Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Paauglė. @ 2008 04 09, 16:44)
Sveikos mamos!  4u.gif  Aš norėjau paklausti jūsų ar jūs irgi "verčiate" savo atžalas mokytis? Ar už blogus pažymius juos baudžiate? Ar čia tik mano mama tokia?  doh.gif 
Už 8 jau negaliu sėdėti prie kompo! O apie mažesnį pažymį net nekalbu. Visos pamokos padarytos, išmoktos. Jei ko neradai-surasi!  protest.gif Kruvinom ašarom verksi- visas pamokas išmoksi ir padarysi nors iki ryto sėdėsi. Tikriausiai čia tik mano mama yra kažkokia.......!  doh.gif

kaip man tai artima.... wub.gif atsimenu zliumdavau...menesiais et niekur neisleisdavo...sakiau kai uzaugsiu, niekada taip savo vaikam nedarysi...bet uzteko baigti mokykla ir istot i universiteta...jau tada pajauciau kokia esu dekinga uz tai, kad nebuvo jokiu nuolaidu ir niekas nezaide su manim...sakoma, kad niekada nera velu mokytis...bet...jei netureciau pagrindu is mokyklos dabar butu sunku...o ir piniginii reikalai manu butu prastesni... lotuliukas.gif aisku paguoda cia nepades dabar...ta suprasi tik pati uzaugus... 4u.gif
Atsakyti
Ne tik kad neverciu mokytis, bet net netikrinu pazymiu knygeles. Mokykloje yra elektroninis dienynas, tevams isdalinti kodai, su kuriais jie internete gali patikrinti, kaip vaikai mokosi. Mes ta koda atidavem dukrai ir pasakem- jei reikes pagalbos, tai sakyk. Mes tavim pasitikim, pazymiu neseksim. Ne karto nesu uzejus i ta svetaine.

Finale turim pirmune. smile.gif Ji kartais pasigiria, kai gauna gera pazymi uz sunku kontrolini. Mes pagiriam, pasidziaugiam. Jei pasiguodzia del blogesnio pazymio- nepamokslaujam, paguodziam. Kartais papraso papaskoti apie istorinius ivykius, padeti isspresti sunkesni uzdavini. Jauciam, kad turi sveika konkurencijos jausma. Ir atsakomybe.

Manau, tevai vercia vaika mokytis ir ji kontroliuoja, kai juo nepasitiki. O kodel nepasitiki, cia jau kita kalba. Itariu, be gero seimos psichologo sunku butu atsekti.

Beje, mano tevai ir vyro tevai irgi tiesiog mumis pasitikejo, nekontroliavo. Tik surinkdavom parasus pazymiu knygelese. Abu mokemes puikiai. Kad istojom i universitetus, sekmingai juos baigem, susiradom savo vietas gyvenime ir uzaugom nestresuoti/nekompleksuoti, o laisvi zmones, galim dekoti savo tevams. Tikiuosi, kad tokiais bus ir mano vaikai. Is sulauzytu vaiku laimingi zmones vargu ar isaugs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 11 balandžio 2008 - 15:38
Niekada nebuvau ir nesu dekinga mamai, kad man nuolat zyzdavo, kad reikia mokytis.. Manau, kad nora/meile mokslui galejo skiepyti kitais budais, o ne "tas mokosi geriau" ar "mokytumeis daugiau".. Niekada nemegau ir nemegstu kai man nurodinejama ka ir kada daryti.
Stengsiuosi, kad mano dukra suvoktu, kam tas mokslas reikalingas. O kaip pavyks, tai po daug metu ir parasysiu. biggrin.gif

Beje, Norfos kasoj nesedziu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet kaip sakoma neissizadek... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 11, 15:28)
Ne tik kad neverciu mokytis, bet net netikrinu pazymiu knygeles. Mokykloje yra elektroninis dienynas, tevams isdalinti kodai, su kuriais jie internete gali patikrinti, kaip vaikai mokosi. Mes ta koda atidavem dukrai ir pasakem- jei reikes pagalbos, tai sakyk. Mes tavim pasitikim, pazymiu neseksim. Ne karto nesu uzejus i ta svetaine.

Finale turim pirmune.  smile.gif Ji kartais pasigiria, kai gauna gera pazymi uz sunku kontrolini. Mes pagiriam, pasidziaugiam. Jei pasiguodzia del blogesnio pazymio- nepamokslaujam, paguodziam. Kartais papraso papaskoti apie istorinius ivykius, padeti isspresti sunkesni uzdavini. Jauciam, kad turi sveika konkurencijos jausma. Ir atsakomybe.

Manau, tevai vercia vaika mokytis ir ji kontroliuoja, kai juo nepasitiki. O kodel nepasitiki, cia jau kita kalba. Itariu, be gero seimos psichologo sunku butu atsekti.

