QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 12:46)
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 08, 14:40)
Panos, a pasiūtot. Aš jau ir taip pilnėti pradėjau, tai daba iš virtuvės neišlysiu (šeimos džiaugsmui
)
tiesa, as uzsimaisiau medaus torto tesla... anksciau tokia tesla darydavau "na vodianoj bane", tai gleese variantas nepalyginamai greitesnis. kadangi neturejau cedros, tai ikrapinau pora lasu citrinu skonio konditeriniu kvepalu... siaip tesla lyg ir normali gavos, tik man vienas itarimas toks iskilo, ar ji nesustings man i akmeni, nes pastebejau, kad medaus-cukraus mase, ausdama eme kietet kaip karamele
gleese, ar cia tep turi but, ar cia as medu su cukrum perkaitinau
nu va ir dar mastau ar laikyt ta tesla para saldytuve, kaip parasyta recepturoj, ar nusizengt i kept sian vakare
a to ryt nelabai turesiu laiko terliotis
nu va ir dar mastau ar laikyt ta tesla para saldytuve, kaip parasyta recepturoj, ar nusizengt i kept sian vakare
buzhiukas
Ačiū
sėkmės kitą kartą darant tokio tipo žėlę 
Čalykušu
Mama_Tania
Ačiū
lanaa
labai gerai atspėjai - gėlytės iš obuolio, o skrituliukai - kinkanai
O kaip ten dabar tešla gyvena? Šiaip ji turi kiek sukietėti, pasidaryti tąsi. Bet nesuakmenėti.... Gal netyčia paragavai medaus-cukraus masę? Karamėlės nesijautė?
gytenis
Aš jas matau. Pabandyk dešiniuoju pėlės klavišu paspausti ant kvadratėlio su kryžiuku ir pasirinkti "Show picture". Turėtų padėti
Ačiū
Čalykušu
Mama_Tania
Ačiū
lanaa
labai gerai atspėjai - gėlytės iš obuolio, o skrituliukai - kinkanai
gytenis
QUOTE
kodel nuotrauku nerodo 1puslapi?
Aš jas matau. Pabandyk dešiniuoju pėlės klavišu paspausti ant kvadratėlio su kryžiuku ir pasirinkti "Show picture". Turėtų padėti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 19:04)
lanaa
labai gerai atspėjai - gėlytės iš obuolio, o skrituliukai - kinkanai
O kaip ten dabar tešla gyvena? Šiaip ji turi kiek sukietėti, pasidaryti tąsi. Bet nesuakmenėti.... Gal netyčia paragavai medaus-cukraus masę? Karamėlės nesijautė?
labai gerai atspėjai - gėlytės iš obuolio, o skrituliukai - kinkanai
tesla atrodo gyvena neblogai. patikrinau, tai visgi i akmeni nepavirto, atrodo elastinga, bet ne tysalas. ryt ziuresim kas ten gausis. bet manau, kad viskas turetu but gerai
o paragavau, tai aisku dar karstoka ta medaus-cukraus mase... skonis tai nepasakyciau, kad grynai karameles, nes medus priduoda specifini skoni. bet siek tiek karamele primine. o siaip tai nesitikejau, kad nuo sodos, ta mase taip fainai paruduos
klausyk, o kaip tu tas gelytes is obuolio ispjaustei. peiliuku ar kokia mini formele ispaudei
Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu
250 g lęšių
200 g konservuoto arba užmerkto nakčiai nuto
2 skardines po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse
1 vidutinio dydžio svogūnas
10 cm ilgio poro gabaliukas
3 skiltelės česnako
1 paprika
2 stiklines vandens arba daržovių nuoviro
1 nubrauktas šaukštelis čili
1 nubrauktas šaukštelis druskos
po šaukštelį džiovintų oregano, mairūno, baziliko
1 valg. šaukštas cukraus
šaukštas aliejaus daržovių kepimui
Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves lengvai apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą (jeigu kepinote ne puode) sudėti apkepintas daržoves, supilti pomidorus su sultymis, vandenį arba daržovių nuovirą, sudėti lęšius, nutą, supilti cukrų. Troškinti apie valandą, suberti prieskonius, dar troškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.

Nutas - turkiški žirniai, avinžirniai. nuotr.
250 g lęšių
200 g konservuoto arba užmerkto nakčiai nuto
2 skardines po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse
1 vidutinio dydžio svogūnas
10 cm ilgio poro gabaliukas
3 skiltelės česnako
1 paprika
2 stiklines vandens arba daržovių nuoviro
1 nubrauktas šaukštelis čili
1 nubrauktas šaukštelis druskos
po šaukštelį džiovintų oregano, mairūno, baziliko
1 valg. šaukštas cukraus
šaukštas aliejaus daržovių kepimui
Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves lengvai apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą (jeigu kepinote ne puode) sudėti apkepintas daržoves, supilti pomidorus su sultymis, vandenį arba daržovių nuovirą, sudėti lęšius, nutą, supilti cukrų. Troškinti apie valandą, suberti prieskonius, dar troškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.
Nutas - turkiški žirniai, avinžirniai. nuotr.
Glacee, prisidedu prie sveikinimu
Nerandu to graziojo torto recepto ( kur su gelytem)
Ar tu ji idejusi cia? Jei ne, gal aprasytum, nes tokio grozio torto pavidale dar nesu maciusi
Nerandu to graziojo torto recepto ( kur su gelytem)
QUOTE(lanaa @ 2006 11 08, 20:29)
tesla atrodo gyvena neblogai. patikrinau, tai visgi i akmeni nepavirto, atrodo elastinga, bet ne tysalas. ryt ziuresim kas ten gausis. bet manau, kad viskas turetu but gerai
o paragavau, tai aisku dar karstoka ta medaus-cukraus mase... skonis tai nepasakyciau, kad grynai karameles, nes medus priduoda specifini skoni. bet siek tiek karamele primine. o siaip tai nesitikejau, kad nuo sodos, ta mase taip fainai paruduos
klausyk, o kaip tu tas gelytes is obuolio ispjaustei. peiliuku ar kokia mini formele ispaudei
ir koks ten ju diametras 
o paragavau, tai aisku dar karstoka ta medaus-cukraus mase... skonis tai nepasakyciau, kad grynai karameles, nes medus priduoda specifini skoni. bet siek tiek karamele primine. o siaip tai nesitikejau, kad nuo sodos, ta mase taip fainai paruduos
klausyk, o kaip tu tas gelytes is obuolio ispjaustei. peiliuku ar kokia mini formele ispaudei
O, tai gerai. Tešla būtent tokia ir turi būti. Įmesiu keletą nuotraukų iš proceso -

tokio storio

štai tiek lakštų man išeina iš dviejų porcijų

Gėlytėms iš obuolių turiu specialias formytes, įvairaus diametro - net kokių 7 mm yra. Torte - šešių žiedlapių, apie 1,2 cm diametro
voveriena
Ačiū
Nu Glacee
Matyt teks storėtiman tiek čia skanumynų.
QUOTE(tavi @ 2006 11 08, 23:04)
O kiek dar bus







