Įkraunama...
Įkraunama...

Ką geriau valgyti tik pagimdžius?

as dar gimdymo namuose gal antra para kirtau sokolada..mate personalas kad jis stovi pas mane ant spinteles bet nieko nesake kad negalima, va kai grizom namo ir atejo i namus med. sesuo tai sake grieztai negalima sokolado, chalvos ir kakavos blink.gif nors pries jos vizita buvau sukirtus kelis sokoladinius saldainius blush2.gif as palinksejau galva pritardama jai taciau nekreipiu demesio...mano vaikui tas sokoladas ir kakava ne motais..chalvos nevalgiau bet riesutu kartias pakremtu ax.gif
Atsakyti
sveika 4u.gif
patarciau valgyti lengva maista-jogurta,sriubytes,vistiena,koses ir pan,bet jokiu budu ne kokia rukyta desra,bulves,kugeli ar pan biggrin.gif priezastis labai paprasta-po gimdymo gali buti sunku tustintis(nes tarpviete lieka labai jautri,gali skaudeti),jei uzkietes viduriai,todel sunkaus maisto patartina vengti,bet kartu po gimdymo prarandi daug skysciu ir jegu,maitinsi todel tur atsigauti.manoma,kad pacia pirma diena svieziai mamytei galima valgyti visiskai viska,nes ji buna issekusi ir reikia atsaigauti(gali kirsti nors ir seimynine pica! lotuliukas.gif ) o jau kita diena patarciau maista rinktis atsargiau mirksiukas.gif
sekmes!

P.S.is tiesu pati pajusi ko nori valgyti ir ko ne tongue.gif
lengvo gimdymo! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ligoninėje niekas nepatarė kaip maitintis, pati buvau pasiskaičiusi prieš gimdymą SM forume, dar kiek iš jau auginančių vaikiukus mamų prisiklausiau ir tiek.
Ligoninėje valgiau tik jos maistą, aišku vengiau tokio garnyro kaip žirneliai tongue.gif . Suvalgydavay bananą, mažą jogurto indelį arba išgerdavau Actimel tam, kad viduriai neužkietėtų, nors nelabai padėjop doh.gif .
Na, o namuose pirmą mėnesį labai žiūrėjau ką valgau, sau visada darydavausi atskirai, be druskos ir t.t. Iš vaisių valgiau tik bananus ir tai tik 1-2 per dieną, truputį jogurto, bet tik persikinio arba bananinio.
Na, o nuo antro mėnesiuko po truputį pradėjau valgyti įvairesnį maistą, atsigerti 1-2 puodelius silpnos kavos su pienu. Ir nepatikėsit, tie baisūs diegliukai-skausmiukai, kurie sūnelį kankino iki tol, liovėsi, kai jam sukako 1.5 mėn. thumbup.gif

Pritariu visoms mamoms, kurios pasisakė, kad galima valgyti visko, tik po truputį, nepiktnaudžiaujant. Aišku, vengti ypač pilvą pučiančių produktų, kaip antai žirniai, kopūstai.
Atsakyti
QUOTE(ASTA79 @ 2007 07 16, 05:47)
Ligoninėje niekas nepatarė kaip maitintis, pati buvau pasiskaičiusi prieš gimdymą SM forume, dar kiek iš jau auginančių vaikiukus mamų prisiklausiau ir tiek.
Ligoninėje valgiau tik jos maistą, aišku vengiau tokio garnyro kaip žirneliai  tongue.gif . Suvalgydavay bananą, mažą jogurto indelį arba išgerdavau Actimel tam, kad viduriai neužkietėtų, nors nelabai padėjop  doh.gif .
Na, o namuose pirmą mėnesį labai žiūrėjau ką valgau, sau visada darydavausi atskirai, be druskos ir t.t. Iš vaisių valgiau tik bananus ir tai tik 1-2 per dieną, truputį jogurto, bet tik persikinio arba bananinio.
Na, o nuo antro mėnesiuko po truputį pradėjau valgyti įvairesnį maistą, atsigerti 1-2 puodelius silpnos kavos su pienu. Ir nepatikėsit, tie baisūs diegliukai-skausmiukai, kurie sūnelį kankino iki tol, liovėsi, kai jam sukako 1.5 mėn.  thumbup.gif

Pritariu visoms mamoms, kurios pasisakė, kad galima valgyti visko, tik po truputį, nepiktnaudžiaujant. Aišku, vengti ypač pilvą pučiančių produktų, kaip antai žirniai, kopūstai.

Todel, kad sitie diegliai yra isaugami. Kodel vaikai maitinami misineliu juos irgi turi? Tik todel, kad tai nepriklauso nuo maisto.
Atsakyti
Man buvo svarbu, kad viduriai neužkietėtų, todėl valgiau maistą, laisvinantį vidurius ir skatinantį žarnyno peristaltiką.
Atsakyti
O man nieko nesinorėjo valgyti - ligoninės maistas nepatiko ( cezarinėms iš viso tokį skystimą neaiškų duodavo verysad.gif ), o namuose nespėdavau, tai kas papuldavo po ranka, tą ir sukramtydavau... Blogai , aišku, bet kad jau taip buvo.
Atsakyti
Gimus mazei is karto gavau ligonines maisto,man jis nelabai patinka,tai vyras parupino kibinu ir vistienos sultinio lotuliukas.gif ,oi kaip skanu buvo thumbup.gif ,tikras malonumas lotuliukas.gif .
Atsakyti
walgiau viska kas po ranka buvo,vargsas vyras tempe ir tempe maista,o man kaip mazai taip mazai essen.gif
Atsakyti
man po cezario labai ištino kojos doh.gif tai gydytoja patarė valgyti baltimini maistą.valgiau ligonines ir varškę,pienąir t.t.po3d.nuslūgo tinimas. biggrin.gif
Atsakyti
Kol buvau ligoninėje valgiau ligoninės maistą, na as prabuvau beveik tris savaites ligoninėje. Tačiau grįžusi namo pradėjau valgyti viską, netgi citrusinius vaisius tik po nedaug. Sakyčiau vaikas netgi ramesnis pasidarė.
Atsakyti
oi kaip kankinausi, norejosi visko, bet stengiausi susilaikyti nuo produktu, kurie tipo kenkia motinos maitinamam vaikui
Atsakyti
Ligoninej valgiau ligonines maista+geriau vandens. Namuose valgau daugiausiai jogurtus liesus ir naturalius, sriubyte, koses, bananus 2., obuoliuka 1-2, vistiena, geriu ramuneliu, kmynu arbatas ir kartais rytais puodeli kavos istustinu.
Kazkaip paskaiciau cia savo meniu, tai skurdokai atrodo lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti