Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos daržovės košytėms

Kadangi dabar daržovių metas ir man aktualu kaip išsaugoti ekologiškas daržovesiki kitų metų, radau straipsnį, gal kam pravers:
http://www.sintagma....72?OpenDocument
Atsakyti
labas.cia paskaiciau kad reikia kai ka suriam vandenije mirkyt,poto viska apvirti tik tada saldyt.o as tiesiog nuplaunu ir saldau. siaubas negi viska dariau be reikalo??? kam tas apvirimas jai is kameros isemus iskart i puoda virti mesiu.kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 09 06, 22:54)
labas.cia paskaiciau kad reikia kai ka suriam vandenije mirkyt,poto viska apvirti tik tada saldyt.o as tiesiog nuplaunu ir saldau. siaubas negi viska dariau be reikalo??? kam tas apvirimas jai is kameros isemus iskart i puoda virti mesiu.kaip jus darot?

Viską darai gerai, aš darau taip pat ir viskas gaunasi kuo puikiausiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 09 06, 23:54)

as taip pat darau smile.gif , man net minties nebuvo apvirti ir tik tada saldyti g.gif idomu o kam cia taip?
Atsakyti
Aš irgi norėčiau pasidalinti patirtim. Kiek esu girdėjusi cukinijų iki metų nerekomenduojama duoti, kadangi tai vienintelė daržovė, kuri iš dirvos pasiima daugiausiai nitratų ir pan. (apie tai kalbėjo vaikų perdiatrė per "Labas rytas" laidą), tai aš cukinijos neduodu ir žiemai nešaldysiu, o va dėl moliūgo thumbup.gif , užsišaldžiau porcijom, visą didelį, didelį moliūgą, manau turėtu visai žiemai užtekti. O šaldau labai paprastai:supjaustau porcijom, nuplaunu ir į šaldytuvą. Tikrai prieš šaldymą daržovių neapverdu, tai kas tada iš jų liks, manau, kad apvirti tikrai nereikia, bent jau aš taip nedarau ir nedarysiu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija523: 23 rugsėjo 2009 - 11:42
Vat būtent, kad išvirus dingsta labai daug vitaminų, aš niekada neapvirdavau ir ateityje tikrai to nedarysiu ax.gif Taupumo sumetimais, taip pat susitaupo laikas, vanduo ir elektra (dujos) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 05, 21:11)
Kadangi dabar daržovių metas ir man aktualu kaip išsaugoti ekologiškas daržovesiki kitų metų, radau straipsnį, gal kam pravers:
http://www.sintagma....72?OpenDocument

Nu super nuoroda thumbup.gif nes man mistika buvo, akip cia tas darzoves saldyt... Pasirodo, visgi reik apvirti.
Atsakyti
Na super tema thumbup.gif
as kolkas tik moliugu puse saldymo kameros uzgrudau...kaime dar yra cukiniju tai reiks ir jas parsivezus uzsisaldyti smile.gif
Atsakyti
Tema cia idejau, nes manau visoms mamoms kurios stengiasi vaikams taisyt sviezu, sveika maista ir butinai ivairu, tenka neretai ismest kokia darzove lauk, nes ketvirtadalio nenusipirksi, o visos tarkim cukinijos nesutaisysi, mazam vaikui rolleyes.gif Tikiuosi suprasit, ir nepeiksit kodel as ta tema ikisau i vaiku meniu skyriu smile.gif

Sveikos mamos 4u.gif ,

Nagi idomu pasidare ka mamos mano apie svieziu darzoviu saldyma?

Siandien teko ismest lauk puse moliugo, cukinijos nemaza gabala, ziuriu kad jei nesunaudosiu papriku artimiausiom dienom ir tas teks mest lauk, o ziauriai gaila!!! Kartais buna dienu kai reikia, bet neturiu to paties moliugo, kuri pries pora dienu sugedusi ismeciau lauk doh.gif
Taigi kai vel galvojau ka cia reikia isvirt mazajam, pasigedau kaikuriu darzoviu. Kas tikrai nenutiktu jeigu as ju tureciau prisisaldziusi bigsmile.gif

Taigi sitaip ta mintis ir kilo, kad reikia nusipirkus kokia didesne, reciau vartojama darzove, paimt, ja graziais mazais gabaliukais supjaustyt, sudet i saldymo maiselius ir ikist i kamera. Ka manot? Maziau vaistomo maisto ir visada sviezus.

Taigi kurios mamos saldote, pasidalinkit patirtimi, kaip jums patogiau saldyt, kaip supjaustot, kiek laiko galima laikyt saldiklyje, kokias darzoves saldot g.gif ???

Labai aciu uz demesi ir komentarus smile.gif 4u.gif
Papildyta:
is tu variantu ka noreciau as pati uzsiasldyti,tai butu sparagines pupeles, Baltasis ridikas, vaikui sultinius taisau tik pati, jokiu kubeliu nenaudoju, tad petrazoles sakni noreciau susisaldyti g.gif tik kaip paruost darzoves saldymui g.gif ????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyAgne: 09 spalio 2009 - 14:42
As tai tiesiog supjaustau gabaliukais kaip man reikia ir imetu i saldikli. Krapus susmulkinau ir sukisau i labai mazus maisiukus. istraukei masiuka ir iskart visa sunaudoji.
Atsakyti
Aha krapu ir as esu susismulkinusi ir uzsisaldziusi, mazoje dezeleje. Kai reikia ziupsni pasiimu tiesiai is dezeles, is saldiklio. Graziai yra uzsale, birus thumbup.gif O kvapas ir skonis kaip katik is darzo thumbup.gif

Ka manot apie sultinio saldyma,ar vaikams butu tinkama naudot maisto gaminimui saldyta sultinuka g.gif ???
Atsakyti
Yra tema apie daržovių šaldymą http://www.supermama...?showtopic=1064 4u.gif
Atsakyti