Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvus palaidas svetimas šuo

QUOTE(tati @ 2007 01 30, 17:22)
lanuks - tikrai liudna girdeti tokia istorija. deja yra visokiu seimininku. bet ka tu norejai sia istorija pasakyti? tik pasiguosti? pagrumoti stafu myletojams?

Tik pasiguosti, grumoti niekam nesiruošiu.
Man asmeniškai nei stafai, nei pitbuliai nepatinka, o ypač tokių šeimininkų rankuose - tik kelia siauba, bet bijau ne dėl saves, o dėl savo vaikų, jie apsiginti nuo tokių šunų negales. Ir jeigu jie savo šeimininkams yra kačiukai, valio, lai buna, bet tik jų teritorijoj, ne ten kur yra vaikų, viešose vietose lai jie buna su antsnukiais. Ir kaip galima garantuoti už kovinį šunį, ypač kai jis yra neveislinis be dokų????? Už žmogų negalima garantuoti, nežinai kada ir koks bzikas jam užeis, o čia garantija duoda, kad niekam neįkas, už siaubūną doh.gif
Ir dar po to, kai kaimynų stafas, svetimuose rankose, parode ką jis gali. Kai jis šoko iš lifto, tai buvo sekundes reikalas, niekas net nespėjom sureaguoti, aš visa laika užstoju savo vaikus kai jis eina pro šalį, o čia tą mergička, nors jai apie 18 m, net nenulaike, šuo ką norėjo tą ir dare, o paskui man aiškina, kad jis labai mielas ir t.t. Aha, čia aš pati savo mopsui į gerklę įsikabinau, o stafas stovejo ir baisejosi lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(lanuks @ 2007 01 31, 12:22)
Ir kaip galima garantuoti už kovinį šunį,

nu kokį kovinį doh.gif jie juk seniausiai nedalyvauja jokiose kovose, o kovoms išveista daugybė veislių, bet kitų kažkodėl niekas nelinksniuoja
ir beja svetimas negali garantuoti už jokį šunį

QUOTE(lanuks @ 2007 01 31, 12:40)
Kaip suprantu vaikų jus merginos neturit (kurios laaaabai jau aršiai gina stafus)?

O pudelį lyginti su stafų....tai jau be žodžių  doh.gif

taip kol kas vaikų neturiu bet turiu stafą, kuris dar nėra nieko niekada užpuoles

O kodėl pudelio negalima lyginti su stafu ????????????????????????????
jis ką dantų neturi, nekanda ar pudelių smegenyse nėra dalies atsakingos už agresiją ????????????
Mane gyvenime buvo užpuolę keli šunys, bet tųb šunų aš tikrai nekaltinu, kaltinu tik jų šeimininkus. Vienas iš tų puolusių ir suplėšiusių man kelnes ir buvo būtent pudelis. O vilkšuniai ?????, jie juk ir pagal statistiką daugiausiai žmonių apkandžioja. Aš pvz., begalo nepasitikiu vilkais, nes jų yra labai daug ir dėja didžioji dalis jų šeimininkų neturi jokio supračio apie šunų auklėjimą ir priežiūrą (laksto palaidi be antsnukių ir pan). Dėja stafų taip pat labai daug ir dėja dėl visuomenės sukurtų stereotipų juos renkasi intelekto nesužaloti žmogėnai, tačiau tai tikrai ne pačios veislės problema, o būtent žmonių

o dėl "rasizmo", tai čia galima išvesti tokią paralelę; man yra nedideli vaikai iškrėtę keletą bjaurių labai šunybių, todėl aš manau, kad visi tokio amžiaus vaikai yra parazitai ( arba neauklėjami, kas vėl priklauso nuo suaugusių)užaugę bus parazitai ir kenks visuomenei, tai davai išnaikinam visus tokio amžiaus vaikus, kad visuomenei būtų saugiau ( nes jie neužaugs, netaps recidyvistais ir nekels pavojaus visuomenei). Čia lygiai taip pat kvailas pavyzdys, kaip visos atsakomybės priskyrimas visai veislei už vieno individo nuopelnus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lacosta: 31 sausio 2007 - 13:45
QUOTE(lacosta @ 2007 01 30, 18:14)
prieko čia stafai kaip veislė ????????????????????????, visa problema šeimininkuose, pakeiskim tą stafą pudeliu ar kas būtų kitaip ?, tikrai ne. Net ir pudelis neatsakingų šeimininkų rankose gali pridaryti nemažai žalos/ Žinoma man labai gaila, kad jums teko su šituo šunim susidurti būtent tokiu būdu  verysad.gif  ir tai tik patvirtino išanksto visuomenės suformuotą stereotipą. Bet juk ištiesų visų didelių veislių šunys turi dantis ir net didesnius nei stafai, bet jie kaip koks keiksmažodis kažkodėl nelinksniuojami  g.gif  "rasiszmas" ir tiek  verysad.gif

