Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

QUOTE(regna @ 2008 11 25, 22:53)
Aš,čia dėl bambukų.
Atnešiau iš parduotuvės įdėjau į vazą įpyliau vandens po tam tikro laiko jie pradėjo viršūnėje leist lapelis.
Kadangi,neturėjau jims skirto gėliapuodžio  tuo metu į vazą įpyliau žemių ,įpyliau skystų trašų,ir jie auga pas mane vazoje
Turi dvi nemažas šakeles.
Noriu paklaust ,jaigu persodint kokio gėliapuodžio jims reikėtų,plataus ,gilais ,ar kokio,gal galetume man patarti?

Zeme ir vazonas nesvarbu, jie absoliuciai nereiklus, jei negenesit pradzioj siek tiek ugtels, tada sustos, o veliau ims mirineti (procesas trunka iki dvieju metu, kol ''pakrato kojas''
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 26, 17:50)
Zeme ir vazonas nesvarbu, jie absoliuciai nereiklus, jei negenesit pradzioj siek tiek ugtels, tada sustos, o veliau ims mirineti (procesas trunka iki dvieju metu, kol ''pakrato kojas''

Vis delto nebuciau tokia kategoriska, pas kiekviena skirtingai. Buna bambukai isodinti i zeme ir numirsta staigiai, nors vandeny augo puikiai. Buna, kad ilgus metus tas svendres ant koto augina ir nieko smile.gif (esu macius, kone iki lubu uzaugintus). Cia jau kas kam grazu, man tokie isstpe ne prie sirdies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prunskiene: 28 lapkričio 2008 - 15:12
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 28, 03:11)
Vis delto nebuciau tokia kategoriska, pas kiekviena skirtingai. Buna bambukai isodinti i zeme ir numirsta staigiai, nors vandeny augo puikiai. Buna, kad ilgus metus tas  svendres ant koto augina ir nieko  smile.gif (esu macius, kone iki lubu uzaugintus). Cia jau kas kam grazu, man tokie isstpe ne prie sirdies.

''Ob die Pflanze ein „natürliches Ablaufdatum“ hat ist ebenfalls anzuzweifeln, obwohl wir bisher nur Berichte von max. 3-4 jährigen Pflanzen erhalten haben''
citata is http://www.gluecksba...bambus_gelb.htm
vertimas: ar sie augalai turi mirsta -abejotina, bet publikacijose ju amzius siekia max. 3-4 metus
persiprasau suklydau del metu, pati neauginau dar tiek laiko, tai negaliu patikslinti, si citata grynai is oficialaus bambuku myletoju puslapio
http://www.gluecksba...ambus_alles.htm, cia galite paziureti kaip atrodo bambuku plantacijos P.Azijoje irgi pastype kazkokie....
Beje kotas susiraito pakeitus vienpusio apsvietimo kampa... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 28, 16:53)
''Ob die Pflanze ein „natürliches Ablaufdatum“ hat ist ebenfalls anzuzweifeln, obwohl wir bisher nur Berichte von max. 3-4 jährigen Pflanzen erhalten haben''
citata is http://www.gluecksba...bambus_gelb.htm
vertimas: ar sie augalai turi mirsta -abejotina, bet publikacijose ju amzius siekia max. 3-4 metus
persiprasau suklydau del metu, pati neauginau dar tiek laiko, tai negaliu patikslinti, si citata grynai is oficialaus bambuku myletoju puslapio
http://www.gluecksba...ambus_alles.htm, cia galite paziureti kaip atrodo bambuku plantacijos P.Azijoje irgi pastype kazkokie....
Beje kotas susiraito pakeitus vienpusio apsvietimo kampa... bigsmile.gif

is savo patirties galiu taip pasakyti, augo mano bambukas ir tamsiam kampe. bet va pernesem kru silta, sviesu- kaip sove. lapai iskart dideli pradejo augti, tankiai.. thumbup.gif jis megsta siluma akivaizdu.
tik dar neturiu vazono persodinimu.. taip baisu ji lauzt bus.. blush2.gif
Atsakyti
as taip pat turiu bambuka. jau treti metai jam. "gyvena puikiai" gaila neturiu foto. auga stikliniame inde, vandenyje, labai issisaknyjes... pastebejau,kad kiekvienais metais, tokiu laiku,lapeliai pagelsta,atejus pavasariui ir sauletoms siltesnems dienosm jis vel atsigauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alicka @ 2008 12 04, 18:21)
as taip pat turiu bambuka. jau treti metai jam. "gyvena puikiai" gaila neturiu foto. auga stikliniame inde, vandenyje, labai issisaknyjes... pastebejau,kad kiekvienais metais, tokiu laiku,lapeliai pagelsta,atejus pavasariui ir sauletoms siltesnems dienosm jis vel atsigauna smile.gif

gal kai sildyma isjungia jis sustresuoja.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2008 12 05, 12:08)
gal kai sildyma isjungia jis sustresuoja..  biggrin.gif

drinks_cheers.gif kogero, nes ir parsiveziau ji is siltu krastu ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
user posted image

