Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

QUOTE(Nerijus29 @ 2009 03 05, 09:24)
Investicinis draudimas kuriame investuojama i fondus. ne taip? smile.gif

Investicinio gyvybės draudimo bendrovė tik papildomas tarpininkas imantis komisinius uz investavima i fondus, kuriu investiciniu vienetu, jei yra noro rizikuoti savo pinigais, gali nusipirkti ir pats investuotojas smile.gif
Tarkim Bonum Publicum kaupiamasis draudimas, kai juo domejausi, uz kas menesi jam pervedamus pinigus butu pirkes SEB administruojamu fondu vienetus. Jei tikiesi rinkos kilimo, niekas netrukdo tuos pacius fondu vienetus nusipirkti paciam smile.gif O jei rinka kris, prarasi bet kuriuo atveju smile.gif
Tai kam moketi administravimo mokesčius 2x - tiek Bonum Publicum, tiek SEB?
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 03, 00:14)
Tada klausimas. Jei teigiate, kad už tą pačią traumą iš skirtingų draudimų bus mokamos išmokos, tai kokiems galams pildant draudimo išmokos prašymą yra klausimas ar kitos draudimo bendrovės nekompensavo šios žalos?  g.gif

Ismoka ismokama tik pagal ta draudimo sutarti, kuri naudingiausia apdraustajam atsitikus draudiminiam ivykiui. Tuomet laikoma, kad zala juridiskai kompensuota smile.gif
Si nuostata taikoma, kad nebutu piktnaudziavimo atveju ir tyciniu draudiminiu ivykiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arana81: 05 kovo 2009 - 09:13
QUOTE(arana81 @ 2009 03 05, 11:12)
Investicinio gyvybės draudimo bendrovė tik papildomas tarpininkas imantis komisinius uz investavima i fondus, kuriu investiciniu vienetu, jei yra noro rizikuoti savo pinigais, gali nusipirkti ir pats investuotojas smile.gif
Tarkim Bonum Publicum kaupiamasis draudimas, kai juo domejausi, uz kas menesi jam pervedamus pinigus butu pirkes SEB administruojamu fondu vienetus. Jei tikiesi rinkos kilimo, niekas netrukdo tuos pacius fondu vienetus nusipirkti paciam smile.gif O jei rinka kris, prarasi bet kuriuo atveju smile.gif
Tai kam moketi administravimo mokesčius 2x - tiek Bonum Publicum, tiek SEB?
Papildyta:

Ganetinai geras pasakymas verciantis susimastyti, bet vat man sake kad i tuos Trigon ir Meag lietuvoje galima investuoti tik per draudimo kompanija blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerijus29 @ 2009 03 05, 14:12)
Ganetinai geras pasakymas verciantis susimastyti, bet vat man sake kad i tuos Trigon ir Meag lietuvoje galima investuoti tik per draudimo kompanija blink.gif  g.gif

O kuo sitie du fondu valdytojai skiriasi nuo visu kitu rinkoje esanciu fondu valdytoju? Minusas visur vienodas smile.gif
Atsakyti
Jums leidus įsiterpsiu į draudikų diskusiją su klausimu iš kitos operos. Bet į temą, t.y. apie indėlius smile.gif

Indėlių draudimo puslapyje nurodoma, kad draudimo išmokos apskaičiuojamos ir mokamos litais

Gal kas galėtų man paaiškinti, kas nutiktų jei bankas, kuriame, tarkim, turiu indėlį eurais, užsilenkia. Ir negana to, per laikotarpį iki kol gausiu draudimo išmoką dar ir litą devalvuoja. blink.gif Nu žiauri situacija ir daugeliui gal neatrodo labai tikėtina, bet pamąstykim.. Tai man draudimo išmoką skaičiuos (jei aišku iš vis dar turės ją man iš ko mokėti) pagal kurį kursą? Kuris buvo pavyzdziui, kai bankui buvo iškelta bankroto byla, ar draudimo išmokos mokėjimo dieną ar dar kaip nors kitaip? Nujaučiu, kad ne į man palankią pusę, bet gal kas žino tiksliau?

