Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvus palaidas svetimas šuo

QUOTE(Deksas @ 2010 04 06, 08:16)
Ekstra atveju, kai nieko neturi kiseneje ir nori apginti save bei savo augintini (pvz. maziuka), artejant valkataujanciam suniui galima imituoti akmens pakelimo nuo zemes ir i ji metimo veiksma. Matyt tokie sunys buna nukenteje gerokai nuo piktavaliu akmenu metytoju, ir daznas sustoja ar net apsisukes nueina i kita puse po pakartotiniu tokiu veiksmu.

Šitą metodą naudoju daug metų, ir jis visada suveikia. Net vedžiojant rujojančią kalę.
Atsakyti
Man su rujojancia kale toks metodas nebent padeda tuo, kad suo islaiko tam tikra "saugu" atstuma. Tik rujos metu as paprastai neapsiriboju "akmenuku", o bunu pasiemusi smaugiama grandinele. Zalos ji nepridaro, bet veikia turbut net geriau uz tikra akmeni.
Atsakyti
Aciu, uz tiek nuomoniu ir patarimu.
Pasidomejau elektrosoku, tai man jis nelabai, nes reiktu priliesti jau puolanti suni. As noreciau apsiginti jau anksciau, kad suo net neprisiartintu per arti. Dabar domiuosi ultragarsu. Teko skaityti, kad jis net dresiruojant suni taikomas, kaip nuobauda, vadinasi - nera malonus, bet pakenkti negali. Tai svetimam suniui tai butu pats tas, tik neaisku, ar tie aparaciukai tikrai patikimai veikia (visokiom oro salygom ir t.t.)

Laumir, raset, kad negalit susitarti su kaimynu del palaido suns - tiesiog kreipkites i seniunija, ten yra aplinkosaugininkas, gal gales pagelbeti, arba i policija. Kiek zinau, pirmas kartas buna ispejimas uz nesilaikyma sunu laikymo taisykliu, o antras kartas jau bauda.
Atsakyti
QUOTE(bul-bul @ 2010 04 06, 11:42)
Dabar domiuosi ultragarsu. Teko skaityti, kad jis net dresiruojant suni taikomas, kaip nuobauda, vadinasi - nera malonus, bet pakenkti negali. Tai svetimam suniui tai butu pats tas, tik neaisku, ar tie aparaciukai tikrai patikimai veikia (visokiom oro salygom ir t.t.)

galiu sužinoti, jei labai reikia
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 04 06, 11:44)
galiu sužinoti, jei labai reikia

Aisku - kuo daugiau info - tuo geriau thumbup.gif Gal net yra isbandziusiu, idomu, ar tikrai pasiteisina. Tiesiog gaila butu ismesti pinigus i bala...
Atsakyti
QUOTE(bul-bul @ 2010 04 06, 16:17)
Aisku - kuo daugiau info - tuo geriau thumbup.gif  Gal net yra isbandziusiu, idomu, ar tikrai pasiteisina. Tiesiog gaila butu ismesti pinigus i bala...

mhm man ir toks praverstu 4u.gif nes neina ramiai praeit vedziojant suni...
o kur tokiu galim nusipirkt ir kokios mazdauk kainos?
Atsakyti
aš pažįstu žmogų, kuris buvo vienos srities tikrintojas ir jį tyčia pjudė šunimis, atseit nemato, kad jis atėjo ir pan. ir paleidžia, manydami, kad pabėgs ir netikrins... tai padėdavo jam visada, tik aišku reikia iš anksčiau, iš toliau pamatai, kad gali pulti, artinasi ir cypinį aparatą. Tas žmogus gavo darbinį, tai kainos nežino, bet man atrodo, kad ginklų parduotuvės parduoda ir kaina tikrai ne kosminė. Nors šiaip siūlyčiau elektros šoką geriau man rodos, nes su ultragarsu kenksit ir savam šuniui, po to gali tekti baimes gydyti unsure.gif ypač, jei jūsų šuo už pavadėlio, šalia jūsų ir tiesiog bijote, kad koks nors agresyvus gali šokti, tai tuomet priliesite, tik turite aišku treniruoti judesį, tiesiog vietoje mankštos namuose pasitreniruoti, kaip staigiai išsiimate, atlenkiate ar paspaudžiate, nes aš galiu iš kovinio sporto pusės pasakyti kaip mane yra mokę, kad joks ginklas yra ne ginklas pas nepatyrusį, nepasimokiusį, nepasiruošusį žmogų. Tas ginklas gali net prieš mus pačius atsisukti. Žodžiu, jei kas rimtai perkat, tai rimtai ir žiūrit į tą reikalą, treniruojatės namie mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasidomejom ultragarsiniu aparaciuku. Issirinkom toki modeli, kuris veikia jau 7m atstumu ir pagal aprasyma veikia ta suni i kuri nukreiptas ir jeigu suo ne kurcias ir nelabai didelem nusvirusiom ausim (bet daznaiusiai pavojingi sunys buna staciaausiai biggrin.gif ). Tai LT toks kainuoja arti 400lt doh.gif , o Lenkijoj, Anglijoj galima nusipirkti ir mazdaug uz 100lt, tik reikia paieskoti. Kai jau turesim ir isbandysim - pranesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau turim ultragarsini aparaciuka. Panasu, kad veikia, nors neteko dar bandyti pries agresyvius sunis, bet isbandziau ant katino ir savo suns dresuros tikslu. Panasu, kad veikia smile.gif
Atsakyti
Katinas kartu su šunimi Jums labai dėkingi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bul-bul @ 2010 04 29, 12:27)
Jau turim ultragarsini aparaciuka. Panasu, kad veikia, nors neteko dar bandyti pries agresyvius sunis, bet isbandziau ant katino ir savo suns dresuros tikslu. Panasu, kad veikia smile.gif

džiaugiuosi už jus thumbup.gif labai gali būti, kad ir mums prireiks, nes truputį keisis aplinkybės gyvenime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Verutea @ 2010 04 29, 14:01)
Katinas kartu su šunimi Jums labai dėkingi biggrin.gif

Na, tikiuosi, katinas daugiau neis i musu kiema, nes tik sunis lodo. cool.gif
Atsakyti