Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

QUOTE(Mėlyna @ 2007 06 21, 18:09)
Du kartus esu sodinus, tai abu kartus ir išdygo  ax.gif Bet su pirmuoju buvo tokia istorija, kad aš išvažiavau kažkur, o jis mirė iš bado  doh.gif  verysad.gif  Šiemet susidaiginau naują, jau ūgtelėjęs  4u.gif Bet vienas lapas ėmė gelst ir džiūt, tai jau pradedu bijot - gal jam kas ne taip...  g.gif  ar čia nieko kai vienas? Atsitiktinis?  blush2.gif

Čia mano augalėlis ir nudžiūvęs lapas, įvertinkit  4u.gif
http://agnevos.multi.../photos/album/3

Nu ir visai grazus ir "teisingas" tas tavo avokadas smile.gif O del vieno lapelio tikrai nepergyvenk, gal jam buvo per sausa ar per slapia, arba gavo tiesioginiu saules spinduliu, nieko tokio. As jau 4 metus auginu avokada, tai patikek, buvo visko. biggrin.gif O kai persodinejau doh.gif (nieko apie ji nezinojau), tai apsktitai visi lapai nukrito ir 4 menesius be lapu stovejo, vien kotas buvo, bet laisciau, vis tikejausi, kad gyvas, jau ruosiausi ismesti, kai pastebejau, kad isleido ant koto naujus kotukus ir lapelius, tai kad viskas pas tave gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, avokadu augintojos wink.gif

as irgi ant palanges auginu 2 avokadus. tik stai pradejo pries pora savaiciu lapu krastukai ruduot. paruduoja koks krastukas, as ji nukrapstau (nes buna sausas, tai istrupa tas rudas plotelis), o lapas tai zalias, atrodo, kad jam viskas gerai... po kurio laiko vel paruduoja krastukas... taip ir gyvenam. kazka matyt blogai darau. skaiciau kad sitie veikejai dregme ir saule dievina, tai istaciau vazonus i vandeni, kad pagertu kiek nori. kazi ar ne per slapias jiems toks sprendimas? saules tiesiogines gauna nemazai.

dabar noreciau kazkaip ta ju virsune nukirpt, kad nestyptu i virsu. bet bijau kad isvis ismirs, be to nelabai suprantu - nukirpt virsunele, ar tik tuos lapukus paciame virsuje beaugancius?

vaje kiek rupesciu smile.gif
dar turbut kazkuo ir trest reikia...
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mikasi @ 2007 08 29, 15:04)
sveikos, avokadu augintojos wink.gif

dabar noreciau kazkaip ta ju virsune nukirpt, kad nestyptu i virsu. bet bijau kad isvis ismirs, be to nelabai suprantu - nukirpt virsunele, ar tik tuos lapukus paciame virsuje beaugancius?

vaje kiek rupesciu smile.gif
dar turbut kazkuo ir trest reikia...
doh.gif

Na man irgi idomu del virsunes, kiek kirpau, na kokius 4 kartus, tai visad ten pat naujas ugliukas isaugdavo ir stiebiasi i virsu ir nesisakoja, tai net neisivaizduoju kai cia m an dabar daryti....
Atsakyti
mano avokadas dar ne metro dydzio, bet jau beveik! Labai dideli ir sodru. O ruduoja, pastebejau, del to, kad isvaziavus nepalaistau... Bet ir tai tik keli lapeliukai. Siaip- neruduoja ir nedziusta! Idealus augalas: truksta vandens- lapai nusvyra, palaistai- pakyla. Man lanai grazus!
Atsakyti
Sveikutes norejau paklausti kai pasodini ta kaula avokado reikia vazoneli su plevele uzkloti?Kiek kartu laistyti ar jie megsta dregme?Dekui 4u.gif
Atsakyti
mano avodai irgi pradejo ruduot..... unsure.gif Gal zinote kas jiems atsitiko? Gal del to kad oras atveso? g.gif Tokie grazuciai buvo...
Atsakyti
As suvalgius avokada- radau praskilusi kaula. Nesodinau, o pamerkiau i vandens stikline. Tiesiog siaip... Po keliu savaiciu- ziuriu: kazkas zalio lenda blink.gif Ir tik tada ikisau i zeme. Augimo procesas, turiu pastebeti, pakankamai greitas.

Pvz. mandarino seklas ikisau i zeme ir jau po kokiu 8 men. norejau ismesti. Bet tai buvo rudeni. Ant ziemos, kai visi augalai kaip ir miega, tas pradejo kaltis. Jo augimo tempas palyginus su avokadau laaaabai letas.
Atsakyti
As turejau net kelis avokadus, bet kazkodel kiti numire, tai liko tik vienas verysad.gif Viskas normaliai su juo, auga po truputi. Kazkada nukirpau virsune, tai dabar jis tokios idomios formos, issisakojes i dvi dalis ax.gif Tik va, vel pradejo ruduoti lapai. Pastebejau, kad rudeni taip jam buna, pereitais metais taip pat rudeni nurudavo keli lapai, nuskyniau juos. Gal rudeni turi taip buti g.gif Tie nauji, sviezus lapeliai grazus, zali, o tie senieji lapai po truputi ruduoja g.gif
Atsakyti
Štai mano avokadas
user posted image

Labai žemė nusidruskino viršuje. Tai norėtųsi persodinti. Laistau šulinio vandeniu. Ne kas matyt. O geria tai daug
Atsakyti
Mama užsiaugino gal metro auksčio avokadą, tai aš užpavydėjus irgi tokio užsimaniau biggrin.gif Nu ir ką: bandžiau tą daiginimo metodą su vandeniu - nieko. Šiandien sukišau 2 kaulus į vazonėlius.. Žiūrėsim.. unsure.gif
Atsakyti
o avkokada reikia formuoti? taprasme kirpti viršunėlę? man jis taip graziai auga [tpfu tpfu tpfu] tiesiai, bet norėtusi kad formuotųsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 01 17, 20:12)
o avkokada reikia formuoti? taprasme kirpti viršunėlę? man jis taip graziai auga [tpfu tpfu tpfu] tiesiai, bet norėtusi kad formuotųsi biggrin.gif

RS skaičiau, kad reikia nugnybti viršūnėlę kas 15 cm.

O mano avokadas šposą iškrėtę - užaugino prie vazono krašto vaikelį. Iš pradžių pagalvojau kad koks šakalys išlindęs - tai gerai , kad nenurakiau. Ar dauginasi kam taip iš šaknų? Gal visas vazonas prižels g.gif ?
Atsakyti