Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilis žiemą

Taip,teisybė,jokiu būdu neatlik veiksmo sankaba-stabdis,o tik stabdis,o sankaba jau prieš pat sustojant.Dėl šios priežasties irgi gali užnešt.Iš vis ant laisvo geriau nevažiuoti-pavojinga.Tarp kitko,visi patarimai galioja ir vasarą mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip išvis geriau stabdyti? ax.gif Ar sankaba+stabdis ir su įjungtu bėgiu, ar įjungti laisvą ir tik su stabdžiu? Čia aš klausiu apskritai, o ne tik žiemos sąlygom... blush2.gif
Atsakyti
vasara nelabai yra skirtumas,nes pavaros isjungimas stabdymo efektyvumo nemazina(juk ir TA stabdzius tikrina isjungta pavara)kitas dalykas kai isjungtas variklis,tada nedirba stabdziu stiprintuvas ir beveik nestabdo.o siaip kai staigi situacija tai nieks ten nemasto ar spaust sankaba ar dar ka daryt.kerta per stabdzius ir tiek.siaip geriau pamascius tai vasara geriau stabdyt be pavaros,nes juk su ijungta pavara automobilis ratams perduodama sukimo jega ir tai turetu sudaryt pasipriesinima stabdymui.
beto sankaba+stabdis tai yra = isjungta pavara+stabdis,nes nuspaudus sankaba tu automatiskai atjungi greiciu deze nuo variklio ir tai tas pats kas isjungt pavara
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miksas: 15 gruodžio 2006 - 01:47
QUOTE(zhmonijus @ 2006 12 13, 18:31)
Aciu tam, kuris aukstai sedi smile.gif Vakar apturejau malonumo Klaipeda - Kaunas vaziuot per ta puga... Uztrukau turbut beveik 3 valandas.  kelias nevalytas, pilna idiotu, vaziuojanciu kaip vasara.. Buvo vietu, kur greitis 80 km/h atrode jau didokas, o cia shast - fura su priekaba lenkia per antra (visiskai nevalyta ir mazai pravazineta) juosta. Ta jos priekaba nesioja  doh.gif maciau 3 masineles griovy, viena jau tempe is jo... Kaip zmones taip nemasto?  doh.gif prisiklijuoja prie pat galo, o tada lenkia..negi sunku is anksto persirikiuot? Jau geriau be ziemos, bet ir be baimes... Per Kaledas ir naujus gali pasnigt del vaizdo ir uzteks thumbup.gif ziema jau pernai atsidziaugiau,kai pora dienu isvis jokio vairavimo nebuvo, nes masina neuzsivede.. ir per visa miesta tik viena taxi firma atsisauke...

Sakai ,kad autostradoj idiotu yra g.gif Matyt neteko Vilniaus kamsciuose padalyvaut tongue.gif Vat cia tai IDIOTU per akis tik spek stabdyti doh.gif as aplamai kartais uzduodu sau klausima kas tiems "durniams" vairuotojo pazymejima dave arba uz kiek jie jas nusipirko doh.gif Vazineja kaip nori jokiu taisykliu laikymosi galima pagalvot ,kad taisykles ju neliecia.Taip ir norisi ipilti jiems i sona,o taip ir padaryciau jai nevazuociau su vaikais doh.gif Nes garbes zodis uzknisa juodai tenka stabdyti taip stipriai doh.gif
Atsakyti
Na ka.. tenka ir Vilniuj padalyvaut doh.gif bet man buna baisoka tik todel, kad miesto nepazistu. Kaune lygiai taip pat vaziuoja visi.. Ka darysi.
Siandien siurpinau visus as blush2.gif Turejau 17 val per pati pika nusigaut nuo 3 ligonines iki Palemono... per 15 min. Lekiau kaip prikirpta, bet uztat akys buvo ispustos, abi rankos ant vairo. Avarines situacijos nesukeliau.. pasidariau keleta shortcut'u: isvengiau Pramones ziedo per urmo Statoil... ir Taikos-Ateities sankryzoj pasidariau 2 eile blush2.gif isijungiau avarini ir visaip zenklais rodziau, kad smertnai veluoju. Vyrukas gal ir butu buves nieko pries, bet panele jo tai tikra ragana pasitaike. Apdalino mane visokiom nepadariom pirstu kombinacijom.. Nebeziurejau i ja. Mat kol mane visaip koliojo - nepastebejo, kad jau galima vaziuot biggrin.gif as nulekiau, o anuos turbut visi kiti koliojo - uzstabde is pasiutimo.
Jokios tolerancijos keliuose. Aisku, manes neprivalejo ileist..pati kalta, cia mano problemos. Bet kartais reik suprast... Juk ne koks skustas banditas naglai lenda is neturejimo ka veikt lotuliukas.gif
beje, nuo pirmadienio zada atsalima oru... nebeiseis tokie fintai. reikes tvarkingai. ir lipduko del sipuotu padangu dar nenusipirkau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2006 12 16, 00:24)
Na ka.. tenka ir Vilniuj padalyvaut  doh.gif bet man buna baisoka tik todel, kad miesto nepazistu. Kaune lygiai taip pat vaziuoja visi.. Ka darysi.

