Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Geras,o mano jaunikaitis periodiškai pas močiutę lakstydavo gyvent,ta vargšė beprotiškai anūką mylėdama priimdavo,galvytę glostydavo ir mano pusėn grūmodavo...Kol vieną dieną neuždraudžiau,tiesiog pasakiau,kad mes kol kas atsakingi už savo vaiką,o ne močiutė.Dabar situacija keičiasi,nes vaikinas pradėjo užsidirbti savų pinigų(taip kad kerzų nepirkimu nepagrasinsi,nors ir per tai jau praėjom)ir planuoja viską mest ir gyventi atskirai.Visai sutikčiau su tokiu jo sprendimu,tik žinau,kad išėjęs nebaigs mokslų ir susigadins ateitį,gaila be galo...
O tavo Smurka,atveju tai gal ir gerai,kad pas tėvą gyvens,jei tik žinoma tėvas gali daryti teigiamą įtaką vaikui...viskam nusistovėjus,emocijom aprimus grįš,juk ir pats vaikas keičiasi,kartu ir mes ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilgėlytė: 24 gegužės 2006 - 09:01
Jei trukdo kaip rašai diedas - tai tada tikrai gali tekti rinktis. Nors... būna taip, kad vieną dieną trukdo diedas, kitąkart mama, trečiąkart klasiokai ir pan...
Dėl mokyklos - Vilniuje tikrai yra mokykla sunkiems vaikams (na, manau turėtų būti) - t.y. nepritampantiems, nestandartiniams visokiems. Gal kartais išeitų sūnui keliauti į tą mokyklą? Žinau, kad daliai vaikų padeda, nes įsivaizduoju kad trečius metus toje pačioje klasėje tikrai nesinorės sėdėti... O toje mokykloje būna visokių.
Stiprybės tau
Atsakyti
Krysta, tokios mokyklos, apie kokią rašai, nėra nei Vilniuje, nei kur nors kitur. Ir tokią "atmatų mokyklą" įsteigti būtų pats didžiausias absurdas. Net neįsivaizduoju, kaip galėtų gyventi vienoje krūvoje vien problematiški vaikai. Nors, tiesą pasakius, Čiobiškėse gyvena, spec.mokykloje (asmenybės galutinio sužlugdymo institucija ten yra, ir ne kitaip). Jei tai galima pavadinti gyvenimu.
Atsakyti
Manau,kad atiduoti vaiką į"sunkiųjų"mokyklą(jei tokia ir būtų) būtų nesamonė,kiekvienoje klasėje būna po keletą probleminių vaikų.Paprastai apie 11-12kl.kaip tik šitokie vaikai susiima ir pakenčiamai baigia mokyklas.Bėda tik,kaip iki tos 11kl.datemt?
Atsakyti
o tokio dalyko , kaip eksternas nėr šiais laikais g.gif ?Pairuošia savarankiškai visą kursą ir laiko egzaminus iš visų dalykų, jeigu atitinka reikalavimus, tai kokios bėdos, gal keltų į kitą klasę g.gif
Atsakyti
QUOTE(xaiva @ 2006 05 24, 14:20)
o tokio dalyko , kaip eksternas nėr šiais laikais g.gif ?Pairuošia savarankiškai visą kursą ir laiko egzaminus iš visų dalykų, jeigu atitinka reikalavimus, tai kokios bėdos, gal keltų į kitą klasę g.gif

