Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

QUOTE(Sweet_Doree @ 2008 03 30, 17:06)
O as i kapu zeme pasodinau smile.gif tas pats gaunasi ax.gif akmenuku vazonelio apacioj papyliau drenazui. I keramini vazoneli sodinau, jauciu silpnybe graziems ryskiu spalvu vazoneliams biggrin.gif  wub.gif

Na reiskia tikrai galima sodinti i bet kokia zeme 4u.gif
Viskas ryt ieskau grazaus vazonelio ir pasodinu savo grazuoli ax.gif
O del vazoneliu pritariu drinks_cheers.gif labai grazu ryskus ir malonu visada akiai,net geles pragrazeja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliux @ 2008 03 30, 15:06)
Smagu,kad veseja ir graziai auga  wub.gif
As norejau paklausti,o i kokia zeme persodinai?ir ar i stikline vaza kokia ar i vazoneli.Nezinau kaip persodinti bambuka  ax.gif Jis pas mane auga dabar vandeni stiklineje vazoje,o ka daryti toliau  blush2.gif
Aciu

Aš irgi persodinau į vazoną, o prieš tai vandeny mirko. Tai iškarto viskas pasikeitė, augti normaliai pradėjo. Ir kas keisčiausia atžalėlę iš žemės išleido, matomai nuo šaknų kažkaip pasidaugino. Ir ji puikiai auga. Jie pas mane žemėje dar tik apie metus kažkur, bet ta atžalėlė jau darosi panaši į bambuką. Užaugo jau apie 20 cm, nuo apačios lapeliai džiūsta, nuplėšiu aš juos ir gaunasi kotas kaip ir tų pirktinių bambukų. O iš kito bambuko atžalėlės (ji an koto auga) lenda kažkokie gumbeliai žali. Tai nežinau ar šaknys ten kokios bus, ar dar po šakelę išaugs. Laukiu dabar. O sodinau į prktinę žemę. Joje visos mano gėlės auga puikiai. Bet perku žemę, o ne durpes. Nepamenu kaip ji ten tiksliai vadinas, bet puiki žemė, juoda, sunki, nes durpėj tai manau ne kas beaugtų. Net nesuprantu kam ta durpė ir parduodama, gal daigeliam kokiem.
Atsakyti
merginos help.gif mano lucky bamboo lapai gelsti pradejo ir nesuprantu kodel.Patarkit man,ka daryti? Ar jie turi buti gausiai laistomi?Nezinau,gal per mazai jam dregmes? O gal kaip tik per daug? Gaila butu,jei nuvystu sad.gif
Atsakyti
As aisku tiksliai negaliu pasakyti,bet jei butu per dregna abejoju...nes mano bambukas auga vandeny ir bujoja,vis ruosiuosi persodinti bet dar neprisiruosiau blush-anim-cl.gif:
Tad gal vanduo negali labai pakenkti....
Atsakyti
Nugelto ir pas mane bambukas. Beveik metus mirko vandeny, gražiai augino dvi šakeles ir nei iš šio , nei iš to pradejo gelsti ta tvirtoji į spiralę susukta dalis. Nuskyniau atžalėles, sumerkiau į vandenį. po kiek laiko jos išleido šakneles. Dabar jau pasodinau į žemę, žiurėsiu ar pavyks išsaugoti.
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 04 12, 21:48)
Nugelto ir pas mane bambukas. Beveik metus mirko vandeny, gražiai augino dvi šakeles ir nei iš šio , nei iš to pradejo gelsti ta tvirtoji į spiralę susukta dalis. Nuskyniau atžalėles, sumerkiau į vandenį. po kiek laiko jos išleido šakneles. Dabar jau pasodinau į žemę, žiurėsiu ar pavyks išsaugoti.

lauksim zinutes kaip sekas tavo bambukams. Maniskis dar zaliuoja vandeni. Gavoju kai prades geltonuoti tada sodiniu i zeme
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2008 04 13, 12:19)
lauksim zinutes kaip sekas tavo bambukams. Maniskis dar zaliuoja vandeni. Gavoju kai prades geltonuoti tada sodiniu i zeme

Čia tikriausiai kaip kam pasiseseka. Gal taviškis iš stipresnių serijos ir net nepagels. Žinau , pas vieną pažįstamą mirksta vandeny jau treti metai ir net nesiruošia geltonuoti, tik šakeles augina, jau tuoj lubas reikės prakirst.
O manasis, atrodo, augina nauja lapelį.
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 04 13, 16:59)
Čia tikriausiai kaip kam pasiseseka. Gal taviškis iš stipresnių serijos ir net nepagels. Žinau , pas vieną pažįstamą mirksta vandeny jau treti metai ir net nesiruošia geltonuoti, tik šakeles augina, jau tuoj lubas reikės prakirst.
O manasis, atrodo, augina nauja lapelį.

Manau pasodintas į žemę augs puikiai. Maniškis, kuris ilgai vandeny mirko tai truputėlį šviesesnis, lyg ir gelstelėjęs. O kitas, kurį pasodinau gal tip po kokių 2 mėn mirkymo, labai gražus. Auga dabar visi puikiai. Tai augs ir tavasis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2008 04 16, 10:22)
Manau pasodintas į žemę augs puikiai. Maniškis, kuris ilgai vandeny mirko tai truputėlį šviesesnis, lyg ir gelstelėjęs. O kitas, kurį pasodinau gal tip po kokių 2 mėn mirkymo, labai gražus. Auga dabar visi puikiai. Tai augs ir tavasis  mirksiukas.gif

4u.gif
Tikiuosi, kad augs. Nors dabar atrodo, kad jis tiesiog akyse gelsta verysad.gif
Palauksiu gal dar kokią savaitę kitą ir patrešiu tomis trąšomis, kurios suteikia lapams gražų blizgesį ir žalumą..
Atsakyti
QUOTE(--rita @ 2008 04 16, 20:16)
4u.gif
Tikiuosi, kad augs. Nors dabar atrodo, kad jis tiesiog akyse gelsta verysad.gif
Palauksiu gal dar kokią savaitę kitą ir patrešiu tomis trąšomis, kurios suteikia lapams gražų blizgesį ir žalumą..

ir pas mane lapeliai geltonuoja verysad.gif doh.gif kokios cia trasos? kur ju pirkt buna? kiek kainuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kipshe @ 2008 04 21, 00:14)
ir pas mane lapeliai geltonuoja  verysad.gif  doh.gif kokios cia trasos? kur ju pirkt buna? kiek kainuoja?  g.gif

Trasos skirtos kambariniams lapuociams augalams. Pavadinimo nepasakysiu, nes kazkada suslapinau ir nusilupo etikete. Pirkau senukuose, kainavo kazkur 9 lt/500ml. Kol kas ant savo bambuko dar nebandziau, bet kitiems augaliukams atrodo tinka.
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2005 02 19, 20:49)
O gal kuri zino, ar galima is lucky bamboo istraukti tas tokias kaip propkutes ikistas, kad jie nesiplestu. Nes noretusi kad bambukas auktu i virsu, o ne tik liktu tokia pacio dydzio koki nusipirkome. Gal kuri yra taip dariusi?  smile.gif

as visas tas vaskines propkutes islupinejau, auga kuo puikiausiai smile.gif)
Atsakyti