O pas mus situacija kiek is kitos puses. Kaciukai uzsibuvo per ilgai. Jiems jau 4,5 men. Ir patys prie ju pripratom (gaila atiduot), ir bijom, kad jiems bus dar sunkiau priprast prie kitu namu. Dabar lig ir atsirado zmones norintis ju paimt, tai va dabar bijom, kad kaciukai jau su charakteriais, su iprociais. Bus sunku ir jiems, ir naujiems seimininkams. Bet protu, tai suprantu, kad atiduot reikia.
Na mes kačiuką gavom kai jam buvo 1,5 mėn. Namie jau buvo pripratintas eit į dėžutę, valgyt kietą maistą tad jokių problemų nebuvo. Pirmom valandom kai jis pas mus buvo vis kišdavau ir kišdavau jį į dėžę, nes mane prigasdino, kur pirmą kart padaro, ten ir visalaik. Kai vis kišau jį tai nieko nedarė, bet po poros valandų pats kai užsimanė padarė ten kur reikia.
koks džiaugsmas buvo 
Tą vietą, kur kačiukas pridarė išvalykite ir apipilkite actu (katės jo labai nemėgsta)
O dėl baimės.. Būkite kuo daugiau laiko su kačiuku, nešiokit ant rankų, žaiskit su juo...

QUOTE(Arabesque @ 2007 09 09, 12:38)
Parsivežiau vakar kačiuką siamuką 2,5 mėn., vargšiukas dreba, lenda į visokius plyšius ir tupi... Jis jau nebuvo su mama, bet matyt priprato būti tarp savo boliukų ir sesučių, tai dabar liūdi. Ir prikakojo ant kilimo. Kažin kaip galima panaikint kvapą, kad jis nejaustų ir nelystų kitą kartą ten daryt?
Tą vietą, kur kačiukas pridarė išvalykite ir apipilkite actu (katės jo labai nemėgsta)
O dėl baimės.. Būkite kuo daugiau laiko su kačiuku, nešiokit ant rankų, žaiskit su juo...

Sveiki,
Siandien parsivezem maza katyte (2 men.) Kol kas nuo pat ryto lelake vandens, nieko neede, i tualeta nejo...
Ar tokia adaptacija yra normali ar reiketu susirupinti?
Siandien parsivezem maza katyte (2 men.) Kol kas nuo pat ryto lelake vandens, nieko neede, i tualeta nejo...
QUOTE(Rimaz @ 2008 05 24, 19:26)
Sveiki,
Normali, reikia apsiprasti naujoje vietoje. Padekite vandens ir maistuko lengvai pasiekiamoje vietoje.
Ir dar. Kokie pozymiai, kad katyte jau nori i tualeta?
Bandau stebeti, ar neauostineja aplinkos, kai truputi paede - nunesiau i tualeta, kol kas nieko.
Jei visgi nepagausiu momento, kaip kaip elgtis, kai pasitustins ne vietoje?
P.S. Bandziau skaitineti visa tema, bet jau pasimeciau... Tad atsiprasau, jei kartojuosi.
Bandau stebeti, ar neauostineja aplinkos, kai truputi paede - nunesiau i tualeta, kol kas nieko.
P.S. Bandziau skaitineti visa tema, bet jau pasimeciau... Tad atsiprasau, jei kartojuosi.
QUOTE(Rimaz @ 2008 05 24, 19:53)
Ir dar. Kokie pozymiai, kad katyte jau nori i tualeta?
Viska darote teisingai. Karts nuo karto vis idekite i dezute. Beto dezute padekite taip kad legvai rastu. Taip pat neleiskite kol kas visur vaikscioti.Tiesiog kad nepaklystu toli nuo dezutes.
Aisku gali ir padaryti ne vietoje, tai tiesiog su popieriuku pavalykite ir idekite i dezute. Kad butu kvapas.
QUOTE(fenddi @ 2008 05 24, 18:57)
Viska darote teisingai. Karts nuo karto vis idekite i dezute. Beto dezute padekite taip kad legvai rastu. Taip pat neleiskite kol kas visur vaikscioti.Tiesiog kad nepaklystu toli nuo dezutes.
Aisku gali ir padaryti ne vietoje, tai tiesiog su popieriuku pavalykite ir idekite i dezute. Kad butu kvapas.
Aciu uz konsultacijas

Man tai pirmas naminis gyvunas, kiek baisoka ir jauciuosi lyg turedama antra maza vaika

Katyte siandien pamiegojo tik ant mano, po to ant sunaus keliu. Jai paruostame guolyje nebuna... Idomu, kaip bus nakti?
QUOTE(Rimaz @ 2008 05 24, 20:02)
Aciu uz konsultacijas
Man tai pirmas naminis gyvunas, kiek baisoka ir jauciuosi lyg turedama antra maza vaika
Katyte siandien pamiegojo tik ant mano, po to ant sunaus keliu. Jai paruostame guolyje nebuna... Idomu, kaip bus nakti?

