QUOTE(Giedrola @ 2009 04 29, 20:06)
Sveikos, mamikės
Nežinau, gal neatidžiai žiūrėjau, bet nebuvo tokios temos, na bet man ant širdies labai tokia bėdelė atsirado...
Mano Sima - septintokė, bendrauja jinai klasėje su tokiom panelėm, na nekas ten tom panelėm ir rūpi (mokslai, žinoma, kad paskutinėj vietoj

)
Na, ir manoji nebuvo iš didžiųjų moksliukių.

Bet, galvojau, ką padarysi, ateis laikas ir supras ji.
Na, ir štai vieną dieną išaiškinau jai, kad jei galvoja apie ateitį, turi pradėti mokytis... Susimastė jinai, galvojau dabar tikrai stengsis.
Mačiau, kaip jinai sėdėjo prie lietuvių kalbos (kuri jai nesisekė labiausiai ir iš kurios pažymiai retai siekdavo 5). Džiaugiausi žinoma.
Ir už savaitės kitos, įvyko tas lauktas kontrolinis darbas. Parašė. Mačiau, kaip grįžus namo džiaugėsi, sakė gerai parašė, žinoma džiaugiausi aš irgi.

Sakė, kad kitą dieną jau turi būt mokytoja ištaisiusi tuos darbus.
Ir kitą dieną grįžta ji man liūdna namo. Žinoma, pagalvojau, kas čia dabar, negi blogą pažymį vis dėl to gavo? Aš jos ir paklausiau. O jinai man taip ir pasakė: "Mama, gavau 8",- galvoju mintyse, puiku, vis pažanga. O ji tęsia "O draugės (paminėjo vardus kelių klasiokių, iš savo gaujos) pradėjo tyčiotis, išvadino moksliuke... Aš tikrai nesimokysiu daugiau". Vat taip ir išpyškino. Nuo tos dienos ji surūgus tokia vaikšto, o su ''draugėm'' skirtis nenori. Ir sakiau, gal jos pavydi, sakiau, kad jos išviso nėra tikros draugės jei taip elgiasi, o jinai visvien, užsispyrus ir viskas. Manau, kad tos draugės netgi gali būt jai prigrasinusios kažkuo...
Tai, mamos, negi vaikai dabar turi bijot mokytis?
Tai va pasakysiu - jei toks kitų bendraklasių požiūris, vadinasi, Jūsų vaikas lanko netinkamą mokyklą. Perveskite į gimnaziją, kur mokosi motyvuoti vaikai. Pats labai pykau ant mamos, kai ji mane būdamą 6-oką pervedė į gimnaziją, bet dabar tik džiaugiuosi. Beje, jau studijuoju universitete

O jei būčiau likęs toj sutrinoj vidurinėj, tai būčiau gal ir prasigėręs su kitais... Aplinka daro savo, miela mama, Jūs turėtumėte tai žinoti. Mokykla mokyklai nelygu. Geriau važinėti toliau, bet mokytis geriau.
Papildyta:
QUOTE(Neatrastoji @ 2010 02 22, 16:59)
aš manau, kad pirmiausia reiktų ne keisti mokyklą o pasikalbėti su auklėtoja, papasakoti savo nuogastavimus, ne visada kl auklėtojas mato tai kas vyksta klasėje, bet jei žinotų manau tikrai galėtų pasikalbėti su vaikais.
Auklėtojai dzin nuo tokių pokalbių, vaikų nepakeis ir nesuvaldys, o ir pati už auklėtojos pareigas gauna vos 50 Lt priedo prie algos, už tokią algą kažin ar stengsis. Geriausias kelias - pakalbėti su direktore, kad Jūsų netenkina tos klasės motyvacija ir raštiškai parašyti nepasitenkinimą, jei nesiims priemonių - pervesti vaiką reikėtų.