P.S. čia aišku nekalbu apie užsienio bankų filialus, kurių indėliai drausti ne Lietuvoj. Su jais viskas aišku.
Atsakyti
QUOTE(androhidra @ 2009 03 05, 15:36)
Jums leidus įsiterpsiu į draudikų diskusiją su klausimu iš kitos operos. Bet į temą, t.y. apie indėlius smile.gif

Indėlių draudimo puslapyje nurodoma, kad draudimo išmokos apskaičiuojamos ir mokamos litais

Gal kas galėtų man paaiškinti, kas nutiktų jei bankas, kuriame, tarkim, turiu indėlį eurais, užsilenkia. Ir negana to, per laikotarpį iki kol gausiu draudimo išmoką dar ir litą devalvuoja.  blink.gif  Nu žiauri situacija ir daugeliui gal neatrodo labai tikėtina, bet pamąstykim.. Tai man draudimo išmoką skaičiuos (jei aišku iš vis dar turės ją man iš ko mokėti) pagal kurį kursą? Kuris buvo pavyzdziui, kai bankui buvo iškelta bankroto byla, ar draudimo išmokos mokėjimo dieną ar dar kaip nors kitaip? Nujaučiu, kad ne į man palankią pusę, bet gal kas žino tiksliau?

P.S. čia aišku nekalbu apie užsienio bankų filialus, kurių indėliai drausti ne Lietuvoj. Su jais viskas aišku.

Tuo atveju turetum dziaugtis. Po devalvacijos, jei tokia butu, tau ismoketu ta diena galiojanciu kursu. Vadinas gautum daugiau.
Arba as ne taip klausima suprantu.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 03 05, 15:18)
O kuo sitie du fondu valdytojai skiriasi nuo visu kitu rinkoje esanciu fondu valdytoju? Minusas visur vienodas smile.gif

Man tiesiog situos fondus nurode kaip jau vienus is rimtesniu, bet kaip jau sakei minusas yra visur.
o galeciau paklausti kur dirbi kad tokios zinios? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 03 05, 15:31)
Tuo atveju turetum dziaugtis. Po devalvacijos, jei tokia butu, tau ismoketu ta diena galiojanciu kursu. Vadinas gautum daugiau.

na jau, na jau - reikėtų giliau paskaityti ar tikrai atiduostaip kaip sakote ir tokiu kursu kuris bus tai dienai, nes įsipareigoja tai per tam tikrą laiką ( metais) grąžinti - valiuta eurais, bet sutartyse dažnai būna taip, kaip klientui nėra visai paranku, o kurios dienos kursu skaičiuos manau logiška, be abejo kad devalvavus ir bankui užsilenkus, laimėsiu gaudama sakykime 1:15 santykiu, bet gali būti įvairių niuansų.
P.s bet jei laikote pinigus saugiame banke-būkite ramūs, tikrai negresia visiem bankrotas.
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 03 06, 23:45)
na jau, na jau -  reikėtų giliau paskaityti ar tikrai atiduostaip kaip  sakote ir tokiu  kursu kuris bus tai dienai, nes įsipareigoja tai per tam tikrą laiką ( metais)  grąžinti  -  valiuta eurais, bet sutartyse dažnai būna taip, kaip klientui nėra visai paranku, o kurios dienos kursu skaičiuos manau  logiška, be abejo kad devalvavus  ir bankui užsilenkus, laimėsiu gaudama sakykime 1:15 santykiu, bet gali būti įvairių niuansų.
P.s bet jei  laikote pinigus  saugiame banke-būkite ramūs, tikrai negresia visiem bankrotas.

Taip ir nesupratau, ar taip pat monote, kad kursą skaičiuos draudimo išmokos mokėjimo dieną ar ne? Ir kokius kitus niuansus turite omenyje?

P.S. Gal galite išduoti paslaptį, kaip atpažinti tą saugų banką? g.gif
Atsakyti
Vienas ir pats svarbiausias aspektas mano galva: Saugus bankas neduoda palukanu uz indeli, didesniu nei viliboras.
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 03 05, 17:31)

pagal mane tai turetu moket pagal tos dienos valiutu kursa, bet manau nuo draudimo bendroves priklauso
Atsakyti
QUOTE(Nerijus29 @ 2009 03 09, 11:00)
pagal mane tai turetu moket pagal tos dienos valiutu kursa, bet manau nuo draudimo bendroves priklauso

Draudimo bendroves indeliu nedraudzia, draudzia valstybe.
Atsakyti
Patarkit, ka man daryti su (SEB bankas) gyvybes kaupiamuoju draudimu (vidutine rizika), moku moku imokas i ta draudima, o kai reiks atsiimti ant ledu turbut (turint omeny sitas infliacijas) vargiai ar iseis, nutraukti gal? tai irgi nieko gero neismokes, gal tik 3 metai kai moku imokas...dilema, gal kas protinga patars, buciau dekinga
Atsakyti