QUOTE(Latina @ 2009 05 16, 18:29)
Patikėk, reikės gyvenime ir geografijos, ir istorijos ir visų kitų dalykų. Dabar kaip tik pats laikas mokytis, kol yra kas paaiškina, papasakoja ir esi "priversta" išmokti

Man jau taip gavosi, kad istorijos niekad beveik nesimokiau, tai dabar dažnai pasijuntu nejaukiai, kad kokios datos nežinau ar kokio įvykio

Aišku žinau daug ką, nes mokiausi tikrai neblogai, tačiau dabar būčiau buvusi dėkinga, jei mokytojai būtų labiau prigriebę

Kitus dalykus tikrai mokiausi ir dabar esu tikrai tuo patenkinta
O dėl vaiko, tai yra keletas dalykų, kurie mano vaikui sunkiau sekasi (ne dėl to, kad nesugebėtų, bet kad visai nesimoko kartais), tai būna visko. Visuomet bandžiau visų pirmiausia aiškinti, kalbėti, tačiau ne visada pavykdavo. Buvo visko ir dabar atsitinka visko, kad susipykstam dėl nesimokymo ir baudžiama būna įvairiai
Jums niekas nedraudžia užpildyti savo nežinojimo/nemokėjimo spragas kai kuriuose dalykuose. Be to, net ir tai, ko išmokstama gali būti su laiku pamirštama, taigi domėtis ir atnaujinti žinias reikia nuolatos... Gaila, bet dažnas suaugusysis paskęsta toje rutinoje ir pamiršta, kad reikia ugdyti, lavinti ir mokyti save visą gyvenimą. Žmonės gyvena po 70-90 ir daugiau metų, per tą laiką pasikeičia ne tik informacija, mokslas, žinios, bet ir visas pasaulis, aplinka ir žmonės. Todėl reikia nuolatos keisti savo mąstymą kartu su besikeičiančiu pasauliu...