Įkraunama...
Įkraunama...

Kokį vežimėlį pirkti?

Mes nusipirkom firmos ZEKIWA vezimeli VISION uz 1000Lt. Kai pirkom labai ilgai galvojom, galiausiai rinkomes tarp Zekiwos ir ABC Designe.Bet vyrui labiau patiko Zekiwos del permetamos rankenos ir pavarge ieskoti apsisprendem (kaip dabar manau i blogesne puse). O be to galvojom uz tokia kaina tai tik jau liuks bus vezimas. DEja, dabar biskuti gailimes, ir ne tik del be galo didelio svorio. Naudojam dar tik nepilnus tris menesius, o jau kai kurie mechanizmai stringa. Draugu mergaite atvazinejo su Hauck'u ir vargo nemate, liuks vezimas issilaike, dabar mergytes pussesere vazineja ir dziaugiasi. O labiausiai nervina kad visi mechanizmai judinasi spaudziant du mygtukus - nieko nepadarysi viena ranka doh.gif Isvada-ne visada didele kaina reiskia kokybe sad.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2004 07 26, 16:09)
url=http://www.baby-bellmann.de/katalog/firmen/chicco/2004/trioc1/canarie.jpg]user posted image[/url]<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

Mes turime panašų, gal naujesnį, jis susilanksto kaip "pieštukas" (gerai telpa į mažą bagažinę), turi kuprinėlę vaiko daiktams, lopšį galima tvirtinti mašinoje tokiais spec. segtukais, labai patogu, kai mažą vaikiuką imi į ilgą kelionę, už viską mokėjome apie 1500 Lt, pirkome Kotrynoje, su nuolaida.
Kas liečia Bebe Confort, tai sakyčiau jis toks pat, tik brangesnis, nes Tindi Rindi kai žiūrėjom, kiekviena atskira detalė įkainota, juk jei perki aut. kėdutę, ją, žinoma, norėsi dėt ant ratelių, o to nepadarysi be spec. laikiklių, kurie perkami atskirai, kuprinė- apie 100Lt, krepšiukas po pačiu vežimėliu irgi perkamas... Nervina, kai nepasako visos kainos, o kai nusprendi pirkti - pasirodo, kad be kažkokių priedų net neišvažiuosi...
Chicco minusai - nepersimeta rankena, o "atvirkščiai" stumiant vežimėlį, jis nelabai "klauso", vyrui rankenos per trumpos. Na, gal ir viskas.
Dar man patinka, kad vežimėlio vidinė dalis yra balta, man tai atrodo estetiškiau, jei kas bijo dėmių - viskas paparastai išsiima ir skalbiasi.
Mano leliui 4mėn, jis dar telpa lopšyje, bet greitai kraustysimės į sportinį, kuris turi tokį "maišą" ant kojyčių, tai žiemą bus nešalta, taip pat sportinio vežimėlio nugarėlė gerai atsilenkia, patiesę čiužinuką migdėme dar visai mažytę dukrą.
Rateliai l. manevringi, vežimėlis apsisuka vietoje, kas l. gerai parduotuvėje ar poliklinikoje.
Na, ir, sakyčiau, visų brangių vežimėlių minusas - baisu palikti, nes gali nerasti biggrin.gif , tad mes visur kartu, net ten, kur negalima biggrin.gif
Ir dar - vyras sako, kad jau tokį brangų vežimėlį turim, reikės daugiau vaikiukų, kad atsipirktų thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes.
Gal galetumete pasidalinti patirtimi, tos kurios turi Hauck traxx ar Peg-Perego vezimelius.
Kuri geriau is siu pirkti? Kudikelis turetu gimti gruodzio pradzioje.
Dekui visoms uz issakytas nuomones.

