Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

QUOTE(mistikaa @ 2008 11 20, 01:37)
taip taip, jie nepakankamai uzsimaitina, padariau tokia isvada, pjausciau ir as i kelia dalis, tai irgi isgyvendavo tik virsutine dalis, o va kuoksteliai, atskirti nuo tu pagaliu-kuo puokiausiai vesi ir leidzia saknis, ziuresiu iki ko jie man uzaugs, jei kas labai pasikeistu-parasysiu i si foruma 4u.gif

na visai įdomu, net nepagalvojau kad dar ir viršutinę dalį t.y. lapelius galima auginti kaip visai kitokios išvaisdos gelytę, įdomu kaip atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(alduze @ 2008 11 20, 00:02)
Aš tą ilgą bambuką laikiau vandenyje apie metus. Tai jis išleido šaknis ir viršuje užaugino vieną kuokštelį.  Bet man jis nebuvo gražus, todėl aš jį supjausčiau į maždaug 15 cm ilgio gabalėlius, juos gražiai surišau ir vėl pamerkiau į vandenį. Vandenyje išgyveno tik viršutinė dalis, kuri vėl išleido šaknis ir kuokštelius.

user posted image

Į žemę sodinti nežadu, nes girdėjau, kad jis geriau laikosi vandenyje. smile.gif

kaip suprantu visom dariusiom toki pjaustymo ekperimenta buvo ta spats rezultatas, isgyvena tik virsutine dalis.. ? unsure.gif

mistikaa, bet jei neuzmaitina, tai kaip tik tas susuktas turetu neigyventi.. as manau, kad gal juos kaip nors apdirba, kad jie tik is virsaus leistu lapelius? arba ju toks augimo prinvipas g.gif truksta informacijos lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,kaip jusu bambukai laikosi? ax.gif man savo reik eprsodint,bet baisu,kad neaugt gali, jis ir taip pas mane neauga beveik tik kad nevysta verysad.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasinaudoniu savo vokieciu kalbos studijomis, va ka radau:wie sie sicherlich schon wissen, ist das eine yucca.
ich hoffe die reagieren alle gleich :-)

also trieb(e) oben abschneiden,
ev. die untersten blätter wegschneiden so das man einen stamm erhält
und dann einfach ins wasser stellen.

geduld haben ... und die ersten wurzeln bewundern.

aus dem mutterstamm kommt sicherlich auch wieder ein neuer trieb ... u.s.w.

beim import sieht es ähnlich aus.
importiert werden nur die stämme.
danach gleich in einen topf mit erde.
gut feucht gehalten und nach mehreren wochen ...

Kaip jus jau tikriausiai zinote, tai juka.
Manau, kad jos visos vienodai auginamos:-)
Taigi, pjaukite uglius virsuje,
lapus nuo pacio apacios apipjaustykite, taip gausite kota (kamiena ar dar ji kaip, biesas zino, tiksliai tu biologiniu terminu negaliu isverst, nes nekompetetinga sioj srity, mano, mistikos, pastaba), kuri merkite i vandenuka.
Kantrybes ir sulauksite sakneliu
Is pagrindinio kamieno pasirodo vel nauji ugliukai.
Importas vyksta panasiu principu.
Importuojami tik tie kamienai, tuomet sukisami i zeme, laikomi dregnai ir po keletos savaiciu... vert. pabaiga
Kaip vyksta ugliuku atskirimas ir persodinimas, skaitykite http://www.gluecksba...mbus_teilen.htm, jei bus pageidaujanciu-isversiu. Tik viena pastaba: kas bandote pjaustyti kota ir nupjautas dalis uzliejineti karstu vastu, to grieztai daryt negalima, sudeginate audinius, reik minksto vasto, kas tai per biesas nezinau... g.gif
Apie dauginima karpant ta kota, skaitykite http://www.gluecksba..._vermehrung.htm , ten su visais paveiksliukais 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 21, 10:51)

