Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

QUOTE(Gerb.Indre @ 2010 06 07, 14:55)
sveikos  4u.gif  norejau pasiteirauti, kur Vilniuje geriausiai yra atlikti alergijos tyrima? kokia jo kaina? ar seimos gydytojas gali israsyti siuntima atlikti toki tyrima?  smile.gif

Dariausi testuką Centro poliklinikoj, 150lt
Atsakyti
sveikos
o mano kitokia istorija laukdamasi 7 menesi prasidejo neaisku kuno niezulys,kasiausi istisai.tos vietos kur pasikasydavau iskildavo pukslem..pagulde i ligonine mane kad kepenys...ale ne velnio ..iki gimdymo geriau tavelgyl...galvojom po gimdymo praeis...deja jau virs metu kas antra para turiu gerti zyrtec arba claritina (nuo tavegyl traukadavo siaubingai ranka)..ir deja niekas man nenustate nuo ko alergija dare ir tyrimus ir visus organu stikrino...sss.diagnoze letine dilgeline ...zodziu teks gyventi visa likusi gyvenima su neaiskia elergija verysad.gif
Atsakyti
Aš nuo 7mėn esu alergiška ir iki šiol tiksliai negaliu pasakyt nuo ko beria. Tik maždaug: nesveikas maistas, nuovargis, stresas rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites, talonas pas alergologą-tik po 9 dienų(vis tie ilgieji savaitgaliai). kasausi jau 3 diena, nezinau nuo ko išbėrė, visą kūną,net galvą.Gal kas žinotumėt pagal fotkes? pažiūrėčiau internete ką gerti a? sakau gal dilgėlinė, nes niežti?ačiū
user posted image

http://public.fotki....elykos-010.html
Atsakyti
Svekos, esu saiubingai alergiska tik nezinau kam doh.gif kiekviena ryta ciaudulys, slogos, anksciau buvo retas atvejis, dabar tai tesiasi jau senai ir pastoviai, eisiu pas alergologa, ziuresim ka patars g.gif Gal kas esate susidurusios su tokia savijauta g.gif
Atsakyti
Aš turiu įdomią alergiją-negaliu lupti apelsinų.Mane nuo tų dulkelių beria doh.gif Ir turiu siaubingą alergiją uodų įkandimams.Nusikasau iki to,kad žaizdos būna didžiulės ir panašios į nudegimus,arba iki to,kad žaizdos būna tokios gilios,kad realiai jas reiktų siūti doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas2 @ 2010 09 22, 13:58)
Svekos, esu saiubingai alergiska tik nezinau kam  doh.gif  kiekviena ryta ciaudulys, slogos, anksciau buvo retas atvejis, dabar tai tesiasi jau senai ir pastoviai, eisiu pas alergologa, ziuresim ka patars  g.gif  Gal kas esate susidurusios  su tokia savijauta  g.gif

Nuskambes kaip is reklamos - bet zinau ka tai reiskia, pas mane tik vasara ir tai nevisad susitvrako rytinis ciaudulys, esu kaip uzkoduota - rytais prasloguoju, apsiciaudau ir tai tesiasi pas mane iki pietu arba iki tol kol neiseinu lauka (sedziu dekrete todel rytais dazniausiai bunam namie).
O dar vienas fenomenas del to - jei pvz miegu ir nakti ar paryciais is po kaldors islenda koja (as vadinu tai staigiu temperaturu skirtumu ax.gif ) iskart pradedu ciaudet, ir nosis iskart varva. doh.gif
Kaip su tuo kovoti - nzn kaip jusu atveju, man tenka pasitelkti kantrybe... Isbandziau daug ka, sergu nuo vaiksytes, ir daug rimtesnem ligom, todel sloga jau pavargau gydyti - kad jos nebutu - kazkada ligonines sesele man patare - turi buti tam tikra temperarura namie, ne per salta ne per karsta, oras ne per sausas, + vedinimas, jokiu kilimu, jokiu uzuolaidu, jokiu dulkiu, zodziu kambarys (butas) turetu atrodyti kaip ligonines palata.