QUOTE(tati @ 2007 01 30, 20:14)
as siandien taip pamasciau. gerai, sakykim padaroma taip, kad stafu, pitbuliu visai nelieka. visiskai visiskai, ne vieno - nei legalaus, nei nelegalaus. kas tada pasikeistu?
pamastom. daugiausia problemu kelia kieno sunys? teisingai - neatsakingu seimininku, pacuku, kuriems labiau rupi ivaizdis ir panasiu "nesusiprateliu". ka darys pastarieji zmogeliukai, jei nebeliks stafu, pitu? issirinks kitas veisles! man pirma i galva sovusi veisle - rotveileris. na ir suokit brangieji ka norite, bet rotveileris savo fizine jega, dydziu, galu gale net tais linksniuojamais dantimis

QUOTE(waidila @ 2007 01 30, 20:45)
su rasizmu tai gerai pasakė  thumbup.gif  kaip suprantu į tą "stafas" įeina visi panašūs į kovinius, nebūtinai tokie esantys?  g.gif
Bet tikrai, jau net pikta darosi.. nors gal taip ir yra, kad įsigyja nevisada "normalūs" šeimininkai, bet nebūtina panikuoti, ir visiems rėkti, kad vaje vaje, juk yra ir kitų veislių šunų su nenormaliais šeimininkais, o yra ir stafų, su nuostabiais šeimininkais, ir puikiai išauklėtų, jie jugi šunys, ne kažkokie žvėrys. 
Mano kaimynams manau neįpatingai patinka mano šuo, bet man kažkaip nieko nesako, bent jau kolkas, tik kartą "ar tu žinai kokie pas jį dantys??  blink.gif  " ne, nežinau..  biggrin.gif  žinau, kas pas jo mamytę virš trijų cm..  tongue.gif  tai gal dabar pradėkim panikuot, kad kas bus jei toks šuo griebs?? o pagalvokim, kas būtų jei koks vilkogaudis apsigyventų jūsų laiptinėje? spėju, jam net uodegos pajudint nereiktų, jau priliptumėt prie sienos  bigsmile.gif  o forumas būtų nusėtas pasakojimais, apie baisų šunį  doh.gif 

merginos problemos ne čia... Nė viena nėra nusistačiusi prie visą veislę. Bet tai pasakojama ir sakoma, kaip neatsakingai auginami rimti šunys. Kaip bebūtų mažas bobutės šuo puldamas nepridarytų tiek bėdos kiek puldamas didelis šuo, su tikrai stipriu ir geru sukandimu... Mažą dvarnių koja be vargo nuspirsi ir tiek toks bėdos (aišku vaikiuką išgąsdinti ir sužeisti ir toks gali).
Stafai ir visi panašūs į juos minimi dabar dažniau todėl, kad papračiausiai jų daugiau yra, kiek pastebiu jie tikrai populiarūs. Žinoma, galima pasakoti ir veislės ar šuns panašumo nerašant, o parašant tik didelės veislės.
Man nėra fobijos stafams, lygiai taip pat nejaukiai jausčiausi, jei laiptinėj palaidas bėgiotų kaukazo, pietų rusijos aviganis, rotveileris, dobermanas, mastifas, mastinas ar koks kitas panašių gabaritų šuo 4u.gif Šiaip kažkada mano šunį ir mane yra durnas rotveileris yra puolęs. Ir niekada nesakiau, kad jie visi blogi. Durnas buvo šeimininkas ir nieko nepakeisi. Esmė čia ir yra, kad kalbam apie tai, kaip neatsakingai yra laikomi šunys daugiabučiuose ir nėra smerkiami atsakingi tokių šunų augintojai mirksiukas.gif O jei šuo laksto laiptinėje palaidas - tai jau neatsakingumas (nežiūrint kokios tai veislės ir kokio draugiškumo šuo).
Atsakyti
Ir stafo, ir pudelio charakteris ir sugyvenamumas priklauso nuo šeimininko. Bet kurios veislės šuva gali būti apskritas debilas...
Atsakyti
QUOTE(lacosta @ 2007 01 31, 11:38)
nu kokį kovinį  doh.gif  jie juk seniausiai nedalyvauja jokiose kovose, o kovoms išveista daugybė veislių, bet kitų kažkodėl niekas nelinksniuoja
ir beja  svetimas negali garantuoti už jokį šunį

