Įkraunama...
Įkraunama...

Visuomenės sveikatos fakultetas

As irgi baigiau VU medicina, dabar esu 11 metu studente lotuliukas.gif , tipo rezidentai dabar prilyginti studentams...Praitais metais pradejau lauktis leliaus ir atradau, kad jei iseisiu i dekreta tai kaip kokia sazininga alkoholike gausiu 93 lt. i menesi blink.gif . Tai vat, todel dirbu...O del to stot ar ne...Sako reikia pasaukimo kaip kunigui. As pries stodama dirbau sanitare ligoninej( uzdarbiavau mokykloj naktimis), tai visi atkalbinejo, gasdino. Nepadejo...Vistiek stojau. Ir ka, nesigailiu...Galiu burbet del atlyginimo neteisybes, bet... niekur nedingsiu, tai mano kelias...daugiau nezinau ka noreciau daryti. Gal ir naiviai cia sneku, bet tikiu pasaukimu ir tuo kad cia man buvaa skirta. Tai tiek, kam lemta, to neisgasdins kitu nuomone.
Atsakyti
Dar vienas pliusas ( o gal minusas). Kazkaip kiti greiciau pradeda senti nei medikai, nes bendraamziai jau turi kai kurie po 2 vaikus, uzima pareigas, o mes su grupiokais dar jauni...as viena pirmuju susilaukiau mazulio...Nu kaip tikri studentai dar mes.
Atsakyti
Esu rezidentė KMU
Tas pats-mokiausi dešimtukais, svajojau nuo vaikystės apie šitą profesiją, stojau nedvejodama, o tėvai sakė: praeis 10metų, kol baigsi-viskas pasikeis, o kiek reikės-paremsime.. Teberemia..Žinoma, daug kas pasikeitė (deja, į bloga)..
Visa KMU atsilieka nuo šio laikmečio keliais dešimtmečiais-savo demagogija, strategija ir t.t.Aš nepykstu, kad reikėjo daug mokytis-o už tai, kad žlugdomos asmenybės, blokuojamas laisvas mąstymas, į viską žiūrima lyg per ilgą vamzdį, nieko nematant periferijoje..
Na, atrodė, kad visokios nesąmonės baigsis po 6 kursų..deja..Viskas visai ne taip, ką matai per tuos studijų metus..Stojau į specialybę tais metais, kai buvo galima vieną dieną bandyti stoti į vieną specialybę, o kitą į kitą..man patinkančios buvo visos vieną dieną-tad bandymą teturėjau tik vieną..sorry, nežinojau, kas tai per daiktas(nes iš karto po pirminės rezidentūros)-jaučiuosi šiek tiek apsirikusi, nes perėjusi kitas terapines specialybes rinkčiausi visai ką kitą..o kažką keisti niekas neleidžia..
O yra atvejų, kuomet renkamasi pagal tai, kokie vadovai toje ar kitoje klinikoje(pvz., nesiveržiama į pulmonologiją)-vien dėl mikroklimato..
Kitas šposas-nedaręs visokių papildomų, vadinamų "mokslinių", darbų nelabai turi šansų įstotį į pasirinktą specialybę..

Šiandien darbuojuosi be darbo valandų,darau visokio papildomo šū..,ko man visai nesinori, grįžtu vakare išsunkta, kaip citrina..Darau ne taip, kad žmogui gerai būtų, o taip, kaip pasako vadovai, taip, kad skyrius kuo mažiau skolų turėtų, kad nebūtum blogas rezidentas..

O gražiausia, kad negalėjau auginti pirmojo vaiko-kaip zombis ėjau į darbą, kaip kamuoliuką-tai tam, tai anam vaiką numesdama pažiūrėti, kad gauti tuos 850lt.
Laukiuosi antrojo-nebepalakstysiu, reiškia, sėdėsiu be pinigų..

Kad kažką pakeisti-kol kas stabdo mano mažiukas ir kitas pakeliui..Galbūt ir baigsiu rezidentūrą, bet dirbti neketinu..tik va, po 11 metų titaniško darbo ir mokslo, daugiau nieko nesugebu veikti ir kol kas neįsivaizduoju, kur mestis..
Ir nesakykit, kad šioje srityje užtenka ryžto, noro, pašaukimo..Tikrai, darbas būtų įdomus, jei tu galėtum panaudoti įgytas žinias pagal paskirtį, o ne tiek, kiek leidžia įstaigos biudžetas ir visa struktūra..O PAGRINDINIS NEPASITENKINIMO MOTYVAS,AIŠKU,MENKAS ATLYGINIMAS..
Atsakyti
MYKOLE-graziai parasiai 4u.gif
medicina gali buti tik hobiu -laimingi kas gali sau tai leisti drinks_cheers.gif
su retom isimtim mirksiukas.gif

