Mano gydytoja taip pat nepuole is karto tos zaizdeles salinti, vis ja stebejo. Nesiule tik salinti vasara ( dabar jau suprantu kodel - nes reikia vis uzbegt pas gydytoja, kad dezinfekuotu, ideda zvakute, nuolatos teplioja, bega isskyros).
Jei bijote sksausmo, tai JOKIO SKAUSMO NERA !
Asmeniskai as tai nieko nebijojau, kazkaip nelaikiau tai net operacija...
Tiesa, vis per apsileidima, atideliojau ta procedura.Galu gale taip pradejo kamuoti grybelis, nuolatinis niezejimas, kalnas pinigu vaistams... Zinoma, pas daktere del grybelio nelaksciau - diagnoze nusistatinejau pati ( maniau ir taip vaistai brangus, o dar uz vizita mokek). O PASIRODO, tai JOKS ne grybelis, o del zaizdeles atsiradusios isskyros, kurios ir sukelia deginima, niezejima...
o man gydytoja sake, jog nieko nereikia daryt su ta zaizdele, tik ja nuolat stebeti ir kas 3m. imti tyrimus
QUOTE(linau @ 2005 01 19, 09:41)
o man gydytoja sake, jog nieko nereikia daryt su ta zaizdele, tik ja nuolat stebeti ir kas 3m. imti tyrimus
Tai dazniausiai ir pakanka stebeti,jei zaizdele nedidele ir citologinis tyrimas geras.Bet jei jau atsiranda pakitimu ir nemazu,tuomet reikia salinti priezasti...Cia negali pasakyti,kad yra vienas gydymas.Kiekvienai skirtingai,kiekvienai individualiai.Tik svarbiausia-nepraziopsot tos ribos,kai gali buti per velu.Matau,kad ir pavyzdziu cia parasot...Mano atveju gydytoja sake,kad nieko tokio,jei palauksiu iki vasaros ir tada operuosiuos(ji pati ir operuoja).Isoperavus dabar,paaiskejo,kad laiku susigriebiau,nes biopsija parode prastesni rezultata...
Gerai,kad visos mes cia pasipasakojam savo variantus...tuomet zinai,kad ne viena tokia esi...
QUOTE(gitulia @ 2005 01 12, 19:02)
Dorado, tai parekomenduok man gyd. siauliete (-i). Kaip man sake turiu laaaabai negrazia ir dideeele zaizdele, tik savais daktarais nepasitikiu ir gydytis jau pas juos nebenoriu, per daug jau jie nerupestingi ir pridarantys kliurku visokiu
Noreciau kur Klaipedoj ar Siauliuos pas protinga daktara pasigydyt 

As gydziausi Klaipedoje.Diagnoze nustate ir operavo gyd.Slepaviciene(dirbanti privaciai treciadieniais Varanecko ambulatorijoje Sauliu gatveje).O diagnoze patvirtino gyd.Locaitiene(dirba po pietu SALVIJOJE).
Megana, nelabai suprantu kuo skiriasi biopsija nuo elektrokonizacijos? Tai gal man biopsija darys, nes as daktaro taip ir nepaklausiau kaip mano operacija vadinsis. Rytoj eisiu pas daktara siuntima jau pasiimti i ligonine ir paklausiu tiksliau.
Visgi apsisprendziau nesiblaskyti po kitus daktarus , o pasitiketi savo daktaru. Kaip manot ar teisingai?
Visgi apsisprendziau nesiblaskyti po kitus daktarus , o pasitiketi savo daktaru. Kaip manot ar teisingai?
QUOTE(lepute @ 2005 01 23, 21:52)
Megana, nelabai suprantu kuo skiriasi biopsija nuo elektrokonizacijos? Tai gal man biopsija darys, nes as daktaro taip ir nepaklausiau kaip mano operacija vadinsis. Rytoj eisiu pas daktara siuntima jau pasiimti i ligonine ir paklausiu tiksliau.
lepute,
operacija vadinas konizacija arba elektrokonizacija(pasalinami pakite audiniai).O tu audiniu dalis siunciama istirti,kad patikslint diagnoze-tai biopsija.Visada per tokias operacijas taip daro.Skamba baisiai

