Įkraunama...
Įkraunama...

Ar taupydamos laikote gerų, bet nenaudojamų daiktų

Paskaiciau ir prisijuokiau iki asaru is kai kuriu pasisakymu nes daug kur radau apie save parasyta lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
As lyg ir daiktu kaupti ne megeja bet vistiek slamsto pilnos pakampes (o jis dar ir kruopsciai uzsleptas kad nesipainiotu po akimis) doh.gif O kai pagalvoju kad reikes greitai balkona iskraustyti nes vyks namo remontas, tai siurpas nukrato, ten sandelys tikras blink.gif Prikrauta vyro detaliu visokiu (kurias jis kaip ziurkenas nesa namo nes tikrai prireiks blink.gif doh.gif ), kelios dideles dezes su vaiko rubais, indai gauti per vestuves (na cia ateiciai kai kraustysimes i savo buta), ispraustos spinteles su knygom ir pamirstom smulkmenom... blink.gif
O varge vargeli reikia gerai prasisukti ten blink.gif doh.gif

Tik va rubu nekaupiu schmoll.gif Ko nereik greit i maisa sukemsu ir i kaima isvezu ten visokiem skudureliam sunaudoja ar darbininkei atiduoda rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciux: 15 rugpjūčio 2008 - 13:10
oooo, taip blush2.gif esu tikras žiurkėnas..
Atsakyti
Paskaitau kai kurių pasisakymus,ir šiaip pažistami pasakoja, kaip atsikrato nereikalingais daiktais,kurių vis dar GAILA išmest, kurių gal prireiks, gal kažkam naudingi bus. Jie paprasčiausiai išvežami į kaimus, pas tėvus. Koks čia tvarkingumas. Pačiam gal ir palengvėja sieloje. O ar pagalvojate apie kitus, kuriems vežate, kurie jūsų manymu, turi daug vietos. Gal jūs juos apkraunate daiktais. Net gi savo nuosavus tėvus. Paklauskite , ar tikrai jiems reikia? Gal jų siela tik pasunkės, o ne džiaugsis.
Nežinau, kitiems tai gal negalioja, bet mums atsitiko. Gyvenam name, vietos nemažai. Giminaičiai, artimieji vis atveža ką, ,,gal jūs panaudosit'' arba ,,tegu laikinai pabūna''. Iš ,,geros širdies'' nesinori atsakyti. Taip ir apsikrauna namai. (visokias baldais rūsyje ir t. t.) Aišku, ir savų senienų yra. Dabar, net nežinau, reiktų kokį sunkvežimį samdyti, kad viską išvežti į šiukšlyną. I r kokią savaitę padirbėti.
Dabar paskutinius metus, net ir geriausių daiktų nepriimam, ir tokiom temom nešneku. Giminaičiai ir gi , manau, suprato, nes paskutiniu metu nieko nesiūlo. lotuliukas.gif
Atsakyti
jeigu tai naudingi daiktai, visada galit paskelbt 'dovanoju', kad ir paramos skyrelyje smile.gif
Atsakyti
As tai labai nemegstu kaupti daiktu,jei nereikia tai ismetu/atiduodu. o maniskis tai va megsta pasilikti, vis "prireiks veliau", "geras daiktas dar cia,tegul lieka" doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Joa...turiu ir as sita problema,stengiuosi kovoti is paskutiniuju kad namai "neuzsigruzintu",tai rubu,indu kaip ir nebesikaupia jau,stengiuosi karts nuo karto atsikratyti perteklium,bet vat su visokiom detalem ir irankiais...jau galva nebeisnesa kur krauti,tamsiam irankiu prikista visokiu ko gali prireikti (i rusi eiti tingisi),o kai nusipirkau masina tai pradejo dar ir autodalys kauptis,negana to kad bagazinej puse dirbtuviu(visiems gyvenimo atvejams doh.gif ),tai dar tamsiam pilna ir rusy vis tu daliu daugeja,ir ismesti (parduoti...) neina,o jei prireiks... doh.gif Ir vis dar vienoki ar kitoki iranki nusiperku,tiesa,dali i darba issinesiau,bet ta dalis toookia mazyte... ax.gif
Atsakyti
ir aš kovoju..bet esu dažniau pašiepiama nei palaikoma dėl savo "polinkio viską mesti"..ar jums neatrodo kad labiausiai daiktus mėgsta kaupti ne tik seni žmonės bet ir vyrai. Kiek pažįstu moterų tai visos labiau linkusios neapsikraut, o vyrai kaip žiurkėnai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(sukutis @ 2008 08 15, 22:57)
Paskaitau kai kurių pasisakymus,ir šiaip  pažistami pasakoja, kaip atsikrato nereikalingais daiktais,kurių vis dar GAILA išmest, kurių gal prireiks, gal kažkam naudingi bus.  Jie paprasčiausiai išvežami į kaimus, pas tėvus. Koks čia tvarkingumas. Pačiam gal ir palengvėja sieloje. O ar pagalvojate apie kitus, kuriems vežate, kurie jūsų manymu, turi daug vietos. Gal jūs juos apkraunate daiktais. Net gi savo nuosavus tėvus. Paklauskite , ar tikrai jiems reikia? Gal jų siela tik pasunkės, o ne džiaugsis.

