Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

QUOTE(Linax @ 2007 01 19, 16:02)
Sveikutes visos! Ka tik prisijungiau prie sio klubo ir is karto radau panasiu problemu. Mane kelios dienos kraujospudis kvailioja. Virsutinis lyg ir nieko, bet apatinis austokas (110/95), pulsas 106. Tai taip svaigo galva. Daktarai sako kad negerai kai yra nedidelis skirtumas tarp abieju, bet nieko nerekomendavo. Truputi padedavo sirdies lasai. Gal ka nors dar pasiulysit kaip numusti apatini nenumusant virsutinio!?

Nu tavo ir pulsas daznas... g.gif o daktaru tada nesuprantu, jei sako, kad negerai, bet nieko neskiria... siaip kad sureguliuot spaudima ir pulsa, tai as geriau corvitolio (arba galima metoprololio), parduoda ju be recepto, bet vis tiek pries tai reiktu pasikonsultuot arba su gydytoju arba su vaistininku..
O tavo pulsas visada toks? gal susijaudinus del ko nors buvai, del to toks daznas?
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2007 01 19, 17:15)
Nu tavo ir pulsas daznas...  g.gif  o daktaru tada nesuprantu, jei sako, kad negerai, bet nieko neskiria... siaip kad sureguliuot spaudima ir pulsa, tai as geriau corvitolio (arba galima metoprololio), parduoda ju be recepto, bet vis tiek pries tai reiktu pasikonsultuot arba su gydytoju arba su vaistininku..
O tavo pulsas visada toks? gal susijaudinus del ko nors buvai, del to toks daznas?

Aciu uz patarimus, nes jau nezinau ko griebtis....
Na paskutiniu metu mano pulsas visada toks, net is ryto atsikelus is karto pamatuoju ir tiek buna. Pabandziau pagerti gudobeles ekstrakto, lygtais truputi aprimo. Bandysiu dar karta pas gydytojus pasikonsultuoti, nes jau tas pulsas mane pradeda erzinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2007 01 19, 13:49)
Normalus pulsas 60-80, nu gali buti iki 90, bet ir tai jau skaitosi aukstokas... o jei 177, tai cia ziauru jau...  blink.gif  man buvo 110 gal ir jau nzn kas daresi, tai tau is vis turejo buti ne kas...
O del spaudimo, tai pirmas (127) jei butu pakiles, tai gali buti susijes su nervais, o vat jei jau antras, tai kazkas negerai su sirdele... Ribinis jau kaip kazkuri rase yra 90. Tad nueiti pas kardiologa tikrai reiktu manau...

Mano pirmas dažnai 100 nesiekia, vadinasi - neturiu nervų ir esu labai taiki, gera žmona lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet galvą tai dažnai paskauda, geriu kavą, kad pakelt, bet ne visad suveikia. Ir nelabai ją mėgstu... doh.gif
Atsakyti

Arterinio kraujospūdžio(AKS) lygmenų klasifikacija:
optimalus <120/<80
normalus 120-129/80-84
aukštas normalus 130-139/85-89
Maža hipertenzija 140-149/90-99
Vidutinė hipertenzija 150-159/100-109
didelė hipertenzija >160/>110
Galiu paguost tas,kurių AKS žemas(mano irgi žemas 90/50mmHg)-mums labai retai įvyksta smegenų insultas. smile.gif
Normalus pulsas-62-78k/min
O šiaip reikia žiūrėt konkrečią situaciją-jeigu žmogui visą laiką žemas spaudimas-organizmas prisitaiko ir didesnių problemų nekyla,o jeigu staigiai nukrinta ar pakyla-reikia ieškot kažkokios priežasties.
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2006 07 02, 12:45)
sveikos,

pas mane labai žemas spaudimas - 90/60, bet nepadeda nei jokios kavos, nei arbatos. Ir niekaip nerandu priemonių jį pakelti g.gif

