Dar ne taip seniai buciau pasisakiusi kategoriskai pries. Pries daugiau nei metus manpo teciui ypac suslubavo sveikata, pradejo dusti. Buvo diagnozuotas vezys. Dabar vel ligoninej, kol kad be kanciu. Zinau, kad nenoreciau, kad kankintusi. Cia juk ne katinas, kuriuos as irgi myliu. Bet neisivaizduoju, kaip reiketu paleisti...
Tai priklauso tik nuo ligonio valios. Pati niekada negaleciau priimti sprendimo. Teko ligonineje matyti veziu serganti zmogu, kuris kentejo nezmoniskus skausmus ir diena nakti melde dievo mirties kaip isganimo. Man buvo sunku i ji ziureti. Bet artimieji brangino kiekviena sekunde praleista kartu su juo. Gal tai ir ziauru ligonio atzvilgiu, bet...
Žinau, kad netapatus ir džiaugiuosi, kad galiu jį pamatyti. Tiesiog žinau jo situaciją ir man labai baisu. Noriu palinkėti jam nekentėti. Taip pat ir sau, tik kad neišeina... Jo liga pakoregavo mano požiūrį į daugelį dalykų.
Uz jei zmogus serga ir kencia nepakeliamus skausmus, nebegali pasirupinti savimi, bet jei gyvenimu nepatenkintas sveikas zmogus, tai jam tik pas psichologa...
nu reliai galvojant tai eutanazija kitam leidimas garbingai mirti ne kanciose, bet kai pagalvoji kad tu turetum isjungti aparata ar suleisti vaistu, tai kazkaip kraupu pasidaro...juk visvien nuzudai zmoguti. be to jei legalizuotu ja tai cia kas turetu ligoniukui padet be kanciu mirti? seimos nariai ar daktaro pareigybese atsirastu dar vienas punktelis?
As UZ eutanazija, taciau tik tam tikrais atvejais, kai zmogui nebeimanoma padeti, jis kankinasi skausmuose ir pats meldzia Dieva greitesnes mirties. galutini sprendima turetu priimti artimiausi seimos nariai, zinoma, pries tai gavus gydytoju konsoliumo pritarima. Ypatingai skaudu matyti kaip nezmoniskose kanciose kencia tau artimas zmogus, stoveti prie jo lovos ir matyti, kaip jis dejuoja, saukia, o tu jam negali niekuo padeti, nors kad ir kaip noretum !!!
gal tai tam tikrais atvejais ir reikalinga, bet bijau, kad Lietuvėlėje gali būti labai skaudžių, neteisingų ir baisių atvejų, kai pikti giminaičiai, prisidengdami eutanazija, pagreitintų turto pagausėjimą. O kentėti baisų skausmą, žinant, kad vilties pagyti nebėra turėtų būti labai baisu.