu pasisamdyti advokatą ir pan.). Taigi, teisininkės komentaras buvo toks:

Kadangi tėvams nebuvo suteikta teisė susipažinti su visais administracinio teisės pažeidimo bylos dokumentais, manytina, kad jie neturėjo galimybės susipažinti su mokytojos pareiškimu, jiems nebuvo išaiškintos teisės tą padaryti. Galima būtų daryti prielaidą, kad policijos pareigūnė pažeidė administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens procesines teises.
Atsakyti
Na įsiterpiu ir aš. Teisiškai viską teisingai išaiškino tau teisininkė-viskas tvarkoj. Bet...praktikoje yra šiek tiek kitaip. Va mano bendradarbės sūnus pargriovė savo bendraklasį ant žemės ir jį pavadino stukačiumi (kažkokie seni bernų reikalai). Tai pargriautasis pasiskundė tėvams, tie parašė pareiškimą policijai, tie surašė protoklą pagal ATPK 175 str.(atsakingi tėvai už nepilnamečio "išdaigas"). Taigi, mano bendradarbė, kad ir buvo supažindinta su visa medžiaga, ji atsisakė pasirašyti protokolą-na tipo nesutinka su tuo kaip policininkai interpretavo situaciją. Na ir kas iš to? Ogi, vis tiek bendradarbė gavo eiti į teismą ir sumokėti jai skirtą nuobaudą. Nieks ten teisme nesiaiškino tokių smulkmenų, kaip kas manė, kas už ką atsakingas ir pan. Teisėjas jai pasakė:"Džiaukitės, skiriu jums minimalią nuobaudą-50 Lt, o galėčiau ir didesnę". Na ta prasme, ji gal dar turėjo pulti teisėjui į kojas ir pabučiuoti, kad griežčiau nenubaudė. Teisėjas davė susiprasti, kad teismai užversti civilinėmis, baudžiamosiomis bylomis, o čia kažkokia menkavertė AT pažeidimo bylelė-nėr kada terliotis ir aiškintis kas, kaip ir dėl ko kaltas. Protokole parašyta-reiškia taip ir buvo. Viskas. Sakau, gal būt tik ta bendradarbė užtaikė ant tokio neatsakingo teisėjo, gal... Bet žinant mūsų teismų dabartinę situaciją, nemanau, kad kažkas kitaip bus ir šiuo atveju.
Atsakyti
Na, nutartį galima ir apskųsti. Jei iš pirmo karto jie skyrė tą minimalią nuobaudą ir pasiūlė tuo dar pasidžiaugti, tai teisėjas dar negali manyti, kad niekas su šia byla jam galvos nebekvaršins.

Įdomiausia, kad jie, turintys praktikos, labai dažnai pamato, ką gali iš pirmo karto nusodonti, o su kuriuo taip parastai nepajuokausi.
Atsakyti