Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės košytėms

QUOTE(Limour @ 2007 01 18, 02:12)
Aš ir visą moliūgą susmulkinau ir užsišaldžiau - valgom sėkmingai wink.gif.

thumbup.gif ir aš taip padariau smile.gif
kiekvieną kart pradėjus naują moliūgą, bandžiau surasti įv.būdus, kaip jį išsaugoti. Nieko nepavykdavo ir pusę moliūgo visada keliaudavo į šiukšlių kibirą verysad.gif O vieną kart šovė į galvą, o kodėl gi neužšaldyti, padandžiau mažą gabaliuką - patiko, dabar, kai pradedu naują, palieku tiek, kiek nesugestu, o kt.užšaldau. Pasirodo gerai darau smile.gif O šaldytose daržovėse ir vaisiuose išlieka daug vitaminų, t.y. daugiau negu po kokio kito apdorojimo.
Mano nuomonė: geriau užšaldytas moliūgas iš močiutės daržo, negu pirktas koks importuotas, bet šviežias.
Atsakyti
o moliuga nuo keliu menesiu galima duoti g.gif ? nes valgom kopustus ,morkas,bulvytes, o moliugo nebandem.
Atsakyti
QUOTE(Rasmuze @ 2007 01 27, 20:54)
o moliuga nuo keliu menesiu galima duoti  g.gif ? nes valgom kopustus ,morkas,bulvytes, o moliugo nebandem.

Moliuga galima duoti kaip ir visas kitas darzoves, taip kad jei jau bandei morkas, kopusta ir kt. tai gali drasiai duoti ragauti ir moliugo tongue.gif Musu mazei jis lbai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi šias daržoves šaldom, verdam ir skaniai valgom smile.gif
Atsakyti
Šaldžiau moliūgą, kalafiorus ir sėkmingai juos verdu savo mažiui.
Atsakyti
As irgi moliuga nulupu, susipjaustau tokiais gabaliukais, kad vienam virimui butu ir uzsisaldau. Labai patogu, aisku siek tiek vitaminu zusta, bet tikrai ne visi schmoll.gif ir manau, kad tai tikrai sveikiau negu saldytas darzoves is PC pirkti, nes ten tai tikrai jos nei plaunamos ir papuvusiu buna g.gif
Atsakyti
Šaldau pati ir perku šaldytas,tikrai geriau nei pirkti 'šviežias' nitratų pripomuotas daržoves iš pc
Atsakyti
QUOTE(hondera @ 2007 02 14, 12:33)
Šaldau pati ir perku šaldytas,tikrai geriau nei pirkti 'šviežias' nitratų pripomuotas daržoves iš pc

O kur garantija, kad tos parduotuvinės šaldytos ne tų pačių nitratų pripumpuotos? Plius dar kažkuo apdorotos prieš šaldant
Atsakyti
QUOTE(Rasmuze @ 2007 01 27, 21:54)
o moliuga nuo keliu menesiu galima duoti  g.gif ? nes valgom kopustus ,morkas,bulvytes, o moliugo nebandem.

aš pradėjau duoti kieto maisto tik nuo 6mėn. tai trečia daržovė kurią ragavo buvo moliūgas.

mano visi moliūgai jau eina visai į pabaigą, visos šaldytos daržovės greitai suėjo, nes mažius labiausiai ir mėgsta mėsytės-daržovių košę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2006 11 04, 17:51)
man viena daktare patare taip,jei nelabai turi laiko tai isvirk darzoviu ( morkos,kopustai,bulves ir jei nori trupuciuko mesytes,tik vistienos)ir visokiausiu darzoviu(gali deti ko tik nori).atskirai susmulkinti darzoves ir vaisius su blenderiu.po to i kubelio forma supilti ir uzsaldyti,taip galima laikyti savaite,paskui jau nieko nebebus is naudingu medziagu.o kai tik noresi duoti vaikeliui pasildyk mikro(tik zinok kad mokro negali buti naudojama daugiau negu5metus) ir duok valgyt,sauksta darzoviu ir sauksta vaisiu.
ir pabreziu,darzoves su vaisiai ruosk atskirai tik kartu duok kai jau valgydinsi,bet nemausyk i vientisa mase

as knygoj skaiciau, Motinos ir vaiko knyga. ten rekomenduojama isvirti darzoves atskirai , sutrinti ir uzsaldyti i kubelius, po to kubelius isimti ir sudeti i maiselius, morkytes i viena, bulves i kita ir pan. Po to kai nori vaikui duoti, tereikia isimti kubeli, i deti i induka , o ta induka istatyti i karsta vandeni. manau visai protinga butu.
Atsakyti
kaip gerai kad radau siuos komentarus del moliugu saldymo thumbup.gif pas mama dar du moliugai like nuo vasaros is savo darzo, kaip tik mazius labiausiai juos megsta is darzoviu, tai uzsaldysiu ir uzteks mums iki vasaros. saldytuve prapjautas jis ne per ilgiausiai uzsilaiko, o pas babulkas irgi jau niekur nebera, bent jau Panevezyje bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MONRO: 29 vasario 2008 - 14:14
QUOTE(Kolibri @ 2008 02 29, 13:33)
Perku uzsaldytus zirnelius,sparagines pupeles,brokolius,ziedinius kopustus,o moliugo gabaliuka visada nuperku sviezio(pas mus turgelyje babulkos parduoda)na aisku kad tokiu darzoviu kaip bulves,morkos,kopustai irgi saldytu neperku mirksiukas.gif

o kodėl moliūgų stiklainiukuose neperki? mane tai erzina tie supjaustyti pas bobutes... kažkaip, kaip i stiklainiuką deda tai nematai, o pas bobute nesteriliai atrodo, visokių tų bobučių būna...
Atsakyti