Atsakyti
As turejau sena Peg perego ir buvau patenkinta, nes vaziavo puikiai ir lopsys naujagimiui - nuostabus dalykas. Tik tas lopsys sunkokas ir jo kaip idedamo lopsio taip lengvai nepasinesiosi, taciau jis kietas, saugus ir linguojantis. Gal nauju modeliu jie lengvesni g.gif
Viena mano pazystama forumiete (IddI) turi traxx'a ir labai labai dziaugias rolleyes.gif

As tai dabar jei pirkciau, tai pirkciau tik lopsi, o paskui sokciau is karto i koki sketuka ar sportinuka. Nes Peg Peregai turi blogybe, kad juos norint sulankstyti, reikia nuimti lopsi ar sportine dali ir tuomet sulankstyti rema. O tai padaryti su kudiku ant ranku kaip ir kebloka schmoll.gif Manoji pradejo sedet 5 men ir tuomet jau atsilo orai ir mes pamegom keliauti, todel tox vezimo ardymas man buvo nepatogus ir isigijau BC Alegra+
Reiktu pasiaiskinti kaip traxx lankstosi.
Daug ka koreguoja, kokiu sezonu gims vaikelis.
Siaip as irgi jei rinkciausi, tai tarp siu dvieju makaluociausi biggrin.gif
Atsakyti
Traxx jei imant si modeliuka lankstosi nuemus lopsi nuo remo , bet kartu su sportine dalim gali lankstytis . Lopsys sveria kiek auto kedute tai kad nera labai sunkus ir nesasi uz minkstos vientisos rankenos .
Ratu valdymo sistema labai unikali ( jie pravaziuoja nekratant vaiko per didziausius nelygumus ) na ir aisku lyginant kainas traxx nusipirsit lopsi ir portini uz ta pacia kaina kaip peg perego tik lopsys kainuoja .
Dabar pegperego lopsys didesnis ( ilgiau uzteks ) galima dasipirkus dirzus tvirtint masinoje bet nesioti jau nebepatogu nes visdelto svoris nemazas ir dydis atitinkamas ,( pegperego naveta dar imanoma gana patogiai panest bet lengva nera ). Pegperego susilanksto siaip su visom dalim bet buna baisiai didelis vezimas :)todel patogiau lankstyt nuemus .
Atsakyti
Renax,
norejau tavo konsultacijos. Musu maziukas gims dar tik rugpjuti, taciau jau is anksto noreciau pasidometi vezimukais. Koki galetum parekomenduoti, jei reikalvimai yra tokie:
1. nesunkus (gyvenam 5 aukste),
2. lengvai susilankstantis ir neuzimantis daug vietos bagazinej (masina nedidele),
3. vidutinio dydzio ratukais,
4. gal universalus?
5. keiciama rankenos padetis,
6. min 4 sedynes pozicijos,
7. kaina apie 1000-1200 lt.
Atsakyti
Chicco trio , alustar ( carry cot ) , pegperego + naveta , bus viskas iskyrus 5 punkta ,deja kad butu ir permetama rankena ir lengvas deja neiseis .
Atsakyti
Padariau siandien tura po vezimu parduotuves. Ziurejau, stumdziau, isrinkinejau ir pan siuos:PegPerego, Chicco, Quinny, BebeConfort, Emmaljunga ir Hauck (tucio ir ABC neziurejau, nepatiko is pirmo zvilgsnio).
Pastebejimai (mano subjektyvi nuomone ):
