Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Atidžiai perskaičiau šią temą ir sugrįžau mintimis į praeitį.....Taigi pačią ištiko tokia pat istorija.Lankiau muzikos mokyklą ir štai vieną dieną viskas, nebenoriu lankyti.Mama labai gražiai tolerantiškai pakalbėjo ir mes susitarėm, tuos metus palankysiu, jei bus laabai blogai, kitą met galėsiu mesti.Praėjo tas durnumas, pabaigiau muzikalkę tai baigusi mokyklą ir dar toliau studijavau muziką.Manau svarbiausia , kad praeitų tas užsidegimas.Aišku visiems skirtingai.
O štai pačios dukra paauglė piešia, gerai dainuoja(per koncertus dainuoja solo) ir nikur į jokį rimtesį (apart mokyklos ansamblį) būrelį nenori eiti.O versti prisiminus save nenoriu.Kaip man pasielgti? g.gif Vis galvoju ir manau iki rugsėjo pirmos sugalvosiu ir bandysim ieškot, kas jai arčiau širdies... doh.gif
Atsakyti
Mano sūnelis be priežasties pirmą trimestrą praleido 99 pamokas. Klasės auklėtoja kreipėsi į policiją ir man buvo surašytas administraciniės teisės pažeidimo protokolas. Už vaiko nepriežiūrą būsiu nubausta. Pirmą kartą įspėjimu, antrą kartą bauda iki 400 litų.

Ar dar kam nors toks bajeris buvo nutikęs?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 31, 14:53)
Mano sūnelis be priežasties pirmą trimestrą praleido 99 pamokas. Klasės auklėtoja kreipėsi į policiją ir man buvo surašytas administraciniės teisės pažeidimo protokolas. Už vaiko nepriežiūrą būsiu nubausta. Pirmą kartą įspėjimu, antrą kartą bauda iki 400 litų.

Ar dar kam nors toks bajeris buvo nutikęs?


Dar ne, bet teko moraliskai palaikyt ta, kuriam taip nutiko (supakavo policija isgerusi nepilnameti).

Jei dar nenubaude, turetu buti teismo posedis (anam pilieciui buvo). Tai patariau vestis "kaltininka", ir -- is esmes -- gailetis. As gal pries posedi uzsukciau pas teiseja ir paprasyciau paaukleti atzala posedzio metu.... Viena, kai sako motina/tevas, kita, kai dede su grandzine ant kaklo, ir, kaip taisykle, gresmingu balsu...


Atsakyti
As nepatarsiu, taciau noriu papasakoti, kaip tokia problema issprende mano viena pazistama.
Buvo jau netoli vasaros, kai suzinojo, kad sunelis i mokykla neina, tai sumane ji pamokyt. Pasake, kad jei nenori mokytis, tai tures eit dirbt (vaikui 9 metai). Is gydytoju "suveike" vaikui savaitei pazyma, jog tas serga ir... isveze pas gimines i kaima. Ir giminaiciu paprase, kad darbo duotu negailedami - nuo ryto iki vakaro, aisku, kad pagal jo jegas butu. Na, ir ka, kai parsiveze, sunelis net neragintas i mokykla isleke. Dabar jam jau 11 ar 12 metu ir problemu su mokyklos nelankymu neturi biggrin.gif
Atsakyti
Kiek metų tavo sūnui? Maniškis buvo pradėjęs praleidinėti pamokas pirmoje klasėje, bet psichologo patarta pakeičiau mokyklą - problema išsisprendė ir jau visi metai viskas tvarkoje. Ir iki šiol mano sūnus negali paaiškinti pamokų nelankymo ir daugelio kitų problemų priežasties, nors aš ir nujaučiu. Dėl visų administracinių baudų ir pan. - susidūrusi nesu, bet visada būna kažkokios lengvinančios aplinkybės: gal nebuvai mokytojų laiku informuota apie vaiko nėjimą į mokyklą, gal mokykloje ar aplinkoje vaikas susidūrė su smurtu, reketu, gąsdinimais ir pan., netinkami draugai. Ir vaikas gali tau to nepasakoti, išsiaiškink visas aplinkybes, gal kreipkis į psichologus (pvz.miesto pedagoginę psichologinę tarnybą ar pan. - priima ten gana greitai), gal patars kažką, o juk nelankymo problemos greitai neišspręsi, tai psichologo rekomendacijos ar atsiliepimai gali labai padėti.
Žodžiu, linkiu aiškintis pačią situaciją ir bandyti kažkaip ją spręsti. Kad ir kaip atrodytų tau pati situacija, gali būti, kad vaikas tapo aplinkybių auka.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 31, 14:53)
Mano sūnelis be priežasties pirmą trimestrą praleido 99 pamokas. Klasės auklėtoja kreipėsi į policiją ir man buvo surašytas administraciniės teisės pažeidimo protokolas. Už vaiko nepriežiūrą būsiu nubausta. Pirmą kartą įspėjimu, antrą kartą bauda iki 400 litų.

