Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

Seip mamytes turiu jums klausima mano mamai didelis spaudimas vaistus geria kuriuos israse gydytija bet nieko nepadeda,tai kas numusa spaudimas?Gal kokios arbatytes nes skaiciau visa tema( tik nelabai supratau krapu ar kmynu),ir seip kas turi auksta gal zino kaip ja galima numusti?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 26, 20:35)
Seip mamytes turiu jums klausima mano mamai didelis spaudimas vaistus geria kuriuos israse gydytija bet nieko nepadeda,tai kas numusa spaudimas?Gal kokios arbatytes nes skaiciau visa tema( tik nelabai supratau krapu ar kmynu),ir seip kas turi auksta gal zino kaip ja galima numusti?

O tai kokius vaistus paskyre kad nepadeda? ir man, ir kai mamai buvo padidejes kraujospudis skyre corvitoli arba metoprololi, padejo ir man ir mamai. Kmynu arbata gerina virskinima ir tulzies issiskyrima, o vat apie krapus nezinojau, bet pazejau kad krapai, mazina kraujospudi. Bet siaip paieskokit google tikrai daug ras ivairiu nuorodu, yra ir internetinis variantas sveikas zmogus zurnalo (www.sveikaszmogus.lt) smile.gif nors siaip gal kuri mamyte ir duos jums patarimu kaip mazint kraujospudi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdute^: 26 spalio 2007 - 20:39
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2007 10 26, 18:34)
O tai kokius vaistus paskyre kad nepadeda? ir man, ir kai mamai buvo padidejes kraujospudis skyre corvitoli arba metoprololi, padejo ir man ir mamai. Kmynu arbata gerina virskinima ir tulzies issiskyrima, o vat apie krapus nezinojau, bet pazejau kad krapai, mazina kraujospudi. Bet siaip paieskokit google tikrai daug ras ivairiu nuorodu, yra ir internetinis variantas sveikas zmogus zurnalo (www.sveikaszmogus.lt)  smile.gif  nors siaip gal kuri mamyte ir duos jums patarimu kaip mazint kraujospudi  4u.gif

Aciu uz atsakymus,mamos paklausiau tai jai israsyti visiskai kitokie vaistai bet jie mamai visiskai nepadeda o sitie vaistai Zvaigzdute parduodami su receptu?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 27, 13:15)
Aciu uz atsakymus,mamos paklausiau tai jai israsyti visiskai kitokie vaistai bet jie mamai visiskai nepadeda o sitie vaistai Zvaigzdute parduodami su receptu?

Be recepto, bet juos reik gert koki men maziausiai, jei ne daugiau, nes jie ilgalaikio veikimo ar kaip cia pasakyt, nu ne kaip validolis, kad isgeri viena karta ir viskas smile.gif gali pasiskaityt www.vaistai.lt anotacija (rasosi corvitol), jie nera brangus, bet tikrai padeda. Arba su vaistininke dar pries perkant pasikonsultuokit, pasakykit kokius israse ir netiko. Nes buna kartais ivairiu firmu, ta pati sudetis, tik kitas pavadinimas (kaip jau mineti mano corvitol ir metoprololis) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2007 10 27, 14:45)
Be recepto, bet juos reik gert koki men maziausiai, jei ne daugiau, nes jie ilgalaikio veikimo ar kaip cia pasakyt, nu ne kaip validolis, kad isgeri viena karta ir viskas  smile.gif  gali pasiskaityt www.vaistai.lt anotacija (rasosi corvitol), jie nera brangus, bet tikrai padeda. Arba su vaistininke dar pries perkant pasikonsultuokit, pasakykit kokius israse ir netiko. Nes buna kartais ivairiu firmu, ta pati sudetis, tik kitas pavadinimas (kaip jau mineti mano corvitol ir metoprololis)  4u.gif