Kovose gal ir nedalyvauja, bet fizinės sąvybės, kurios ilgus metus buvo kryptingai tobulinamos tiems tikslams (tarkim arkliška stafų jėga ir ištvermė, instinktas kasti iš karto į kaklą be įspėjamo urzgimo ar keteros pašiaušimo) niekur nedingo schmoll.gif tongue.gif

Nors iš tiesų turbūt reiktų prisiminti ir kitas agresyvias ir sunkiai dresuojamas veisles, pvz. kaukazus. Tik gal daugiabučiuose juos rečiau laiko...
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 02 01, 15:41)
Tati, aš tik du dalykus norėčiau akcentuoti.

Pirma, stafai vien dėl savo išskirtinių fizinių sąvybių, kurios nuo šeimininko absoliučiai nepriklauso, konkrečiai - sukandimo jėgos ir kaip jau kažkas sakė - reakcijos greitumo, gali sukelti daugiau žalos negu "paprastas mirtingasis šuo". Čia nekalbam apie šuns psichikos būklę ar auklėjimą/jo trūkumą.

Antra, nuoširdžiai ir rimtai norėčiau, kad man kas nors paaiškintų, kodėl statistikoje apie apkandžiotus žmones taip dažnai minimi stafai (vokiečiai ir šiaip mišrūnai), o ne kokie retriveriai? Populiarumu ir dydžiu veislės juk daugmaž panašios.

tas pats per ta pati, bet ... tiek to smile.gif vis tiek neturiu dabar ka veikti biggrin.gif

1. tokiu greitesniu ir stipru sukandima turinciu sunu veisliu yra zymiai daugiau, negu tamstos minimi stafai ar "stafai". kaip pavyzdi galiu pamineti ir tas pacias tarnybines veisles. tikiuosi sutiksi, jog tarnybines veisles tokiomis tapo butent del geros reakcijos, gero sukandimo ir kitu atitinkamu rikalingu savybiu. (as net neprasau apibrezti savokos "paprastas mirtingasis suo")

2. o ar tamsta labai daug domejosi statistika? ar domejosi ir isidemejo tik tokia, kuri patvirtina jusu nuomone/nusistatyma?
ziurekite ka radau. pirmas dokumentas - siu sunu zandikauliai is esmes niekuo nesiskiria nuo kitu sunu (gana daznas mitas, kalbant apie sias veisles).
Dokumentas anglu kalba

Antras dokumentas - statistika apie sunu ikandimus, atsizvelgiant i veisle. Dokumentas irgi anglu kalba. Ta pacia tema yra ir dar vienas (irgi anglu kalba) cia

Trecias dokumentas - duomenys apie temperamenta, gauti is ATTS (American Temperament Test Society). Dokumentas velgi anglu kalba

o dar pridedant prie antro punkto paminesiu, jog labai gaila, bet didele dalis nelaimingu atsitikimu, kuriuose dalyvauja "stafai", buna del neatsakingu seimininku kaltes. ir dar labiau gaila, kad veisle nuo pat jos atsiradimo turejo tokia neteisinga reputacija, del kurios ispopuliarejo tarp visiskai nesuvokianciu ka daro zmoniu - "krutu" bernuzeliu.