na tikrai aš tai pati nesidžiaugiu niekad kai man pilnus maišus senų rūbų atveža per visą Lietuvą ir nė vienas netinka , o rūbai žmogaus, kurio net mačius nesu. Aš irgi manau kad net skurdžiau gyvenantys ne visad trokšta tų senų daiktų ir skudurų, kai jų pilna skuduryne. Visi nori atsikratyti, bet mat gaila išmest tai reik apkraut kitą, atseit gerą darbą padarysiu ir neišmesiu. o dar sugalvojo tokį argumentą "duoda - imk, nepatiks - išmesi" . Kurį laiką veikė mane, bet nu *****, gal patys savo šiukšles išsimeskit. Ir visgi žinau kad nedrįsiu taip pasakyt. Gal kas turi įdėjų kaip mandagiai nuo to atsimušt? smile.gif
Papildyta:
ir dar manau kad jei daiktas nenaudojamas bet dar visai geras, galima taupant kuo puikiausiai parduot forume. Taip daug nereikalingų daiktų atsikračiau, kurie patys savaime buvo geri, bet tiesiog nenaudojami.
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2008 08 28, 21:18)
na tikrai aš tai pati nesidžiaugiu niekad kai man pilnus maišus senų rūbų atveža per visą Lietuvą ir nė vienas netinka , o rūbai žmogaus, kurio net mačius nesu. Aš irgi manau kad net skurdžiau gyvenantys ne visad trokšta tų senų daiktų ir skudurų, kai jų pilna skuduryne. Visi nori atsikratyti, bet mat gaila išmest tai reik apkraut kitą, atseit gerą darbą padarysiu ir neišmesiu. o dar sugalvojo tokį argumentą "duoda - imk, nepatiks - išmesi" . Kurį laiką veikė mane, bet nu *****, gal patys savo šiukšles išsimeskit. Ir visgi žinau kad nedrįsiu taip pasakyt. Gal kas turi įdėjų kaip mandagiai nuo to atsimušt? smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
As is vienos pusbrolio atiduotos,bet mano vaikams netikusios liemenes padariau ruba mylimai lelei,tai koks buvo pasibaisejimas,kai tie labdaringieji pamate doh.gif doh.gif
As dabar sakau:aciu,bet mes visko turim,gal kitiems labiau reikia...ir neimu.Jei vis vien izuliai ikisa,nunesu prie konteinerio,nes dabar jau ir SOS vaikai nebepriima...
Bet labiausiai mane uzkniso vieni pazystami,kurie atidave savo tikrai gera,grazu vezimuka,kai man jau nebereikejo,sakydami,kad as vis vien dar turesiu vaiku.6 metus as ji palaikiau uzkistam rusy,per ta laika nespejau vaiko susilaukti,bet sulaukiau skambucio,kad atiduociau ju vezimuka,nes reikia ju giminaiciui.Zodziu,pabuvau nemokamu sandeliu.
Lygiai kaip ir viena pazystama,kuri vis ismeta perskaitytas knygas-paprasiau duoti man tas knygas,gal ka issirinksiu.Tai po poros metu atejus pamate lentynoj jos ismesta knyga ir pasieme atgal...Tada praradau kalbos dovana,nors sirdyje jauciausi bjauriai,kaip nemokama saugykla.
Arba dar viena situacija:per gimtadieni is vienos giminaites gavau vaza dovanu.Na man ji visai nepatiko,nukisau toliausiai,o ta vis ateina ir vis klausia,kur jos dovanota vaza,kodel nepasistatau ant stalo.Kentejau 2 metus ir galiausiai drisau padaryti toki zingsni:pasakiau labai diplomatiskai,labai vyniodama i "vata",kad jai ta vaza grazesne ir as jai ta dovana atiduodu,tik tegul nesupyksta... ir t.t. ir pan.
Ji ir apsidziauge,bet ir liko kazkokia isizeidusi,daugiau man nieko nedovanojo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sukutis @ 2008 08 15, 22:57)