Beje, mano tevai ir vyro tevai irgi tiesiog mumis pasitikejo, nekontroliavo. Tik surinkdavom parasus pazymiu knygelese. Abu mokemes puikiai. Kad istojom i universitetus, sekmingai juos baigem, susiradom savo vietas gyvenime ir uzaugom nestresuoti/nekompleksuoti, o laisvi zmones, galim dekoti savo tevams. Tikiuosi, kad tokiais bus ir mano vaikai. Is sulauzytu vaiku laimingi zmones  vargu ar isaugs.

nugi nuoširdžiai pavydžiu 4u.gif
aš turbūt tikrinsiu ax.gif auginu du berniukus, rudenį eis į pirmą klasę, bijau juos paleist, matyt pasitikėjimo stoka doh.gif
manęs tėvai labai netikrino, bet ir leisdavau sau patinginiaut. Logika buvo tokia - kam mokytis, jei yra galimybė praslyst doh.gif Dar ir dabar mamai pasakau, ko jūs manęs netikrinot, nespaudėt, o ji,- tu gi pati dėl savęs turėjai mokytis. Turėjau, bet... blush2.gif
tai aš turbūt būsiu ta, kuri kontroliuos, tuo labiau, kad jau darželyje jie tie, kurie esant galimybei, išsisuks, matyt į mamą nusidavė doh.gif doh.gif doh.gif tongue.gif
Atsakyti
saviškės nekontroliuoju padarė pamokas ar ne, viską matau pažymių knygelėje ax.gif jei paprašo pagalbos padedu, bet šiaip dirba savarankiškai, vidurkis stiprus 9 thumbup.gif . Pas mus bėda ta kad galvą turi gerą, bet pritingi, eh visai kaip mama blush2.gif O kad mokytis reikia tai pati supranta, buvo kelios nepadarytos pamokos tai kol kas užteko pokalbio. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 04 12, 10:58)
Niekada nebuvau ir nesu dekinga mamai, kad man nuolat zyzdavo, kad reikia mokytis.. Manau, kad nora/meile mokslui galejo skiepyti kitais budais, o ne "tas mokosi geriau" ar "mokytumeis daugiau".. Niekada nemegau ir nemegstu kai man nurodinejama ka ir kada daryti.
Stengsiuosi, kad mano dukra suvoktu, kam tas mokslas reikalingas. O kaip pavyks, tai po daug metu ir parasysiu.  biggrin.gif

Beje, Norfos kasoj nesedziu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet kaip sakoma neissizadek...  mirksiukas.gif

jeigu pardaveja nepatinka dirbti, patikek yra tokiu kurie dievina si darba. jeigu ju nebutu kas mes maisto nusipirktumem g.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 04 12, 19:12)
jeigu pardaveja nepatinka dirbti, patikek yra tokiu kurie dievina si darba. jeigu ju nebutu kas mes maisto nusipirktumem  g.gif

Atsiprasau, nenorejau nieko izeisti 4u.gif , manau, kad visos profesijos yra reikalingos, tik renkames jas pagal sugebejimus. Cia buvo atsakymas i vienos mamytes posta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 13 balandžio 2008 - 09:08
QUOTE(Paauglė. @ 2008 04 09, 15:44)
Sveikos mamos!  4u.gif  Aš norėjau paklausti jūsų ar jūs irgi "verčiate" savo atžalas mokytis? Ar už blogus pažymius juos baudžiate? Ar čia tik mano mama tokia?  doh.gif 
Už 8 jau negaliu sėdėti prie kompo! O apie mažesnį pažymį net nekalbu. Visos pamokos padarytos, išmoktos. Jei ko neradai-surasi!  protest.gif Kruvinom ašarom verksi- visas pamokas išmoksi ir padarysi nors iki ryto sėdėsi. Tikriausiai čia tik mano mama yra kažkokia.......!  doh.gif

as manau jai esi galvotas vaikas smile.gif tai pati mokysies tiek kiek reikes visos mamos nori uztikrint savo vaikui pilnaverti gyvenima matai seis laikais be mokslo niekur smile.gif bet perdetas rupestis kartais tampa dideliais konfliktais ir manau kad tu tikrai nustosi mokytis jai tave ir otliau sitaip vers nes tas dalykas tikrai veikia nervus ;D patikek zinau smile.gif dar buna tokiu atveju kodel kabinejasi del to kad ji kazka veikia ir mato tave nieko neveikiant didziausias pyktis ir pavydas tada sukyla ir prasideda kabinejimais wink.gif nu bet cia tik mano pastebejimai ;D tongue.gif smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif Na, matau, šiuo klausimu diskutuojančios pasidalino į dvi grupes: pirmosios, tai tos, kurių vaikai (ar pačios) puikiai mokosi be raginimų. Jos linkusios manyti, jog taip yra kaip tik todėl, kad jų to daryti neverčia, taip mokydami savarankiškumo, ugdydami motyvaciją (ilgą laiką ir aš buvau tuo tikra smile.gif ); ir kita pusė - tos, kurių vaikai (ar jo pačios kažkada) nebūdami neverčiami mokytis, po vidurinės eitų tiesiai Maximos vežimėlių stumdyt, nes rimtesnių perspektyvų tiesiog neturėtų biggrin.gif

