QUOTE(gobsiukas @ 2009 03 09, 12:19)
na jis nesiskundzia uzpakaliuko niezejimu pagrindinis jo simptomas tai kylantis isvidaus sleikstulys jei vandes neuzgeria vemia pilvas daznai skaumingas net nezinau arba kazkas su skranduku arba kirminukai , bet jei askarides tai matytusi su ismatomis o ju nesyk nemaciau o kazi kaip su kaspiniuociais
Jei turi askaridžių, tai nebūtinai turi kakoti su jomis. Mano mama maža turėjo, tai vaikščiojo kaip gyvas lavonas aštuonis mėnesius, kol mociutė vieną dieną pamatė iš užpakaliuko lendančią gyvą askaridę, čiupo ją ir ištraukė. Bet iki to laiko tai nė karto išmatose nebuvo askaridės.
Šiaip, jei yra askaridžių, tai kraujyje būna padidėjęs leukocitų, eozinofilų skaičius. Na, gali būti ir kaspinuotis, bet kažkodėl man daugiau asocijuojasi su skaridėmis.
Tai dar kakalo netyrėt?
Papildyta:
QUOTE(rasiuksvan @ 2009 03 12, 13:02)
Labukas visoms, o ar gali buti vienas is pozymiu tu kirmelikiu, kad vaikas nesitustina kokias 3 dienas? gal cia visai kita beda

nezinau kas su mano suneliu,bet prasysiu daktares,kad padarytu visus tyrimus ir ismatu aisku
Vienas iš požymių gali būti, bet ne kirmėliukės, o jau viso kirmino- kaspinuočio. Bet čia, manau, ne tas atvejis

Problemos su tuštinimusi? Gali būti žarnyne koks tai susiaurėjimas. Mano draugės mergaitė kakodavo kas keturias dienas, kol neištyrė žarnyno.