Ar dar kam nors toks bajeris buvo nutikęs?

pirmiausia klasės auklėtoja turėjo informuoti tėvus, o tik paskui į policiją. Pas mus 99 nepateisintos pamokos smulkmena, paprastai tik informuojam tėvus, kad būtų popierius, kad susipažino. O kada policijos komisariatui mokykla pateikė sąrašą vaikų, praleidinėjančių pamokas, tai gavo atsakymą, kad policija negali imtis jokių veiksmų, nes nemato kokių priemonių ėmėsi mokykla. Dėl to labai stebiuosi, kad taip greitai ir sakyčiau griežtai nubaudė.
Atsakyti
Jokių popierių nepasirašinėjau, apie padėtį buvau informuota tik žodžiu. Aš tada paprašiau klasės vadovės ir socialinės pedagogės išsiaiškinti (irgi žodžiu) ar iš tiesų mano sūnui mokykloje yra nepalankus psichologinis klimatas, nes jis teigė, jog iš pamokų laksto, nes iš jo tyčiojasi.
Atsakymo apie atliktą/neatliktą tyrimą negavau nei žodžiu, nei raštu. Dabar ketinu iš tos "prestižinės" mokyklos vaiką atsiimti. Tik neįsivaizduoju, kas tokį perestukiną priims
Atsakyti
gali rašyt raštą mokyklos direktoriui, kad nebuvai informuota ir t.t., o dėl savo, kaip tu sakai, "perestukino" nepergyvenk, priims išskėstu glėbiu, nes mokyklai labai svarbu mokinio krepšelis mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif Nu šakės,čia tai tikrai bajeris.Apšalau skaitydama.Aš maniau,kaddabar jau nebūna tokių dalykų.O auklėtoja tai apsaugok dieve.Juk turi padėti mokiniams ir tėvams problemas spręsti,o ne kaip kokia psichė po policijas lakstyti.Juk matė,kad į mokyklą vieną ,kitą kartą raštelio neatnešė,tai nors pastabą knygelėje galėjo įrašyti ar tėvus į mokyklą išsikviesti aiškuintis,kame reikalas.Eina ji š....kt.Imk tą vaiką ištokios durnos mokyklos ir lėk kuo toliau.Arba sugalvok,ką nors,dėl ko į mokyklą nėjo ir auklėtoją į teismą paduok už moraliniar dar ten kokį įžeidimą.Juk pas mus dabar taip madinga.Tik tiek,kad pasirašei ten ant kažko...Bet dar gal eina sutvarkyti tai?Sugalvok ką nors.Nes paskui kur bevestai savo vaiką visi į jį žiūrės,kaip į kokį bomžą.Kaltas bus ar ne.
Atsakyti
Jinai buvo įspėjusi mane, kad vaikas mokyklos nelanko. Aš pradėjau aiškintis priežastis ir sūnus man pasisakė, kad neis į tą mokyklą, nes klasės mergos iš jo tyčiojasi. Jis labai jautrus, todėl nusprendė problemą spręst lengviausiu būdu - nuo jos pabėgti.

Aš auklėtojai pranešiau apie tai ir pasakiau, kad aš būsiu bejėgė prieš tą lakstymą iš pamokų, jei nepasikeis psichologinis klimatas klasėje. O jinai nieko nesiaiškino, pareiškime policijai parašė, kad "mama skundėsi, kad vaikas klasėje patiria psichologinį smurtą. Tačiau su tokiu jos teiginiu nesutinkame, nes psichologinio smurto apraiškų klasėje nepastebėta. Be to, tai neįmanoma, nes berniukas klasėje mokosi pirmus metus"

A ne čiotkai pavarė pedagogė? blink.gif

O vaikui kitą mokyklą jau nužiūrėjau. Neprestižinę. Bet ten yra vienas nuostabus šiuolaikinis dalykas - elektroninė pažymių knygelė. Aš kiekvieną dieną internete galėsiu stebėti, ką veikia/neveikia mano sūnus mokykloje. O "prestižinė" mokykla vis dar neturi tokios pažymių knygelės
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 02 01, 18:59)
Bet ten yra vienas nuostabus šiuolaikinis dalykas - elektroninė pažymių knygelė. Aš kiekvieną dieną internete galėsiu stebėti, ką veikia/neveikia mano sūnus mokykloje. O "prestižinė" mokykla vis dar neturi tokios pažymių knygelės

Labai nesižavėčiau šituo dalykėliu. Maniškis per 3 metus kokius 5 kartus gal atsižymėjo, o gal ir ne. Ir dar labai bjauru, kai trimestro pabaigoje gauni popierinį trimestro variantą ir, sulyginus jį su elektronine versija, pamatai, kad pusės pažymių net nebuvo įrašyta. Paaiškinimas paprastas - mokytojai nespėja fiziškai, nes per susidariusias eiles negali prieiti prie kompiuterių blink.gif
Atsakyti
O gal gali paaiškint kaip tavo manymu aukletoja turėtų tą "klases atmosferą" gerint g.gif Kiek prisimenu iš savo mokyklinių dienų, bet koks aukletojos žodis situaciją tik pablogina. Taip, ji gali pasikvėst psichologę, tą atliks "klases atmosferos" tyrimą. Pvz, paaiškės kad klasė tavo vaiko nepriemė. Kokiu būdu aukletoja gali tai pakeist? Ypač, jei kaip dažniausia būna, klasė jo nepriima dėl kažkokios priežasties? (drovus, mikčioja, storas,...)
Atsakyti