Ot nakti tai nezinau kaip bus.

QUOTE(fenddi @ 2008 05 24, 19:04)
Ot nakti tai nezinau kaip bus.
Gali ir kniaukti. Bandykit nuo pat pradziu ja kur nors uzdaryti nakciai. Nes as jau 3 metus vargstu su tuo baladojimusi naktimis 

Naktis buvo rami - katyte miegojo vonioje ant paklotuko kartu su minkstu suniuku

Dar reikia konsultacijos

QUOTE(Rimaz @ 2008 05 25, 16:29)
Naktis buvo rami - katyte miegojo vonioje ant paklotuko kartu su minkstu suniuku 
Dar reikia konsultacijos
Mano katuke visai nebijo vandens purkstuko.... Lipa ant stalo, grauzia kompo laidus, o papurskus - tik nusipurto ir tiek... Kaip tada jam parodyt, kaip elgtis negalima?

Dar reikia konsultacijos

Pora lapu atgal, tikrai buvo apie tai rasyta dar mano pacios.
Nukopijavau:
Po laiko jokios bausmės neveiksmingos.Reikia bausti kai matot, kad lenda. Tada arba su vandens purkštuku apipurškiat, arba pakeliat už pakarpos(kaip katė juos nešioja) ir papurtote arba apšnypščiate. Labai gerai veikia. Iš pirmo karto gali ir nesuveikti.
Dar tinka sprigtas i nosi. Sekmes auklejant

Uzpulsiu cia jus klausimais
, bet esu labai dekinga uz patarimus.
Del nakties miego: katyte miegojo vonios kambary (jis pas mus didelis, ten ir jos tualetas, ir maistas su vandenuku kol kas stovi. Nakti buvo rami, nekniauke. Bet nakciai buvau palikusi uzdegta tokia nelabai ryskia sviesa, kazkaip gaila to mazo vieniso padarelio buvo... Bet dabar galvoju, gal nereik tos sviesos?
O tai negi kiekviena nakti palikinet reikes..?
Kitas gal ir kvailai skambantis klausimas. Ar nera blogai, kad maistas laikomas vonios kambary? Kaip minejau, plotas ten nemazas....
Ir del nagu karpymo: seimininkai sake siek tiek apkarpe nagucius pries pora dienu, bet labai jau astrus. Ne per anksti jai pradet karpyti jau dabar? (zirklutes turim specialias)
Ir kaip palengvinti katuko kasdienybe rytoj ir kitom dienom, kai iseisim i darbus? Visgi teks jai vienai visa diena namie buti...

Del nakties miego: katyte miegojo vonios kambary (jis pas mus didelis, ten ir jos tualetas, ir maistas su vandenuku kol kas stovi. Nakti buvo rami, nekniauke. Bet nakciai buvau palikusi uzdegta tokia nelabai ryskia sviesa, kazkaip gaila to mazo vieniso padarelio buvo... Bet dabar galvoju, gal nereik tos sviesos?

Kitas gal ir kvailai skambantis klausimas. Ar nera blogai, kad maistas laikomas vonios kambary? Kaip minejau, plotas ten nemazas....
Ir del nagu karpymo: seimininkai sake siek tiek apkarpe nagucius pries pora dienu, bet labai jau astrus. Ne per anksti jai pradet karpyti jau dabar? (zirklutes turim specialias)
Ir kaip palengvinti katuko kasdienybe rytoj ir kitom dienom, kai iseisim i darbus? Visgi teks jai vienai visa diena namie buti...

QUOTE(Rimaz @ 2008 05 25, 20:33)
Uzpulsiu cia jus klausimais
, bet esu labai dekinga uz patarimus.
O tai negi kiekviena nakti palikinet reikes..?

Sviesos nepalikite.Kates ir taip gerai orentuojasi tamsoje.
Nesvarbu kur bus maistas, svarbu kad ji lengvai pasiektu. Tas pats ir su dezute.
Nagus irgi jau galiter karpyti.Greiciau ir legviau pripras.
Likes vienas turetu miegoti.Gali susirasti sau kokiu pramogu(pvz.koki vazona pakapstyti) Tai geriau apribokite jam teritorija, ir jam paciam saugiau bus.