Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

QUOTE(agnedz @ 2008 11 14, 18:09)
prunksiene, aš viršų buvau vašku užliejus (kažkur čia temelėj toks būdas buvo paminėtas), bet viršus apdžiūvo, o apačios supuvo  verysad.gif
dabar noriu naujo bambuko, bet ne tų giraičio, o vieno stiebo  smile.gif  bet kažkaip neužmatau didžiuosiuose centruose, o iki gėlių parduotuvėlių vis nedaeinu  biggrin.gif

o pas mane dabar toks ilgas bambukas su sakele isaugusia, noretusi maziuku uzauginti ir i vazona susodinti, vienas negrazu man.. g.gif gal vaskas neleido kvepuoti ir pasisalinti dregmei? o tu kur sukisai i zeme ar vandeni?
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 14, 20:26)

Sukišau visus atgal į vandenį, o dėl vaško, gal ir blogai padariau ax.gif nors jaučiu, čia kaip kam papuola su tais bambukais, vienoms vandeny gerai auga, kitoms tik žemėj ir t.t.
man tai labai gražu, kai ilgi bambukai gražiuose buteliuose po vieną pamerkti ir taip kokie trys butelaičiai sustatyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnedz @ 2008 11 14, 10:04)
Sukišau visus atgal į vandenį, o dėl vaško, gal ir blogai padariau  ax.gif  nors jaučiu, čia kaip kam papuola su tais bambukais, vienoms vandeny gerai auga, kitoms tik žemėj ir t.t.
man tai labai gražu, kai ilgi bambukai gražiuose buteliuose po vieną pamerkti ir taip kokie trys butelaičiai sustatyti  thumbup.gif

As bandziau niekuo neuzlieti nukirptos dalies:mire. Po to liko virsutine dalis su atzalelemis, persodinau i zeme, augo apysunkiai ir mano mazoji galu gale pribaige ji, uzsedo vargseli, nutruko, matyt, dauguma saknu ir pradejo stiebas gelsti, tai as greit nugenejau atzalas, i vandenuka, tai kad prileido jos (tie lapuku kuosksteliai) saknu, tada as juos ir vel i zeme, auga ziauriai greit, ant akiu tiesiog, jauciu jiems per tuos suraitytus kotus sunkiai maistingosios medziagos papuola ir jie vargsta 4u.gif
Atsakyti
As sukisusi i melyno stiklo buteli esu, atrodo puikiai, bet MB zyzia, kad as ji kankinu, be to tuoj nebeistrauksiu saknu... butelio dauzyt nesinori, o vieno zemej auginti irgi nesinori, bus isstypelis vienas toks be rysio.. kazin jei as i ta pati vazona kokia kita gele pasodinciau? g.gif

kaip suprantu ta pati pjaustant dar neikam nepasiseke isauginti doh.gif
Atsakyti
O man 4u.gif atrodo toje kompozicijoje yra tų didelių bambukų normalių viršutinės dalys sutrumpintos ir iš jų daug padaryta, na šiaip gėlininkės pasakytų kaip ten iš tiesų gal galima ir iš vieno stiebo sukarpius užsiauginti nežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma099 @ 2008 11 19, 11:01)
O man  4u.gif atrodo toje kompozicijoje yra tų didelių bambukų normalių viršutinės dalys sutrumpintos ir iš jų daug padaryta, na šiaip gėlininkės pasakytų kaip ten iš tiesų gal galima ir iš vieno stiebo sukarpius užsiauginti nežinau blush2.gif

Tie kur buna parduotuvese sukisti keli bambukai- uzauga. o kaip paciom padalyti, cia tai klausimas.. biggrin.gif man taip niezti nagus pabandyt
Atsakyti
O man is didelio kuoksto bambuku, kurie buvo pirkti Maximoje, isaugo -isgyveno tik trys. As juos susodinau i zeme...
Atsakyti
o man kolkas nemažai dar liko iš kuokšto, kelis reikėjo karts nuo karto ištraukt kotelius ir išmest, aš pradžioje kol pernai žiema buvo tai p smile.gif alikiau tam pačiame vazonėlyje kaip padovanojo, jis ten be žemių buvo, o paralone ir jį reikėjo laistyti, kad nuolatos dregnas būtų, pavasarį persodinau į žemes
Atsakyti
Manau, kad tiems kuoksteliams per sunku apsirupinti naudingosiomis medziagomis per tuos suraitytus kotus, jau rasiau, kad nulauzinejau nuo tu kotu kuokstelius, palaikiau vandeny savaitele, prileido n nauju saknu, sukisau i zeme, tai auga kaip ant mieliu, nepalyginti su tuo augimu, koks buvo, kai jie ant pagaliu augo (kankinau juos taip metus ir rezultas tikrai nestulbinantis buvo)
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 19, 15:50)
Manau, kad tiems kuoksteliams per sunku apsirupinti naudingosiomis medziagomis per tuos suraitytus kotus, jau rasiau, kad nulauzinejau nuo tu kotu kuokstelius, palaikiau vandeny savaitele, prileido n nauju saknu, sukisau i zeme, tai auga kaip ant mieliu, nepalyginti su tuo augimu, koks buvo, kai jie ant pagaliu augo (kankinau juos taip metus ir rezultas tikrai nestulbinantis buvo)

turi omeny, kai puokstese buna suriesti, tai del to sudetinga apsirupinti?
g.gif
Atsakyti
Aš tą ilgą bambuką laikiau vandenyje apie metus. Tai jis išleido šaknis ir viršuje užaugino vieną kuokštelį. Bet man jis nebuvo gražus, todėl aš jį supjausčiau į maždaug 15 cm ilgio gabalėlius, juos gražiai surišau ir vėl pamerkiau į vandenį. Vandenyje išgyveno tik viršutinė dalis, kuri vėl išleido šaknis ir kuokštelius.

user posted image

Į žemę sodinti nežadu, nes girdėjau, kad jis geriau laikosi vandenyje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 19, 04:23)
turi omeny, kai puokstese buna suriesti, tai del to sudetinga apsirupinti?
g.gif

taip taip, jie nepakankamai uzsimaitina, padariau tokia isvada, pjausciau ir as i kelia dalis, tai irgi isgyvendavo tik virsutine dalis, o va kuoksteliai, atskirti nuo tu pagaliu-kuo puokiausiai vesi ir leidzia saknis, ziuresiu iki ko jie man uzaugs, jei kas labai pasikeistu-parasysiu i si foruma 4u.gif
Atsakyti