Įkraunama...
Įkraunama...

Automobilis žiemą

QUOTE(Makarska @ 2007 01 24, 09:40)
Kokios priemones geriausios prieš durelių, spynelių ir centrinio užrakto magnetų užšalimą? Pvz. mane šįryt sunervino, kad atidarius auto duris jos niekaip nenorėjo užsitrenkti, nes kažkoks užrakto fintikas nuo šalčio užsikirto.  doh.gif
Papildyta:
Nuoširdžiai užjaučiu. Šią problemą turėjo mano ankstesnė mašina. Priežasties nesiaiškinau, bet mačiau, kad drėgmė eidavo nuo dugno (po kilimėliais būdavo labai šlapia). Jokios pirktinės priemonės nepadėdavo, bet mažiau apšaldavo, jei mažiau kaitindavau ir dažniau vėdindavau.

Gal padėtų spec. purškaliukai spynelėms, galų gale ir tas WD g.gif Tik papurkšti jau reiktų iš vakaro... manyčiau.
Atsakyti
Sorry už tundrišką klausimą, bet ar apipurkšiat durų užraktą ant durelių šono? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2007 01 23, 23:34)
Gal kas turit patarimu ka daryt Pastoviai uzsala langai is vidaus, kartais reikia grandyt daugiau nei is lauko  doh.gif  Masina Renault Laguna, ta ilga kaip grabvezys (nezinau kaip zmoniu kalba vadinas  ax.gif ), garazo nera, tai saulute pasildo, nakti vel pasala, taip ir gaunas. gal yra kokiu purskalu, ar kokio bieso kad masinos salone galim butu naudot?

Išsitirk pečiuką, mano vienam draugeliui xantijoj taip buvo - kiauras pečius(šildant orą pridrėkina, o kada atšąla kondensatas sėda ant stiklų - artimiausio šalto paviršiaus) cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palemonas: 24 sausio 2007 - 10:11
Dėkui dievui, kad turiu gerą vyrą. Tokiais dalykais ir visais mašinos reikalais rūpinasi jis.
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2007 01 24, 10:43)
Gal padėtų spec. purškaliukai spynelėms, galų gale ir tas WD g.gif Tik papurkšti jau reiktų iš vakaro... manyčiau.

WD40 ir yra pagrindinis vaistas nuo spynų užšąlimo. Purkšti nebūtina iš vakaro, žinoma jeigu anksčiau buvo supurkšta. Žiemą galima supurkšti 1 kartą per savaitę(jeigu norit galit ir dažniau-nepakenks). O jeigu užšąlo, tai galima ir į užšąlusią spyną purkšti - atitirpina, bet tokiu atveju jau geriau su karštu arbatinuku iškarto ateiti prie mašinos. WD40 purškiamas į spynelės angą per rudoną šiaudelį, kuris būna pritvirtintas prie buteliuko šono. Jeigu atitirpinote karštu vandeniu, tai būtinai po to viską reikia supurkšti su WD40, išdžiovinti nereikia, nes WD40 atstumia vandenį nuo paviršių ir prilimpa pats.
Atsakyti
o ka galite pasiulyti kad dureles neuzsaltu? Salciu dideliu dar nera, bet del nezmoniskos dregmes ryte vos dureles atsidarau... bagazines lupti jau nedrisau, tegu palaukia kol bus silciau...
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2007 01 23, 22:34)
Gal kas turit patarimu ka daryt Pastoviai uzsala langai is vidaus, kartais reikia grandyt daugiau nei is lauko  doh.gif  Masina Renault Laguna, ta ilga kaip grabvezys (nezinau kaip zmoniu kalba vadinas  ax.gif ), garazo nera, tai saulute pasildo, nakti vel pasala, taip ir gaunas. gal yra kokiu purskalu, ar kokio bieso kad masinos salone galim butu naudot?

kaip tik šiandien paskaičiau vienam forume kad mažiau apšaltų jei pastačius mašiną ir užgesinus variklį pradarytum duris ir gerai išvėdintum, ty atšaldytum saloną. Aišku priežastis nepašalinama, bet kuriam laikui gal padėtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifoolia @ 2007 01 24, 11:27)
o ka galite pasiulyti kad dureles neuzsaltu? Salciu dideliu dar nera, bet del nezmoniskos dregmes ryte vos dureles atsidarau... bagazines lupti jau nedrisau, tegu palaukia kol bus silciau...

Nu juk viską tiek aiškinau - tas pats WD40 tinka ir guminiams paviršiams t.y. supurkšk su juo visas gumines durų tarpines(bagažinės irgi). Jei nepatinka WD40 - degalinėse ieškokite silikoninių purškalų, jie taip pat tinka ir spynelėms. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Palemonas @ 2007 01 24, 11:59)
Nu juk viską tiek aiškinau - tas pats WD40 tinka ir guminiams paviršiams t.y. supurkšk su juo visas gumines durų tarpines(bagažinės irgi). Jei nepatinka WD40 - degalinėse ieškokite silikoninių purškalų, jie taip pat tinka ir spynelėms.  cool.gif

Aš pirkau specialų purškalą būtent durelėms, kainavo apie 8 lt senukuose, pateplioji su kempinėle gumas, ir dar valytuvus galima, kad nesuskilinėtų guma šalty thumbup.gif

O va dėl WD, man vyras sakė, kad jį naudojant ilgainiui atsiranda rūdys g.gif (ant spynelių)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulia: 24 sausio 2007 - 14:04
QUOTE(ingulia @ 2007 01 24, 15:03)
Aš pirkau specialų purškalą būtent durelėms, kainavo apie 8 lt senukuose, pateplioji su kempinėle gumas, ir dar valytuvus galima, kad nesuskilinėtų guma šalty thumbup.gif

Jo jo, tas irgi gerai, silikono pagrindu padarytas, atgaivina gumas, jo veikimas toks pats kaip ir moterims matinemieji kremai veido odai. biggrin.gif
QUOTE(ingulia @ 2007 01 24, 15:03)
O va dėl WD, man vyras sakė, kad jį naudojant ilgainiui atsiranda rūdys g.gif (ant spynelių)

Nu o čia tai bajeris lotuliukas.gif - nušaukit mane iškarto - niekaip nepatikėsiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Aš jį naudoju nuo atsiradimo Lietuvoje pradžios(kokie 10 metų): šautuvus valau ir sutepu, mašinoj, netgi etiketėms nuo puodų nuklijuoti ... Bet čia tai geras lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palemonas: 24 sausio 2007 - 14:22
QUOTE(Palemonas @ 2007 01 24, 09:54)
Išsitirk pečiuką, mano vienam draugeliui xantijoj taip buvo - kiauras pečius(šildant orą pridrėkina, o kada atšąla kondensatas sėda ant stiklų - artimiausio šalto paviršiaus)  cool.gif

pas mane irgi kiauras pecius buvo.. nu ir ka? i salona ne dregme, o antifriza nesa.. Siaip jau.
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 01 24, 15:50)
pas mane irgi kiauras pecius buvo.. nu ir ka? i salona ne dregme, o antifriza nesa.. Siaip jau.

Nu o antifrize vandens nėra nori pasakyti ? lotuliukas.gif
Atsakyti