Įkraunama...
Įkraunama...

Kirmėliukai

labas vakara, sūnui dešimt metų, prieš kelias dienas pasiskundė, kad niežti užpakaliuka. pasižiūrėjau ir pamačiau trus baltus mažus kirmeliukus doh.gif blink.gif ką daryti ? ar ryt rašytis pas pediatre ir imti siuntimą tyrimui ar pačiau nupirkti vaistukų ir sugirdyti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 02 26, 22:41)
labas vakara, sūnui dešimt metų, prieš kelias dienas pasiskundė, kad niežti užpakaliuka. pasižiūrėjau ir pamačiau trus baltus mažus kirmeliukus  doh.gif  blink.gif ką daryti ? ar ryt rašytis pas pediatre ir imti siuntimą tyrimui ar pačiau nupirkti vaistukų ir sugirdyti ?  g.gif

Nueikit į vaistinę ir nusipirkit kokio Helmintox (jį reikia gert tik 1 kartą) arba Vermox (jį reiks gerti keletą dienų) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 02 26, 22:41)
labas vakara, sūnui dešimt metų, prieš kelias dienas pasiskundė, kad niežti užpakaliuka. pasižiūrėjau ir pamačiau trus baltus mažus kirmeliukus  doh.gif  blink.gif ką daryti ? ar ryt rašytis pas pediatre ir imti siuntimą tyrimui ar pačiau nupirkti vaistukų ir sugirdyti ?  g.gif

O tai kam tas siuntimas tyrimui, jei pati pamatei kirmėliukus? Man hoemopatė minėjo, kad vermox mažiau toksiškas nei kiti mirksiukas.gif Tik informaciniame lapelyje rašo, kad reikia vieną tabletę išgerti, o po trijų savaičių dar viena, o mūsų gydytoja rekomendavo tris dienas po pusę tabletės, o po mėnesio dar pusę tabletės 4u.gif
Saviškiui tai vieną tabletę sugirdžiau pirmą dieną, o kitas dvi dienas po pusę, tik kartojimo po mėnesio nedariau blush2.gif Na, bet ir nebeniežtėjo daugiau užpakaliuko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 02 27, 00:41)

tu pamatei kirmelytes pavadinimu spalinukes,tai dazna liga vaikam,neswarios rankos,valgo nenusiploves,vaisiai neplauti darzoves,ir daug kitu atweju.....saugok vaika kad nesikasytu uzpakalio ,ypac naktim.visu pirma tai reikia isplautus triusikiukus lyginti taip zusta mikrobai,guldyti tik su aptemtais triusikeliais,uzrasyk pas daktara,padarys mokama tyrima,skirs tik tavo vaikui skirtus vaistus,,,
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2009 02 26, 23:41)

Greiciausiai skirs vemoxa..Mes irgi turejom tokiu bedu - vartojom kursa sio vaisto ir baigesi. Bet, kaip rase kazkuri mamyte - svarbu ir higiena: daznai plauti rankas, nevalgyti neplautu vaisiu ir darzoviu ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Noreciau paklausti ar pas visus vaikus buna kirmeliu. Nes mano anyta vis lenda i akys kad duociau vaistu. Nors darem visokius tyrimus ir nieko nerado. Stengemes palaikyti svara. Per diena perengiu kai tik isiteplios, kiekviena vakara plaunu uzpakaliukus su muilu,rankites, veiduka ir aprengiu svarais drabuziais. Bet vistiek sako kad reikia tu vaistu. O pries pora dienu nupirko tu vaistu ir vis zize kad duociau. Nezinau ar tikrai reikia profilaktiskai duoti tu vaistu,gal tie kirminai neisvengiemas dalykas???`
Atsakyti
QUOTE(*Voriukas* @ 2009 03 06, 15:01)
Sveikos mamytes. Noreciau paklausti ar pas visus vaikus buna kirmeliu. Nes mano anyta vis lenda i akys kad duociau vaistu. Nors darem visokius tyrimus ir nieko nerado. Stengemes palaikyti svara. Per diena perengiu kai tik isiteplios, kiekviena vakara plaunu uzpakaliukus su muilu,rankites, veiduka ir aprengiu svarais drabuziais. Bet vistiek sako kad reikia tu vaistu. O pries pora dienu nupirko tu vaistu ir vis zize kad duociau. Nezinau ar tikrai reikia profilaktiskai duoti tu vaistu,gal tie kirminai neisvengiemas dalykas???`