Aš turiu vieną, kurios pamokom, jų darymu-nedarymu nesidomėjau NIEKADA. Į mokyklą ji išėjo šešerių, dabar 11-oje kl., mokosi labai gerai; ir kitą, lankantį tą pačią mokyklą, šiaip, labai sukalbamą vaiką, kuris neverčiamas nesimoko absoliučiai ir iš viso nedaro namų darbų (už ką, aišku, anksčiau ar vėliau gauna 2-etus, o už juos yra baudžiamas).
Jau pavargau klausytis mokytojų apie tą patį: ,,gabus, imlus, protingas, bet visiškai nesimoko, darykit ką nors!". Ir darau. Per pirmus du tris metus išbandžiau daug ir visokių motyvacijos ugdymo metodų, tokių kaip ,,na, štai, kaip puikiai tu gali, kai pasistengi" ,,susitarkime, jei..., tai..." , ,,pajusk pasekmes", ,,nepalieki man išeities - turiu bausti" ir pnš. (fantazija ir žiniom, berods, nesiskundžiu, studijuoju psichologiją) Rezultatų - nulis. Dabar jis 5 kl., tikrinu absoliučiai viską, verčiu (pyktis ir muštis kol kas netenka) skambinti klasiokam ir klausti kas užduota, kad aš girdėčiau (pusė ant pusės išgirstu kitką, nei sakė jis). Ir vistiek įsigudrina į savaitę parnešt bent po vieną n.d. (nepadaryti namų darbai) doh.gif Todėl trimestre ir 4-tas, ir 5-tas puikuojasi.

Retorinis klausimas: kaip jis pereitų į kitą klasę, jei aš neversčiau, netikrinčiau, nebausčiau atimdama malonumus, kuriems nesugeba atsispirti pats, kad sėstų prie pamokų?

Taigi, net toje pačioje šeimoj auginami vaikai siaubingai skirtingi, skirtingi turi būti ir metodai, raginantys siekti rezultatų. Tik kaip juos rasti, pačius teisingiausius? Bet čia jau kitas retorinis klausimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 14 balandžio 2008 - 00:55
QUOTE(Atogrąža @ 2008 04 14, 01:50)
Taigi, net toje pačioje šeimoj auginami vaikai siaubingai skirtingi, skirtingi turi būti ir metodai, raginantys siekti rezultatų. Tik kaip juos rasti, pačius teisingiausius? Bet čia jau kitas retorinis klausimas  biggrin.gif

jei jau problemos su mokymusi, reiketu bedu ieskoti seimoje, o ne mokykloje.
Atsakyti
Visi seimoje pasirenka arba yra priversti pasirinkti tam tikras role- vadovas, auka, guodejas, diplomatas, negerietis... n roliu gali buti. O jos pasirenkamos atsizvelgiant i tai, kokio efekto zmogus samoningai ar nesamoningai tikisi. Kalbant apie vaikus, tai bene svarbiausias efektas- demesio gavimas, noras buti pastebetu, svarbiu. Is esmes, visi vaikai troksta tevu demesio, kovoja del jo nuo gimimo. Jei yra konkurentai- pvz., puikiai besimokanti sese, kuria teveliai pastoviai giria ir, neduokdie, kelia pavyzdziu maziukui, tai jo labai naturali reakcija elgtis priesingai- nesimokyti. Nieks nenori buti antru, jei galima susirasti sriti, kurioje gali buti pirmas. smile.gif Zodziu, kiekvienas vaikas susiranda savo role, savo nisa seimoje. Kad jo pasirinkta "perestukino" role pasikeistu, reikia galvoti apie visos seimos vaidmenu perskirstyma. Vaiko prievartinis lenkimas prie knygu zymesnes naudos neduos, atsakomybes jausmo tikrai neskatins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 14 balandžio 2008 - 12:17
QUOTE(laureta @ 2008 04 14, 10:47)
jei jau problemos su mokymusi, reiketu bedu ieskoti seimoje, o ne mokykloje.

O maniškei, paskutineje pradinuku klaseje, pati mokytoja "numušė" norą mokytis. Ir ėjau ir kalbėjau vienaip ir kitaip, o ji pasakė, jusų dukra, per daug nori žinoti. Ateis laikas ir išmoks. Tai va. Kaip vaikui reaguoti, kaip mokytoja per pamokas jos nieko neklausinėja, "juk vistiek viską į priekį moka" (mokytojos žodžiai). Taip kad, šeima dar ne viskas, būna problemų ir mokykloje. cool.gif
Atsakyti