Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Labas Glacee 4u.gif
Sveikinu atidarius savo temą 4u.gif

Aš taip ir nepasigyriau kaip man sekėsi gaminti obuolinius pyragaičius ax.gif Tai va, pyragačiai virto į didelį plokštainį biggrin.gif Biskvitas gavosi puikiai, obuolių sluoksnis taip pat. Tik nekaip sekėsi įmaišyti želė į grietinėlę, bet čia įgūdžių trūkumas ir jau žinau ką dariau ne taip. Buvo tikrai labai gaivus, skanus ir lengvas desertas.
Atsakyti
Pyragėliai
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
user posted imageuser posted image

400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų

moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus

1 kiaušinis patepimui

varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.

Įdarui viską sumaišyti.

Su obuoliais irgi skanu smile.gif - pabarstėm cinamonu su cukrumi
user posted imageuser posted image
Atsakyti
būtinai išmėginsiu pomidorus su medaus užpilu, manau bus tikrai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
buzhiukas
Ačiū už sveikinimus smile.gif

o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 lapkričio 2006 - 12:11
Glacee, tokie skanūs receptukai bigsmile.gif bet aš vis laukiu receptėlio, kur galima apseit ir be orkaitės ax.gif blush2.gif
Atsakyti
starbee
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu smile.gif O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą smile.gif
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau smile.gif Štai toks, prisikaupęs smile.gif)))

Tinginys
(bevalydama šaldiklį atradau daug lobių - nuo tortų likusio kremo, taip pat visokiausių trupinių)

user posted image

0,6 kg trupinių (pas mane buvo biskvito ir medaus torto papločių nuoraižos ir pirktiniai sausainiai Selga)
2 šokoladai
0,5 b. sutirštinto pieno su cukrumi
(ir dvi tutelės kremo blink.gif iš šaldiklio))) arba
150 g sviesto
migdolų drožlės (sauja)
džiovintos vyšnios (sauja)
50 g konjako

Šiek tiek trupinių palikti viršui. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, po to pridėti sviestą (aš dėjau kremą), sutirštintą pieną, ištirpinti nuolat maišant. Sujungti su sausais ingredientais ir konjaku. Viską sukrėsti į formą, prispausti. Ir palikti kol sustings.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 lapkričio 2006 - 12:25
QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 12:10)
buzhiukas
Ačiū už sveikinimus smile.gif

o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip smile.gif



Na tiap, gavosi giretinėlė sau, o citrinų želė siūlais sau blush2.gif
Išplakiau grietinėlę ir tada įmaišiau ištirpintą želė. Aš manau kad ji buvo per daug atvėsusi, ir apskritai ji man gerai neištirpo. Gal ją reikėjo nuolat laikyti virš kokio indo su karštu vandeniu g.gif Būsiu tikrai laaaabai dėkinga jei pamokysi 4u.gif

O tinginio recepte migdolų drožlės - tai migdolų plokštelės ar šiaip smulkūs migdolai?
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 12:17)
starbee
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu smile.gif O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą smile.gif
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau smile.gif Štai toks, prisikaupęs smile.gif)))

Tinginys


ačiū Glacee, dar pagal tokį receptą nedariau tinginio, manau tikrai skanus bus clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 08 lapkričio 2006 - 12:36
Glacee,nuoširdžiausi sveikinimai atidarius savo temą thumbup.gif 4u.gif Jungiuosi ir aš prie ją skaitančių ax.gif . Viskas atrodo labai skanu thumbup.gif . Turbūt pirmiausia išbandysiu tinginį tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2006 11 08, 14:29)
Na tiap, gavosi giretinėlė sau, o citrinų želė siūlais sau  blush2.gif 
Išplakiau grietinėlę ir tada įmaišiau ištirpintą želė. Aš manau kad ji buvo per daug atvėsusi, ir apskritai ji man gerai neištirpo.


Buvo peršalta grietinėlė. Šiaip yra geležinė taisyklė darant grietinės, grietinėlės, varškės žėlę - ir žėlė(želatinos tirpalas) ir pagrindinė masė - grietinė ir t.t. turi būti vienodos temperatūros. Dar labai svarbu yra ne želatiną pilti į grietinę, o atskirti ketvirtadalį pagrindinės masės ir po šaukštą įmaišyti į želatinos tirpalą. Ir tik po to sumaišyti su likusia pagrindine mase smile.gif Štai taip. Turėtų gautis gerai smile.gif
Šitas drebučių tortas buvo gamintas pagal tą principą user posted imageuser posted image

QUOTE
O tinginio recepte migdolų drožlės - tai migdolų plokštelės ar šiaip smulkūs  migdolai?


Plokštelės smile.gif
Papildyta:
starbee

laikysiu špygas ir tyliai viliuosi, kad patiks smile.gif 4u.gif

gutyte
sveikute! wub.gif Ir labai-labai ačiū už sveikinimus smile.gif Tikiuosi, kad išbandysi ne tik tinginį smile.gif
Atsakyti
[quote=Glacee,2006 11 08, 12:46]


Labai ačiū, įsidėmėsiu 4u.gif
O želė tortas atrodo fantastiškai thumbup.gif
Atsakyti
netyčia užklydau ax.gif labai smagu kad turėsim dar vieną skanią temą 4u.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti