Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

Parasysiu kaip auginti avokadus:
Nuspperkate avokado vaisiu.As pirkau is nukainnuotu keli centai tekainavo...Kaulo reikejo cool.gif Perpjaunat per puse tik neipjauti pacio kaulo.Ideti i vandeni ir laukti kol sakneles isleis ir persiskels.Maniskis skelesi ir saknis augino daugiau nei puse metu blink.gif Kai isleis saknis ir persiskels ber buse smailia virsune ikiskit i zeme.Prigija 100%
Atsakyti
tai ar bent grazus augalelis?
Atsakyti
Labai dideli labai.Savotiskai grazus.Sulaukes brandaus amziaus duoda ir vaisiu biggrin.gif Vis pigiau wink.gif
Atsakyti
valgyt vazone isaugintus vaisius? blink.gif nea
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as patirtimi. I vandeni merkti nebutina - galima tiesiog paseti i zeme (uzkasti), o kad greiciau sudygtu, galima nulupti plona luobele nuo seklos. Sudygsta kai silta mazdaug per 2 savaites ir auga greitai. Patartina tai daryti pavasari, bet jei namie silta, jokio skirtumo. Turiu 3 viename inde. Pasodinti per velykas - aukstis beveik pusmetris. Ziema beveik neauga.

Jei sodinsit Orchidejos metodu, nenuimkit kaulo - tai masito atsargos. Jis pats sunuks,kaijo neberiekes ir nukris. Maniskis buna zemeje, tai tokios problemos nera.

Babarske, abejoju ar jis kada nors ves vaisius. Man tai buvo tik siaip idomu, kas per augalas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglute: 05 spalio 2004 - 09:09
Viena pazistama turi laaaabai dideli avokada.Gal 8 metukai jam.Tai va sia vasara dave labai skaniu vaisiu,nepalyginsi prie pirktiniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Orchideja @ 2004 10 05, 12:24)
Viena pazistama turi laaaabai dideli avokada.Gal 8 metukai jam.Tai va sia vasara dave labai skaniu vaisiu,nepalyginsi prie pirktiniu thumbup.gif

Nu , reiskia imanoma....
Atsakyti
As irgi auginu avokada, bet jis pas mane tik metu ir labai sparčiai auga, neįsivaizduoju, kas bus po 8m. Bijau, kad pro stogą gali išlysti. Beje, aš irgi sodinau iš sėklos tiesiai į juodžemį (pirktinį, ten jis kažkos pagerintas) ir išaugo labai greitai. Tai vat. smile.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklausti gal žinote kokia žemė jiems labiausiai tinkama, nes mano žemė yra pirktinis substratas ir labai džiūna žemė. gal netinka žemė? Jei žinote kokia žemė tinkamesnė gal galėtumėte parašyti?
Atsakyti
na aciu paneles uz patarimus,reiks butinai pasisodint o tai seklos vis metos ,delioju is vienos vietos i kita smile.gif g.gif ir nezinau ka su jom daryt. dar turiu mango kauliuku ir figu tai reiks visus prie to paties sukaisiot thumbup.gif ziuresiu kas greiciau sudygs smile.gif
Atsakyti
Gal gali kas nuotraukyte sito augalo ideti ax.gif Labai jau idomu pasidare smile.gif
Atsakyti
Figa irgi esu pasisodinusi, bet žinau tik vieną, kad figom reikia ilgo ir siauro vazono, ir šiaip patariama, jeigu persodinėsi daužyti vazoną, o tai daroma dėl to, kad nepažeisti šaknų, aš girdėjau, kad jeigu pažeidžiamos šaknys, tai žūsta augalas.
Atsakyti