O kas jam dėstys? Kas medžiagą mokomąją pateiks/ Programos vis tiek reikia laikytis. O mokytojai į namus vaikšto tik dėl rimtų priežasčių, čia jau medikų išvados kažkokios turi būti, kad vaikas negali mokytis mokykloje
Atsakyti
Domėjausi:eksterno programos iš tiesų egzistuoja,tačiau vaikas turi būti PATS labai motyvuotas.Mano šeimos draugų berniukas yra sportininkas,mokosi aštuntoje klasėje eksternu.Buvo reikalingas prašymas iš sporto komiteto,kad vaikas yra pasiekęs gerų rezultatų sporte,tai davė leidimą mokytis eksternu.Su mokytojais bendrauja internetu kas savaitę.Atsiskaitymai vyksta mokykloje(nepamenu kas kiek laiko)Bet pabrėžiu šis metodas perestukinams netinka schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilgėlytė: 24 gegužės 2006 - 15:35
QUOTE(Smurka @ 2006 05 24, 07:39)
Po paskutinio pabėgimo, kai aš žliumbiau visą dieną, jis grįžo namo ir gavo velnių nuo mano diedo (jis nera jam tėvas). Po pokalbio su juo, sūnus mane paliko ir išėjo gyvent pas tėvą.

Rytais grįžta, pavalgo, mes dar spėjame keliais sakiniais persimesti. Paklausiau, kiek ilgai gyvens pas tėvą, ar jau visam laikui pas jį išėjo. Jis atsakė, kad gyvens pas tėvą tol, kol aš neišsiskirsiu su diedu blink.gif  Va, kur problema doh.gif

O kaip tėtis į visą šitą reikalą žiūri? (turiu omenyje mokyklos nelankymą). Gal jisai galėtų sūnų kaip nors paveikti - juk jam irgi turėtų rūpėti vaiko ateitis (kaip skambiai parašiau, bet esmė lieka - tėtis irgi turi prisiimti atsakomybę už sūnaus auklėjimą).

O, kaip būtų gerai, jei egzistuotų koks nors saliamoniškas, visiems vaikams tinkantis sprendimas schmoll.gif
Atsakyti
Nežinau, apie ką jiedu šnekasi, bet tėčiui bus dar sunkiau nei man. Jis gi faktiškai jo neaugino ir neauklėjo ir niekada nesidomėjo, kaip jam sekasi. Per didelės spragos jų bendravime
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 05 24, 15:01)
Krysta, tokios mokyklos, apie kokią rašai, nėra nei Vilniuje, nei kur nors kitur. Ir tokią "atmatų mokyklą" įsteigti būtų pats didžiausias absurdas. Net neįsivaizduoju, kaip galėtų gyventi vienoje krūvoje vien problematiški vaikai. Nors, tiesą pasakius, Čiobiškėse gyvena, spec.mokykloje (asmenybės galutinio sužlugdymo institucija ten yra, ir ne kitaip). Jei tai galima pavadinti gyvenimu.

Na aš tikrai skaičiau apie tokią. Ji yra skirta ne atmatoms, o tiems, kas nenori eiti į tradicinę mokyklą, nemotyvuoti arba susidūrę su pedagogų nesupratingumu. Gal prie vakarinės mokyklos tada? Nes ten ir pavadinimas buvo panašus į "jaunimo mokykla" ar pan... Radau internete: per paiešką įvedi "jaunimo mokykla" ir rodo kokiuose miestuose jos yra. Atmatų ar ne atmatų, bet jei mano vaikas turėtų problemų su mokyklos lankymu, geriau tegu lanko tokią, negu jokią. Galima, aišku, vadinti galutiniu sužlugdymu, bet pasidomėti ir pasiteirauti tikrai gali.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 05 24, 15:13)
Nežinau, apie ką jiedu šnekasi, bet tėčiui bus dar sunkiau nei man. Jis gi faktiškai jo neaugino ir neauklėjo ir niekada nesidomėjo, kaip jam sekasi. Per didelės spragos jų bendravime

Bet vistik, jei sūnus išėjo pas tėtį (nors ir laikinai), tai ryšys ko gero, nėra visai nutrūkęs. Gal verta pabandyti pakalbėti su tėčiu, gal į jo "pamokymus" sūnus labiau kreips dėmesį. Panašu, kad dabar tavo sūnui reikia "vyriško" autoriteto, o dabartinėje Tavo šeimoje jis to neturi...(kad ir kaip būtų skaudu tai pripažinti)
Atsakyti
Tai kad jaunimo mokyklos yra skirtos vyresniems
Atsakyti