QUOTE(Magnifique @ 2010 09 22, 15:17)
Aš turiu įdomią alergiją-negaliu lupti apelsinų.Mane nuo tų dulkelių beria  doh.gif  Ir turiu siaubingą alergiją uodų įkandimams.Nusikasau iki to,kad žaizdos būna didžiulės ir panašios į nudegimus,arba iki to,kad žaizdos būna tokios gilios,kad realiai jas reiktų siūti doh.gif  doh.gif

Karta tempiau tiek ilgai su zaizdom ( neejau gydytis nes norejau maitinti savo mazaja MP, zinau jei eiciau gydytis duotu homonu ir tektu nutraukti) kad gydytojai pakraupo doh.gif iskart pagulde i ligonine, per trys dienas nuo laseliniu zaisdos susitvrake, odas spalva net buvo pakitusi...
Be vaistu negaliu apseit, bet siai dienai juos vartoju reciau - pakeiciau gyvenimo buda - ypatingai priziuriu maista, galima sakyt atsisakiau visko, dziaugiuosi jog dar nesu alergiska bulvems doh.gif
o nuo kasymosi padeda tavegylis (dabar vadinasi kiek kitaip), zyrtec'as, aerius (lb gerai), ir claritinas (jis labiau nuo sienliges man vasara padedavo). Taip pat karta- du i savaite pasitepu fucicort tepalu (jo galima isigyti tik su receptu - nes i jo sudeti kiek supratau ieina ir hormonai ir antibiotikai) ir zaizdele iskart sugyja.
Atsakyti
QUOTE(Inga Dabašinskienė @ 2010 09 23, 12:59)
Nuskambes kaip is reklamos - bet zinau ka tai reiskia, pas mane tik vasara ir tai nevisad susitvrako rytinis ciaudulys, esu kaip uzkoduota - rytais prasloguoju, apsiciaudau ir tai tesiasi pas mane iki pietu arba iki tol kol neiseinu lauka (sedziu dekrete todel rytais dazniausiai bunam namie).
O dar vienas fenomenas del to - jei pvz miegu ir nakti ar paryciais is po kaldors islenda koja (as vadinu tai staigiu temperaturu skirtumu  ax.gif ) iskart pradedu ciaudet, ir nosis iskart varva.  doh.gif
Kaip su tuo kovoti - nzn kaip jusu atveju, man tenka pasitelkti kantrybe... Isbandziau daug ka, sergu nuo vaiksytes, ir daug rimtesnem ligom, todel sloga jau pavargau gydyti - kad jos nebutu - kazkada ligonines sesele man patare - turi buti tam tikra temperarura namie, ne per salta ne per karsta, oras ne per sausas, + vedinimas, jokiu kilimu, jokiu uzuolaidu, jokiu dulkiu, zodziu kambarys (butas) turetu atrodyti kaip ligonines palata.
Karta tempiau tiek ilgai su zaizdom ( neejau gydytis nes norejau maitinti savo mazaja MP, zinau jei eiciau gydytis duotu homonu ir tektu nutraukti) kad gydytojai pakraupo  doh.gif  iskart pagulde i ligonine, per trys dienas nuo laseliniu zaisdos susitvrake, odas spalva net buvo pakitusi...
Be vaistu negaliu apseit, bet siai dienai juos vartoju reciau - pakeiciau gyvenimo buda - ypatingai priziuriu maista, galima sakyt atsisakiau visko, dziaugiuosi jog dar nesu alergiska bulvems doh.gif 
o nuo kasymosi padeda tavegylis (dabar vadinasi kiek kitaip), zyrtec'as, aerius (lb gerai), ir claritinas (jis labiau nuo sienliges man vasara padedavo). Taip pat karta- du i savaite pasitepu fucicort tepalu (jo galima isigyti tik su receptu - nes i jo sudeti kiek supratau ieina ir hormonai ir antibiotikai) ir zaizdele iskart sugyja.