Pas mane irgi 90/60... schmoll.gif Ir beveik nuolatinis miego poreikis,netgi sakyčiau nenormalus-kartais savaitėmis kasdien dieną lūžtu miegot,jei tik turiu tokią galimybę,ir miegu miegu be perstojo...kaip meška žiemą biggrin.gif .Galvą tai skauda,tai svaigsta,energijos nėr.Kava irgi ne velnio nepadeda.Va žalioji arbata-kitas reikalas,kažkiek tonizuoja.Ir pastebiu jau kelinti metai,kad ryškiausias tas nuovargis-žiemą,kai nėr saulės,niūru,tamsu.Vasarą kažkaip tos problemos nebelieka-na,būna kad kartais jaučiu žemas spaudimas,bet kad taip miegočiau šviečiant saulei-neprisimenu...
Atsakyti
Tai taip išeina, reik žalios arbatos pirkt, nes kavos tai aš nemėgstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lurdes @ 2007 02 08, 16:38)
Pas mane irgi 90/60... schmoll.gif Ir beveik nuolatinis miego poreikis,netgi sakyčiau nenormalus-kartais savaitėmis kasdien dieną lūžtu miegot,jei tik turiu tokią galimybę,ir miegu miegu be perstojo...kaip meška žiemą biggrin.gif .Galvą tai skauda,tai svaigsta,energijos nėr.Kava irgi ne velnio nepadeda.Va žalioji arbata-kitas reikalas,kažkiek tonizuoja.Ir pastebiu jau kelinti metai,kad ryškiausias tas nuovargis-žiemą,kai nėr saulės,niūru,tamsu.Vasarą kažkaip tos problemos nebelieka-na,būna kad kartais jaučiu žemas spaudimas,bet kad taip miegočiau šviečiant saulei-neprisimenu...

As ir ziema, ir vasara vienoda meskute smile.gif Buna, kad per atostogas ismiegu visa diena saulutei svieciant ir atsikeliu tik jai leidziantis... ax.gif Arba pliaze miegu be perstojo - atsikeliu tik kai be galo karsta pasidaro ir tada jau i vandeni lendu smile.gif
Atsakyti
Atlaiskit, neskaiciau visos temos ax.gif ...Gal kas jau ir minejo, bet man labiausiaipadeda sportas.. mirksiukas.gif
Atsakyti
man net sportas nebepadeda, sedziu ant treniruoklio ir ziovauju smile.gif
Atsakyti
girdejau, kad spaudima pakelti padeda eleuktrokoko tinktura, zaliosiso arbatos kapsules. Mano irgi zemas labai, bet organizmas kazkiek jau prisitaikes. Geriu daug zalios arbatos ir rytais kavos, jei labai blogai pradedu jaustis isgeriu brendzio vacation4.gif
o sportuoti niekaip neprisiverciu blush2.gif
Atsakyti
Gal kam irgi taip yra buvę. Man pastaruoju metu išvis pradėjo siplna darytis, širdis permušinėja, gydytojai vis aiškina kad aš pervagus, bet man atrodo čia rimtesnė kažkokia priežastis g.gif Įtariu kad gali būti problemų su kraujotaka, nes ir galvoje cypimas atsiranda. Gal kas buvot su tokia problema susidūrę?
[/quote]

Merginos, padekit...man irgi panasiai ir viskas po gimdymo...nebeturiu visai jegu, nuo tos nemigos, pervargimo, stresu...Man galvoje ne tik cypimas, bet ir ziauriai svaigti pradeda, vos kone nualpstu...Tyriausi sirdi, sirdies ritma, skydliauke, inkstus, - viskas tavrkoj. Tai gal kraujagysles? Kas buvot susidure su tokia problema???
Atsakyti
[quote=Dangutė,2007 05 07, 08:41]
Gal kam irgi taip yra buvę. Man pastaruoju metu išvis pradėjo siplna darytis, širdis permušinėja, gydytojai vis aiškina kad aš pervagus, bet man atrodo čia rimtesnė kažkokia priežastis g.gif Įtariu kad gali būti problemų su kraujotaka, nes ir galvoje cypimas atsiranda. Gal kas buvot su tokia problema susidūrę?
[/quote]

Merginos, padekit...man irgi panasiai ir viskas po gimdymo...nebeturiu visai jegu, nuo tos nemigos, pervargimo, stresu...Man galvoje ne tik cypimas, bet ir ziauriai svaigti pradeda, vos kone nualpstu...Tyriausi sirdi, sirdies ritma, skydliauke, inkstus, - viskas tavrkoj. Tai gal kraujagysles? Kas buvot susidure su tokia problema???
[/quote]
galvos cypimas,svaigimas,sirdis-man buvo del raumenu itampos ir pervargimo.ypac kaklo srityje.cia gali buti kraujotakos sutrikimai,kazkur uzspausta.pasiskaitinek galvos svaigimai,vegetacine distonija.yra ir senesne galvos svaigimu tema.gal ka rasi naudinga.
Atsakyti