Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
supratimas, kad mokaisi sau ateina vėliau, tad kažkas turi priverst..
nors manęs tai niekas nevertė ir mano pažymių netikrino ax.gif bet sau patingėt tai leisdavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o šiaip...12oj klasėj dar ne tiek mokysies ir savo noru ir dar papildomai norėsi ir net būsi pasiruošus už tai sumokėt pinigus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš mokėjau mokykloj viską, išskyrus matematiką ir chemiją (fizika buvo ganėtinai aiški). Taip ir vargau savo dieneles prie knygų, nesuprasdama, kur čia a, o kur b... Mokiausi mokiausi, o dabar vistiek ničnieko nepamenu. Prievarta išmokti dalykai - nemieli. Bet... jų reikia, bent kol mokaisi mokykloj. Vėliau (žiūrint, ką studijuosi) jų gali visai nebeprireikt. ax.gif
Savo pirmokę mokau rašyt, nes turi bėdų dėl įskaitomo rašto, o šiaip - problemų nėra. Žiūrėsim, kas bus toliau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mano mama tai tiesiog tobula šiam aprašymui, viskas tinka... unsure.gif Būna grįžti namo padarai namų darbus, sako ar jau padarei taip greit, pasakei, kad jau viskas išmokta, o ji tai eik dar pasimokyk ką nors biggrin.gif Na, dabar tai juokas ima, juolab, kad pažymiai labai geri...

Suprantu, kad mokymasis tai vien tik mano pačios labui, bet kai mama vadovauja, net mano metinio darbo atlikimui ir ketina neišleist susitikt su draugais dėl to, kad jos manymu per mažai jo padariau, manau, kad to jau perdaug... g.gif blush2.gif
Atsakyti
Manęs mama absoliučiai nevertė mokytis, į susirinkimus irgi kažkaip nevaikšiodavo- mokiausi labai gerai ir be to. Ir tikrai ir dabar šlykščiai jausčiausi ( kartais ir jaučiuosi) jei kažkas "prievartauja" ką nors padaryti. Turi būti vidinė motyvacija, turi pati suprasti, kad TAU to reikia, ir jeigu mama reikalauja, ji tikrai tai daro Tau gero norėdama, ne sau. Dabar mąstau tik teoriškai-efektyviau būtų jeigu mama bandytų su tavim kartu pasėdėti, pamokas pasiaiškinti, sudominti. Bet ko gero mama ne visada laiko turi. Žinok, mamos ir pačios sau per mažai laiko randa...Tiesiog nedaryk iš to problemos, verčiau "priversk" save dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilganosė: 09 balandžio 2008 - 17:38
QUOTE(Ilganosė @ 2008 04 09, 17:37)
Manęs mama absoliučiai nevertė mokytis, į susirinkimus irgi kažkaip nevaikšiodavo- mokiausi labai gerai ir be to. Ir tikrai ir dabar šlykščiai jausčiausi ( kartais ir jaučiuosi) jei kažkas "prievartauja" ką nors padaryti. Turi būti vidinė motyvacija, turi pati suprasti, kad TAU to reikia, ir jeigu mama reikalauja, ji tikrai tai daro Tau gero norėdama, ne sau.

gal nuo charakterio priklauso. aš mokytis motyvacijos neturėjau visiškai. ir jei nebūčiau žinojus kad už blogą pažymį namie gausiu velnių, iš viso mokykloj būčiau buvus reta viešnia.
be to, buvau įsitikinus, kad mokykloj moko visokių nesąmonių ir viso to man nereikia -- nei gramatikos taisyklių, nei trigonometrijos funkcijų, nei cheminių reakcijų lygčių, nei augalo ląstelės dalių. tą ką man reiks tikrai tai išmoksiu savaime lotuliukas.gif
dėl to tėvams dėkinga, kad neleido nusivažiuot. bet ko negaliu atleist, kad nuolat lygino su draugių vaikais -- "va Vytukas tiek daug mokosi, o tu su kompu žaidi", arba "Ingutė jau įstojo į Vilniaus universitetą, o tu niekad neįstosi" bash.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 09 balandžio 2008 - 18:55
Vaikai privalo mokytis, taciau su mokymosi nereikia perlengti lazdos. As niekada savo dukros nespaudziau. Visada sakiau, kad mokaisi sau. Gaudavo dvejeta, tai namuose juokaudavau, kad namo parjodavo su arkliuku. Labai pykdavo. Pradejo daugiau sedeti prie pamoku ir rezultatai neblogi. Mokosi pagal savo galimybes. Blogai sekasi su matematika ir lietuviu. Ieskosime isteities.
O kad gaudavo bloga pazymi ji man meluodavo. Uz ta mela gaudavo barti dar daugiau nei uz bloga pazymi.
Blogas pazymys tai yra tingejimo pasekmes.
Atsakyti
Ko gero nuo vaiko labai priklauso... Nesamone, kad baudziama uz pazymius-ypac vyresnese klasese. Koks gi cia pasitikejimas-ir suauge daznai nesugeba visko iki galo padaryt. Mano mama siuo atzvilgiu buvo super thumbup.gif Jos kisimasis i mano mokslus baigesi 2 klaseje, kai ji man i kuprine neidejo pratybu ir as gavau pastaba i pazymiu knygele biggrin.gif Nuo tada viska dariau pati, mano namu darbai niekada niekada nebuvo tikrinami, ji galu gale ir nezinojo, kas man uzduodama. Pasirasydama pazymiu knygeleje matydavo, kokie tie mano pazymiai... dauguma 8,9,10, bet turiu pripazint, kad buvo ir 6 ir 7. Turejau problemu su vokieciu, trimestra isvede 5. Ir matematika... nei sykio bart negavau, mama nuejo su mokytojais pasneket, gal man papildomai reikia, juk viskas iki tol gerai sekesi. Mokytojai ja greit nuramino, kad as persilausiu greit, o man buvo tokia geda, kad mamai reikejo sneket su mokytojais, kad mygom susiemiau, ir ta vokieciu ir matematika kazkaip suprast pradejau lotuliukas.gif O daugiau... yra buve, kad is principo 12 klasej nesimokiau anglu prielinksniu, perspejau mama, kad gausiu dvejeta lotuliukas.gif Kitasyk pati nesuprasdavau, uz ka parkeliauja koks 5etas. Ji tiesiog nesikiso ir tiek-as i jos darba nesikisu, ji i mano, savo problemas sprendziam pacios. Kaip ji galejo zinot, kiek man reikia mokytis, o kiek ne? Su paaugliu deretu elgtis kaip su suaugusiu, nebe kaip su vaiku.

