kazkada senai, senai maciau TV pagalba, kaip motina iskviete, kad vaikai neina i mokykla nezino nei kaip kalbeti nei kaip daryti...... tai Gediminas paklause kuo jie noretu buti, vienas vireju kitas vel kazkuo nuveze juos i prabangiausio restorano virtuve, viska aprode, nuveze kita (lygtai jis lakunu norejo buti)..... ir parode va cia galite ateityje dirbti jeigu mokysites...... ir paskui nvueze i savartyna kur daug bomzeliu besiknisanciu tokiu lengvai pabrinkusiu...... ir sako o va cia busite jeigu gyvensite taip kaip dabar gyvenate ir niekur nesimokysite...... siaip patiko man ta laida vaikai turetu susimastyti.....
QUOTE(Saga @ 2006 10 06, 11:23)
kazkada senai, senai maciau TV pagalba, kaip motina iskviete, kad vaikai neina i mokykla nezino nei kaip kalbeti nei kaip daryti...... tai Gediminas paklause kuo jie noretu buti, vienas vireju kitas vel kazkuo nuveze juos i prabangiausio restorano virtuve, viska aprode, nuveze kita (lygtai jis lakunu norejo buti)..... ir parode va cia galite ateityje dirbti jeigu mokysites...... ir paskui nvueze i savartyna kur daug bomzeliu besiknisanciu tokiu lengvai pabrinkusiu...... ir sako o va cia busite jeigu gyvensite taip kaip dabar gyvenate ir niekur nesimokysite...... siaip patiko man ta laida vaikai turetu susimastyti.....
Jei vaikas mąstys, gal ir bus pamoka, o jei ne- tai ir liks tiks smagiu pasivažinėjimu ir pasifilmavimu...
QUOTE(bugen @ 2006 10 03, 10:04)
Vakar suzinojau naujiena. Pasirodo mano 10 metu sunus jau keturias dienas neina i mokykla. Suzinojau is mokytojos skambucio. Kodel jis tai daro paaiskinti nesugebeejo-tiesiog sako nenoriu ir viskas. Kazkokiu problemu del draugu ar mokslu neturi. Patarkite kaip su juo kalbeti ir ka daryti, nes kai kalbi toks ispudis, kad negirdi... 

Nezinau, bet gal but pradzioj pamastykit, gal tai ne vaiko, o visos seimos problema, gal kazkas ne taip, jog vaikas nenori pasakot, kodel nelanko mokyklos. As cia turiu mintyse ne tai, kad jis nelanko mokyklos, o kad nepasipasakoja jums. Gal kazkokio pasitikejimo tarp jusu kaip sunus ir mama nera. Mes su vaiku labai gerai sutariam ir jis man pasisako gal but ir del visai nereiksmingu dalyku, bet svarbiausia kad mes visada, kad ir kaip netureciau laiko pasikalbam, bent jau parodau jog isklausau. Jautresniam vaikuciui uztenka pora kartu jo neisklausyt, tipo tai nesvarbu ir kita karta jis jau nieko nebepasakos.
Pasistenkit kazkaip ta pasitikejima atstatyt ir vaikas pats pasipasakos, o jau tada spresit kas tai per problema to pamoku vengimo. Gal dar pasikalbekit su mokytoja, aisku jei ji po to neperpasakos jusu pokalbio vaikui ar siaip kitiems, na jei jus ja pasitikit ir geriau, kad apie tuos pokalbius nezinotu jusu vaikas.
Svarbiausia nepamokslaukit vaikui ir nebarkit, negasdinkit, tai bus tik blogiau.
Ir mano neina... :verysad:Tik jau vyresnis - keturiolikos. Pernai nevaikščojo, liko antrus metus. Ir vėl nevaikšto. Tiesa, į kai kurias pamokas nueina, į tas, kurių mokytojai kažkuo jam patinka. Jaučiu, lieps eit į kitą mokyklą, tik kuo kita geresnė? Mokytis juk visur reikia...Bijau, kad degraduosim, nors smegenų turim. Neabejoju, kad yra ir daugiau mamų, turinčių tokių problemų. O gal turėjusių ir radusių išeitį. Patarkim, pasidalinkim, ieškokime drauge. Labai jau matau neaktyviai į šią temą įsijungiama.

