Įkraunama...
Įkraunama...

Ką geriau valgyti tik pagimdžius?

Labukas 4u.gif

Priklauso nuo vaikucio.

Pirma dieno po gimdymo suvalgiau kelis mandarinus. Vaikas verke be perstojo 4 val.. Veliau sesele paklausus ka valgiau, pasake daugiau nebevalgyti citrusiniu vaisiu kol maitinu.

Nuo to karto nebeturejom sitokiu verkimu.

Siaip persiskaicius apie pilvo dieglius nustojau valgyti praktiskai visus vaisius (isskyrus bananus ir kivi), raudonas darzoves, sokolada, kava, ir t.t...

Likau ant mesos, grudu, duonos.

Vaikiukui visiskai pilvo nepute, tad buvau laiminga ir man tai neatrode kaip aukojimasis, nors tokia mityba manau yra zalinga mamos organizmui..

Mano vaikiukui praktiskai dabar 4 men, dar nera isiverkes ilgiau nei kelioms minutems. As nezinau kas yra verkimas valandomis. Man ir kelios minutes ismusa is veziu. Tiesiog labai gaila.

Apie 2.5 men pradejau valgyti pomidorus ir t.t. stebeti jo reakcijas.

Siandienai zinau, kad bulves jam kels diskomforta. Visi kiti produktai ne.

Tiesiog as bandziau atsiriboti nuo tu produktu, kurie MAN keldavo viduriu putima ir klausiau daktares patarimu.

Vienpusiskai sakoma, kad vynuogiu negalima valgyti, kai maitini.

Atsakyti
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2008 04 06, 23:45)
pasakysiu is savo patirties...kai susilaukiau pirmagimes, tai visko labai bijojau valgyti, kad nepustu pilvuko ziurejau, pieno daug geriau, pienisku produktu, jokiu citrusiniu vaisiu ir pan....tai kuo daugiau saugojausi, tuo neramesne mano panycka buvo..
o va su antruoju visiskai kitaip..valgau viska, bet su saiku, tai jokiu lasu net neprireike...o dar sako berniukams pilvus daugiau pucia... schmoll.gif
sekmes 4u.gif

man lygiai tas pats drinks_cheers.gif tiesiog identiska situacija thumbup.gif
Atsakyti
Na gal pirmus du kokius men reikia pasisaugot manau ,o veliau tai gal viska po truputi reikia ragautmir tada pilvuko nepus
Atsakyti
QUOTE(lelka @ 2008 05 06, 21:13)
Na gal pirmus du kokius men reikia pasisaugot manau ,o veliau tai gal viska po truputi reikia ragautmir tada pilvuko nepus

na maniškiui tai iki 3 mėn. pūtė, ar saugojausi (vienu momentu tik kruopas valgiau su virtom bulvėm blink.gif ), ar nesisaugojau...o po to ir taip praėjo