Hauck - neradau su kietu ''normaliu'' lopsiu, todel nekomentuosiu, nes noriu su normaliu lopsiu, ''miegmaisio'' ar ''vokelio'' nea.
Quinny - labai lengvai valdomas, bet lopsys kazkoks posilpnis, nu ispudis ne koks lopsio, plius nestabilus pasirode.
Chicco - brangesni, kur trys viename (lopsys, sport dalis ir nesyne (aut kedute)) nepatiko tai kad ir lopsio ir kedutes puse korpuso is plastmases - atrodo labai jau techno, nejaukiai. Plius triraciai, kas man ne prie sirdies. Patiko Chicco CT01 (atrodo), nedidelis keturratis, kompaktiskas, nedideliais ratais, manevringas (lengva viena ranka sukiot ir pan), bet nebuvo graziu spalvu (nu cia jau aisku snobizmas smile.gif ) ir vidus kazkoks kaip vatos pakamsaliota po medziaga, papustas toks.
PegPerego - su lopsiu atrodo super, tvirtas, patikimas, nepatiko pabandzius manevruot - dideli keturi ratai ir tam kad vezima pasukt reikia idet jegos ir spaudziant rankena pakelt vezimo prieki tada sukas. O uzdejus sportine dali man visai nepatiko, nes ji prapuole vaziuokles reme.
Emmaljunga - labai grazus, klasikiniai lopsiniai vezimai ir sportine dalis gerai atrodo turetu tarnaut, bet didele kaina (apie 2400 remas+lopsys+sedima dalis), plius kaip ir su matytais PegPerego priekiniai ratai nesisuka aplink savo asi del to reikia idet jegos norint manevruot. Pliusas - didelis erdvus lopsys, didziausias is apziuretu.
BebeConfort - bandziau visas keturrates vaziuokles, issirinkau Trophy - keturratis, priekiniai ratai sukiojas, labai lengvai valdosi. Lopsys gali but Prelude arba Windoo, man prie sirdies - erdvesnis Prelude, labiau klasikinio dizaino. Is visu matytu graziausia dizaino prasme, plius patogiausia ir lengviausia paimt i rankas nesyne/auto kedute, kuri lengvai tvirtinas prie vaziuokles, nera jokiu kampuotumu kaip kitose matytose. Gaila negali bandyt su maziuku, jam gal nepatiktu smile.gif
Jau kazkada vasara buvau baisiai susizavejus BebeConfort, perskaicius viska SM kas yra apie vezimus, nusprendziau padaryt si tura po parduotuves. Taigi isvada (velgi tai tik mano ir mano vyro subjektyvi nuomone) - mums labiausiai patiko BebeConfort. Nors visi sake, kad jie labai brangus, bet pagal kaina jie tikrai ne pirmi. Emmaljunga brangiausia apie 2400 be nesynes/auto kedutes, Chicco kainuoja apie 2200 uz visus 3in1 bet negali rinktis daliu gauni visa komplekta vienos spalvos, PegPerego pan kaip chicco. Quinny kokiais 400 pigiau. O BebeConfort gavosi 1600 be sportines dalies (ja paliksim padovanot teveliam smile.gif ) Plius BBC gali issirinkt is daaaaaaaaaug spalvu ir kiekviena daikta kitos spalvos jei noris, galima pirkti ne viska is karto.
Tokia yra MANO nuomone, atsiprasau jei ka savo ''kritika'' izeidziau, norejau tik pasidalint pastebejimais.