Nu vat kaip tik pasizejau da www.vaistai.lt, raso kad receptinis ir kompensuojamas, bet siaip parduoda ir be recepto 4u.gif nu bet perkant vaistus kraujospudziui reguliuot butinai pasitarkit su vaistininke, nes cia kaip ir ne vitaminai unsure.gif smile.gif
Atsakyti
o man pasakykite as ir turiu ta metoprololis ., bet man skyre daktare nes buvo sutrikes sirdies ritmas , o jis ziurau ir tinka nuo spaudimo , bet va man dabar kaip uzkile kelios dienos spaudimas galva skaudai labai , o daktare sake kad nuo nervu ir t.t nieko neskyre ,,, nu bet va savaitgali as negaliu kaip galva spaude pasimatavau 140/ 82 bet apatinis kodel geras o aukstas pirmas g.gif zinokit ir isgeriau ta tabletuke metoprololio mirksiukas.gif ir ka manot po kokios valandos thumbup.gif nu va tai ka daryti gerti gal dar siandien kad neuzkiltu g.gif ir po kiek siaip patartina gerti ar zinote ar daryti kaip raso lapelyje g.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sapokiene @ 2007 10 28, 12:08)
o man pasakykite as ir turiu ta  metoprololis ., bet man skyre daktare nes buvo sutrikes sirdies ritmas , o jis ziurau ir tinka nuo spaudimo , bet va  man dabar kaip uzkile kelios dienos spaudimas galva skaudai labai , o daktare sake kad nuo nervu ir t.t nieko neskyre ,,, nu bet va savaitgali as negaliu kaip galva spaude pasimatavau 140/ 82 bet apatinis kodel geras o aukstas pirmas  g.gif  zinokit ir isgeriau ta tabletuke metoprololio  mirksiukas.gif  ir ka manot po kokios valandos  thumbup.gif   nu va tai ka daryti gerti gal dar siandien kad neuzkiltu  g.gif   ir po kiek siaip patartina gerti ar zinote ar daryti kaip raso lapelyje  g.gif  blush2.gif  blush2.gif

Jei geriat vienam kartui tai geriau validolis, nes jau kaip ir rasiau auksciau biski, tai metoprololis (ir corvitolis) geriamas ilgesni laika, pvz kad ir sirdies rimtui sunormalizuoti, kad sirdis iprastu rimtingai dirbti, tai reikia gert men ar 2, ar net daugiau, siaip gydytoja paskiria. Nes tokie vienkartiniai isgerimai negerai, gal ir tuomkart padeda, bet negydo. Jei pirmas aukstas tai gal neissimiegojot, ar nervavotes, jaudinotes.. O gert tai bent jau as gerdavau taip, ryte ir vakare po puse tabletes, o po to po ketvirti, nu kad mazint doze ir kad sirdis jau pratintusi be vaistu (bet to metroprolio buna ivairiu miligramu kazkaip) smile.gif tai jei jauciat kad pastoviai jums spaudimas pakiles, ar neritmingai dirba sirdis, gerkit ilgesni laika, o jei tik tuom kart - tai validoli 4u.gif ( as ne daktare, bet taip man liepe gerti gydytoja, tai tiesiog pasidalinu patirtimi. Aisku geriausia kreiptis pas daktare) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdute^: 28 spalio 2007 - 13:09
Pas mane irgi aukstas, nors esu dar jauna (22 m) unsure.gif Jau keli metai toks... Gydytojai niekaip neranda priezasties, vis visokius tyrimus siuncia darytis. O ir galva paskauda kartais, bet tik kai labai susijaudinu arba pervargstu. Buvau ir pas kardiologa, tai sake - sportuok vaikeli, sportuok smile.gif Nors ir taip nuo laktymu nieko nespeju ax.gif
O stai dar kokia diagnoze neseniai suzinojau blink.gif . Nuejau pas nauja moteru gydytoja. Ji aisku visko apsiklausinejo, po visko pamatavo spaudima ir... 150/100!!! blink.gif Ir is karto diagnozavo, kad cia nuo kontraceptiku! Tipo per anksti pradejau juos gert, nedarau pertrauku ir t.t. Zodziu, gavau bart, prirase visokiu tyrimu begale ir liepe, jei nenoriu gauti kokio insulto su tokiu spaudimu, ar anksciau laiko numirti, tai geriau ju negerti... As siaip zinojau, kad kontraceptikai kelia spaudima, bet kazkaip... Nors pries tai, kai lankaiusi pas kita gydytoja, ji nieko apie tai neuzsimine ir nieko nesake. Vat kaip dar buna g.gif Zodziu is gydytojos isejau kaip po gero egzamino ir kaip maisu per galva trenkta uz tai, kad vartoju kontraceptikus ir kad del spaudimo nesikreipiau daugiau kur verysad.gif cry.gif Zinokit, tikrai issigandau!
Atsakyti
QUOTE(Darlinyte @ 2007 10 29, 18:15)
Pas mane irgi aukstas, nors esu dar jauna (22 m)  unsure.gif  Jau keli metai toks... Gydytojai niekaip neranda priezasties, vis visokius tyrimus siuncia darytis. O ir galva paskauda kartais, bet tik kai labai susijaudinu arba pervargstu. Buvau ir pas kardiologa, tai sake - sportuok vaikeli, sportuok  smile.gif  Nors ir taip nuo laktymu nieko nespeju  ax.gif
O stai dar kokia diagnoze neseniai suzinojau  blink.gif . Nuejau pas nauja moteru gydytoja. Ji aisku visko apsiklausinejo, po visko pamatavo spaudima ir... 150/100!!!  blink.gif Ir is karto diagnozavo, kad cia nuo kontraceptiku! Tipo per anksti pradejau juos gert, nedarau pertrauku ir t.t. Zodziu, gavau bart, prirase visokiu tyrimu begale ir liepe, jei nenoriu gauti kokio insulto su tokiu spaudimu, ar anksciau laiko numirti, tai geriau ju negerti... As siaip zinojau, kad kontraceptikai kelia spaudima, bet kazkaip... Nors pries tai, kai lankaiusi pas kita gydytoja, ji nieko apie tai neuzsimine ir nieko nesake. Vat kaip dar buna  g.gif  Zodziu is gydytojos isejau kaip po gero egzamino ir kaip maisu per galva trenkta uz tai, kad vartoju kontraceptikus ir kad del spaudimo nesikreipiau daugiau kur  verysad.gif  cry.gif  Zinokit, tikrai issigandau!