lanuks skaityti as moku, bet tamstos zinutese jauciasi ir kai kas, ka galima iskaityti ir tarp eiluciu.
p.s. nu neskaitysiu as tavo zinuciu antra karta, nes labai jau akis vargina tas pasvires ir beveik su fonu susiliejantis rastas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 01 vasario 2007 - 17:01
QUOTE(tati @ 2007 02 01, 14:59)
1. tokiu greitesniu ir stipru sukandima turinciu sunu veisliu yra zymiai daugiau, negu tamstos minimi stafai ar "stafai". kaip pavyzdi galiu pamineti ir tas pacias tarnybines veisles. tikiuosi sutiksi, jog tarnybines veisles tokiomis tapo butent del geros reakcijos, gero sukandimo ir kitu atitinkamu rikalingu savybiu. (as net neprasau apibrezti savokos "paprastas mirtingasis suo")

... ziurekite ka radau. pirmas dokumentas - siu sunu zandikauliai is esmes niekuo nesiskiria nuo kitu sunu (gana daznas mitas, kalbant apie sias veisles).
Dokumentas anglu kalba

Gerai, tada pažiūrim elementarų FCI standartą http://www.fci.be/up.../286gb97_en.doc.
Žandikaulis stiprus, kad galėtų tinkamai sukąsti. Prie kokios dar veislės parašyta, kad jai būdingas stiprus žandikaulis, kad galėtų gerai kandžiotis? g.gif
Ir dar, labai išvystyti žandikaulio raumenys. Čia turbūt tam, kad užlaižytų? g.gif
Plius, įdomu kodėl nė žodžio nesakoma apie tipinį šuns charakterį? Turbūt todėl, kad labai meilus? g.gif
Atsakyti
aš čia įsiterpsiu ne į tem biški, bet tiesiog nesusilaikau nepasakius apie čia rašytą pudelių "durnumą". Kai rinkomės šunį teko aptikti šunų IQ rezultatus - taigi taigi pudelis pirmoj vietoj biggrin.gif pats protingiausias šuo wink.gif aukščiau nei vokiečių aviganis wink.gif taigi čia buvo išsakyta labai subjektyvi nuomonė wink.gif

Dėl sukandimo - na žinot mūsų fokso sukandimas stiprumu jaučiu nenusileistų ten visokiem stafam ir pitbuliam, įsikandęs į lekiančio šerno čiuprą foksas gali taip kyboti turbūt iki kol galą gaus, bet nepaleis. Žaidžiant su virvagaliais jaučiasi jo sąkandžio ir tempimo jėga, nors šunelio gabaritai toki visai menki biggrin.gif

Aš esu visiškai įsitikinus, kad viskas priklauso tik nuo šuns auklėjimo ir šeimininkų. Šunį reikia dresuoti atsižvelgiant į jo veislę ir taip, kaip nori kad jis elgtųsi. O visi antsnukiai ir trumpi pavadėliai manau yra reikalingi dėl aplinkinių žmonių, man pačiai nelabai patinka, kai šunys laksto laisvai.. tiesiog nejauku ir suprantu kitus žmones, kuriem tai nepatinka, viešoj vietoj, kur daug žmonių savo šunėką visad laikau ant trumpo pavadėlio, yra žmonių nemėgstančių ir bijančių šunų, labai suprantu juos ir elgiuosi taip, kad mano šuo (kad ir koks jis atrodo mielas ir geras ir tikrai tikrai neįkąs biggrin.gif ) jiems nekeltų nejaukumo, baimės jausmo..

toki tie mano pamąstymai..

P.S. nesu kovinių šunų gerbėja, nes man jie irgi toki baugoki savo išvaizda, bet čia man ir šiaip yra iš bendros baimės šunims, kurios net ir pati laikydama šunį neatsikratau nuo to laiko kai mažai į žandą įkando mišrūnas..
P.P.S beje nesu ir pudelių gerbėja wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Triushke: 02 vasario 2007 - 12:27
QUOTE(nomke7 @ 2007 02 02, 11:59)
Greiciausia tas atvejis kuris baigesi kudikio mirtimi. Jei gerai atsimenu, tai ivyko Jonavoje.

