Vakar pagaminau trupiniuoti pagal Sonatinos rp, gavosi
Labai skanus. Vienintelis nervuojantis dalykas - sutarkuoti saldyta tesla
Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas. Bet kaip sakoma, mokslo saknys karcios, vaisiai - saldus. Pyragas gavosi liuks!

Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas. Bet kaip sakoma, mokslo saknys karcios, vaisiai - saldus. Pyragas gavosi liuks!
QUOTE(viola28 @ 2008 04 06, 15:03)
Vakar pagaminau trupiniuoti pagal Sonatinos rp, gavosi

Tris skardas???

QUOTE(viola28 @ 2008 04 06, 14:03)
Vienintelis nervuojantis dalykas - sutarkuoti saldyta tesla
Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas.

Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas.
pritariu

as per dvi skardas iskepiau, tik gavos pritarkuota storu sluoksniu, tai teko bekepant peiliu pakapot ir pavartyt, kad tolygiai gautusi

QUOTE(monikiux @ 2008 04 06, 15:35)
pritariu
as per dvi skardas iskepiau, tik gavos pritarkuota storu sluoksniu, tai teko bekepant peiliu pakapot ir pavartyt, kad tolygiai gautusi

As trupinius paskleidziau plonu sluoksniu, todel gavosi trys skardos. ir vistiek bekepant viskas sulipo, tai po to, kai atveso, pirstais sutrupinau

Papildyta:
QUOTE(jurvite @ 2008 04 06, 15:29)
Tris skardas???
O kad vierna skardelė ant manojo stalo atsidurtų
Visgi, trupiniuotis nusimato vardinėms kitą savaitgalį... Tiek daug receptų, taip sunku išsirinkti kurį...

Aha, tris. Plonai paskleidziau. Tarkuoju ir ziuriu, kad galo nesimato

Pas mane ir jau stengsta saldytuve
. Isivaizduoju kad bus velniskai skanus, nes jau vien kondencovke galejau saukstai valgyt

As irgi tokio skanesto uzsinorejau..m... o kaip ta kondensuota piena reikia virti?
Nuo skardinių nulupi popierių, skardines įdedi į puodą, visiškai apsemi jas vandeniu, ir verdi apie porą valandų- gaunasi kaip tas Rududu- rudas ir kietas
Bet daug kam būna, kad sprogsta tos skardinės, jei nebūna visiškai apsemtos, arba jei neseki, ir nepamatai, kaip nugaruoja vandens, nedapildai..
Kad nesprogtų- galima padaryti skardinėse po skylutę - ir tada jau pilti tiek vandens, kad tik per skylutes nepribėgtų į vidų- irgi verdi panašiai tiek laiko:ax: Šis variantas gali gautis tokiu baltesniu ir skystesniu viršumi- o vidus, prie dugno rudas išvirtos masės bus- bet kai viską išmaišai- viskas būna ruda ir tiršta- taip, kaip reikia.
Aš tai šįkart nesiterliojau- vakar vėlai vakare sugalvojau daryt, kad šiam rytui būtų- tai nesiterliojau su kepimais, o dariau iš sausainių
Ir dariau pyragėlius, o ne pyragą. Beje, tas kur su kondensuotu- ne trupiniuotis, o skruzdėlynas vadinas- neseniai valgiau kavinėje tokių pyragėlių, ir jie tikrai vadinosi skruzdėlynai- ir senovėj ( - šį žodį į kabutes reiktų dėt:lotuliukas: ) darydavo tokį skruzdėlyną- nes jis būna kelių rūšių- toks, ir tas kur aliejuje lapai iškočioti verdami
Tai vat aš naudojau sutrupintus nesaldžius krekerius, kad nebūtų saldu- ir dėjau sviesto, Rududu, aguonų, skrudintų žemės riešutų- ir lipdžiau pyragėlius
kažkas gavosi
Nu valgoma
Kai kuriuos pyragėlius dariau tik su rududu-o į kai kuriuos dėjau kavinio kondensuoto pieno (aš jį labai mėgstu
)

Bet daug kam būna, kad sprogsta tos skardinės, jei nebūna visiškai apsemtos, arba jei neseki, ir nepamatai, kaip nugaruoja vandens, nedapildai..
Kad nesprogtų- galima padaryti skardinėse po skylutę - ir tada jau pilti tiek vandens, kad tik per skylutes nepribėgtų į vidų- irgi verdi panašiai tiek laiko:ax: Šis variantas gali gautis tokiu baltesniu ir skystesniu viršumi- o vidus, prie dugno rudas išvirtos masės bus- bet kai viską išmaišai- viskas būna ruda ir tiršta- taip, kaip reikia.

Aš tai šįkart nesiterliojau- vakar vėlai vakare sugalvojau daryt, kad šiam rytui būtų- tai nesiterliojau su kepimais, o dariau iš sausainių

Tai vat aš naudojau sutrupintus nesaldžius krekerius, kad nebūtų saldu- ir dėjau sviesto, Rududu, aguonų, skrudintų žemės riešutų- ir lipdžiau pyragėlius

Kai kuriuos pyragėlius dariau tik su rududu-o į kai kuriuos dėjau kavinio kondensuoto pieno (aš jį labai mėgstu

Isivaizduoju kaip skanu
Tai kai jau bus laiko darysiu ir sios rusies "skruzdelyna" ir tingini
issiaiskunau su tuo pienu kondensuotu ir dabar reikia tik prisiruost
Aciu, Svytejimas ezero dugne

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 14, 14:56)
Štai, kas gavosi (dariau pyragėlius, ne vientisą pyragą- čia su krekeriais):
Labai gerai ir skaniai atrodo!!