Įkraunama...
Įkraunama...

Bambukai

QUOTE(shalunishka @ 2009 02 10, 14:24)
4u.gif už  atsiliepimą
O kokiais vitaminais jį geriausia paliet? g.gif



O va sito tai nezinau.. Gal tinka tos pacios trasos kaip ir kambarinems lapinems gelems? g.gif
Atsakyti
sveiki,
as jau trejeta metu turiu bambuka. auga jis pas mane ne zemeje o vandenyje.
Viena syki maciau laida apie bambukus. Tai juos reikia kuo dazniau purksti vandeniu ir butu geriau siltu, nes bambukai megsta dregme ir siluma.
Atsakyti
s.o.s. mano bambukui jau 6 metai, augo puikiai, pernai persodinau, buvo viskas ok, betdabar nesenai pradejo gelst lapai sad.gif gal zinot kodel? labai aciu uz betkoki patarima smile.gif ka daryt? turi jis 3 uglius, vienas labai didelis, gal sakau per sunkus, svyra , todel gelsta, gal reiktu nupjaut ir atskirai sodint, bet taip nesinori tokio grakstaus augalelio trumpint.
Atsakyti
ką galėtumėt papasakoti ar patarti apie bambuko medelį?
Atsakyti
Sveikos, gal zinot, kur gauti bambuko sodinuka, kuri galima auginti lauke Lietuvoje?
Atsakyti
Na matau daugiau klausimų nei atsakymų apie bambukus ax.gif Gavau vakar keturis, nežinau kaip augint biggrin.gif
Gal kas atsakys arba kokią nuorodėlę įmes kur viskas vienoj vietoj surašyta:
1. Kokioje žemėje geriausia auginti bambuką ar vis dėlto geriausia vandenyje?
2. Kokiomis trąšomis tręšti?
3. Kur geriausia juos laikyti? Kur daugiau saulės ar kur mažiau, šiluma labiau jiems patinka ar kur vėsiau?
4. Ar papildomai purkšti lapus ar užtenka palaistyti?

Atsiprašau jei kartojuos, kiek permečiau temos psl, tai atsakymų neradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2013 01 06, 13:37)
Sveikos, gal zinot, kur gauti bambuko sodinuka, kuri galima auginti lauke Lietuvoje?

http://www.sodoplana...buku-auginimas/
Va jei dar domina šitoj nuorodoj surašytos rūšys atsparios šalčiui 4u.gif
Papildyta:
Niekas į klausimus neatsakė tai pati radau info apie mūsų auginamus sėkmės bambukus (dracaena sanderiana - bambukinė dracena). Gal dar kam pravers smile.gif
Šviesa. Sėkmės bambukas mėgsta išskaidytą šviesą. Venkite laikyti augalą tiesioginėje saulės šviesoje, antraip ji nudegins lapus. Bambukas labiau pakelia šviesos trūkumą, nei per ryškią šviesą. Jei augalas pradeda tysti, ar pradeda blankti lapų žalumas, pakeiskite vietą į šviesesnę.
Laistymas. Gali augti tiesiog įmerktas į vandenį su akmenėliais. Reikia prisiminti, kad augalas labai jautrus chloruotam vandeniui, todėl reiktų jį lieti distiliuotu, nusistovėjusiu ar minkštu (pvz. lietaus, akvariumo) vandeniu. Sveiko augalo šaknys yra raudonos spalvos. Vandenį reikėtų keisti kas savaitę.
Temperatūra. Palankiausia – nuo 18º - 32º C. Nelaikykite augalo šalia oro kondicionierių.
Žemė. Be to, kad bambuką galima auginti hidroponiniu būdu, jis gerai auga ir pralaidžioje, t.y. su geru drenažu, derlingoje žemėje. Žemė turi būti drėgna, bet neįmirkusi. Laistyti reikia maždaug taip, kaip ir bet kurį kitą dracenos rūšies atstovą.
Tręšimas. Auginamus vandenyje augalus reikėtų tręšti maždaug kas antrą mėnesį. Naudoti tik labai silpnas trąšas.
Dažniausios klaidos auginant bambuką yra susijusios su laistymu. Chloruotas vanduo ilgainiui sunaikina augalą. Jei augalo šaknys juodos, jas reikia nedelsiant pašalinti. Analogiškai ir pajuodę lapai neturi būti paliekami pūti vandenyje – antraip galimas augalo užkratas įvairiomis bakterijomis. Reguliariai keiskite vandenį ir pasirūpinkite jo kokybe. Jei vandenyje pradeda augti dumbliai, tai tikriausiai vyksta todėl, kad vanduo gauna per daug šviesos. Tokiu atveju vandenį reiktų pakeisti ir pagalvoti kaip galima būtų indą uždengti ar pridengti. Pageltę lapai paprastai rodo, kad augalas gauna per daug saulės ar yra pertręšiamas. Sumažinkite trąšų kiekį ir pakeiskite augalo vietą į tamsesnę. Parudavę lapai rodo, kad oras yra arba per sausas, arba užterštas. Purkškite augalą ir naudokite tam tik tinkamą vandenį. Jei patys stiebai pradeda pūti ar suminkštėja, deja, jų nebeišgelbėsi. Jei tai – kompozicija, galite bandyti ją gelbėti pašalindami pūvančias dalis.
Atsakyti
Štai kokį bambuką man paliko. Aukštas, kokio metro. Ką man su juo daryt? ar gerai jam taip augt? Baisu judint kai toks nemažas, tik vandens pripilu. Gal reikia kur nors nupjaut ar pesodint?
Atsakyti
Sveikos,
turiu gana ilga bambuką - toks buvo puokštėj... gyevan jau metus vazoj, vis pakeiciu vandenį... šaknų raizgalynė smile.gif galvoju reikia persodinti, bet kad velnias labai ilgas smile.gif ar verta jį dalinti? ir kaip? per narelius?
Atsakyti
Priziuret? As sodyboj su kardu prasinesu va ir visa prieziura, bliamba kaip atsibogo 3 metru auscio ir vaikisko rieso koto storis pas mane doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2015 12 19, 19:55)
Priziuret? As sodyboj su kardu prasinesu va ir visa prieziura, bliamba kaip atsibogo 3 metru auscio ir vaikisko rieso koto storis pas mane doh.gif

Ar tikrai pas jus bambukai? Gal sachalininis pelėvirkštis, seniau vadintas sachalinine reinutre? Liaudiškai vadindavo bambuku.
Atsakyti

Sveikos,

laikas nuo laiko mano bambuko lapų galai paruduoja...nesuprantu ar jam čia trūksta vandens, ar per daug g.gifO gal tiesiog saulės mažoka g.gif

IMG_0514karpyta.jpg
IMG_0515karpyta.jpg

 

 

sveikos,imesiu ir as savo grazuoli.Beje ir mano bambuko lapu galai kazko ruduoja
fotosesija119.jpg

Jis isauges is vieno stiebo,o dabar yra jau penki....

esu skaičiusi, kad bambuko lapai yra trumpaamžiai, paruduoja, nukrenta ir greit naujus leidžia ;)

 

 

pas man kita problema, kai tik parnešu iš terasos į namus tuoj apsigyvena kaži kokie skraidantys šviesūs gyviai ir nžn kaip kovoti  :hmm:

Atsakyti