Kol nėra reikalo tai ir neduok (bent jau aš tai neduodu), juk tie vaistai toksiški. Na yra yra tokių žmonių, kurie mano, kad kas pusę metų profilaktiškai reikia girdyti vaistus nuo kirminų. Gerk negėręs profilaktiškai, jei bus lemta, tai ir po poros mėnesių profilaktiško išgėrimo vaistų, užsikrėsi tom zarazom doh.gif Svarbiausia tai plaut rankas prieš valgį ir prieš užkandžius, grįžus iš lauko ir po tualeto, nevalgyti neplautų vaisių ir daržovių.
Mano draugė stebėjosi iš kur pas jos vaiką spalinių atsirado, o, kad krimsdavo neplautus vaisius, tai jai nė į galvą doh.gif Na tai kas, kad iš savo sodo cool.gif

Šiaip tai, net nežinau, ar atsirastų nors vienas vaikas, kuris nėra turėjęs kada nors kirminų. Bet, kai atsiranda, tuomet ir gydai mirksiukas.gif
Atsakyti
noreciau paklausti kaip suprasti kad yra kirmeliuku berniukui 5m labai daznai skauda pilvuka dare echoskopu bet nieko nemate , daznai pykina , kyla sleikstulys man taip idomu ar reikia daktares prasyt kad padarytu parazitologini tyrima?
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 03 08, 22:00)
noreciau paklausti kaip suprasti kad yra kirmeliuku berniukui 5m labai daznai skauda pilvuka dare echoskopu bet nieko nemate , daznai pykina , kyla sleikstulys man taip idomu ar reikia daktares prasyt kad padarytu parazitologini tyrima?

Dažniausiai, kai turi spalinukių, tai skundžiasi, kad užpakaliuką niežti, na, bet ne visi. Pasidarykit tą tyrimą, bet tik ne su pleistriuku, nes jis netikslus. Gal čia askaridės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rylinga @ 2009 03 09, 12:16)
Dažniausiai, kai turi spalinukių, tai skundžiasi, kad užpakaliuką niežti, na, bet ne visi. Pasidarykit tą tyrimą, bet tik ne su pleistriuku, nes jis netikslus. Gal čia askaridės  g.gif

na jis nesiskundzia uzpakaliuko niezejimu pagrindinis jo simptomas tai kylantis isvidaus sleikstulys jei vandes neuzgeria vemia pilvas daznai skaumingas net nezinau arba kazkas su skranduku arba kirminukai , bet jei askarides tai matytusi su ismatomis o ju nesyk nemaciau o kazi kaip su kaspiniuociais g.gif
Atsakyti
Labukas visoms, o ar gali buti vienas is pozymiu tu kirmelikiu, kad vaikas nesitustina kokias 3 dienas? gal cia visai kita beda g.gif nezinau kas su mano suneliu,bet prasysiu daktares,kad padarytu visus tyrimus ir ismatu aisku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 03 09, 12:19)
na jis nesiskundzia uzpakaliuko niezejimu pagrindinis jo simptomas tai kylantis isvidaus sleikstulys jei vandes neuzgeria vemia  pilvas daznai skaumingas net nezinau arba kazkas su skranduku arba kirminukai , bet jei askarides tai matytusi su ismatomis o ju nesyk nemaciau o kazi kaip su kaspiniuociais g.gif

Jei turi askaridžių, tai nebūtinai turi kakoti su jomis. Mano mama maža turėjo, tai vaikščiojo kaip gyvas lavonas aštuonis mėnesius, kol mociutė vieną dieną pamatė iš užpakaliuko lendančią gyvą askaridę, čiupo ją ir ištraukė. Bet iki to laiko tai nė karto išmatose nebuvo askaridės.
Šiaip, jei yra askaridžių, tai kraujyje būna padidėjęs leukocitų, eozinofilų skaičius. Na, gali būti ir kaspinuotis, bet kažkodėl man daugiau asocijuojasi su skaridėmis.
Tai dar kakalo netyrėt?
Papildyta:
QUOTE(rasiuksvan @ 2009 03 12, 13:02)
Labukas visoms, o ar gali buti vienas is pozymiu tu kirmelikiu, kad vaikas nesitustina kokias 3 dienas? gal cia visai kita beda g.gif  nezinau kas su mano suneliu,bet prasysiu daktares,kad padarytu visus tyrimus ir ismatu aisku unsure.gif

Vienas iš požymių gali būti, bet ne kirmėliukės, o jau viso kirmino- kaspinuočio. Bet čia, manau, ne tas atvejis 4u.gif
Problemos su tuštinimusi? Gali būti žarnyne koks tai susiaurėjimas. Mano draugės mergaitė kakodavo kas keturias dienas, kol neištyrė žarnyno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rylinga: 12 kovo 2009 - 17:37