Įkraunama...
Įkraunama...

kiti darbo teisės klausimai

Man regis, teismas, gaves tokia byla, labai juoktusi smile.gif Nagi tikrai nesamone, kad 29 min. apsprende, o 30 min gavo biuleteni.
Noa, čia 12.29 ir 12.30 ne minutės buvo, čia dienos gruodžio 29 ir gruodžio 30 biggrin.gif
Atsakyti
taip galima, jei savo noru. čia draudžiama tik darbdavio iniciatyva atleisti.
Atsakyti
QUOTE(Valida @ 2005 01 06, 10:37)
Man regis, teismas, gaves tokia byla, labai juoktusi smile.gif Nagi tikrai nesamone, kad 29 min. apsprende, o 30 min gavo biuleteni.
Noa, čia 12.29 ir 12.30 ne minutės buvo, čia dienos gruodžio 29 ir gruodžio 30  biggrin.gif

Aaaa smile.gif Nu tada gal nesijuoktu taip labai biggrin.gif
Atsakyti
Norėjau paklaust, jeigu aš dirbu nepilną darbo dieną (po 4 val.), ar prieššventinėm dienom mano darbo laikas turėtų būti trumpinamas? Jei taip, tai kiek - 1 val. ar 0.5 val??
Atsakyti
QUOTE(Valida @ 2005 01 10, 16:10)
Norėjau paklaust, jeigu aš dirbu nepilną darbo dieną (po 4 val.), ar prieššventinėm dienom mano darbo laikas turėtų būti trumpinamas? Jei taip, tai kiek - 1 val. ar 0.5 val??

Prieššventinėm dienom darbo laikas trumpinamas 1 valanda, tai liečia ir dirbančius nepilną darbo dieną.(darbo laikas netrumpinamas tik dirbantiems sutrumpintą darbo laiką; pvz.:medikams)
Atsakyti
gal ne is sia tema parasiau bet neradau kazkaip kitur... as isejus motinystes atostogu iki vaikui sueis 1 metai... mano bendradarbe sake kad man ir uz siuos metus praleistus namuose priklauso 1 men. atostogu ar taip gali buti..? kazkaip nelabai realiai atrodo.. nors jinai po vaiko prieziuros buvo pasiemus 1 men atostogu.. tiesa tas buvo pries 4 metus... o kaip yra istikruju.. ? dabar turbut atostogu galesiu iseit tik po 6 men..?
Atsakyti
QUOTE(Valida @ 2005 01 10, 16:10)

Švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama
viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius
darbuotojus.

Sutrumpintas darbo laikas
1. Sutrumpintas darbo laikas nustatomas:
1) asmenims iki aštuoniolikos metų - pagal Darbuotojų saugos ir
sveikatos įstatymo nuostatas;
2) asmenims, dirbantiems darbo aplinkoje, kurioje sveikatai
kenksmingų veiksnių dydžiai viršija darbuotojų saugos ir
sveikatos teisės aktų nustatytus leistinus ribinius dydžius
(kiekius) ir kai techninėmis ar kitomis priemonėmis jų kiekio
darbo aplinkoje sumažinti iki sveikatai nekenksmingų dydžių
neįmanoma, darbo laikas nustatomas atsižvelgiant į darbo aplinką,
bet ne ilgesnis kaip trisdešimt šešios valandos per savaitę;
3) asmenims, dirbantiems naktį.
2. Darbuotojų, kurių darbo pobūdis yra susijęs su didesne
protine, emocine įtampa, darbo laiko sutrumpinimo tvarką nustato
Vyriausybė.
Atsakyti
QUOTE(Meka @ 2005 01 14, 10:01)
gal ne is sia tema parasiau bet neradau kazkaip kitur... as isejus motinystes atostogu iki vaikui sueis 1 metai... mano bendradarbe sake kad man ir uz siuos metus praleistus namuose priklauso 1 men. atostogu ar taip gali buti..? kazkaip nelabai realiai atrodo.. nors jinai po vaiko prieziuros buvo pasiemus 1 men atostogu.. tiesa tas buvo pries 4 metus... o kaip yra istikruju.. ? dabar turbut atostogu galesiu iseit tik po 6 men..?

šis klausimas jau yra aptartas man rodos temoje "Atostogos". bet pasikartosiu, nepriklauso. į stažą atostogoms gauti įsiskaičiuoja tik nėštumo ir gimdymo atostogos, tai yra 70 d. iki ir 56 d. po gimdymo.
Atsakyti
Kaip yra su verslo liudijimais ir motinystes atostogomis, pasalpomis ir pan.?
Dirbu tarptautiniame projekte asistente. Priimant reikalavimas - vertimo verslo liudijimas, po to pasirasoma sutartis su agentura (atitinkanti projekto trukme). Neseniai baigesi vienas mano projektas, gruodi pasirasiau naujo tipo sutarti dirbti kitame (iki 2006 balandzio). Sutartis parengta pagal viesuju pirkimu ist. Joje nekalbama apie jokias soc. garantijas ir pan. dalykus. Man formaliai nepriklauso atostogos (tik asm. susitarimu), o kadangi Sodrai moku tik bazinei pensijai skirta dali, is ju ismoku tiketis irgi negaliu. Anksciau ta pati agentura formino per individualia imone, tada mokejau Sodrai "papildomai pensijos daliai", bet ir tuomet nebuvau drausta motinystes draudimu.
Mano tiesioginis virsininkas uzsienietis, preliminariai sutariau dirbti, kol galesiu, pasiimt menesi atostogu, paskui grizti i darba, is dalies dirbti namuose ir pan. Kadangi man kas men. moketu tik 95 lt, nematau kitos iseities. Ar tureciau dar kokiu galimybiu?

Labai aciu uz atsakyma.
Hexe
Atsakyti
deja, nieko linksmo negaliu pasakyt, nes darbo kodekso garantijos priklauso tik asmenims dirbantiems pagal darbo sutartį. tu kaip suprantu tokios nesi sudariusi, o viešųjų pirkimų sutartis darbo santykių nesukūria.
o dėl sodros išmokų (tokių kaip motinystės pašalpa) ir t.t. tikrai negaliu pasakyt, nes tai ne mano sritis, bet manyčiau, kad tau turėtų priklausyt, nes kaip suprantu esi apsidraudus soc. draudimu, jei jau praėjo nuo apsidraudimo 6 mėn tai kaip ir turėtų mokėti. pasiskambink į sodrą ir tau atsakys tiksliai.
Atsakyti
Dekui, hobo. Situacija aiski ir patvirtinta.

Jei dar kam butu aktualu: su Sodra esu susisiekusi nestumo pradzioje, ten man patare isidarbinti, nes pagal ju logika as nedirbu. "Padirbus" pusmeti gauciau bent minimalias ismokas, bet man toks "sukimasis" nera priimtinas. Arba galeciau savanoriskai pas juos apsidrausti, kas taip pat atrodo tik Monkes biznis.
Atsakyti
kreipkis dar kartą į sodrą, tiksliai išsiaiškink, man rodos tau priklauso, nes esi apsidraudus ir moki įmokas.
Atsakyti