Kai siemet svesiu savo gimtadieni,prisiminsiu tave-likimo drauge(del kaklelio) :wub:Zinai,ko noret,kad viskas butu gerai,jei...
"...siemet Lilit, arba Juodasis Mėnulis, iki balandžio 29 dienos keliaus Vėžio ženklu. Šis periodas neabejotinai atneš išbandymų ir tiems, kurie gimė, Saulei esant Vėžio ženkle, ir toms sritims, kurios susijusios su Vėžio ženklu. Kaip jau buvo minėta, ši Lilit pozicija pirmiausia paliečia moteris, motinas, kūdikius. Sveikatos atžvilgiu labiau pažeidžiamos tampa krūtys, limfinė sistema, skrandis, moteriški lyties organai, kuriems reikia daugiau nei visuomet priežiūros."
Tai rupinkimes savimi! Sekmes tau!
Megana,
viskas, pasiemiau siuntima i ligonine ir mane penktadienio ryta jau operuos. Kai apie operacija pradedu galvoti, tai net sirdis pradeda sokineti. Labai bijau ne del to kad skaudes ar ka, bet kad po sios operacijos man nebutu pasekmiu. Nes dabar nezinau kodel, labai uzsinorejau maziuko leliuko. Tai vat ir galvoju ar as galesiu susilaikti ...
Ir zinok pasiemiau tyrimo atsakyma, o galvoji as ten ka nors suprantu.
Kiek dienu tave ligonineje laike? O kaip jauteisi po operacijos?
viskas, pasiemiau siuntima i ligonine ir mane penktadienio ryta jau operuos. Kai apie operacija pradedu galvoti, tai net sirdis pradeda sokineti. Labai bijau ne del to kad skaudes ar ka, bet kad po sios operacijos man nebutu pasekmiu. Nes dabar nezinau kodel, labai uzsinorejau maziuko leliuko. Tai vat ir galvoju ar as galesiu susilaikti ...
Ir zinok pasiemiau tyrimo atsakyma, o galvoji as ten ka nors suprantu.
Kiek dienu tave ligonineje laike? O kaip jauteisi po operacijos?
Na va perskaiciau vakar visa tema ir nusprendziau kuo greiciau begti pas savo ginekologe. Gimdant man kraujavo is gimdos kaklelio, tad gydytojas sake po pusmecio issitirti - gali buti kad zaizdele turiu. Kazkaip vis tempiau tempiau, uzsirasydavau pas gydytoja tai menesinem kaip tycia susirgdavau, tai jau pagaliau prisiruosiau nueiti, bet tuo metu labai kankino isskyros, nieztejimas, tai ginekologe paeme tik tepineli, sako pirma del pienliges istirsim, nes citologini neverta daryti - visvien pienlige parodys (o viskas mokama, citologinis 40 Lt kainuoja
). As irgi buvau isitikinusi, kad pienlige, kuri mane po gimdymo labai isimylejo. Taciau atsakymas buvo neigiamas
Viskas buvo pries kokius 2 men, bet iki siol mane kankina isskyros, kurios retkarciais praeina, t.y. kokia savaite svaru, kita vel baisiai skauda, net patinsta ten viskas ir vel "varskyte".
Taigi prisiskaiciusi jusu skyrelio manau kad tai ir gali buti nuo tos zaizdeles, tad po sulauksiu menesiniu ir uzsirasysiu po ju pas ginekologe savo, nes jau pavargau nuo amzino skausmo ir nieztejimo ten
Pries gimdyma jokiu problemu neturejau, grybeliu ne karto nesirgau iki nestumo.

Taigi prisiskaiciusi jusu skyrelio manau kad tai ir gali buti nuo tos zaizdeles, tad po sulauksiu menesiniu ir uzsirasysiu po ju pas ginekologe savo, nes jau pavargau nuo amzino skausmo ir nieztejimo ten

Pries gimdyma jokiu problemu neturejau, grybeliu ne karto nesirgau iki nestumo.
Na va, as jau irgi po operacijos (konizacijos). Man operacija padare ana pirmadieni, bet nenorejau rasyti, kad viskas tvarkoj, nes vakar tik suzinojau ispjautos pakitusios dalies atsakyma, ir ten viskas gerai.
Is tikruju, pati operacija tikrai nera baisi ir nieko neskauda. Dabar tikrai ramu ir nereikia del nieko nervuotis, kaip nervinausi pries operacija. Nors man dar po 2men. vel reiks daryti tyrima del pakitimu.
Is tikruju, pati operacija tikrai nera baisi ir nieko neskauda. Dabar tikrai ramu ir nereikia del nieko nervuotis, kaip nervinausi pries operacija. Nors man dar po 2men. vel reiks daryti tyrima del pakitimu.
Man irgi gresia kaklelio konizacija. Lepute, kiek laiko tu praleidai ligoninėj?
QUOTE(lepute @ 2005 02 10, 10:19)
Na va, as jau irgi po operacijos (konizacijos). Man operacija padare ana pirmadieni, bet nenorejau rasyti, kad viskas tvarkoj, nes vakar tik suzinojau ispjautos pakitusios dalies atsakyma, ir ten viskas gerai.
Aš irgi jau po...