Čia ne į temą, bet man labai patiko Kauno vairuotojų kultūra, tiesa, važinėjau tik vieną dieną, visiškai to Kauno nepažinodama, tai dažnai atsistodavau ne į tą juostą, paskui staigiai reikėdavo rikiuotis į kitą, blūdijau tai kaip reikalas.. blush2.gif Nežinau, ar man taip pasitaikė, ar kaip, bet visi kažkaip praleisdavo ir nekeiksnodavo bigsmile.gif
Atsakyti
Siaip tai keiksnoja bobos ir seniai.. o siaip jei graziai nusisypsai, isijungi avarini ir pan. - praleidzia smile.gif
Viena kart tiesiog su sypsena sukau vaira kur reik...galvojau, jei pypsins - nesuksiu.. Ziurau - ileido (buvo kamstis, avarija ir reikejo man is pirmos juostos i trecia, kad galec pasukt i kaire).
Atsakyti
nu va pasnigo newyear.gif ,kaip ispudziai?
Atsakyti
QUOTE(Miksas @ 2006 12 20, 21:09)
nu va pasnigo  newyear.gif ,kaip ispudziai?

Smagu pasilidinėt thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 12 20, 20:43-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 12 20, 20:43)
Smagu pasilidinėt  thumbup.gif

Ir vėl tirpsta lotuliukas.gif

Užtai teko išbandyti tą skystį kur ledą nuo langų atitirpina (apie 7 lt kainuoja), tai aš po vieno išbandymo padariau išvadą, kad nieko gero schmoll.gif Kad atitirpintų neblogą apledėjusį sluoksnį, jo reikėjo laaabai daug pripurkšti, paskui susidarė kažkokie ledo gumulai, kuriuos dar sunkiau nuvalyti. Tiesiog su gremžtuku be jokio purškalo daug greičiau man nusivalė. Vat ploną sluoksnį tai gerai tirpina, kur papurški, ten ir tiprsta, tik kad labai dažnai purškalioti reik..

Vienu žodžiu, man nepatiko ir nenaudosiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2006 12 21, 12:34)
Ir vėl tirpsta lotuliukas.gif

Užtai teko išbandyti tą skystį kur ledą nuo langų atitirpina (apie 7 lt kainuoja), tai aš po vieno išbandymo padariau išvadą, kad nieko gero schmoll.gif Kad atitirpintų neblogą apledėjusį sluoksnį, jo reikėjo laaabai daug pripurkšti, paskui susidarė kažkokie ledo gumulai, kuriuos dar sunkiau nuvalyti. Tiesiog su gremžtuku be jokio purškalo daug greičiau man nusivalė. Vat ploną sluoksnį tai gerai tirpina, kur papurški, ten ir tiprsta, tik kad labai dažnai purškalioti reik..

Vienu žodžiu, man nepatiko ir nenaudosiu wub.gif

Iš viso tokiems reikalams geriausia yra šildomas priekinis stiklas. 1 minutė ir viskas nusivalo su valytuvais mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 12 21, 13:49-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 12 21, 13:49)
Iš viso tokiems reikalams geriausia yra šildomas priekinis stiklas. 1 minutė ir viskas nusivalo su valytuvais  mirksiukas.gif

Na nemanau ,kad 1 minute atsipirksi blush2.gif Juk masina taip greit neisila ax.gif
O gal g.gif Juk dabar visokiu masinu yra tongue.gif
Atsakyti