po šito įvykio buvo išnagrinėtos aplinkybės ir dėja vėl tik patys šeimininkai buvo kalti, kad neteko ir vaiko, ir šuns. Kalė tą vaikutį paėmusi už gerklės tempė į savo guolį nes jis ilgai verkė, o tėvai nepriėjo. Kadangi ta kalė tuo metu pati turėjo šuniukų, tagi ji tiesiog norėjo nuraminti verkentį vaiką ( tai buvo po kiek laiko po to įvykio skelbta spaudoje, ir internete kažkur yra daugybė tokių istorijų aplinkybės išaiškintos)

Taigi dar kartą kartoju, kad bet kokia veislė yra tik veislė tokia pati kaip ir visos kitos, bet va bet kokiam šuniui atsidūrus netinkamų žmonių rankose ir atsitinka didelės bėdos
Atsakyti
QUOTE(lacosta @ 2007 02 02, 15:53)
po šito įvykio buvo išnagrinėtos aplinkybės ir dėja vėl tik patys šeimininkai buvo kalti, kad neteko ir vaiko, ir šuns. Kalė tą vaikutį paėmusi už gerklės tempė į savo guolį nes jis ilgai verkė, o tėvai nepriėjo. Kadangi ta kalė tuo metu pati turėjo šuniukų, tagi ji tiesiog norėjo nuraminti verkentį vaiką ( tai buvo po kiek laiko po to įvykio skelbta spaudoje, ir internete kažkur yra daugybė tokių istorijų aplinkybės išaiškintos)

Taigi dar kartą kartoju, kad bet kokia veislė yra tik veislė tokia pati kaip ir visos kitos, bet va bet kokiam šuniui atsidūrus netinkamų žmonių rankose ir atsitinka didelės bėdos

g.gif taip si ivyki iki skausmo prisimenu,mes kaip tik is tos seimos kaimynu ir pasiemem savo senbernara,ta tragedija buvo ivykus tik pries kelias dienas.Ir deja pati seimininke pasake,kad tik ji pati kalta,visiskai pamirsus apie ka tik suniukus atsivedusia kalyte,ir neuzdarius duru i kambari,kur miegojo vaikutis,isejo pas kaimyne.Vaikui pradejus verkt,kale,vedama motinisko instinkto-nusitempe vaika i guoli,ji jo nesuvalge!!!vaika nutempe nuo lovos,uzsigavo galvyte,o mama grizus net neitare,kad pasekmes bus tokios ir per ilgai nesikreipe i gyd.Liudna...bet..et nekaltinkim nieko... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 02 02, 13:20)
Nomke, tvarkoj, o stafo ir retriverio palyginimas tiktų? g.gif  Ar ir čia slypi koks psichologinis triukas?

Echidna, kalbam ne apie miegančius ar iš netyčių užkluptus šunis...

nėra nė vieno patikimo būdo išmatuoti žandikaulių suspaudimą, slėgį (kilogramais į kvadratinį metrą). Atliekant tyrimus, rezultatai priklauso nuo to, kas skatina šunį kąsti, kaip noriai šuo kanda, bei nuo pačio šuns. Rezultatai gaunami labai įvairūs.

paklausk kokio nors rimto dresuotojo, uzsiimancio apsaugos dresura, arba dar geriau - firguranto. tikiu, jog jis tau pasakys, jog suns sukandimo stiprumas neprklauso nuo veisles (turint omeny panasaus dydzio ir fiziniu savybiu sunis)
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 02 02, 04:37)
Ne, kalbam apie įgimtas šuns fizines sąvybes. Visi turbūt žino, kad pvz. kurtai yra puikūs bėgikai. Jų net kūno forma tam pritaikyta. Ir niekas nerėkia, kad neteisybė. O vos pradedam kalbėti apie šunis, kuriuos gamta apdovanojo geru sukandimu, o žmonės selekcijos pagalba šią sąvybę specialiai dar ištobulino, iš karto prasideda neigimas, kad visa tai šmeižtas...

Tai kodėl tada minimos tik kelios veislės (stafai ir pitabuliai)kurios buvo veisiamos siekiant gero sukandimo? tai gi yra daugybė medžioklinių tokių šunų, kurie medžioklės metu laiko žvėrį, arba "jaučio laikytojų".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo echidna: 02 vasario 2007 - 15:00