Baigiau su pagyrimu ir galiu drasiai pasakyt, kad niekada niekada nesu gavusi bart/lupt/kitokios bausmes uz bloga pazymi tongue.gif
Atsakyti
Sveikos. Na as savo turiu paspausti ir pareguliuot, nes jei netikrinciau pamoku tai nusivaziuotu,taip buvo pradzioje mokslu,sakydavo as jau paruosiau, ir kelis karuts netikrinau kaip ji ten paruose, tai per kontrolini pazymys nekoks.Poto pradejau tikrinti , ir nuo to laiko nebuvo gavusi blogo pazymio. Ir matau kad ji sugeba, tik kartais tinginys buna didesnis. Dabar jai 12, ir galvoju kazin kaip ji toliau, nejau taip ir reiks, kontroliuot. g.gif
Atsakyti
Čia jau nuo vaiko priklauso.Viešpatie,jei reiktų dar namie vakarais pamokas tikrinti. doh.gif Atneša tik pasirašyti pažymių knygeles.O susirinkimuose,pamenu,kaip girdavo pradinių klasių mokyotja,kad matosi su kuriais vaikais tėvai dirba namie.O man nėra kur akių dėti,nes net nežinau apie ką kalba eina. blush2.gif Ir pažymiai visų trejų puikūs.Vakar mažosios pasirašynėjau pažymių knygelę,tai jau net nebeįdomu,per du mėnesius vien 10. blush2.gif Spėja jie visur ir prie kompo prisisėdėti su protu ir kitoms pramogoms.Visai nesikišu. blush2.gif
O jei mama reikaluja,matyt-reikia.Mane irgi laužė,tėvas iki pat 8 klasės tikrindavo matematiką.Ir dabar aš tik dėkinga. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2008 04 09, 17:36)
supratimas, kad mokaisi sau ateina vėliau, tad kažkas turi priverst..
nors manęs tai niekas nevertė ir mano pažymių netikrino  ax.gif bet sau patingėt tai leisdavau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o šiaip...12oj klasėj dar ne tiek mokysies ir savo noru ir dar papildomai norėsi ir net būsi pasiruošus už tai sumokėt pinigus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

va va drinks_cheers.gif dabar 11 klasėje esu, tai nereikia nė jokio raginimo mokinkis, sėdėk, daryk irnesakyk.gif ir pačiai aišku kad taip reikia daryti, dievaži, juk kitais metai egzaminai doh.gif

na mano pažymius tai tėvai patikrina, domisi kaip man sekasi, kas nesiseka smile.gif

bausti už tai, kad mokinys blogai mokosi-tai manau neteisinga niekieno atžvilgiu.tarkim kokia Petrutė yra visai negabi matematikai.ji gauna 2 ar 3 ar 4, ją tėvai baudžia, rėkia, kad tu tingine nesimokai, nieko nedarai.bet gal reikia suvokti tai, kad vaikas galbūt tam dalykui yra negabus ir jo niekad tobulai nesupras, galbut ir "temps" visus 12 metų tokiais pažymiais.tai kur teisybė bausti vaiką už tai kad jis tam negabus? schmoll.gif nors juk visiškai priešingai būtų jei mokinys tiesiog tingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrelė* @ 2008 04 11, 13:38)
bausti už tai, kad mokinys blogai mokosi-tai manau neteisinga niekieno atžvilgiu.tarkim kokia Petrutė yra visai negabi matematikai.ji gauna 2 ar 3 ar 4, ją tėvai baudžia, rėkia, kad tu tingine nesimokai, nieko nedarai.bet gal reikia suvokti tai, kad vaikas galbūt tam dalykui yra negabus ir jo niekad tobulai nesupras, galbut ir "temps" visus 12 metų tokiais pažymiais.tai kur teisybė bausti vaiką už tai kad jis tam negabus? schmoll.gif  nors juk visiškai priešingai būtų jei mokinys tiesiog tingi g.gif

negabus gali turėti mažesnį pažymį, bet ne neigiamą. galų gale mokykloj galima gauti pažymį vien už tai, kad stengiesi, net jei ir esi mažiau gabus.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2008 04 11, 14:50)
negabus gali turėti mažesnį pažymį, bet ne neigiamą. galų gale mokykloj galima gauti pažymį vien už tai, kad stengiesi, net jei ir esi mažiau gabus.

drinks_cheers.gif pritariu smile.gif gali turėti prastą bet ne neigiamą, o ir mokytojai tikrai pakelia pažymį jei rodai norą bent suprasti(ir pačiai kai sunku, tai radau norą vistiek suprasti, mokintis, tai ir pačiai pažymį pakelia smile.gif ), nors nesiseka drinks_cheers.gif bet vis tiek bausti, kad ir už prastą pažymį-netikslinga schmoll.gif
Atsakyti