aciu,jei butu ensunku,butu malonu,kad isverstumete... blush2.gif
Atsakyti
Ugliu atskyrimas:
1. Irankis, kuriuo atskirsite uglius (ar tai butu sodo zirkles, ar peilis), turi buti svarus ir dezinfekuotas.
2.Daromas lygus ir tiesus pjuvis, kuo arciau kamieno (na to koto).
3. Zaizdos dezinfekuojamos: medzio anglis (smulkinta), 1%-iger Chinosollösung (kas per 1 proc. chinozolio tirpalas nezinau, kazkoks priesgrybelinis), 3 proc. vandens peroksido tirpalu (vaistineleje rasite tokios pat procebtuotes tirpala) arba cinamonu (maltu).
4. Pjuvio vietas keleta valandu padziovinti.
5.Zaizdas ant kamieno reikia patepti medzio vasku, tai nebutina, pageitautina.Tinka minkstas, ne per karstas zvakiu vaskas. Nenautoti ''zaizdu tepalo'' (na sodininkai toki tikrai zino, mano past.), bambukas jo netoleruoja, del savo sudetyje esancio kazkokio tai komponento (pats straipsnio autorius jo neivardija, mano past.)
6. Merkiate i vandeni uglius, metate gabaleli medzio anglies, bakterijos nesidaugina (na cia del irimo procesu pristabdymo, na bet as vandenuka pakeisdavau kart nuo karto, nes apie jokia angli nezinojau ir viskas buvo ok, mano past.), statote i sviesia, ne per sauleta vieta (o kur ja siuo metu laiku ir begausi tongue.gif , mano past) ir vualia, laukiate sakneliu. yYa budas dar ir i zeme kist, maisiuku uzdengus, bet manau neverta man nei versti sito buvo, geras ir paprastas su vandenuku (mano past.).
Prasome auginkite visos ir fotografuokite, dekite savo bamkukus i si foruma, mano tai auga tikrai siuo metodu ''uzflensuoti''bambukai, pjaukite greiciau nuo tu ''kotu'', nes neisgyvens tie ugliukai ant ju visa amzinybe

Tik nepamirskit brukstelt, kaip jums ten sekas su tais bambukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 22, 11:00)
Ugliu atskyrimas:
1. Irankis, kuriuo atskirsite uglius (ar tai butu sodo zirkles, ar peilis), turi buti svarus ir dezinfekuotas.
2.Daromas lygus ir tiesus pjuvis, kuo arciau kamieno (na to koto).
3. Zaizdos dezinfekuojamos: medzio anglis (smulkinta), 1%-iger Chinosollösung (kas per 1 proc. chinozolio tirpalas nezinau, kazkoks priesgrybelinis), 3 proc. vandens peroksido tirpalu (vaistineleje rasite tokios pat procebtuotes tirpala) arba cinamonu (maltu).
4. Pjuvio vietas keleta valandu padziovinti.
5.Zaizdas ant kamieno reikia patepti medzio vasku, tai nebutina, pageitautina.Tinka minkstas, ne per karstas zvakiu vaskas. Nenautoti ''zaizdu tepalo'' (na sodininkai toki tikrai zino, mano past.), bambukas jo netoleruoja, del savo sudetyje esancio kazkokio tai komponento (pats straipsnio autorius jo neivardija, mano past.)
6. Merkiate i vandeni uglius, metate gabaleli medzio anglies, bakterijos nesidaugina (na cia del irimo procesu pristabdymo, na bet as vandenuka pakeisdavau kart nuo karto, nes apie jokia angli nezinojau ir viskas buvo ok, mano past.), statote i sviesia, ne per sauleta vieta (o kur ja siuo metu laiku ir begausi  tongue.gif , mano past) ir vualia, laukiate sakneliu. yYa budas dar ir i zeme kist, maisiuku uzdengus, bet manau neverta man nei versti sito buvo, geras ir paprastas su vandenuku (mano past.).
Prasome auginkite visos ir fotografuokite, dekite savo bamkukus i si foruma, mano tai auga tikrai siuo metodu ''uzflensuoti''bambukai, pjaukite greiciau nuo tu ''kotu'', nes neisgyvens tie ugliukai ant ju visa amzinybe