Tikiu kad taip gali buti, as cia kazkur irgi supermamos forume buvau radusi, kad kai sportuoji negalima gert KT, nes kazkaip apkrova sirdziai. As 3.5 metu geriau KT, ir nzn ar del ju, bet kazkodel sirdele pradejo negaluot... Dabar jau lyg normaliai viskas, nes ir gert baigiau 1.5 metai ir maziau sportuoju bigsmile.gif

Vat net radau: http://www.supermama...?...82538&st=12 (paskutinis pasisakymas Gerutes)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdute^: 29 spalio 2007 - 17:40
sveiki nu va vis dar vaiksttau su tuo aukstu spaudimu nu bet ryt tikrai einu pas daktare blush2.gif buvo aprime keliom dienom bet jau nezinau kur detis galva sprogsta tiksliau pakausis ,savaitgali prisimasciau kad spranda nugulejau tepiau tepalais doh.gif nu ko tik neprigalvoju o dabar sakau nervai ,bet va kaip siandien pasimatavau 145/90 nu galvoju ir vel spaudimas ... PASAKYKIT MERGINOS KAIP GERIAU ,,,,, aukstas ar zemas spaudimas ?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 26, 19:35)

Vaistų nuo aukšto kraujo spaudimo yra labai daug ir gal gydytojas neatitaikė tavo mamai tinkamų vaistų g.gif ? Aš iš pradžių gėriau Nebilet, tačiau man nelabai padėjo, dabar geriu Betaloc, tai spaudimas normalus, netgi kartais žemas būna.

QUOTE(sapokiene @ 2007 11 05, 22:29)
sveiki nu va vis dar vaiksttau su tuo aukstu spaudimu nu bet ryt tikrai einu pas daktare  blush2.gif  buvo aprime keliom  dienom bet jau nezinau kur detis galva sprogsta tiksliau pakausis ,savaitgali prisimasciau kad spranda nugulejau tepiau tepalais  doh.gif  nu ko tik neprigalvoju o dabar sakau nervai ,bet va kaip siandien pasimatavau 145/90 nu galvoju ir vel spaudimas ...  PASAKYKIT MERGINOS KAIP GERIAU  ,,,,, aukstas ar zemas spaudimas ?

Kaip dabar jautiesi? Ką dktarė pasakė? O spaudimas geriau žemas nei per aukštas
Atsakyti
[quote=Gudra,2003 07 25, 19:22]
TauRe

Labai gerai musa spaudima krapu arbata smile.gif

Uztikrintai. Testuota iskart su 10 zmoniu grupe. Visu kursu sumaisem kmynu seklas su krapu (dar pasistebejom kodel toks keistas situ kmynu kvapas). Ir prisivirem krapu arbatos. Po 15 min taip spaudimas nukrito, kad vos neuzmigom  ;D

Paprastas klausimas - krapu seklu ar krapu lapeliu arbata?
Atsakyti
Aktuali man tema,gal pavyks atsviezint smile.gif Ziuriu ne viena as cia tokia "jautruole".Spaudimas pas mane dazniausiai buna normalus,kartais siek tiek padidejes,bet jau pulsas.. blink.gif Kai matuojuosi vaistinej tai buna 125-135,namie siek tiek mazesnis 110-120.Tai yra ziauriai daug virs normos ir artimieji mane jau pradeda visokiom tachikardijom gasdinti,ko as istikro labai bijau fear.gif Kai ramiai sededama skaiciuoju pulsa,tai jis buna 80-90,bet jei tik matuojuosi su tais visokiais aparatais,pulsas pradeda taip dundet,kad baisu.Sakau,gal as turiu kokia fobija kraujospudzio aparatams laugh.gif Kazkada kai pasiskundziau gydytojai daznu pulsu,tai ji visiskai to nesureiksmino,sake nekreipt i ji demesio jei gyvent netrukdo,israse pagert Chronocard.Gal man ir netrukdo,bet sirdele tai isivaizduoju kencia nuo to,jauciu reiks susirupint paciai ir kreiptis i kardiologa,neramu kazkaip g.gif
Atsakyti