Kadangi dabar daržovių metas ir man aktualu kaip išsaugoti ekologiškas daržovesiki kitų metų, radau straipsnį, gal kam pravers:
http://www.sintagma....72?OpenDocument
QUOTE(neriukazx @ 2009 09 06, 22:54)
labas.cia paskaiciau kad reikia kai ka suriam vandenije mirkyt,poto viska apvirti tik tada saldyt.o as tiesiog nuplaunu ir saldau. siaubas negi viska dariau be reikalo??? kam tas apvirimas jai is kameros isemus iskart i puoda virti mesiu.kaip jus darot?
Viską darai gerai, aš darau taip pat ir viskas gaunasi kuo puikiausiai

QUOTE(neriukazx @ 2009 09 06, 23:54)
labas.cia paskaiciau kad reikia kai ka suriam vandenije mirkyt,poto viska apvirti tik tada saldyt.o as tiesiog nuplaunu ir saldau. siaubas negi viska dariau be reikalo??? kam tas apvirimas jai is kameros isemus iskart i puoda virti mesiu.kaip jus darot?
as taip pat darau

Aš irgi norėčiau pasidalinti patirtim. Kiek esu girdėjusi cukinijų iki metų nerekomenduojama duoti, kadangi tai vienintelė daržovė, kuri iš dirvos pasiima daugiausiai nitratų ir pan. (apie tai kalbėjo vaikų perdiatrė per "Labas rytas" laidą), tai aš cukinijos neduodu ir žiemai nešaldysiu, o va dėl moliūgo
, užsišaldžiau porcijom, visą didelį, didelį moliūgą, manau turėtu visai žiemai užtekti. O šaldau labai paprastai:supjaustau porcijom, nuplaunu ir į šaldytuvą. Tikrai prieš šaldymą daržovių neapverdu, tai kas tada iš jų liks, manau, kad apvirti tikrai nereikia, bent jau aš taip nedarau ir nedarysiu

QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 05, 21:11)
Kadangi dabar daržovių metas ir man aktualu kaip išsaugoti ekologiškas daržovesiki kitų metų, radau straipsnį, gal kam pravers:
Nu super nuoroda

Na super tema
as kolkas tik moliugu puse saldymo kameros uzgrudau...kaime dar yra cukiniju tai reiks ir jas parsivezus uzsisaldyti

as kolkas tik moliugu puse saldymo kameros uzgrudau...kaime dar yra cukiniju tai reiks ir jas parsivezus uzsisaldyti

Tema cia idejau, nes manau visoms mamoms kurios stengiasi vaikams taisyt sviezu, sveika maista ir butinai ivairu, tenka neretai ismest kokia darzove lauk, nes ketvirtadalio nenusipirksi, o visos tarkim cukinijos nesutaisysi, mazam vaikui
Tikiuosi suprasit, ir nepeiksit kodel as ta tema ikisau i vaiku meniu skyriu
Sveikos mamos
,
Nagi idomu pasidare ka mamos mano apie svieziu darzoviu saldyma?
Siandien teko ismest lauk puse moliugo, cukinijos nemaza gabala, ziuriu kad jei nesunaudosiu papriku artimiausiom dienom ir tas teks mest lauk, o ziauriai gaila!!! Kartais buna dienu kai reikia, bet neturiu to paties moliugo, kuri pries pora dienu sugedusi ismeciau lauk
Taigi kai vel galvojau ka cia reikia isvirt mazajam, pasigedau kaikuriu darzoviu. Kas tikrai nenutiktu jeigu as ju tureciau prisisaldziusi
Taigi sitaip ta mintis ir kilo, kad reikia nusipirkus kokia didesne, reciau vartojama darzove, paimt, ja graziais mazais gabaliukais supjaustyt, sudet i saldymo maiselius ir ikist i kamera. Ka manot? Maziau vaistomo maisto ir visada sviezus.
Taigi kurios mamos saldote, pasidalinkit patirtimi, kaip jums patogiau saldyt, kaip supjaustot, kiek laiko galima laikyt saldiklyje, kokias darzoves saldot
???
Labai aciu uz demesi ir komentarus

Papildyta:
is tu variantu ka noreciau as pati uzsiasldyti,tai butu sparagines pupeles, Baltasis ridikas, vaikui sultinius taisau tik pati, jokiu kubeliu nenaudoju, tad petrazoles sakni noreciau susisaldyti
tik kaip paruost darzoves saldymui
????

Sveikos mamos

Nagi idomu pasidare ka mamos mano apie svieziu darzoviu saldyma?
Siandien teko ismest lauk puse moliugo, cukinijos nemaza gabala, ziuriu kad jei nesunaudosiu papriku artimiausiom dienom ir tas teks mest lauk, o ziauriai gaila!!! Kartais buna dienu kai reikia, bet neturiu to paties moliugo, kuri pries pora dienu sugedusi ismeciau lauk

Taigi kai vel galvojau ka cia reikia isvirt mazajam, pasigedau kaikuriu darzoviu. Kas tikrai nenutiktu jeigu as ju tureciau prisisaldziusi

Taigi sitaip ta mintis ir kilo, kad reikia nusipirkus kokia didesne, reciau vartojama darzove, paimt, ja graziais mazais gabaliukais supjaustyt, sudet i saldymo maiselius ir ikist i kamera. Ka manot? Maziau vaistomo maisto ir visada sviezus.
Taigi kurios mamos saldote, pasidalinkit patirtimi, kaip jums patogiau saldyt, kaip supjaustot, kiek laiko galima laikyt saldiklyje, kokias darzoves saldot

Labai aciu uz demesi ir komentarus

Papildyta:
is tu variantu ka noreciau as pati uzsiasldyti,tai butu sparagines pupeles, Baltasis ridikas, vaikui sultinius taisau tik pati, jokiu kubeliu nenaudoju, tad petrazoles sakni noreciau susisaldyti

As tai tiesiog supjaustau gabaliukais kaip man reikia ir imetu i saldikli. Krapus susmulkinau ir sukisau i labai mazus maisiukus. istraukei masiuka ir iskart visa sunaudoji.
Aha krapu ir as esu susismulkinusi ir uzsisaldziusi, mazoje dezeleje. Kai reikia ziupsni pasiimu tiesiai is dezeles, is saldiklio. Graziai yra uzsale, birus
O kvapas ir skonis kaip katik is darzo
Ka manot apie sultinio saldyma,ar vaikams butu tinkama naudot maisto gaminimui saldyta sultinuka
???

Ka manot apie sultinio saldyma,ar vaikams butu tinkama naudot maisto gaminimui saldyta sultinuka

Yra tema apie daržovių šaldymą http://www.supermama...?showtopic=1064