Atsakyti
QUOTE(Rasytee @ 2006 01 14, 21:45)
man jis fainas del to kad ant  tu ratu gali skirtingas dalis detis o ne viska i kruva smile.gif



Aš turėjau vežimą 3 in 1, ta prasme kur ant rėmo dedasi lopšys, sportinė dalis ir autokėdutė..

Man asmeniškai tai buvo nepatogu ir tik vizualiai atrodo, kad tokie vežimai lengvesni, o iš tikro tokį vežimą nusinešti daug sunkiau.. doh.gif . Žinoma kiekviena dalis atskirai sveria mažiau nei visas vežimas, bet tarkim vaiką su lopšiu nusinešti sunkiau, nei vientisą vežimą. Nors svoris gaunasi labai panašus (vaikas + lopšys apie 11-15 kg; o bet koks kitas vientisas vežimukas apie 13-15 kg), bet vaiką su lopšiuku turi atsargiai nešti, išlaikyti horizontalią padėtį, kad vaikas neiškristų, be to, lopšys gana platus, tai rankas turi atitraukti nuo savęs ir tokioje padėtyje tą patį svorį nešti labai sunku, ypač kai po gimdymo organizmas neatsistatęs ir skauda nugarą.. Aš tik pora mėnesiukų sugebėjau lopšį su vaiku iš namų išsinešti, o paskui kai lelius paaugo ir pasunkėjo, tai lopšio su vaiku nebepakeldavau ir teko į lauką eiti trim etapais: nešti rėmą, tada lopšį ir tada vaikiuką doh.gif. Todėl bent jau man daug patogiau vientisas vežimas... Aš įsigijau GRACO TOUR DELUXE.. Naudoju tik sportine dalį, kurioje yra pilnai horizontali padėtis. Atskiro kieto lopšio net nereikia thumbup.gif. Sveria tik 12 kg, bet kai tą sulankstytą vežimą gali bet kaip patogiai nešti, prisiglausti, pasiimti, tai tie kilogramai nėra tokie jau sunkūs smile.gif Vat kai lopšį su vaikiuku tokio pat svorio nešiau, tai daug sunkiau, kitaip tas svoris pasiskirsto, be to, negali patogai nešti turi horizontaliai laikyti, atitraukti rankas nuo savęs, o tai labai apkrauna nugarą doh.gif.


Šiaip GRACO Deluxas man labai patinka savo funkcionalumu, praktiškumu, patogumu tiek vaikeliui, tiek mamytei thumbup.gif . Turėjau net keturis vežimus, tai man šitas kol kas geriausias smile.gif

Nors vėlgi vežimo pasirinkimas labai priklauso nuo mamos poreikių, gyvenimo būdo, aplinkos kurioje su tuo vežimu važinėjama ir t.t. Todėl vieno pačio geriausio vežimo nėra, nes vienas vežimas geriausiai tinka vienomis sąlygomis, o kitas kitomis. Galiausiai vienos mamytės kaip prioritetą iškelia vienokias vežimo savybes (pvz.: maži besisukiojantys ratukai....), kitos - kitokias (pvz.: dideli pripučiami ratai, persimetanti rankena)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 15 sausio 2006 - 17:39
QUOTE(Gile-Pile @ 2006 01 17, 13:49)
Labutis visoms! Klausimelis specialistems, ir visoms kitoms, turincioms patirties smile.gif

Padekit man su vezimelio ishsirinkimu.. nes jau jau galva susisuko.....  unsure.gif  Mano maziukas turetu gimti geguzes pirmomis dienomis. Taip, kad oras neturetu buti labai shaltas.. Kiek supratau cia beskaitinedama (perskaiciau vos ne visa tema smile.gif ) kad idealiausia yra du vezimeliai.... Bet didelio lopsio man nesinoretu...  beee.gif  Gyvenam treciame aukste, butas nedidukas. taip kad beveik ir supratau ko noriu - reikai tik ishsirinkti.. Mano poreikiai : smile.gif
1) nedidelis sprotinukas, bet kad butu galima  veziotis ir naujagimi
2) didesni ratai (esu megeja pasitrankyti po viskius mishkelius - tad manau su mazhais vargciau..)
3)persisukama rankena (arba apsukamas stogelis, ar kazhkaip ten.. - buvo cia rasyta  forume kad yra tokiu - zodziu altyernatyva apsukamai rankenai)
4) kad vaikuti butu galima ir veliau veziot sulaukus ziemos (bus 8-9 men)
5) kad gana nesunkiai susilankstytu

Svoris aishku geriau kuo lengvesnis - bet ahs vistiek manau jo pati kiekviena syki i trecia aukshta netampysiu... Ko gero palikineisu laiptineje ir nesiuosi su lopsheliu ishsitraukiamu...

Na ir kaina... Noretusi  iki kokiu 600 Lt, bet aishku  galima ir daugiau, jeigu tikrai verta.. Be to galetu buti ir nenaujas.

