QUOTE(bul-bul @ 2010 04 05, 14:12)
Kai pastoviai koks šuo laksto be šeimininkų, siūlyčiau prikabinti jam prie antkaklio raštelį su prašymu nepaleisti, kitokiu atveju bus atiduotas šungaudžiams. Jei šuo ir toliau laksto, tada jau ir daryti, kaip pasakyta...žiauru, bet ar ne žiauriau, jei jį partrenks mašina? Jei jis kažką užpuls? Ir kas be ko, tokie šunys dauginasi ir tolesnės perspektyvos manau visiem aiškios..
Jei šuo agresyvus ir prieiti nesinori, o ypač raštelio jam kabinti, kviesti šungaudžius iškart, nes perspektyvos dar liūdnesnės...
Dėl šiukšlių ir kakučių - deja ne vieno žmogaus užduotis tai. Aišku reikia pradėti nuo savęs ir nesikuklinti kitiem priminti, net nepažįstamiems. Be abejo, turėtų būti, kas prižiūri tvarką. Pas mus juk pareigūnai nei nepažiūrės, jei kas "byčioką" išmetė ar talonėlį...o turėtų. Kol žmonės nepradės gauti baudų, kitaip nebus.
QUOTE(bul-bul @ 2010 04 03, 15:37)
Gal kas galetu patarti, kuo geriausiai atsiginti nuo palaidu sunu?
įsigykite kokių nors priemonių, pvz. ultragarso ar elektrošoko aparatėlius ir nešiokitės, jei gyvenate ten, kur gali dažnai prireikti...
QUOTE(laumir @ 2010 04 05, 17:13)
Ka daryti ?
turim maziuka kiema dviem daugiabuciam(po 6butus),apie 100kv. i ji sukisam 5 masinas
ir 2 kaimynus su sunim,kurie NIEKADA nesurenka savo sunu k........,pastovus pikimasis ir ispejimai jiem,kad net i masina ilipti negalimaneilipus i k..........
kaip elgtis ir kam rasyti skundus apie ju sunu kiemo tersima
p.s.
kaimynas laikantis(vilkinio /misruna)siandien prasomas priristi suni,reze,kad jam suo svarbiau uz mano vaika(2metu)ir ,kad jis i lauka isejoi pirmas,tad sunio prisirist nesutinka
turim maziuka kiema dviem daugiabuciam(po 6butus),apie 100kv. i ji sukisam 5 masinas

ir 2 kaimynus su sunim,kurie NIEKADA nesurenka savo sunu k........,pastovus pikimasis ir ispejimai jiem,kad net i masina ilipti negalimaneilipus i k..........
kaip elgtis ir kam rasyti skundus apie ju sunu kiemo tersima
p.s.
kaimynas laikantis(vilkinio /misruna)siandien prasomas priristi suni,reze,kad jam suo svarbiau uz mano vaika(2metu)ir ,kad jis i lauka isejoi pirmas,tad sunio prisirist nesutinka

QUOTE(bul-bul @ 2010 04 03, 15:37)
<..>
Taciau iskyla problema, kad nezinau priemoniu, kokiom galeciau apsiginti pati, apginti savo seimos narius (ypac vaikus) ir savo suniukus nuo laisvai lakstanciu agresyviu sunu. Tikrai ne karta sirdis ritosi i kulnus, kai gatvej pasidarai bejegis prie keturkoji, kuris nera draugiskai nusiteikes. Gal kas galetu patarti, kuo geriausiai atsiginti nuo palaidu sunu?
Taciau iskyla problema, kad nezinau priemoniu, kokiom galeciau apsiginti pati, apginti savo seimos narius (ypac vaikus) ir savo suniukus nuo laisvai lakstanciu agresyviu sunu. Tikrai ne karta sirdis ritosi i kulnus, kai gatvej pasidarai bejegis prie keturkoji, kuris nera draugiskai nusiteikes. Gal kas galetu patarti, kuo geriausiai atsiginti nuo palaidu sunu?
Labai neblogas dalykas yra dujiniai arba pipiriniai balionėliai. Pipiriniai šiek tiek stipresni. Tik purškiant reikia įvertinti vėjo kryptį, kad neužsipurkš ant savęs arba savo augintinio

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 04 05, 16:37)
įsigykite kokių nors priemonių, pvz. ultragarso ar elektrošoko aparatėlius ir nešiokitės, jei gyvenate ten, kur gali dažnai prireikti...
Bet jeigu norima apsaugot ne tik vaikus ar save, bet ir savo šunį tai su untragarso aparatėliu galima ir jam pakenkt