Pas mane iki šiol odos palva žaizdų vietose pakitusi-ten ji violetinė.O viena žaizda tik dabar baigia gyt-ji ant kojos nuo liepos pradžios.
Atsakyti
QUOTE(Inga Dabašinskienė @ 2010 09 23, 12:59)
O dar vienas fenomenas del to - jei pvz miegu ir nakti ar paryciais is po kaldors islenda koja (as vadinu tai staigiu temperaturu skirtumu  ax.gif ) iskart pradedu ciaudet, ir nosis iskart varva.  doh.gif

O siaube skamba nekaip, na as dar kazkaip turiu vilties kad kaip nors tai praeis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilke 27 @ 2010 06 16, 14:50)
sveikos
o mano kitokia istorija laukdamasi 7 menesi prasidejo neaisku kuno niezulys,kasiausi istisai.tos vietos kur pasikasydavau iskildavo pukslem..pagulde i ligonine mane kad kepenys...ale ne velnio ..iki gimdymo geriau tavelgyl...galvojom po  gimdymo praeis...deja jau virs metu kas antra para turiu gerti zyrtec arba claritina (nuo tavegyl traukadavo siaubingai ranka)..ir deja niekas man nenustate nuo ko alergija dare ir tyrimus ir visus organu stikrino...sss.diagnoze letine dilgeline ...zodziu teks gyventi visa likusi gyvenima su neaiskia elergija verysad.gif

nu ir man panašiai buvo:hm . Prasidėjo nuo pažastų, bet toliau , labiau į nugarą (net galvojau, kad niežai doh.gif , bet ne). Naktį kai sušildavau, tai nusikasydvau iki kraujo. Po gimdymo, dar ir krūtis pradėjo niežėti (o žindžiau sūnų). Nieko man nerado, kažkokių tepaliukų prirašė, tai tam kartui padėjo, bet vis sugrįždavo, ypač žiemą. Tai kankinausi gal penkis metus. Tai pavasarį kai ėmiausi teptis visais tepalais ir hormoniniais ir homeopatiniais, nes bijojau vasarą nusivilkti, ir praėjo. Dar tuo metu vengiau kviečių ir pieno. Žodžiu reikia ieškoti pačiai, nes tos alergijos labai klastingos ir daktarai jas sunkiai nustato. Kaip sakant "skęstančiojo gelbėjimas yra pačio skęstančio reikalas lotuliukas.gif "
O šią vasarą įsitaisiau dar baisesnę alergija. Dabar jau manau, kad dulkėms ir vyro kvepalams, mat gegužę buvo jo gimtadienis ir padovanojau kvepalus, na panašiai nuo tada ir prasidėjo... Ryte pabudus dar nieko, bet atsikėlus iš lovos prasidėdavo keista sloga. Nosį griauždavo. Po poros mėnesių, užnižo akis, pasikasius stipriau užtino abi verysad.gif . Mat prieš tai naudojausi vienkartine servetėle, kuri gulėjo prie kvepalų. O šiandien vėl užtino akis, mat vyras užsimiršęs pasikvėpino namuose. Nuėjau pas gydytoją, ji išrašė nukreipimą pas alergologą, bet tokio Panevėžyje nėra doh.gif , net juokas neima.
Reiktų testą įkvėpemiems alergenams pasidaryti, bet kaži kiek jie kainuoja ir ar padarytų gerai mano mieste? Gal kas darėtės?
Atsakyti
sveikos, pasidalinsiu ir as savo alergijomis.... pirma karta tokia kaipo alergija apturejau pries koki 10 metu, tindavau visa nuo galvos iki koju ir taip niestedavo kad..... tada issiaiskinom kad nuo vaikisko aliejuko(!), nustojau naudot-praejo. Antra karta taip tint ir nieztet pradejo pries 2metus, maniau kad oda visa nusikrapstysiu. Ejau pas alergologus, geriau yvairiausius vaistus, niekas nepadejo.Pati issiaiskinau kad nuo spirales, issiemiau viskas dingo! Dabar jau pora menesiu vel vargstu su tinimais ir niezuliu, tik si karta net neitariu nuo ko!!!!! Geriu tabletes ir tiek, nutaikius laisvesnio laiko leksiu pas alergologus, nors nemanau kad jie ka nors gero man pasakys...
Atsakyti
Gal aš čia ir nelabai į temą... Bet ar gali šeimos gydytoja išrašyti siuntimą pas alergologą, jeigu neturiu nusiskundimų, tačiau noriu išsitirti dėl alergijų metalams, nes galvoju apie tam tikrą kontracepciją. Ar jau čia reikia pačiai eiti ir mokėti pinigėlius? blush2.gif
Atsakyti