Va mano isgelbetas "ale grazuolis". Nupirkau as ji is Maximos, vienas lentynoj uzkistas perdziuves, patamsej tunojo. Viena saknis isaugus kokia 20cm ilgo, matyt bande vandeni "pasiekti verysad.gif , tai pagailo ir nusipirkau.

Padariau jam namucius, bet ziuriu, kad jis kazko labai isigando. Pradejo geltonuot kas dien po lapa. doh.gif

Gal zinot kas cia jiems nepatinka? Nes cia atsakymo nelabai radau...

Vandens turi daug. Tai gal per daug?
Dabar jis nei zemej nei vandeni, akmenukais apdejau, o zeme palikau, tiek kiek buvo tam mazyciam 3cm aukscio indeli.

Tai ir nebezinau ar persodint pilnai i zeme ar palikt tik grynai vandeny?
Atsakyti
as nesu didele zinove, bet kaip rasiau anksciau mano bambukas gyvena puikiai ir visiskai jokios zemes nera... tiesiog erdvus indas ir vanduo. gal priezastis vytimo ta, kad uzdnegtos saknys g.gif bent jau is foto taip atrodo...zinau, kad bambuku sanknys turi 'matyti" dienos sviesa...
as is pradziu buvau pridejusi kriaukliuku, bet po kiek laiko viska isemiau, nes maciau, kad jos "vargina" augala. sakneles buvo iaugusios i kau kurias kriauklytes.
siuo metu laiku ir mano bambuko kai kurie lapeliai nugelte...turbut mazai saules. 4u.gif
Atsakyti
Nu sudurnavojo tas bambukas visai... Sudziuves buvo, ant skersvejo, niekam nereikalingas, tai graziai zaliavo ir saknys is vis buvo "tamsoje"...

Keisciausia, kad tie geltoni lapeliai jau ruduot pradejo, tai turbut nudzius visiskai, o virsutiniai lapeliai ir tie kurie buvo like zali istiso dar ilgesni pasidare. Nebezinau, kaip cia toliau su juo elgtis.
Galima kazin tuos pageltusius lapukus nudraskyt? g.gif

Aisku tokie gyvenimo pasikeitimai ir priverte augala stresuoti turbut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tvigra: 07 gruodžio 2008 - 12:32
As tai visada nuimu tuos nugeltusius nudziuvusius lapelius.
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2008 12 05, 08:27)
Sveiki,
user posted image

Va mano isgelbetas "ale grazuolis". Nupirkau as ji is Maximos, vienas lentynoj uzkistas perdziuves, patamsej tunojo. Viena saknis isaugus kokia 20cm ilgo, matyt bande vandeni "pasiekti  verysad.gif , tai pagailo ir nusipirkau.

Padariau jam namucius, bet ziuriu, kad jis kazko labai isigando. Pradejo geltonuot kas dien po lapa.  doh.gif

Gal zinot kas cia jiems nepatinka? Nes cia atsakymo nelabai radau...

Vandens turi daug. Tai gal per daug?
Dabar jis nei zemej nei vandeni, akmenukais apdejau, o zeme palikau, tiek kiek buvo tam mazyciam 3cm aukscio indeli.

Tai ir nebezinau ar persodint pilnai i zeme ar palikt tik grynai vandeny?

Nebezinau ar pasikartosiu: jei lapukas vienas kitas pageltonuoja gal ir nieko, bet jei koto galas pradejo geltonuot ar virsus, tai - amen, reik atskirt uglius nuo koto arba nupjaut pageltusia dali, ja uztepant siltu vasku ir tai daryti butinai dezinfekuotu peiliu, nes priezastys pageltimo greiciausiai-susirgimai, zvilgtelkit cia:http://www.gluecksbambus.info/gluecksbambus_gelb.htm
Atsakyti