Mes irgi turim pitbuli, tai man kartais irgi budavo baisu eiti jam uzdejus antsnuki, nes viena karta ji uzpuole dalmantinas
Tai kokia cia teisybe vedzioti sunis su antsnukiais jei kiti laisvai gali musu sunis puldineti, o jie neturi kaip tokiu atveju apsiginti
Beje, tas dalmantinas buvo priristas. Apie anos seimininkes prota tokiu atveju ka belieka sneketi
Taigi as labiau uz tai, kad tuomet jei jau dedam antsnukius, tai visiems.
Kitas dalykas. Cia kazkas rase, kad uzpuole ju 4menesiu vokietuka. Man jau irgi teko patirti kaip "draugiskas suo" (taip tvirtino seimininke) puola 3menesiu suniuka
Niekada nemaniau, kad maziukus puldineja suauge sunis
Tuo labiau abieju veisle labradorai. Pasimokiau ir kol musu suo nesuaugs prie suaugusiu dideliu sunu tikrai neleisiu
Del vaiku traumu. As nuo mazumes parke lakstydavau su dideliais suniais palaidais (vesdavom saviski dobermana i sunu aikstele treniruotis, tai ir kiti ten budavo). Tokie kaip dogai ir apversdavo mane zaisdami, ir ledus atiminedavo ir tt. Bet man visa tai patikdavo
Jie juk sunys, ka jie kalti, kad ju ugis kitu didokas ir jegos daug, bet juk meile tai nori isreiksti ir vaikiukams
Aisku labai gaila, kad kiti taip issigasta. Manau viskas priklauso nuo to, ar laikote savo namuose suni. Tie kurie auge su sunimis, niekada nebijos kitu
Bent jau mano nuomone tokia
Aisku, as niekada nepritarsiu vedzioti sunis be pavadziu tose vietose, kur yra pilna zmoniu
Nu cia tai jau virsune, ir nesvarbu koks paros metas
Va tokiu zmoniu nesuprantu, kurie lauke leidzia laisvai begioti sunims ir neatsiklause, arba mato, kad zmones nenori to, bet vis tiek leidzia eiti prie kitu zmoniu (cia sneku apie istorija su vaikiukais ir kaimynu dideli suni, kurie ejo link masinos)
Nes niekada nesi garantuotas, kas suniui gali uzplaukti
Toliau...
Del dideliu ir mazu sunu
Tai as irgi labiau prisibijau tu maziuku kieme lakstanciu. Man jie nelabai patikimi. Apie kaimus isvis tyliu. Vaziuoji, uzsiveja dvirati, i kojas kabinasi
Labai jau tie maziukai bando savo ugi atpirkti apsimestiniu sustrumu

Kitas dalykas. Cia kazkas rase, kad uzpuole ju 4menesiu vokietuka. Man jau irgi teko patirti kaip "draugiskas suo" (taip tvirtino seimininke) puola 3menesiu suniuka

Del vaiku traumu. As nuo mazumes parke lakstydavau su dideliais suniais palaidais (vesdavom saviski dobermana i sunu aikstele treniruotis, tai ir kiti ten budavo). Tokie kaip dogai ir apversdavo mane zaisdami, ir ledus atiminedavo ir tt. Bet man visa tai patikdavo

Toliau...

QUOTE(liekna @ 2010 04 06, 01:35)
Nes niekada nesi garantuotas, kas suniui gali uzplaukti

ar tikrai ? o kas jam gali užplaukti ?

QUOTE(Julya @ 2010 04 06, 00:03)
cia kaip keistai buna, kad tas pats suo su vienu suniu draugiskas, o su kitu ne. Arba pvz kartais suo su vienu vaiku gali buti laba iistvermingas jo niurkymams, o kita karta nebeistveria ir sugriebia uz kokio skverno. Na nezinau, arba ziadziant gali isiaudrinti ir grybstelti.

QUOTE(Ersa @ 2010 04 06, 00:16)
Labai neblogas dalykas yra dujiniai arba pipiriniai balionėliai. Pipiriniai šiek tiek stipresni. Tik purškiant reikia įvertinti vėjo kryptį, kad neužsipurkš ant savęs arba savo augintinio 
Papildyta:
Bet jeigu norima apsaugot ne tik vaikus ar save, bet ir savo šunį tai su untragarso aparatėliu galima ir jam pakenkt

Papildyta:

vat būtent, todėl, kad teko bandyti balionėlį ir matyt neįvertinau vėjo krypties ar dar kokios nors priežastys buvo, nes kai reikia veikti greitai, tai bent jau man ne vėjai galvoje ir jis nič nieko nepadarė, tai ir nesiūlau balionėlių

be abejo, čia jau siūlau kraštutiniu atveju, kai arba arba, kai gyvybė tikrai ant plauko kabo...
O kaip veikia tas ultragarso aparatėlis? Panašiai kaip elektrošokas ar ne?
Ekstra atveju, kai nieko neturi kiseneje ir nori apginti save bei savo augintini (pvz. maziuka), artejant valkataujanciam suniui galima imituoti akmens pakelimo nuo zemes ir i ji metimo veiksma. Matyt tokie sunys buna nukenteje gerokai nuo piktavaliu akmenu metytoju, ir daznas sustoja ar net apsisukes nueina i kita puse po pakartotiniu tokiu veiksmu.
As pvz. vakar susiduriau su tokia situacija, tai pradzioj be galo issigandau, kai pamaciau didziuli valkataujanti suni gresmingai artinantis prie manes ir mano basendzio. Tuomet greit apsidairiau "paciupau" akmeni nuo zemes ir mosikavausi rankomis imituodama metima
Tai zmonems, vaziuojantiems gatve turejo gan linksma buti
As pvz. vakar susiduriau su tokia situacija, tai pradzioj be galo issigandau, kai pamaciau didziuli valkataujanti suni gresmingai artinantis prie manes ir mano basendzio. Tuomet greit apsidairiau "paciupau" akmeni nuo zemes ir mosikavausi rankomis imituodama metima

QUOTE(Borzika @ 2010 04 06, 09:07)
O kaip veikia tas ultragarso aparatėlis? Panašiai kaip elektrošokas ar ne?
ne, tokius aparatus turi ir kai kurių specialybių žmonės, kuriuos gali šunys užpulti, tai ultragarsas tiesiog garsą leidžia, kuriop neperneša šunys, o elektrošokas, tai jau nukrato