Mano eina. Taciau noro mokytis - jokio. Ir jokie pavyzdziai nepadeda. Simtus kartu prikalbeta, kad jei nesimokysi, tai neturesi namu, gyvensi siukslyne. Simtus kartu duoti ir atvirkstiniai pavyzdziai: jei mokysiesi, gali tapti tokiu ar kitokiu zinomu zmogumi. Neveikia. Uzvakar net pravirko, koks neidomus jo gyvenimas. Psichoneurologas prirase antidepresantu ir liepe nespausti prie mokslu. Taciau zinau, kad negaliu paleisti visiskai vadziu. Neprisimenu nei vieno vakaro, kad patikrinusi pamokas, nerasciau nepadarytu uzduociu. Pykstu ir ant mokytoju. Grizo maniskis is vokieciu kalbos pamokos su 6, nelaimingas labai, ir pasakoja: Kornelijus nemokejo, apsiverke, tai jam nieko nerase. Sakau: jeigu taip galima manipuliuoti mokytojais, tai kita karta ir tu paverk. O jis: man neiseina. Tai va, kai neiseina, tai po to naktimis nemiegame ir gydomes neurozes.
Man paciai mokykliniai metai buvo daug smagesni negu studiju, visada i mokykla eidavau su didziuliu noru. Nesuprantu, kodel mano vaikui mokykla yra didziausias kosmaras. O kai buvo maziukas, su jokiais zaislais nezaide. Vieninteliai zaislai budavo knygutes. Nei pro viena knygyna nepraeidavome. Dabar sunku tuo patiketi. Knygos is gyvenimo isnyko kartu su pradejimu eiti i mokykla.
Gal ir ne visai i tema, bet nors siek tiek issiliejau.
Man paciai mokykliniai metai buvo daug smagesni negu studiju, visada i mokykla eidavau su didziuliu noru. Nesuprantu, kodel mano vaikui mokykla yra didziausias kosmaras. O kai buvo maziukas, su jokiais zaislais nezaide. Vieninteliai zaislai budavo knygutes. Nei pro viena knygyna nepraeidavome. Dabar sunku tuo patiketi. Knygos is gyvenimo isnyko kartu su pradejimu eiti i mokykla.
Gal ir ne visai i tema, bet nors siek tiek issiliejau.
Kas keisčiausia, ir maniškis visus vaikiškus žurnaliukus bei enciklopedijas su įdomumu suskaitė dar darželyje. Knygutes labiau mėgavo mano skaitomas, visa valanda anksčiau guldavosi į lovą, kad pasiklausytų. O kokius vaidinimus darželyje "atlaikydavo" - ištisus puslapius eilėraščių išmokdavo su intonacijomis ir apvaidnimais. Ir dabar su mano draugais ar kolegomis gali diskutuoti įvairiausiomis temomis ir nežinantieji nustemba, kad jam tik 14... O mokykla - šakės. Kaip ožys užsiblokuoja ir neina. Matau, kad ir pačiam negerai, nes kasryt iškeliauja dantis sukandęs, sakydamas, kad jau eis, o paskui paaiškėja, kad mieste pravaikštinėjo... Apie netradicines mokyklas galvoju, bet tik Valdorfą aptikau, o ten, sakė, vietų nėr. Ir su Vaikų teisėm kalbėjau, ir su inspektore, pas psichologą vaikštau. Šis sako, kad tik gražiuoju įtikinėjant ir kalbantis įmanoma ko nors pasiekti. Taip ir stengiuosi, nors kartais prasprogstu. Ir vis vietoje...
Na jau atrodo eme vaikscioti ir panasu, kad mokosi... Kad neprisikalbeciau. na nieko gero jam pasakyti as mesugebejau todel emiausi... santazo
Pasakiau, kad jei toliau taip bus isvaziuns gyventi i kaima, kur yra tik viena mokykla ir toj pacioj vyro mama ir sesuo dirba mokytojomis. Baisiai issigando ir atrodo paveike...

Ne karta esu girdejusi, kad gabus vaikai nueje i mokykla iki 4 klases susilygina su vidutiniokais, o iki 9, net gali tapti paskutiniais, juos aplenkia ne tokie gabus, taciau darbstus klasiokai. Gabiesiems nuolat reikia darbo, kad jie tobuletu, o musu mokykline programa jiems nepritaikyta, todel negave darbo pagal sugebejimus jie atbunka.
Mielosios kiek įmanoma išlaikykite vaiką normalioje mokykloje, pasistenkite išsiaiškinti nėjimo į mokyklą prižastis, gal neturi tinkamo apsirengimo, ar pinigeliu arbatai, gal prasiskolino, gal šantažavo didesni ir t.t, tik neveskite į Jaunimo mokykla, nes ten susirenka jau tikrai degradaves jaunimas: pijokai, narkomanai o tarp ju atsiranda dar nesusigadine, kurie vėliau tampa į juos panašūs arba "šeštais" ir ties patarnauja, o jau iš ten išbristi tikrai sunku...
Sveikos, ir as turiu tokia problema, mano 11 metu sunus pasirodo, kad visa menesi praleidinejo pastoviai pamokas, kol neissiaiskinau su klases aukletoju. Visa ta laika, sededavo namie prie kompiuterio. Na man sokas, kad taip atsitiko, kad vaikas man tiek melavo, o as naiviai juo tikejau. aisku dabar kompiuteriu neleisiu iki vasaros atostogu, gal per daug grieztai, bet manau, kad tai sudrausmins.
QUOTE(jausma @ 2006 10 13, 20:22)
Mielosios kiek įmanoma išlaikykite vaiką normalioje mokykloje, pasistenkite išsiaiškinti nėjimo į mokyklą prižastis, gal neturi tinkamo apsirengimo, ar pinigeliu arbatai, gal prasiskolino, gal šantažavo didesni ir t.t, tik neveskite į Jaunimo mokykla, nes ten susirenka jau tikrai degradaves jaunimas: pijokai, narkomanai o tarp ju atsiranda dar nesusigadine, kurie vėliau tampa į juos panašūs arba "šeštais" ir ties patarnauja, o jau iš ten išbristi tikrai sunku...
Nelabai žinau tikrąją padėtį tose mokyklose,tačiau šiokią tokią nuomonę esu susidariusi

Kelios mano dukros klasiokės po šeštos klasės į septintą jau nebeatėjo,kai vėliau sinojome - jos jau mokosi Jaunimo mokykloje