Tad labai laukiu patarimu! smile.gif

Patariu iš savo patirties: nusipirk normalų lopšinį vežimą, nes jo tikrai reikės bent iki kol atšils kitą pavasarį. O tada parduosi jį ir nusipirksi lengvutį manevringą sprotinuką (pvz., Bebe confort Alegro+).
Mano mažoji buvo gimusi vasarą, tai vyras nupirko ABC Desing firmos kompaktišką vežimėlį Avanti Tina Air. Nors pradžioje pykau, bet po to labai džiaugiausi - vežimėlis lengvai susilanksto į knygą (ją palikdavau laiptinės apačioje), buvo didelis (vaiką jame vežiojau iki 9 mėnesių) ir labai geras lopšys- nešynė-miegmaišis- apsauga kojtėms, kurį paėmusi už rankenų su vaikučiu parsinešdavau į ketvirtą aukštą. Ir kainavo jis apie 320 Lt (Kotrynoje). Pavasarį jį pardaviau ir nusipirkau nesunkų manevringą sportinuką Bebe confort Allegro plius, kuriuo džiaugiausi iki vakar dienos, ir būčiau džiaugusis dar ilgai, bet vakar jį iš mūsų pavogė (liko tik dokumentai ir apsauga nuo lietaus) verysad.gif .
Taigi, nemanau, kad reikia ieškoti vieno vežimuko visai vaikučio vaikystei. Tuo labiau, kad lopšinio lengvo tu tikrai nerasi (mano buvo universalas ir jis svėrė 14 kg, tai tokiems vežimukams nėra daug). Sportinukas svėrė 8,5 kg. Manau, kad nusipirk kuo paprastesnį lopšinį ir po to kuo "kietesnį" sportinuką, nes jo reikės ilgesniam laiko tarpui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetukas: 17 sausio 2006 - 15:09
QUOTE(Gile-Pile @ 2006 01 18, 10:40)
O beveik metu vaikas gules tame lopsyje??? nes man atrodo kai vaikai jau sedi - jie gal nelabai ir nori gulimam gulet... O ka daryt jei uzhsinores pasedet, i pasauli pasidairyt??? Asisisvaidavau kad lopshys tinkamas tik kazhkur iki puses metu - kai pradeda sedet... aishku gal klystu  g.gif  Beda ta - kad kai vaikutis prades sedet - prasides zhiema.... tai va ir nezhinau... visai suglumus esu....

O kas tau draus tą vaiką tame vezime pasodinti? Juk žiemą universale ar lopšiniame šilčiau? O be to, manau, kad savo pusės metų ir didesnį vaiką vesi į lauką tokiu atveju tik miegoti, nes šiaip jis tau sėdėti porą valandų be jokio darbo tikrai neišsėdės.
Savo dukrą lauke migdydavau iki 10 mėnesio, po to atšilus orams eidavom į lauką jau su lengvučiu sportinuku. Be to, esu sutikusi mamyčių, kurios ir metinukus veždavosi į lauką miegoti lopšiniuose vežimuose (na tiksliau tuose kapitaliuose universaluose). Taigi, spręsti tau. Tu prašei patarimo ir jį gavai. Apie tai, koks jis, galėsi spręsti, kai turėsi savo kūdikį - išbandysi viską savo kailiu.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2006 01 24, 12:41)
Aisku geriau paskelbt kas atlaike , nors nujauciu jie bus musm neiperkami smile.gif


Shiame teste buvo testuojami Norvegijoje dabar madingais skaitomi vezhimeliai. Is testuotu vezhimeliu nei vienas nebuvo yvertintas aukshchiausiu balu. Testo laimetojas Quinny Freestyle Comfort. Toliau eina Brio Tridem kazhkas buvo blogau su uzfiksavimo sistema ir Chicco S3 problemos buvo su stabdzhiais. Toliau ejo Stokke Xplory nestabilus su krentanchiais varzhtais, taip pat problemos su uzfiksavimo sistema, Travel Jogger Easy Drive nemazhai nesklandumu. Paskutinej vietoj Urban Jungle... Diskvalifikuoti Bugaboo Camelon ir Graco Expedition, nes ypusejus testui pradejo bireti detales doh.gif
Atsakyti