Mistikaa 4u.gif aciu tau labai 4u.gif
reikia MB pranesti, kad jo grozi teks kirpti doh.gif bus skandalas lotuliukas.gif nes tokias grazias saknis isleido tas kotas.
o jei ta kota palikti ir laukti dar vieno ugliuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 23, 08:40)
Mistikaa  4u.gif  aciu tau labai 4u.gif 
reikia MB pranesti, kad jo grozi teks kirpti  doh.gif  bus skandalas  lotuliukas.gif nes tokias grazias saknis isleido tas kotas.
o jei ta kota palikti ir laukti dar vieno ugliuko  g.gif

Drasiai bandykite dar sulaukti ugliuku, nes taip daroma tikrai, tik ta ''buvusia ugliuko vieta'' uztepkite siltu (ne karstu) zvakes vasku
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 24, 11:08)
Drasiai bandykite dar sulaukti ugliuku, nes taip daroma tikrai, tik ta ''buvusia ugliuko vieta'' uztepkite siltu (ne karstu) zvakes vasku

Vakar pasakiau MB, kad reike snuimt ta ugliuka lotuliukas.gif skersas paziurejo, bet neikas jo neklaus smile.gif atliksim sita operacija tyliai. ir bandysiu uztepti.. o kazin yra skirtumas koks vaskas? turiu ir tikro to ir zvakiu tik is parafino.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 23, 22:40)
Vakar pasakiau MB, kad reike snuimt ta ugliuka  lotuliukas.gif  skersas paziurejo, bet neikas jo neklaus smile.gif atliksim sita operacija tyliai. ir bandysiu uztepti.. o kazin yra skirtumas koks vaskas? turiu ir tikro to ir zvakiu tik is parafino..  g.gif

Kiek skaiciau, tai lyg tas ir tas tinka, tik ne karstas, as tepciau tuo tikru, kai savaji ''nugenejau'' nezinojau to, gaila...i siukslyna ismeciau, bet ir apnykes jau toks buvo
Papildyta:
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 25, 06:06)
Kiek skaiciau, tai lyg tas ir tas tinka, tik ne karstas, as tepciau tuo tikru, kai savaji ''nugenejau'' nezinojau to, gaila...i siukslyna ismeciau, bet ir apnykes jau toks buvo

Va dar pasidomejau: galima zvakes vaska palasinti ant popieriaus ir kai jis jau prades stengti, uztepti ta vieta, jei kas turi begeltonuojancius bambuku stiebus, geltonaja dali pjauti lauk, negailint, na iki tos vietos jau kur jokio geltonumo nematyt, padziovint pora valandu pjuvio vieta ir tokiu pat budu, su siltu vasku aptept, tik butina pjauti su dezinfekuotu peiliu (na gal spiritas ar kazkas panasaus tiktu, mano past.), nes tas geltonumas susijes su grybelinemis ligomis, jei pjausite nedezinfekave, plis tolys infekcija, placiau ir isvaizdziau zr.http://www.gluecksbambus.info/gluecksbambus_gelb.htm
4u.gif
Atsakyti
Aš,čia dėl bambukų.
Atnešiau iš parduotuvės įdėjau į vazą įpyliau vandens po tam tikro laiko jie pradėjo viršūnėje leist lapelis.
Kadangi,neturėjau jims skirto gėliapuodžio tuo metu į vazą įpyliau žemių ,įpyliau skystų trašų,ir jie auga pas mane vazoje
Turi dvi nemažas šakeles.
Noriu paklaust ,jaigu persodint kokio gėliapuodžio jims reikėtų,plataus ,gilais ,ar kokio,gal galetume man patarti?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 26, 11:53)
Aš,čia dėl bambukų.
Atnešiau iš parduotuvės įdėjau į vazą įpyliau vandens po tam tikro laiko jie pradėjo viršūnėje leist lapelis.
Kadangi,neturėjau jims skirto gėliapuodžio  tuo metu į vazą įpyliau žemių ,įpyliau skystų trašų,ir jie auga pas mane vazoje
Turi dvi nemažas šakeles.
Noriu paklaust ,jaigu persodint kokio gėliapuodžio jims reikėtų,plataus ,gilais ,ar kokio,gal galetume man patarti?

mes cia katik issiaiskinom, kad ta isaugusi lapeli reikia nuimti, isleis jis saknis ir ji sodinti,o ta kota palikt leist nauja ugli arba i siuksliadeze.. ax.gif
Atsakyti