kažkur skaičiau, kad ne vien tik dieta lemia pilvuko spazmus ... labai svarbu kai maitini, neužsiminti pašaline veikla, neglostyti vaikiuko, nežiūrėti televizoriaus, nekalbėti teleonu..žodžiu netrukdyti..nes visi dirginimai kaip ir pereina į žarnytes, kadangi nervinė sistema dar nesubrendusi...
Žodžiu svarbu netgi mintys apie maistą lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš irgi prisižiūrėjau maistą kol maitinau bent jau pusmetį...Stengiausi valgyti daugiau košių, troškinių, virtą maistą.. Jokių rūkytų ar kitų pilvą pučiančių produktų... Nežinau ar dėl to, kad maistą labai prisižiūrėjau, bet mano BERNIUKUI nepūtė visai pilvo... Tie trys mėnesiai buvo man patys lengviausi ir ramiausi-vaikas tik valgė, kakojo ir miegojo....
Atsakyti
Aš maisto nelabai žiūrėjau, tačiau mano berniukui pilvuko irgi nepūtė. Valgiau viską, net rūkytus produktus tik po nedaug.
Atsakyti
Mano mazutei truputi papucia pilva, nes buna nerami, spardos i po to isgirstu pirstelejima ar kakojima . Tai nuo to ir sprendziu, kad skaudejo pilvuka. Stengiuos maista ziuret, bet labai tyngisi kazka spec sau gamintis, norisi beleka uzkast. Valgau daugiau koses, kotletus su bulvem, nevalgau darzoviu, citrusiniu ir bananu, nes nuo bananu ir man pucia pilva. O gydytojos pataria bananus valgyt, bet cia tikrai paciai mamai reikia save stebeti, nuo ko pucia pilva. Skaiciau cia, kad viena geria kefyra, pvz man nuo kefyro labai pucia pilva, tai turbut pustu ir mazutei. As vis Espumizano lasinu pries maista ar po jo ir tikiuos, kad nepus mazei pilvo. Bet idomu ar isvis tas Espumizanas padeda, ar tik isitikinimas. doh.gif
Atsakyti
O čia tai bus patarimas, ne ką valgyti, bet ko nevalgyti lotuliukas.gif
Kai pagimdžiau pirmą, vyras namuos rado tik jogurto ir braškių, tad užtaisė man tokios malošės ir primaitino biggrin.gif tai buvo valanda po gimdymo tongue.gif
Po antro aš užsinorėjau aštraus kebabo lotuliukas.gif su coca cola (o šitos iš viso negerdavau ir negeriu smile.gif ) Ir gavau...
Atsakyti
QUOTE(raptor @ 2008 05 07, 21:14)
Mano mazutei truputi papucia pilva, nes buna nerami, spardos i po to isgirstu pirstelejima ar kakojima . Tai nuo to ir sprendziu, kad skaudejo pilvuka. Stengiuos maista ziuret, bet labai tyngisi kazka spec sau gamintis, norisi beleka uzkast. Valgau daugiau koses, kotletus su bulvem, nevalgau darzoviu, citrusiniu ir bananu, nes nuo bananu ir man pucia pilva. O gydytojos pataria bananus valgyt, bet cia tikrai paciai mamai reikia save stebeti, nuo ko pucia pilva. Skaiciau cia, kad viena geria kefyra, pvz man nuo kefyro labai pucia pilva, tai turbut pustu ir mazutei. As vis Espumizano lasinu pries maista ar po jo ir tikiuos, kad nepus mazei pilvo. Bet idomu ar isvis tas Espumizanas padeda, ar tik isitikinimas. doh.gif

nu mum tai espumizanas padeda, del jo suneliui pilvuko nepucia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SSSema: 16 rugpjūčio 2008 - 18:08
Pirmą parą negavau nieko, nes buvo cezaris. Antrą dieną atnešė sultinio ir džiūvėsėlį smile.gif, kažokios košės. O vėliau jau kažką panašaus į kotletą. Parvykus namo, maistą šiek tiek derinau - kadangi mėgstu košes, tai gaminausi jas. Bet nepastebėjau, kad mergytė būtų sureagavus į kokį nors mano suvalgytą produktą.
Atsakyti
QUOTE(venzliukas @ 2008 05 06, 22:41)
na maniškiui tai iki 3 mėn. pūtė, ar saugojausi (vienu momentu tik kruopas valgiau su virtom bulvėm  blink.gif ), ar nesisaugojau...o po to ir taip praėjo

Va, man irgi taip. Pirmas dvi savaites mažyliui pilvuko visiškai nepūtė, nors valgiau viską. O paskui prasidėjo pilvuko diegliai ir tęsiasi dar iki dabar (mums truputį daugiau nei trys mėn.) nors jau mažėja po truputį. Ir nesvarbu ar renkuosi maistą, ar ne. (Irgi bandžiau savaitę vien tik kruopas valgyti, kitas dvi savaites - tik virtas bulves su virta mėsa. Nu, jokio skirtumo schmoll.gif ). Pankolio arbata ir espumizanas - irgi schmoll.gif naudojam tik iš idėjos lotuliukas.gif Geriausiai mums padeda gulėjimas ant pilvuko thumbup.gif
Atsakyti
man tai norejosi lengvo maistelio... mama vesdavo kasdien pagal mano uzsakyma - tai sriubyte su versiena, tai su lasisa... o ligonines maisto tai neragavau schmoll.gif
Atsakyti