Rašau Jums, mamytės, nes jau nebežinom ko griebtis. Mano brolis (18m.) piktybiškai nelanko pamokų. Pradėsiu gal nuo to, kad bėdos dėl lankymo iškilo jau gal kokioje 8 klasėje. Nuolatinis pamokų praleidimas be priežastis, akivaizuos melavimas (žinoma, žinoma, buvau), kol i duris pasibeldžia auklėtojas. Tada seka ašaros, pažadai, kad čia paskutinis kartas. Praeina pora dienų-ir vėl tas pati giesmelė. Kodėl nebuvo? "Ai, tingėjau" ir visą dieną tupėjo prie PC. Galvojom, gal mokykloje kas negerai, pasidomėjom, lyg ir gerai viskas. Šiaip ne taip baigė mokyklą, įstojo i profesinę. Ir vėl tas pats. Nueina diena-dvi, užeina tingumo priepuoliai ir vėl nelanko savaitėmis. Jau gresia pašalinimas.
Dėl tokios situacijos labai pergyvena mūsų mama. Net ima šlyti jos sveikata. Man labai dėl jos neramu. Kol lanko mokyklą brolis gauna pašalpą (mūsų tėtis miręs), kuri yra labai svarbi ir taip labai kukliam šeimyniniam biudžetui. Brolis to nesupranta, kad praras ne tik mokslus, bet ir pinigus. O mama labai jaudinasi, aria kaip jautis kad tik ji, dykaduoni, sėdintį prie PC, pamaitint ir aprengt. O jis neturi absoličiai jokio atsakomybės jausmo.
Nežimone ko griebtis. Kalbėtasi su juo buvo jau daugybė kartų. Ir geruoju ir bloguoju. Nepadeda

Pažada, kad viskas bus gerai, kitą dieną vėl namuose tupi, nes i mokyklą eiti "tingi". Bandėm taikyti bausmės (apriboti sėdėjimą prie PC, TV ar panašiai)-poveikio, jokio. Jau svyra rankos.
Gal Jus, kuri nors mamytė, esate turėjusi panašią situaciją ir galite ką nors patarti?