O ar pagalvojate apie kitus, kuriems vežate, kurie jūsų manymu, turi daug vietos. Gal jūs juos apkraunate daiktais. Net gi savo nuosavus tėvus. Paklauskite , ar tikrai jiems reikia? Gal jų siela tik pasunkės, o ne džiaugsis.

Bent mano uosviai tai sako kad vezkit ko nereikia biggrin.gif Tai visus senus baldus suvezam (nu aisku ne luzenas o gerus tik nebereikalingus), rubus suvezam nes ten skudurelius padaro karviu speniams valyti lotuliukas.gif Nu jei sako kad vezkit tai vezam biggrin.gif

QUOTE(maumė @ 2008 08 28, 21:18)
..ar jums neatrodo kad labiausiai daiktus mėgsta kaupti ne tik seni žmonės bet ir vyrai. Kiek pažįstu moterų tai visos labiau linkusios neapsikraut, o vyrai kaip žiurkėnai doh.gif
[

Kaip pirstu i aki lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bent MB tai tikras ziurkenas (as tai dar slapta prametau jo daiktus), jam viskas reikalinga viska jis panaudos doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nors mano prigimtis tikrai žiūrkėniška... Bet deja aplinkybės mane išmokė visus nereikalingus daiktus trenkti lauk - ir žinot bigsmile.gif Nieko nepasigendu... Ir vis surandu, ką išmesti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(osita @ 2007 09 25, 16:06)
musu dienos kaip sventes...
o pietu servizus mano mociute taupe taupe ypatingai progai... galu gale jos mirties metinems sveciai valge is tu indu....
nelinkeciau niekam taip...

pats pačiausias atsakymas i šitą temą.. doh.gif
..susimąstyti verta.. apie mūsų laikinumą šitoje žemėje..

QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 10, 18:33)
Jau esu pasisakiusi šioje temoje už nelaikymą visokių šlamštų. O ir šiandien išmečiau dar visai neblogas dvi serviravimo lėkštes...Ir man lengviau nuo to...Mėgstu atsikratyti įvairių atsibodusių, kad ir dar gerų daiktų. Lengviau kvėpuot po to.Mielai įsisukčiau į savo anytos butą, nes ten tiek š... prikaupta ir dar kaupiama, kad blooooga. g.gif

..pastebejau, kad labiausiai viska išsimėtai..bet gal jau nebe..
juk šiuo metu pas mus krizė.. lotuliukas.gif
..o pas anyta įsisukti tau nepavyko turbūt.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ogista @ 2009 02 08, 21:31)
pats pačiausias atsakymas i šitą temą.. doh.gif
..susimąstyti verta.. apie mūsų laikinumą šitoje žemėje..
..pastebejau, kad labiausiai viska išsimėtai..bet gal jau nebe..
juk šiuo metu pas mus krizė.. lotuliukas.gif
..o pas anyta įsisukti tau nepavyko turbūt.. lotuliukas.gif

...patikek-metau ir noriu tai daryti.Tiesiog krosni pakuriau vakar savo keletu megztinuku...O pas anyta neisisukau...Atspejai thumbup.gif
Atsakyti