bet gyvenimas kartais savaip viska sudelioja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauluke: 26 gruodžio 2005 - 19:27
Studijuoju slauga vilniaus kolegijoje. mokslai visai patinka. bet irgi svajoju isvaziuot i uzseni
Atsakyti
Baigiau visuomenės sveikatos magistr. KMU. Dirbu pagal specialybę. Pinigų pertekliaus tikrai nejaučiu ir manau, kad mūsų srities specialistai gauna gerokai mažiau nei kt.
Atsakyti
sveikos mergaites, na aš irgi mokausi medicinoj... VU internatura...
na, pinigu prasme tai medicina pats didziausias š... nors malonus jausmas užlieja širdį, kai išeina pasveikęs ligonis...
bet širdis morališkai pasidžiaugė, reikia ir materialinio džiaugsmo, tai nusprendžiau stoti i teisę...
ech, vien iš gailesčio palikti Lietuvą blush2.gif
Atsakyti
Labas visiems,

norejau paklusti apie medicinos studijavima.
Ar labai sunku istoti?
Kokius pazymius reikia tureti?
Labai sunku mokytis?
Kur geriau ar KMU ar VU?

Zodziu visi rasykit viska a zinote apie medicina!

Visiems labai aciu
Atsakyti
Labas. As studijuoju medicina KMU ir kiek girdejau, butent sio universiteto diplomai labiau vertinami nei VU. Istoti nera labai sunku. Reikia biologijos arba chemijos valstybinio egzamino, proklausomai nuo metu reikia apie 80% rezultato. Taigi ima valstybini, (biologija arba chemija) ir kito dalyko (ne to paties kurio egzaminas) metini pazymi. Taip pat Lietuviu kalbos egzaminas, tinka ir mokyklinis. Anglu kalbos reiketu bent pagrindus tureti. O kai jau istoji tai prasideda..... Jo, mokytis sunku, tikrai nepalyginsi su visokiom vadybom ir dizainais (neisizeiskit, kas butent tai studijuojat) Bet cia juodas darbas siaip. KMU studijos vyksta ciklais t.y. viena menesi mokais viena dalyka , issilaikai egzamina ir kitas prasideda, o VU normaliai semestrais, o paskui sesijos. Cia jau kaip kam patogiau ir lengviau mokytis. Kiekvienais metais buna po viena dalyka, kuris knisa visus reikalus (studentu prametymui). O del bendru taisykliu, tai jos tikrai ne kaip normaliam universitete. Skolu tureti apskritai neimanoma - jei neislaikai egzamino, gali viena karta perlaikyti, jei ir tada neislaikai, palieka kartoti kursa be jokiu ceremoniju. Tai malonumas mazas - praleidi veltui metus laiko ir sumoki kazkur 1000 Lt ir dar niekas negarantuoja, kad vel islaikysi. O palieka gana nemazai smile.gif Stipendijos mazos - 125Lt ir jas gauna mazdaug 30% studentu, dar 20% nemoka uz moksla, o like 50% moka po 500Lt per semestra. Cia kiekviena semestra keiciasi pagal vidurkius. Jei nori, arba kitaip neistoji, gali studijuoti savo lesomis, tada jau bet ka priima, svarbu kad vidurine butu baiges zmogus. Kaina mazdaug 7000-10000Lt per metus. Kiekvienam kurse vis daugiau. smile.gif bet tada irgi mokytis reikia, jokiu nuolaidu nedaro - palieka kartoti kursa be sazines grauzaties.... Taigi jei dar kas domina tai klausk mirksiukas.gif
Atsakyti
O siaip imanoma suderinti darba ir moskla? Ilgai reikia mokytis medicina? Beje, kuriame tu kurse?
Atsakyti
QUOTE(BITOOTE @ 2006 02 21, 17:58)
Labas. As studijuoju medicina KMU ir kiek girdejau, butent sio universiteto diplomai labiau vertinami nei VU.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kur cia taip girdejai?
Atsakyti
QUOTE(jolitav @ 2006 02 21, 23:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kur cia taip girdejai?

Girdejau is tu, kurios jau baige ir isvaziavo i uzsieni dirbti. Butent Svedija, Norvegija, Anglija labiau vertina ir pripazysta. Sakau, ka girdejau is pirmu lupu, ar tiesa - negaliu garantuoti.
Papildyta:
QUOTE(Domiuosi @ 2006 02 21, 22:46)
O siaip imanoma suderinti darba ir moskla? Ilgai reikia mokytis medicina? Beje, kuriame tu kurse?


Mokytis 6metai prilyginama magistranturai, po ro rezidentura - priklausomai nuo srities, kuria pasirinksi. O su darbu galiu drasiai sakyti, kad nesuderinsi, nebent tu vunderkindas biggrin.gif . Mokytis tikrai sunku ir tai atima visa laika, juo labiau, kad neakivaizdiniu studiju is viso nera.
Atsakyti